Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, caleb59 napisał(a):

Edward śmiesznie się zglitchował podczas skoku wiary z punktu widokowego w rezydencji u szefa Templariuszy w Hawanie. Poza tym nie zauważyłem nic dziwnego a mam już około 4h gry, wczoraj 3h w jednym ciągu.

Polecam włączyć sobie w opcjach zaawansowany parkour oraz rozszerzone zbieranie lootu z trupów.

Ja już bym czekał na patcha bo pewnie więcej tego będzie.

Banda nierobów.

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dobry pomysł z tym remake trylogii Ezio ale nie wiem czy bym zagrał, prędzej zagram w Black Flag, Ezio więcej pamiętam z gry, i jest tego aż 3 gry, podzielą to na 3 gry za każdą krzykną 240zł, to wiadomo:rotfl:
Trylogia Ezio obok Black Flag to jedno z moich ulubionych AC.

Opublikowano
Godzinę temu, slafec napisał(a):

Mam nadzieję, że remake trylogii Ezio został już zatwierdzony w Ubi.

Mam nadzieję, że to się nigdy nie wydarzy. To najlepsze odsłony, ale klepanie rimejków pierwszych części serii, która jest absolutnym, światowym liderem na polu wałkowania tego samego po raz "enty", w tym przypadku przez 14(!) kolejnych odsłon, to już szczyt branżowej bezczelności. Choć może tylko na tyle Ubi obecnie stać. A później jest narzekanie na kryzys w branży, wypalenie, brak nowych pomysłów, kręcenie się w kółko. 

Opublikowano

A jak sie w ogle ma ten assasyn do shadows i valhalla bo tylko w te dwie gralem. Lepszy jest? Tamte dla nie za duze byly (shadows jeszcze nawet nie skonczlem) i za nudne jednak, tylko grind i w kolko to samo. Tu lepiej jest? Jest jakas fajan fabula? 

Opublikowano

Black Flag to przede wszystkim Assasyn jeszcze ze starej szkoły, jeśli chodzi o mechanikę rozgrywki. Bez wszystkich tych dodanych później erpegowych naleciałości, więc będzie się w to grać całkiem inaczej niż w cokolwiek z trójki Origins/Valhalla/Odyssey. Fabularnie gra nie porywa, jest powiedzmy poprawnie. W czym bryluje to piracki klimat, fantastyczne szanty, efektowne bitwy morskie, fajne ulepszanie statku. Część lądowa jest raczej uboga na tym tle, a sama gra ma zdecydowanie najmniej "asasyńskiej" atmosfery spośród klasycznych odsłon serii.

Opublikowano (edytowane)

Zacznijmy od tego że to nie jest Asasyn a gra o piratach i tak to należy rozpatrywać.

Gdyby dali inny tytuł i wywalili zakon gra i tak by się obroniła.

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 2
Opublikowano

Przecież właśnie to wyżej napisałem. Zresztą twierdzenie, że to nie Assasyn, jest zwyczajnie nieprawdziwe. Wątki są, po prostu jest ich mniej, ale i tak więcej niż w niektórych nowszych odsłonach. Zwłaszcza postać Edwarda Kenwaya i jego powolne wchodzenie w świat Templariuszy i Asasynów, zrealizowano całkiem sprawnie. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Grałem we wszystkie Assasiny, 80% przeszedłem do samego końca. 

Black Flag jest w czołówce, ale dla mnie remake powinien dotyczyć pierwszej części. 

Wir Krucjat, Jerozolima, Akka i Damaszek. Klimat spalonej słońcem Ziemi Świętej, zakurzonych ulic i majestatycznych twierdzy. To jest moim zdaniem coś co dzisiaj by było w topie. Dodać do tego jakąś rozwiniętą fabułę, cud miód i orzeszki. Może jestem trochę marzycielem, bo uwielbiam klimat Bliskiego Wschodu, wybaczcie :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Sobtainer napisał(a):

Wir Krucjat, Jerozolima, Akka i Damaszek. Klimat spalonej słońcem Ziemi Świętej, zakurzonych ulic i majestatycznych twierdzy. To jest moim zdaniem coś co dzisiaj by było w topie. Dodać do tego jakąś rozwiniętą fabułę, cud miód i orzeszki. Może jestem trochę marzycielem, bo uwielbiam klimat Bliskiego Wschodu, wybaczcie :)

Nie ma za co przepraszać, to są świetne klimaty, które w grach nie pojawiają się zbyt często. Zwłaszcza tych z sensowną fabułą. O ile mnie pamięć nie myli, jest właśnie AC1 i później długo, długo nic, z większych produkcji. Aż się chce obejrzeć ponownie Królestwo Niebieskie. ;)

• Upvote 1
Opublikowano

Wspaniały, dosłownie kilka dni temu leciał w TV i żona obejrzała, była zachwycona. Ja henną Evy Green jestem do dzisiaj :) a oglądałem ten film kilka razy w ciągu ostatnich 20 lat :)

Co do tego klimatu bliskiego wschodu, aż żal że tak ciężko jest tam pojechać dzisiaj i że jest niebezpiecznie. Jedyne co pozostaje to granie :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Vulc napisał(a):

Ale tylko w wersji reżyserskiej. ;)

w tej wersji to jest zupełnie inny film. kto nie oglądał, nie zrozumie. 45 dodatkowych minut, znacznie rozszerzone wątki które kompletnie olano w wersji kinowej, znacznie krwawsze i bardziej realistyczne sceny bitewne, rozbudowane polityczne intrygi i motywacje głównych postaci. Jedna z najlepszych wersji reżyserskich jakie widziałem. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Dlatego pływa się statkiem po oceanie, bo nie ma po co wychodzić na brzeg.:wariat:

W kilku reckach było, że najlepsze motywy w grze to właśnie te na statku, bo na brzegu to tak se. Ja chyba na jakiejś kiepskie streamy trafiłem, bo kolesie walczyli jak jakieś tumany, tylko parowanie i kontra i tak w kółko na okrągło, od czasu do czasu jakieś przebicie czachy i tyle. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1