GordonLameman 9 445 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 16 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Diesel jak diesel. Szarego człowieczka nie powinno się dojeżdżać za to, że chce mieć " w domu ciepło" Jak pali śmieciami i meblami też, nie?
Klakier1984 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 To ty powiedziałeś Ja bym powiedział, że jak już ma ten piec np na ekogroszek wymieniony relatywnie niedawno z typowego kopciucha gdzie przywołanymi przez Ciebie śmieciami można palić to niech mu państwo pozwoli go spokojnie eksploatować.
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 No to mocno się nie tu nie zgadzamy. ja nie mam ochoty chorować z powodu tego, że debil pali śmieciami.
Camis Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Kilka tygodni pisałem o tym, że toczą się rozmowy nad powrotem diesla Trump ma sprawczość, to tylko doda prawej strony procentów.
trepek Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Kilka tygodni pisałem o tym, że toczą się rozmowy nad powrotem diesla A to diesel gdzies poszedl? VW dalej go oferuje, zarowno 2.0 TDi jak i 3.0 TDI. 1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a): że jak już ma ten piec np na ekogroszek wymieniony relatywnie niedawno Nie ma zakazu uzywania piecow 5 klasy ekodesign. Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): ja nie mam ochoty chorować z powodu tego, że debil pali śmieciami. W piecach ekodesign 5 klasy nie da sie palic smieciami, nie ma tam tradycyjnego paleniska zasypowego. Jest specjalny ruro-podajnik, gdzie wegla spala sie tyle co miesci sie w dwoch garsciach. EDIT: I elegancko. Musk mowi, ze Niemcy nie powinny czuc sie winne za zbrodnie swoich dziadkow. Maja byc dumni tu i teraz Coraz bardziej goscia lubie! Edytowane 26 Stycznia 2025 przez trepek
Klakier1984 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): No to mocno się nie tu nie zgadzamy. ja nie mam ochoty chorować z powodu tego, że debil pali śmieciami. Zgadzamy się tylko nie rozumiemy. W nowych piecach nie da się palić śmieciami.
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Ok, spoko Ja od dość dawna nie miałem do czynienia z węglem. Używam gazu
Camis Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 (edytowane) Pomaganie potrzebującym?, czyli swoim patryjoto-spaslak (Tm Palade) jest potrzebujący Edytowane 26 Stycznia 2025 przez Camis
crush Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Ucięcie sobie penisa i wyżłobienie cuchnącej dziury, to nie jest posiadanie waginy. Waginy z waginami, pindole (nawet te obcięte) z pindolami. Bardzo prosty i doskonale działający system. 👍🏿
Camis Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Głosowali na niego a teraz pikachu Cytat Trump suggests his plan for Gaza Strip is to ‘clean out the whole thing’ President Donald Trump indicated Saturday that he had spoken with the king of Jordan about potentially building housing and moving more than 1 million Palestinians from Gaza to neighboring countries, a remarkable proposal from a sitting US president. Trump said he asked Jordan’s Abdullah II, a key US partner in the region, to take in more Palestinians in a Saturday phone call. “I said to him that I’d love you to take on more, because I’m looking at the whole Gaza Strip right now and it’s a mess, it’s a real mess,” he told reporters aboard Air Force One. https://edition.cnn.com/2025/01/25/politics/trump-gaza-strip-jordan-egypt/index.html A więc wojna!!!!
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Ale to jest szturm modlitewny
kanon7 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Widzę że paskowy po 8 latach w TVP szybko odnalazł sobie nowe miejsce
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Trzeba zatrzymać „inwestowanie” w beton.
jagular Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Trzeba zatrzymać „inwestowanie” w beton. Fajna mapka. Kolorowa. Jeden problem: mapa dotyczy wynajmu mieszkania 100m2. Internety mówjo że Polska jest w ogonie Europy jeżeli chodzi o średnią powierzchnię mieszkania, co oznacza że wynajem 100m2 to po prostu wynajem premium.
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Tak, zwróciłem na to uwagę. Ale też w kamienicach nie ma z tym problemu A wciąż kosztuje bardzo dużo.
jagular Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Oczywiście. Generalnie wynajem "normalnego" mieszkania w popularniejszym mieście jest drogi. Wynajem ~100m2 to jest kop w twarz, cena czterocyfrowa nawet w euro. Po prostu ktoś, kto robił tę mapkę miał chyba małe wyobrażenie na temat przeciętnego metrażu w Polsce.
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Tu źródło: https://www.espon.eu/news/promise-and-perils-using-housing-adverts-affordability-mapping-europe
Yahoo86 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 @GordonLameman Nie zgodzę się , na Śląsku jest sporo piętrowych zabytkowych kamienic pokopalnianych (osiedla robotnicze , w tamtych czasach bardzo nowoczesnych) budowanych od lat 80 XIX wieku (najnowsze to okres międzywojenny) i metraż to skromne 50m2. Gdyby ktoś się zastanawiał , w 2013-2015r kompletny (dosłownie) remont takiego obiektu kosztował prawie 13 mln. zł (miasto miało wyremontować wszystkie takie budynki i skończyło się na jednym - zabrakło pieniędzy i inwestorów).
GordonLameman Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Które miasta masz na myśli?
Henryk Nowak Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31644441,wybory-prezydenckie-na-bialorusi-sa-wyniki-exit-poll.html#do_w=399&do_v=1295&do_st=RS&do_sid=1720&do_a=1720&s=BoxOpImg1 A jednak Aleksandr
crush Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Ciekaw jestem swoją drogą oficjalnych wyników. Jestem w stanie uwierzyć, że on nawet jakby wygrał rzeczywiście ale uzyskał, nie wiem - 43%, to i tak kazałby podkręcić do 80.
Rekomendowane odpowiedzi