Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, slafec napisał(a):

Yakuza Like a Dragon to nie Yakuza!

Od siebie dodam, że przygodę z Yakuzą zacząłem z Ichibanem i później cały czas miałem nadzieję, że twórcy ubiją Kiryu, bo go nie trawię.

To nie do końca 1:1. Yakuza od dawna miała szerszy świat i nie opierała się tylko na Kiryu. W GoW Kratos to jednak przez większość serii był rdzeniem wszystkiego. Dla mnie to właśnie Kratos = GoW - brutalny, bezwzględny, napędzany zemstą, a nie takie kolorowe fantasy z galaretka. :E

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Dokładnie tak... Cory robi swoją gre.

Reżyserem nowego gowa jest kobieta, scenarzystką też.

No i mamy Fej, gadający miecz i galaretke:lol2:

Totalnie pomine tą gre.

:hihot:

1780486016734.png

• Haha 1
Opublikowano

@Qrdello Dobrze że napisałeś Spider-Mana, a nie Petera Parkera, bo ostatnio Miles Morales zyskuje na popularności i mógłbym podważyć Twój argument.

@Jaycob Widocznie GoW też ma szerszy świat, skoro są zaświaty dla bogów, o których Kratos nie miał nawet pojęcia. Twórcy będą mieli wymówkę, żeby zrobić recykling bossów, a Faye będzie musiała dobić wszystkich wrogów Kratosa :D 

Opublikowano
5 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

GOW bez Kratosa. 🤦‍♂️ W dziwną stronę to wszystko poszło…

idzie w tą samą stronę co assassin's creed od wielu części. Na szczęście pozostaje nam :cool: :

obraz.png

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, sideband napisał(a):

Naj... w głowie równo nie w każdej grze musza latać pół nagie modelki.

Dla bredzlowników robią gry nie AAA gdzie wszystko lata na wierzchu w rozmiarze XXL:hihot:

Nie wiem jak inni ale ja po prostu tego nie czuję i nie chodzi tu o wygląd bohaterki. Dla mnie takie pstrokate God of War to tak jak pstrokate Liberty City. Rozumiem zamysł artystyczny ale to chyba po prostu nie dla mnie.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 3.06.2026 o 13:53, Jaycob napisał(a):

Możesz rozbudować uniwersum ile chcesz, ale dla mnie GoW bez Kratosa to już nie to samo.

Zabawnie się to czyta, bo jak ci ludzie pisali to samo o SH:f, że popierdółka bez żadnych powiązań z serią, pozbawiona całego rdzenia, przez co równie dobrze to mogła być to zupełnie inna gra. To jakoś nie miałeś problemu i pisałeś że należy rozwijać, nawet kosztem logiki ;) 

Opublikowano

Zarówno zrozumiała jest reakcja na to, że nazywa się to God of War, jak i fakt, że nazywa się to God of War. ;) Spin-offy, z czysto marketingowych powodów, zawsze będą wydawane w obrębie głównej serii. 

Ogólnie Sony raczej na tym źle nie wyjdzie. Wszystkie te memy, całe zamieszanie i piski mizogonów, tylko robią tej produkcji reklamę. Branża growa czy filmowa od dawien dawna pełna była postaci żeńskich w głównych rolach, z których sporo okazało się ikonicznymi. To nie stanowi problemu. Co innego fakt, że dla wielu rozczarowaniem jest taka monetyzacja marki po linii najmniejszego oporu, kiedy już poprzednie części odbiegały od fundamentów serii. Czy wokół Faye można stworzyć ciekawą historię w nordyckiej mitologii? Z pewnością. To nadal jednak będzie bezpieczna produkcja z wciśniętymi na siłę, coraz bardziej absurdalnymi towarzyszami, próbująca w dość nieudolny sposób naśladować brutalność pierwszych odsłon. Ta gra, podobnie jak Wolverine, wygląda na generyczny produkt Sony jakich w ostatnich latach widzieliśmy sporo, ale pewnie i tak się sprzeda. Wątpię czy w ilościach poprzednich dwóch odsłon, lecz stratni raczej nie będą.

Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

Na necie ogólnie odbiór jest dobry tylko największy ból dupy jest, że w nazwie jest GOD of WAR;)

Ogladnalem dzis caly pokaz bo wczesniej nie moglem i jak dla mnie petardinia,  fajnie, ze to sie rownolegle dzieje z wydarzeniami z jedynki wiec pewnie bedzie wiecej flashback podczas gry, ten bol dupy o wyglad boheterki wdg mnie nieuzasadniony, jest dobrze. No i epickosc i filmowosc jest nr1! No i duzy plus za nowy kierunek, gdyby zrobili klasyczna trzecia czesc to bylby bol dupy ze to samo, tutaj mamy fajne alternatywne spojrzenie scalajace poprzednie czesci. Uzbiera sie tych exow to bedzie trzeba kupic konsole i ograc.

Opublikowano
3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Ta gra, podobnie jak Wolverine, wygląda na generyczny produkt Sony jakich w ostatnich latach widzieliśmy sporo, ale pewnie i tak się sprzeda. Wątpię czy w ilościach poprzednich dwóch odsłon, lecz stratni raczej nie będą.

Po raz kolejny pada tu zarzut o generyczność. Mógłby mnie ktoś uświadomić, do czego to się odnosi w przypadku tej konkretnej gry? Twórcy odchodzą od znanej formuły, dodają nową postać z nowym systemem walki i z nową mitologią, a i tak jest źle.

Czy to stwierdzenie odnosi się ogólnie do wysokobudżetowych gier singleplayer nastawionych na fabułę?

Opublikowano (edytowane)

Spoko Odin, ale ona w tej grze nie pokazuje dupy, nie puka się z głównym bohaterem, ona tu robi za scenarzystkę. 

To z pewnością będzie coś godnego zapamiętania.

A tak przy okazji

Czy Sony już kompletnie pokurwiło? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, slafec napisał(a):

Po raz kolejny pada tu zarzut o generyczność. Mógłby mnie ktoś uświadomić, do czego to się odnosi w przypadku tej konkretnej gry? Twórcy odchodzą od znanej formuły, dodają nową postać z nowym systemem walki i z nową mitologią, a i tak jest źle.

Czy to stwierdzenie odnosi się ogólnie do wysokobudżetowych gier singleplayer nastawionych na fabułę?

W którym miejscu odchodzą od formuły? Dostajemy z grubsza podobny system walki, jeszcze bardziej pstrokatą paletę barw, sztampowy zestaw przeciwników w stylu MMO czy jakichś mobilniaków, oraz obowiązkowo irytujących towarzyszy, bo przecież nie mogło tego zabraknąć. Same założenie gry, czyli równoległa podróż Faye w zaświatach, ma jakiś tam potencjał, ale niewiele tu oryginalności. Atmosfera nordyckiej mitologii wydaje się tutaj jeszcze mniej obecna.