Badalamann 1 101 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Widzę prawicowe wyparcie silne jak zawsze. W info od ofiar nie wierzą, od policji też, z mediów też. Pozostanie za to niezwykle wiarygodne! info od sprawców czy ich kolegów z "kryminalnej Polski"!
Qrdello Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): A ja nie wierzę, że w Ukrainka w sklepie zrobiła coś więcej poza zwróceniem uwagi. Niestety przerabiałem takie przypadki w życiu, gdzie właśnie zwrócenie uwagi lub krzywe spojrzenie wystarczyły by druga strona ruszyła z pięściami. Są po prostu sytuację których nie da się uniknąć bo eskaluje tylko jedna strona i po fakcie okazuje się, że jedynym ratunkiem mogła być ucieczka. No to na 30s załóżmy że tak było. Efektem nr 1 jest akcja fejsbookowa gdzie rodzina pobitej ze szczegółami wpasowuje się w narrację PL vs UA, ataki na tle narodowościowym się nasilają, biedna UA bo "zaciąga". Nie brzmi Ci to nieco naiwnie? Dostałbyś w dziób - jeszcze dziewczyna - i robił sobie focie na FB z zoomem na twarz i szwy? Jak dla mnie to budowanie pewnej narracji, wybielanie swoich postaw i zachowań. Obserwowane dość często w takich sytuacjach. Pisane pod polaryzację. Bójki PL vs PL zdarzają się pewnie wielokrotnie częściej, ale niespecjalnie się o tym pisze - bo ludzie idą na policję, zgłaszają i czekają. A tu zaraz zakrojona akcja marketingowa
matakujce Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a): w oficjalnym komunikacie brata tej dziewczyny nie ma żadnej wzmianki o ataku na tle narodowościowym, to zostało przyklejone później przez media żeby podgrzać atmosferę znowu, żałosne to jest XD oczywiście jakiś agresywny-świniopies w ekipie. Też samochód niepozorny
oldfashioned Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 8 minut temu, Badalamann napisał(a): Widzę prawicowe wyparcie silne jak zawsze. W info od ofiar nie wierzą, od policji też, z mediów też. Pozostanie za to niezwykle wiarygodne! info od sprawców czy ich kolegów z "kryminalnej Polski"! Odkleilo Cie juz kompletnie W sumie nihil novi. Napisze raz jeszcze, bo widze ze niektorzy maja problem ze zrozumieniem slowa pisanego. Abstrahujac od sytuacji ktora sie wydarzyla, bezgraniczna wiara w to co przekazuja media/sluzby, zwlaszcza w kontekscie obecnych napiec na linii PL - UA jest po prostu naiwna. Jedni i drudzy maja swoje agendy i w tym kierunku beda budowali swoj komunikat. Tyle. Edytowane 2 godziny temu przez oldfashioned
huudyy Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Qrdello napisał(a): Dostałbyś w dziób - jeszcze dziewczyna - i robił sobie focie na FB z zoomem na twarz i szwy? Oczywiście, że tak - krzyczałbym ile sił w płucach, pisałbym posty, kręcił relacje i sharował ile się da, żeby znaleźć, osądzić i ukarać prymitywów bandytów. Jeszcze się nie nauczyliście, że im bardziej medialna sprawa, tym mniejsza szansa na to, że ktoś urwie sprawie łeb? 4 minuty temu, Qrdello napisał(a): Bójki PL vs PL zdarzają się pewnie wielokrotnie częściej, ale niespecjalnie się o tym pisze - bo ludzie idą na policję, zgłaszają i czekają. A tu zaraz zakrojona akcja marketingowa A potem dostają umorzenie z powodu nie wykrycia sprawcy, co tylko potwierdza mój poprzedni argument.
Henryk Nowak Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, Qrdello napisał(a): No to na 30s załóżmy że tak było. Efektem nr 1 jest akcja fejsbookowa gdzie rodzina pobitej ze szczegółami wpasowuje się w narrację PL vs UA, ataki na tle narodowościowym się nasilają, biedna UA bo "zaciąga". Nie brzmi Ci to nieco naiwnie? Dostałbyś w dziób - jeszcze dziewczyna - i robił sobie focie na FB z zoomem na twarz i szwy? Jak dla mnie to budowanie pewnej narracji, wybielanie swoich postaw i zachowań. Obserwowane dość często w takich sytuacjach. Pisane pod polaryzację. Bójki PL vs PL zdarzają się pewnie wielokrotnie częściej, ale niespecjalnie się o tym pisze - bo ludzie idą na policję, zgłaszają i czekają. A tu zaraz zakrojona akcja marketingowa Nie widzę w tym niczego dziwnego i robiłbym tak samo. Chciałbym, żeby nazistowski debilu został złapany, osądzony I żeby każdy mógł zobaczyć jego twarz w internecie. Jestem spokojnym człowiekiem, wiodę spokojne życie, staram się nikomu nie szkodzić i chcę, żeby moje dzieci mogły wieść tak samo spokojne życie jak ja. Dlatego chcę, żeby każdy brunatny, agresywny skurczysyn wiedział, że jest zastanym marginesem, że nie ma przyzwolenia na takie zachowania i że zostanie osądzony i osadzony. Bardzo mi przykro, że zdarzają się takie rzeczy, ale bardzo się cieszę, że ofiary je nagłaśniają. Nie wierzę, że to są prowokacje, bo te patusy będą odsiadywać wyroku. Jeśli będziesz chciał mi udowodnić, że to była prowokacja to pokaż mi za rok, że sprawcy ciąża chodzą wolni. Każdy brunatny pajac musi wiedzieć, że w xxi wieku wszędzie są kamery i że nie będą bezkarni. 16 minut temu, oldfashioned napisał(a): Czy musze od razu podejmowac osad i stawac po ktorejs stronie day1? Moze to byl plebs i sie rzucil na nich po prostu na tle rasowym, moze to byl plebs i sie rzucil po prowokacji, moze to nie byl w 100% plebs i zostal sprowokowany? Nie wiem, nie ma na ten moment rzetelnych informacji. Nie musisz nikomu wierzyć, tylko pytałem. Niemniej ostatnią opcje już można odrzucić. Jeden ze sprawców ma już za sobą długą odsiadkę czyli jest zweryfikowanym patusem. Edytowane 2 godziny temu przez Henryk Nowak
oldfashioned Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No i to jest wlasnie ta kwestia - w momencie jak sie pojawiaja informacje/dowody czy nawet jednoznaczne poszlaki to juz osad moze isc w ktoras strone. Natomiast jak wiedzielismy tylko ze ktos dostal w pape, to ciezko bylo wywnioskowac kto, od kogo, za co. Kwestia czasu. Ja nie bronie tych agresorow, po prostu wiem ze dostajemy informacje nacechowane narracjami jednej lub drugiej strony.
hubio Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @oldfashioned tylko co to dla ciebie jest dokładnie "napaść na tle narodowościowym"? Ktoś musi użyć słowa: "napadam na ciebie na tle narodowościowym" Xdd albo: "Ty Ukrainko zła" ok. to jest jasne... A jak słysząc kogoś po ukraińsku w głowie mu się rodzi +3 do agresji bo to Ukrainiec? To już nie jest napaść na tle narodowościowym? Akurat znam pewną osobą, której przeszkadzają Ukraińcy. Ta osoba by nigdy z łapami nie wyskoczyła do kobiety, ale np. mówi, że na sam jęz. ukraiński wzrasta jej ciśnienie i opowiadała ta osoba, że kilka razy pojechała po Ukraińcach bo coś tam... Tu chodzi o to, że u pewnych osób zaczęła się rodzić agresja już na poziomie myśli. Czy jakby to byli Polacy to by ci przestępcy inaczej się zachowali? Może tak, może nie. Ale raczej nie pobili by tak dotkliwie Polki, że by się znalazła w szpitalu. I słusznie tu dużo osób mówi, że wyglądają na typowych kiboli-narodowców co powoduje ciąg skutkowo-przyczynowy.
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 32 minuty temu, oldfashioned napisał(a): No i to jest wlasnie ta kwestia - w momencie jak sie pojawiaja informacje/dowody czy nawet jednoznaczne poszlaki to juz osad moze isc w ktoras strone. Natomiast jak wiedzielismy tylko ze ktos dostal w pape, to ciezko bylo wywnioskowac kto, od kogo, za co. Kwestia czasu. Ja nie bronie tych agresorow, po prostu wiem ze dostajemy informacje nacechowane narracjami jednej lub drugiej strony. Lepiej opierać się na informacjach niż domysłach
Camis Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://x.com/ikara_zbrodnia/status/2081691839178928612 https://x.com/KrzysiekWSK/status/2081697929757081769
Henryk Nowak Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Camis napisał(a): https://x.com/ikara_zbrodnia/status/2081691839178928612 https://x.com/KrzysiekWSK/status/2081697929757081769 Pokazał Polskę siłę bijąc kobietę w twarz. Twardziel.
Fenrir_14 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://www.o2.pl/informacje/szokujace-sceny-w-lodzi-34-latek-z-izraela-celowo-potracil-rowerzyste-7311985756971585v#comments-root Jak myślicie, czy tej pejsatej naćpanej świni postawią zarzuty usiłowania zabójstwa?
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przy tej prędkości nie za bardzo da się taki zarzut postawić. Oczywiście, jeśli tylko przestanie się być debilem i rasistą i spojrzy na to racjonalnie. Dodatkowo został tymczasowo aresztowany, dzięki czemu nie może uciec. Zarzuty są adekwatne. Zabójstwo w zamiarze ewentualnym nie za bardzo tutaj jest, za to ciężki usczerbek - jak najbardziej.
Henryk Nowak Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Powinni go zamknąć na długie lata i uniemożliwić powrót do domu do końca wyroku.
Fenrir_14 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @GordonLameman debilem z całą pewnością można za to nazwać każdego kto uprzedzenie i brak akceptacji wobec żydowskiej tożsamości nazywa rasizmem 🤣🤣 No ale czego wymagać skoro to dzisiaj tak modne hasło. A moda jak to moda, trwa na potrzeby debili właśnie.
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @GordonLameman debilem z całą pewnością można za to nazwać każdego kto uprzedzenie i brak akceptacji wobec żydowskiej tożsamości nazywa rasizmem 🤣🤣 No ale czego wymagać skoro to dzisiaj tak modne hasło. A moda jak to moda, trwa na potrzeby debili właśnie. Uprzedzenie i brak akceptacji z powodu przynależności narodowej to potocznie rasizm właśnie. Wychodzi na to, że musisz być największym fanem mody
piwakk Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu (edytowane) 38 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): https://www.o2.pl/informacje/szokujace-sceny-w-lodzi-34-latek-z-izraela-celowo-potracil-rowerzyste-7311985756971585v#comments-root Jak myślicie, czy tej pejsatej naćpanej świni postawią zarzuty usiłowania zabójstwa? A widziałeś może komentarze na FB? Tam praktycznie każdy pisze i lajkuje, że rowerzyście się należało i że dobrze mu tak. Jestem praktycznie przekonany na 99%, że absolutna większość z nich nawet nie jeździł rowerem w dużym mieście Jeżdżę po Warszawie całkiem sporo czasami, potrafię wyskoczyć na kilkadziesiąt kilometrów po pracy i to co robią ludzie za kierownicą, to patologia niesamowita. Ścieżka potrafi iść obok drogi, mijają cię, a za chwilę przy skręcie wymuszają i zatrzymują się idealnie przed tobą, bo zobaczą cię dopiero jak będziesz na ich wysokości. Klapki na oczach jak u koni. Edytowane 55 minut temu przez piwakk
Fenrir_14 Opublikowano 52 minuty temu Opublikowano 52 minuty temu 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Uprzedzenie i brak akceptacji z powodu przynależności narodowej to potocznie rasizm właśnie Potoczność to po prostu obiegowość, popularność, ogolność. Co w dzisiejszym czasach jest równoznaczne właśnie z tym co jest aktualnie modne. Także w buty sobie wsadź te bajdurzenie i skończ już bredzić. Według tych twoich idiotyzmów wychodzi na to że pomimo tego że zdecydowana większość Irakijczykow to semici (których etniczne i kulturowo z żydami dzieli tyle co dla porównania Polaków z Czechami) to dalej są rasistami co bo żydami gardzą niż psami 🤣 Aha, miałem dziewczynę Irakijkę także nie wkręcaj mi kolejnych bredni o jakimś stereotypowym myśleniu 😀
GordonLameman Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): Potoczność to po prostu obiegowość, popularność, ogolność. Co w dzisiejszym czasach jest równoznaczne właśnie z tym co jest aktualnie modne. Także w buty sobie wsadź te bajdurzenie i skończ już bredzić. Według tych twoich idiotyzmów wychodzi na to że pomimo tego że zdecydowana większość Irakijczykow to semici (których etniczne i kulturowo z żydami dzieli tyle co dla porównania Polaków z Czechami) to dalej są rasistami co bo żydami gardzą niż psami 🤣 Aha, miałem dziewczynę Irakijkę także nie wkręcaj mi kolejnych bredni o jakimś stereotypowym myśleniu 😀 Ale oczywiście, że myślisz stereotypowo. Dlatego walisz w narodowość, a nie w to co zrobił. To bardzo typowe. Bardzo głupie
Fenrir_14 Opublikowano 46 minut temu Opublikowano 46 minut temu Teraz, Fenrir_14 napisał(a): Potoczność to po prostu obiegowość, popularność, ogolność. Co w dzisiejszym czasach jest równoznaczne właśnie z tym co jest aktualnie modne. Także w buty sobie wsadź te bajdurzenie i skończ już bredzić. Według tych twoich idiotyzmów wychodzi na to że pomimo tego że zdecydowana większość Irakijczykow to semici (których etniczne i kulturowo z żydami dzieli tyle co dla porównania Polaków z Czechami) to dalej są rasistami co bo żydami gardzą niż psami 🤣 Aha, miałem dziewczynę Irakijkę także nie wkręcaj mi kolejnych bredni o jakimś stereotypowym myśleniu 😀 @piwakk nie przeglądałem ostatnio tego źródła, ale wierzę w to co piszesz. Z racji tego że bardzo dużo jeździłem/jeżdżę po Skandynawii mam już wyrobione pewne nawyki i zgadzam się całkowicie w kwestii pozostawiając ej wiele do życzenia kultury jazdy w PL. Przede wszystkim jazda po towarze (czy to narkotyki czy alkohol) powinna być bezwzględnie i surowo tępiona.
piwakk Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): @piwakk nie przeglądałem ostatnio tego źródła, ale wierzę w to co piszesz. Z racji tego że bardzo dużo jeździłem/jeżdżę po Skandynawii mam już wyrobione pewne nawyki i zgadzam się całkowicie w kwestii pozostawiając ej wiele do życzenia kultury jazdy w PL. Przede wszystkim jazda po towarze (czy to narkotyki czy alkohol) powinna być bezwzględnie i surowo tępiona. No ja od kilkunastu lat latam do Norwegii, pracowałem tam też i wiem, że kultura jazdy jest zgoła inna. Tak samo przepisy u nas w kraju vs jazda za granicą i wielu pokornieje nagle
Fenrir_14 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ale oczywiście, że myślisz stereotypowo. Dlatego walisz w narodowość, a nie w to co zrobił. To bardzo typowe. Bardzo głupie Coś na podobnej zasadzie jak u ciebie walenie tymi prawakami 🤣 ruskimi onucami itp. Zresztą ja nie potrzeboje akceptacji własnego kodeksu wartości i zasad więc nie udowadniaj mi swoich oklepanych schematów. I skończ już te swoje fikołki bo to ślepy zaułek 😀
GordonLameman Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Coś na podobnej zasadzie jak u ciebie walenie tymi prawakami 🤣 ruskimi onucami itp. Zresztą ja nie potrzeboje akceptacji własnego kodeksu wartości i zasad więc nie udowadniaj mi swoich oklepanych schematów. I skończ już te swoje fikołki bo to ślepy zaułek 😀 Ślepy to ty jesteś na głupoty, które wypisujesz
Rekomendowane odpowiedzi