Skocz do zawartości

Nowe Audi RS5 ma 640 KM mocy i jest to hybryda PlugIN (jest ciężko)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Wu70 napisał(a):

Wystarczy zobaczyć jak faktycznie używają właściciele aut pokroju M5,  prawdziwa grupa docelowa i wszystko stanie się jasne.

@Gret akurat sądzę jest bliższy prawdy. Zabawnie jest jak ta "grupa docelowa" przegrzeje hamulce, przy swojej "torowej jeździe na drogach publicznych" i się robi "gumowo" pod stopą, bo zaoszczędzili 30k wybierając zwykłe tarcze a nie ceramiczne. :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Gret napisał(a):

Tor to właściciele sobie robią z dróg publicznych :E

Jaki kraj takie tory. Za to stadiony mamy europejskie, tylko piłkarzyki za dychę. Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Opublikowano
5 godzin temu, Totek napisał(a):

Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Sami sobie na to pracują poprzez to co wyprawiają na drodze. Ich negatywna popularność rośnie dzięki zamontowanym w samochodach kamerką, których przybywa na potęgę ;) 

• Upvote 3
Opublikowano
7 godzin temu, Totek napisał(a):

Jaki kraj takie tory. Za to stadiony mamy europejskie, tylko piłkarzyki za dychę. Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Kurla bez przesady. 

Kierowcy robią co chcą, jeżdżą jak debile, jak jedziesz 50 przez wieś czy miasteczko to wianuszek kretynow już się ustawa do wyprzedzania. 

Kierowcy na to wszystko zasługują. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

To prawda, u nas po prostu panuje kultura jazdy "szybko ale bezpiecznie".

80 przez wieś nikogo nie ruszy ale 50 to już można sobie narobić chwilowych wrogów  :D

9 godzin temu, Kyle napisał(a):

@Gret akurat sądzę jest bliższy prawdy. Zabawnie jest jak ta "grupa docelowa" przegrzeje hamulce, przy swojej "torowej jeździe na drogach publicznych" i się robi "gumowo" pod stopą, bo zaoszczędzili 30k wybierając zwykłe tarcze a nie ceramiczne. :hihot:

To jest błąd w rozumowaniu, mylenie tematu.

U nas nie kupuje się szybkich aut żeby szybko jeździć. 

U nas po prostu szybko się jeździ, wszystkim, a szybkie auta kupuje się jak kogoś stać (o ile to go interesuje oczywiście).

O ceramice nie komentuję bo widać że teoretyzujesz :D ale podpowiem że bogaty Seba zazwyczaj wychodzi na drodze lepiej niż młody Seba, mimo że żaden nie miał ceramiki.

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jakiś cytat z ustawy czy raczej uzasadnienia projektu ustawy?   Dyrektywa z tego co wiem, nie nakłada norm czystości, tylko % odzysku danego materiału, jako stosunek masy wprowadzonej do obiegu i przetworzonej ponownie. Zwiększenie czystości przez system kaucyjny nie przybliża do spełnienia tego progu. Dyrektywa nie określa, że mamy przetwarzać 70 czy 90 procent butelek pet. Mamy osiągnąć poziom przynajmniej 55% dla ogółu opakowań plastikowych. Dlatego pytałem o dane, bo jeżeli w tych powiedzmy 35% przetworzonego plastiku pety stanowią niewielki ułamek, to tak system kaucyjny pomoże dociągnąć do progu. Jeżeli stanowiły większość, to praktycznienic ten system nie przybliży nas do wymaganych 55%.   Jeżeli chodziłoby wyłącznie o czystość, to oznaczałoby że ten system został wylobbowany przez firmy zajmujące się przetwórstwem tych materiałów. To by dowodziło, że system powstał dla kasy, a nie jako wynik dążenia do spełnienia poziomów z dyrektywy. Zyskuje niewielka grupa operatorów kaucyjnych i przetwórców surowców, tracą spółki gospodarowania odpadami (przeważnie gminne) i my jako społeczeństwo upierdliwością systemu. Taka propozycja, odzwyczaj się od napojów w puszkach. Wygodniej i zdrowiej    
    • @CryptTM Dzięki, już zapomniałem o tych urządzeniach, a rzuciłem termowizje jako żart, bo modele na których można polegać są drogie. Może znajdę sposób by oszacować w miarę realną temperaturę.   Jesteś w stanie uzyskać powtarzalne odczyty z radiatorów? Może nie da to realnych temperatur, ale mógłbym mierzyć zmiany.
    • Ten stary supreme HF bez kółek z miedzianym topem fajny, klasyk.
    • Cześć   Nie podpowiem czy to najlepsza opcja, ale miałem okazję kilka miesięcy temu pobawić się tym lapkiem przez tydzień (konfigurowałem parę rzeczy dla osoby docelowej z rodziny), i moim zdaniem to kawał świetnego sprzętu. Lekki, fajnie wykonany, z bardzo dobrym ekranem i przyzwoitą kulturą pracy. Z minusów, to pod większym obciążeniem wentylator robi się trochę głośny. Bateria trzymała mi około 5h (przeglądarka + muzyka w tle + instalowanie softu / ściąganie plików + ekran na 80%), pewnie gdyby nic nie instalować i nie ściągać, to dobiłaby do 6-7h.   Ogólnie bardzo fajny sprzęt, gdybym szukał czegoś podobnego dla siebie to bym pewnie też go wziął     
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...