Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to jest tragedia. Soulsy pokazały, że można iść w mniejszą komerchę razem z sukcesem finansowym a tymczasem Capcom idzie w zwykłe akcyjniaki dla ogółu i coraz bardziej się odcina od survival horroru. Po prostu wspomniałem jako przeciwwaga tutejszych opinii, że Capcom stał się ósmym cudem świata. Dla mnie stał się ósmym rakiem świata. Walę remaki kolteciory i walę współczesne residenty pif-pafowe.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

Capcom to się widać w tańcu nie pieprzy, dostarcza dokładnie to czego chcą gracze. Ładne kobitki, przypakowanych agentów, bez eksperymentów i pierdoletów. 

W RE: Veronica w pierwotnej wersji nie grałem za dużo, więc może będzie okazja nadrobić. 

Kto by pomyślał, że faceci, którzy gadajcie sobie co chcecie ale nadal stanowią większą bazę graczy (i klientów, nie liczę "gier" jak Candy Crush i inne takie) niż kobitki, lubią normalność, brak queerszajsu i postaci, które nie straszą w nocy swoją japą tylko są po prostu ładne. Gry to ma być fajna rozrywka i odskocznia od życia, a nie to kolorowe millenialsowe gówno, którym czasem jesteśmy zasypywani.

Opublikowano

No, kto by pomyślał... xD

Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Dobrze, nikt Ci nie broni tego robić. Wal co chcesz. Nawet jeśli sprawę mocno upraszczasz, bo Capcom nie odciął się od survival horrorów, tylko uczynił je bardziej przystępnymi.

W re9 moim zdaniem widać, że chcieli zjeść ciastko i mieć ciastko i... W miarę im to jakoś wyszło imo. 

Opublikowano

Panie, pokaż mi gry które cokolwiek ostatnio zrewolucjonizowały. Przestój w branży imo jest już od jakiegoś czasu. Ja się cieszę jak mi do Pragmaty dają hakowanie, bo jakaś "świeżość" wjechała. :krejzol:

Indyki więcej w tym temacie robią.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Dla kogoś kto grał tylko RE4 wiele lat temu na chyba PS3, polecilibyście jakąś odsłonę z naprawdę dobrą fabułą? 

W RE nie gra się dla fabuły, tam absurd goni absurd.

Części z Ethanem oferują (jak dla mnie) najlepsze kampanie (Dom Bakerów, zamek Dimitrescu).

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Dla kogoś kto grał tylko RE4 wiele lat temu na chyba PS3, polecilibyście jakąś odsłonę z naprawdę dobrą fabułą? 

Resident Evil 2 Remake

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Reamake 4:E

+1

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Ja bym polecił zacząć od Villaga. Jeśli chcesz podkręcić straszność na maksa, to od Biohazard :)

Przy tych pozycjach granie musi być obowiązkowo w pełnej ciemności.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano

Gram obecnie w Resident Evil 2 Remake - 2nd run postacią Claire, bo przypadkiem dowiedziałem się o inności drugiego runa :E 
W trailerze RE:V trochę ją zmienili, jakby gdzieś po drodze załapała się w laboratorium Umbreli na zabieg obstrzyknięcia warg, ale na tyle subtelna różnica, że nie przeszkadza  ;D

Niech Capcom lepi te gry, a woke-shitowy zachód bierze z tego lekcje aby dawać konsumentom, to czego chcą, a nie to czego chce firma dolepiając jakiś światopoglądowy gniot.

Opublikowano
W dniu 6.06.2026 o 22:45, j4z napisał(a):

Code Veronica grałem, chyba na Dreamcast to było. Nie pamiętam czemu porzuciłem, ale pamiętam, że była ok.

Ja na PS2 grałem, gra rewelacja, niestety nie ukończyłbym gdyby nie solucja, po którą specjalnie do dużego miasta jechałem ;) Nie było jeszcze wtedy tak powszechnego internetu, a i sama gra nie była z PL napisami :( Na remake nie mogę się doczekać :glodny:

W dniu 6.06.2026 o 23:19, Tankietka napisał(a):

Walę remaki kolteciory i walę współczesne residenty pif-pafowe.

Ale wiesz że nie wszyscy w to mogli zagrać 26 lat temu ?!? Tak samo jak w 2,3...4.  A współczesne nie są takie złe ;) 

W dniu 7.06.2026 o 13:14, MaxaM napisał(a):

Przy tych pozycjach granie musi być obowiązkowo w pełnej ciemności.

No i w słuchawkach ;) 

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...