Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@DarkeVo Tak, te, które miałeś wcześniej. Stwierdziłem, że sobie zrobię prezent na Mikołaja i sobie kupię :E

Ogólnie w tych pieniądzach (~34zł) - zdecydowanie warte zakupu. Wersja R wygląda naprawdę super.

Jestem póki co zadowolony :P

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cichymi to tych wentylatorów bym nie nazwał, chyba że ktoś ma problem ze słuchem :E juz z 15 centymetrów słychać pracę łożyska nawet nie trzeba przystawiać ucha do samego silniczka :) u mnie siedzi na szczęście tylko jeden bo tylko jego widać jak się popatrzy na środek przez szybę :P ten piękny ring przeważył ;D W Light Wing'sach się chowa.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

skręcałem dzisiaj stół dla żony pod jej komputer bo wczoraj wieczorem przyjechał blat od stolarza, ale nie wiedziałem ze wszystko razem (stelaż z nogami + blat) bedzie tak ciężkie , teraz czekam na brata żeby to dzwignąć i postawić na ziemi (na zdjęciu jeszcze bez nóg i 4 silników)

H7e3Slh.jpeg

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.12.2025 o 15:26, Send1N napisał(a):

Cichymi to tych wentylatorów bym nie nazwał

E tam gadasz... Aż tak źle nie jest, bo czego chcesz wymagać od wentylatora za ~30zł? Łożyska jak w A12x25? Trzeba jasno napisać, że w tej cenie jest OK, czepiać się to by można było, jakby był po 80zł/szt. Jak ktoś ma je za szybą, to musi się naprawdę wsłuchać, żeby coś usłyszeć. Może przy panelu stalowym ten efekt będzie bardziej słyszalny, ale kto kupuje wentylatory z podświetleniem, żeby je trzymać w zamkniętej obudowie?

Przy wyższych obrotach łożyska i tak nie usłyszysz, jak Ci szum powietrza go zakryje. Finalnie, w tej cenie, są naprawdę OK i nie ma co narzekać.

@Oldman :

IMG_20251221_160637177_AE.thumb.jpg.3242f0ce2b6c086a6e0599b15b6505d6.jpg

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano
4 minuty temu, CryptTM napisał(a):

E tam gadasz... Aż tak źle nie jest, bo czego chcesz wymagać od wentylatora za ~30zł? Łożyska jak w A12x25? Trzeba jasno napisać, że w tej cenie jest OK, czepiać się to by można było, jakby był po 80zł/szt. Jak ktoś ma je za szybą, to musi się naprawdę wsłuchać, żeby coś usłyszeć.

Nie koniecznie jakoś w P12 nie śwista tak łożysko jak w tym TR a kupisz go za 25zł :)  

Opublikowano (edytowane)

@Send1N Za to ludzie narzekają, że im piszczy przy 1000rpm, to zdecydujmy się, co chcemy :E Albo - wybierz jedno :E :E

Edit: Teraz pasuje wypróbować TO coś i zobaczyć, jak tu się Arctic "wykazał"...

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano (edytowane)

P12 czy 14 miałem sporo w rękach bo często komuś je do budy pakuje i nigdy mnie nie drażniły za to ten thermalright mnie drażni i toleruje go tylko dlatego że ładnie wygląda a mam tylko jednego w budzie przy kilku bym chyba nie dał rady xD 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1