Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

no i jak zawsze się mylisz.

kobieta zwróciła im uwagę, że się wbili przed nią do kasy w żabce. To wystarczyło.

skąd to info? Jakiś komentarz średnio wiarygodny, bo też ktoś tam pisał, że ten pobity zaczął coś krzyczeć i prowokować i straszył tamtych że ma paralizator. czyt. info z dupy.

Nawet jeśli to prawda - co też jest powiedzmy, że prawdopodobne - to szczucie ukraińców na Polaków, że kolejny atak na tle narodowościowym pokazuje, że ta nexta to banderowska propaganda. 

Wysłać takich do kamieniołomów i mięśnie się przydadzą. Problem solved

Edytowane przez Fatality
  • Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

skąd to info? Jakiś komentarz średnio wiarygodny, bo też ktoś tam pisał, że ten pobity zaczął coś krzyczeć i prowokować i straszył tamtych że ma paralizator. czyt. info z dupy.

Od brata ofiary. Zdecydowanie bardziej wiarygodne niż urojenia znanego kłamcy :lol2: 

1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Nawet jeśli to prawda - co też jest powiedzmy, że prawdopodobne - to szczucie ukraińców na Polaków, że kolejny atak na tle narodowościowym pokazuje, że ta nexta to banderowska propaganda. 

Wysłać takich do kamieniołomów i mięśnie się przydadzą. Problem solved

:lol2: 

fajny fikołek, zrób jeszcze dwa takie. 

Opublikowano

I prawda i nieprawda, a często półprawda.

Najczęściej ostre rękoczyny mają podłoże we wcześniejszych sporach albo zachowaniach. Czasami ludki się znają, czasami spotkali się godzinę czy dwie wcześniej, nawtykali sobie po trzeźwemu, a po pijaku lecą już hamulce i jest napierdalanka. 

Generalizowanie w takich sytuacjach jest najgorszą opcją. Podobnie jak przypisywanie jednej ze stron antagonizmów zawsze i w każdych warunkach. Na takich zasadach poszczuci na siebie PL i UA tłukli się dziesiącioleciami już wcześniej. Niestety idzie w tę stronę :/ 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Od brata ofiary. Zdecydowanie bardziej wiarygodne niż urojenia znanego kłamcy :lol2: 

Link?

2 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Najczęściej ostre rękoczyny mają podłoże we wcześniejszych sporach albo zachowaniach. Czasami ludki się znają, czasami spotkali się godzinę czy dwie wcześniej, nawtykali sobie po trzeźwemu, a po pijaku lecą już hamulce i jest napierdalanka. 

+1

Czy wiedzielibyśmy o tej sytuacji jakby ktoś nie nagrał z bloku? Taki akcji jest codziennie wiele, w końcu na tyle mieszkańców w Polsce to czyste prawdopodbieństwo. Raz się skończy straszeniem, razem kopnięciem, innym razem pobiciem. Takich zaczepek jest mnóstwo, większość niegroźnych

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Ty chyba z domu nie wychodzisz i nie masz pojęcia co się dzieje z Polakami. 

Teraz za grzeczne zwrócenie uwagi można się nasłuchać wyzwisk i gróźb. 

Zresztą nic, absolutnie nic nie usprawiedliwia takiego bicia jak na wyżej zamieszczonym filmie. Nawet jeśli ofiary wcześniej zaczepiały czy prowokowały to nie znaczy, że można je tak katować. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak już się czepiacie o linki/wiarygodne źródła to proszę je linkować, bo hasło "od brata ofiary" jest tak wiarygodne jak obietnice wyborcze. No chyba że znasz go osobiście to zwracam honor. 

No raczej nie napisze że zna osobiście, bo szanse na taki przypadek to zero. I nikt o zdrowych zmysłach w to nie uwierzy

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zresztą nic, absolutnie nic nie usprawiedliwia takiego bicia jak na wyżej zamieszczonym filmie. Nawet jeśli ofiary wcześniej zaczepiały czy prowokowały to nie znaczy, że można je tak katować. 

Nikt nie napisał, że coś ich usprawiedliwa. Chodzi o nagłówki sugerujące, to że jedyny powód to, że są ukraińcami/mówili po ukraińsku. Co jest zwykłym szczuciem. i to kolejnym przez ten portal 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Ty chyba z domu nie wychodzisz i nie masz pojęcia co się dzieje z Polakami. 

Teraz za grzeczne zwrócenie uwagi można się nasłuchać wyzwisk i gróźb. 

Ad personam od ręki. Czyli nawet na forum te powyższe zachowania wspomniane zresztą przez Ciebie można znaleźć. Bo ktoś ma inne zdanie, inny światopogląd, inny wyraz twarzy. No brawo.

Tak, wychodzę z domu. Mieszkam nad osiedlowym sklepikiem gdzie co weekend jest posiadówka do północy przy piwkach, wyzwiska, bójki etc. Nie żyję pod kamieniem. Ale też wiem jak realia się mają i że wina samego starcia jest w 9/10 przypadkach obopólna. Jedyne co się nie zgadza to nadmierna agresja jednej ze stron.

Opublikowano
23 minuty temu, Fatality napisał(a):

Typowe koksiki 1v3 

Nie bronię takich frajerskich pobić, ale pisanie, że to napaść na zupełnie przypadkowe osoby przez to, że mówili po ukraińsku to trzeba mieć papkę z mózgu.

https://wiadomosci.wp.pl/wroclaw/brutalne-pobicie-mlodej-pary-20-latka-dostala-ciosy-w-twarz-za-akcent-7311943593322880a?pvclid=01KYHFAG8NJ2DCZV5QP17K56JS

"Wszystko wskazuje na to, że narodowość była powodem ataku - potwierdza w rozmowie z Wirtualną Polską rzecznik Komendy Miejskiej Policji we Wrocławiu, podkomisarz Aleksandra Freus."

Masz swoją papkę z mozgu. 

Opublikowano
9 minut temu, Fatality napisał(a):

Link?

Masz niżej screen.

9 minut temu, Fatality napisał(a):

Czy wiedzielibyśmy o tej sytuacji jakby ktoś nie nagrał z bloku? Taki akcji jest codziennie wiele, w końcu na tyle mieszkańców w Polsce to czyste prawdopodbieństwo. Raz się skończy straszeniem, razem kopnięciem, innym razem pobiciem. Takich zaczepek jest mnóstwo, większość niegroźnych

:lol2: 
Typowe wybielanie patologii. 

5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak już się czepiacie o linki/wiarygodne źródła to proszę je linkować, bo hasło "od brata ofiary" jest tak wiarygodne jak obietnice wyborcze. No chyba że znasz go osobiście to zwracam honor. 

image.png.d025a82cac43581b22a639ca0e3d3c31.png

Opublikowano

Ale też wiem jak realia się mają i że wina samego starcia jest w 9/10 przypadkach obopólna. Jedyne co się nie zgadza to nadmierna agresja jednej ze stron.

Niczym niepoparta statystyka z tyłka. 

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Typowe wybielanie patologii. 

image.png.d025a82cac43581b22a639ca0e3d3c31.png

To jest typ, który twierdził, że 20% nastolatek w USA sprzedaje się na onlyfans a w innym temacie płakał, że kobiety mają prawa wyborcze. Nie dziwi mnie, że wybiela patologię, po tym co pisze widać, że ma ze sobą srogie problemy. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli komentarz, że straszył ich paralizatorem też jest prawdziwy, Wyrwali mu paralizator i jeszcze nim oberwał. Oczywiście w pełni patologiczne zachowanie godne więzienia dla przykładu, ale pasuje w części do potencjalnych powodów:

1) nie był to atak na tle nardowościowym

2) facet odpowiedział na zaczepki, zaczął wygrażać paralizatorem - i dostał nieproporcjonalny wpierdziel oczywiście

Powtarzam: nic nie broni tamtych 3 troglodytów, ale obala anty-polskie nagłówki ukrainskich mediów

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czy wiemy jak wspomniana Nastka zwróciła uwagę?

Może kazała im np. "spierdalać na swoje miejsce w kolejce" ? Lub po Ukraińsku ich zwyzywała, a nietrudno się domyślić bo języki podobne. 

Nie bronię nadmiernej agresji, kopania, pobicia (qrła skąd tam paralizator? karki z paralizatorem? czy może ofiary jednak uzbrojone?) natomiast znamy jedną stronę równania, a życie przez 40+lat nauczyło mnie że wina bardzo rzadko leży po jednej stronie.

A epitetami o tyłkach to sobie do żonki zapodawaj kolego. 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To jest typ, który twierdził, że 20% nastolatek w USA sprzedaje się na onlyfans a w innym temacie płakał, że kobiety mają prawa wyborcze. Nie dziwi mnie, że wybiela patologię, po tym co pisze widać, że ma ze sobą srogie problemy. 

Pijesz do mnie? To chyba mnie pomyliłeś co do peirwszej części o OF. A jeśli o tym mowa to 20% to jakiś % z dupy bo do 2025r było to ponad 50% w wieku 18-26 ;) teraz podobno trend spadkowy ale cholera wie jak jest na prawdę.

Co do drugiej części to widzę typowy objaw braku wychwycenia sarkazmu/satyry. Ogólnie to, jednym z obiawów autyzmu jest nierozpoznywanie ironii/sarkazmu/żartu - niektórym przyddałby się jakieś badania widzę bo to nie pojedynczy przypadek. Polecam się zbadać

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Czy wiemy jak wspomniana Nastka zwróciła uwagę?

Może kazała im np. "spierdalać na swoje miejsce w kolejce" ? Lub po Ukraińsku ich zwyzywała, a nietrudno się domyślić bo języki podobne. 

Nie bronię nadmiernej agresji, kopania, pobicia (qrła skąd tam paralizator? karki z paralizatorem? czy może ofiary jednak uzbrojone?) natomiast znamy jedną stronę równania, a życie przez 40+lat nauczyło mnie że wina bardzo rzadko leży po jednej stronie.

A epitetami o dupie to sobie do żonki zapodawaj kolego. 

No to życie jest dla ciebie kiepskim nauczycielem. 

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3939823/ - z tego wynika, że one sided aggression to około 57% przypadków. I moje doświadczenia życiowe to potwierdzają, więc wolę opierać się na badaniach i na własnych doświadczeniach niż na twoich statystykach z tyłka. 

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

No to życie jest dla ciebie kiepskim nauczycielem. 

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3939823/ - z tego wynika, że one sided aggression to około 57% przypadków. I moje doświadczenia życiowe to potwierdzają, więc wolę opierać się na badaniach i na własnych doświadczeniach niż na twoich statystykach z tyłka. 

Cytat

Most studies focus on either offending or victimization and therefore do not take into account the interactive nature of aggression. One general population survey found that 55 percent of violent incidents involved physical aggression by both the respondent and the opponent whereas only 35 percent were clearly one-sided (Graham and Wells, 2002).

Cośtam czytamy, ale żeby zrozumieć... hmm :/ 

No i ja mam swoje doświadczenia. Plus rozumiem czytany angielski :) 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Fatality napisał(a):

A jeśli o tym mowa to 20% to jakiś % z dupy bo do 2025r było to ponad 50% w wieku 18-26 ;) teraz podobno trend spadkowy ale cholera wie jak jest na prawdę.

Też z dupy. 50% użytkowników platformy stanowią osoby między 18 a 26 rokiem życia (globalnie). Natomiast około 2% wszystkich mieszkanek USA w wieku 18–45 lat posiada konto jako twórca na OF. Zacznij weryfikować informacje.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Pijesz do mnie? To chyba mnie pomyliłeś co do peirwszej części o OF. A jeśli o tym mowa to 20% to jakiś % z dupy bo do 2025r było to ponad 50% w wieku 18-26 ;) teraz podobno trend spadkowy ale cholera wie jak jest na prawdę.

Nie kłam. 

https://ofstats.net/

"As per the latest recorded data, the platform hosts 4.63 million creators and is supported by 377.5 million users as of now. "

https://influencers.feedspot.com/onlyfans-by-country/

W USA jest około 1 milion kont twórców. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_United_States

Kobiet w wieku 18-26 lat jest w USA około 16 milionów. Gdyby 50% tych kobiet sprzedawało się na onlyfans to by to oznaczało, że w USA musi być około 8 milionów kont twórców, 8 razy więcej niż jest i prawie 2x więcej niż kont twórców jest na onlyfans globalnie, kłamco. 

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Gorzej, jeżeli nikt poza autorem nie widzi tej wyrafinowanej satyry czy żartu 

Powtarzałem wielokrotnie, że ktoś kto czyta wpis niekoniecznie wychwyci wszystko to co miał w głowie autor pisząc dane słowa. Szczególnie gdy wpis jest neutralny językowo.

Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Też z dupy. 50% użytkowników platformy stanowią osoby między 18 a 26 rokiem życia. Natomiast około 2% wszystkich mieszkanek USA w wieku 18–45 lat posiada konto jako twórca na OF. Zacznij weryfikować informacje.

Było weryfikowane X razy. Mówimy o zawężonej grupie młodych dziewczyn, które w czasie badania odpowiadały, że miały lub mają OF i liczby kręciły się wokół 50%. 

Opublikowano

Cośtam czytamy, ale żeby zrozumieć... hmm :/ 

No i ja mam swoje doświadczenia. Plus rozumiem czytany angielski :) 

Rozumiem bardzo dobrze. "whereas only 35 percent were clearly one-sided (Graham and Wells, 2002)." - wciąż daleko od tych twoich wyimaginowanych 90%. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie kłam. 

https://ofstats.net/

"As per the latest recorded data, the platform hosts 4.63 million creators and is supported by 377.5 million users as of now. "

https://influencers.feedspot.com/onlyfans-by-country/

W USA jest około 1 milion kont twórców. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_United_States

Kobiet w wieku 18-26 lat jest w USA około 16 milionów. Gdyby 50% tych kobiet sprzedawało się na onlyfans to by to oznaczało, że w USA musi być około 8 milionów kont twórców, 8 razy więcej niż jest i prawie 2x więcej niż kont twórców jest na onlyfans globalnie, kłamco. 

Wyżej napisałem. Nikt nie mówi o oficjalnych statystykach OF wg ich metryk bo tam jest przekłamanie i np. Polska jest w jakiejś abstrakcyjnej czołówce światowej co też jest kłamstwem. Były realne ankietowanie kobiet w okreslonych grupach wiekowych i w tamtym czasie brzmiało mniej-więcej czy masz lub miałaś OF. Ja teraz patrzę to są artykuły w 2026, że jest widoczny spadek w USA w tym temacie bo odkryli, że 99% osób nie ma z tego prawie żadnej kasy 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Było weryfikowane X razy. Mówimy o zawężonej grupie młodych dziewczyn, które w czasie badania odpowiadały, że miały lub mają OF i liczby kręciły się wokół 50%. 

Nie kręć, przed chwilą nie pisałeś o żadnej zawężone grupie "A jeśli o tym mowa to 20% to jakiś % z dupy bo do 2025r było to ponad 50% w wieku 18-26  teraz podobno trend spadkowy ale cholera wie jak jest na prawdę.".

2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Wyżej napisałem. Nikt nie mówi o oficjalnych statystykach OF wg ich metryk bo tam jest przekłamanie i np. Polska jest w jakiejś abstrakcyjnej czołówce światowej co też jest kłamstwem

Oczywiście, oficjalne statystyki kłamią bo nie pasują do twojej teorii. Jesteś kłamcą i manipulatorem, tyle w temacie. 

Poza tym nie mogę w ogóle znaleźć Polski w oficjalnych statystykach jesli chodzi o liczbę kont twórców. 

Edytowane przez Henryk Nowak