Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, jagular napisał(a):

Co ma jedno z drugim wspólnego? Nic. Ewentualna teoria o tym, że jakiś tam generał się zna na wszystkim, co jest związane z techniką wojskową jest czystym absurdem.

Realia są takie, że media autokreują się na przekazujących opinie wartościowe, podpierając się różnymi 'ekspertami'. Ludzie szukają autorytetów, to im się wyszukuje te autorytety i stawia je przed nos. 

Czekamy na opinię Pudziana, Dody i Rozenkowej. ;)

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@jagular dajmy już spokój Skrzypczykowi :) W ramach teorii spiskowych akurat mnie samemu ta wydaje się możliwa... Na pokładzie mnóstwo ruskich sportowców z obywatelstwem USA,a w samolot uderza helikopter wojskowy... :) 99% rzeczy z Bonda czy MI6 to bujdy, ale 1% nie :) To mógł być ten jeden procent. Może nie mogli w inny sposób tego "załatwić".... Oczywiście to wyłącznie moja własna teoria spiskowa mogąca mieć wartość papieru toaletowego i g. warta. Mam tego pełną świadomość :) więc nie zamierzam dalej tu jakoś polemizować.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

@hubio

Oj tak tak, po prostu zadziałała psychologia: uwierzyłeś w pierwszą sensację, jaką przeczytałeś o wydarzeniu i ten fakt zakotwiczył na tyle mocno, że następne teorie będziesz już mniej chętnie przyjmować do głowy :P 

5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czekamy na opinię Pudziana, Dody i Rozenkowej. ;)

Fakt, że zapomniałeś o Dzikim Trenerze jest po prostu skandaliczny!!!!

Edytowane przez jagular
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

A była gwiazda kurskiej TVP i aktualnie republiki, Danka Holecka? 

To są takie fałszywe mordy... 

To o nią mi chodziło. Przepraszam, że pokręciłem z PiSem

Opublikowano
40 minut temu, michasm napisał(a):

To o nią mi chodziło. Przepraszam, że pokręciłem z PiSem

Danka Koreanka też szczuła na lekarzy, a podobno jej syn to też lekarz.

Oglądałem wystąpienie Pomarańczowego odnośnie katastrofy lotniczej i jestem w lekkim szoku. Wiedziałem, że jest lekko nienormalny ale to wystąpienie było żenujące. Pierwsze 2-3 minuty mówił o bólu, tragedii i pojednaniu. Potem przeszedł do ataku. Oczywiście to wszytko wina Obamy i Bidena. Za jego czasów kontrolerzy lotów to byli geniusze, a za czasów demokratów to debile. Już wydał wyrok, że kontroler lotu to pewnie murzyn transseksualista z wadą wzroku i niskim ilorazem inteligencji, a fuchę dostał przez wprowadzenie DEI do kontroli lotów :boink:

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

@GordonLameman, @Suchy211 oczywiście sytuacja z punktu widzenia prawnego jest bardzo trudna. A jest bardzo trudna bo PiS zdewastował wymiar sprawiedliwości. KO ma związane ręce przez Prezydenta... Izba Nadzwyczajna nie uznawana przez jednych, uznawana przez innych...

Nie śledzę już na bieżąco tej łamigówki ale mamy co najmniej 2 organy, których legalność jest podważana czyli ta Izba SN i TK. Do tego sędziowie nominaci... Są orzeczenia TSUE itp, ale z kolei prawnicy związani z PiS mówią, że TSUE nie ma tu kompetencji, a nie ma w Polsce organu władnego rozstrzygnąć ten spór kompetencyjny... z punktu widzenia prawnego jest więc impas. I będzie póki będzie Prezydentem ktoś z PiS (dlatego też warto głosować na Trzaska co by nie mówił i jakie w kampanii popełnił błędy). Jednak na dzisiaj jest jak jest i w związku z tym KO powinna bardzo, bardzo ostrożnie postępować szczególnie w materii prawa karnego... Przełknęliśmy przejęcie TVPiS bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak jakikolwiek rząd mógłby tolerować telewizję publiczną, która szczuje na Premiera tego rządu... Ale to już stało się z naruszeniem prawa... Potem była kwestia prokuratora krajowego. Znów pod znakiem zapytania. Niedawno kwestia ważności wyborów i PKW. A teraz na koniec mamy spektakl z Ziobro...

Ne hubio, to jest całkiem proste. Organy o których napisałeś zostały obsadzone niezgodnie z prawem, to znaczy że są porostu w takiej formie nielegalne. To samo dotyczy TVP. Tam nawet nie powinno się robić żadnych fikołków. Po przejęciu władzy przez koalicję odpowiednie osoby powinny zostać wyproszone z budynku, a w przypadku oporu wyprowadzone przez policję. Kompetencje niech tymczasowo przejmie NSA do czasu wymyślenia jak to naprawić.

No i TSUE nie nie ma kompetencji, tylko po to właśnie jest. Co to za metoda ustalania co jest zgodne z prawem poprzez zbieranie większej ilości prawników na poparcie tezy?

Nie możemy uznać tych organów za legalne tylko dlatego, że minęło trochę czasu odkąd zostały obsadzone i coś tam sobie już po orzekały.

A przed komisje i mam nadzieję prokuraturę Ziobro i spółka są ciąganie za defraudacje publicznych pieniędzy.

Ja nie uważam, że PiS ma być skasowany za poglądy, bo do swojej wizji rzeczywistości i rządzenia ma prawo każdy. Ja chcę ich kasacji za zniszczenie organów państwa i złodziejstwo.

• Upvote 1
Opublikowano

Niech się lepiej Kotulą zajmą, bo zaraz kolejny spadek poparcia będzie. Koalicja robi dziecinne błędy i zaraz rzeczywiście PiS wróci do władzy.

Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 17:55, GordonLameman napisał(a):

To jest na serio?!

Nie napisał, że urodził się Polakiem, a tylko że w Polsce się urodził - znamienne. Pewnie dlatego chce żebyśmy pracowali na rozwój russkiego miasta :E 

@Umpero

@Fatality

@Michaelred

@SM_M4E5TRO

chodźcie bo trzeba konfederacji i Brauna bronić :rotfl2:

Wystarczylo kilkanascie dni nic nie robienia, zebym mogl Ci odpowiedziec, ze musisz byc dumny z bycia polskim nazistą ale wazne ze pis jebany i z konfy sie posmiejemy.

PO drugie, nigdzie brauna ani nie gnebilem, ani nie gloryfikowalem, w przeciwienstwie co robisz Ty wobec Twojego guru Tuska podprogowo tutaj na kazdy mozliwy sposob.

7 godzin temu, hwdp43 napisał(a):

I czemu ma to niby dowodzic? 🤣🤣🤣 Ktokolwiek z tutejszych specjalistow ma jakiekolwiek doswiadzenie na rynkach finansowych? Wszedlem tu po miesiacu i dalej widze ze tu jakis odrebny swiat panuje 😂

Ale no tak, zobaczymy za jakis rok gora dwa czy tak kolorowo bedzie. Ale wtedy jak bedzie zle to bedzie oczywiscie wina pisu 🤣

Ach ta bańka myślowa

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wystarczylo kilkanascie dni nic nie robienia, zebym mogl Ci odpowiedziec, ze musisz byc dumny z bycia polskim nazistą ale wazne ze pis jebany i z konfy sie posmiejemy.

PO drugie, nigdzie brauna ani nie gnebilem, ani nie gloryfikowalem, w przeciwienstwie co robisz Ty wobec Twojego guru Tuska podprogowo tutaj na kazdy mozliwy sposob.

Podprogowo gloryfikuję Tuska? Ty już wchodzisz w 5 gęstość wymyślania bzdur :) 

Wszedlem tu po miesiacu i dalej widze ze tu jakis odrebny swiat panuje 😂

Odrębny świat to masz ty z wiarą w fejki, kłamstwa i brednie :) 

Ale no tak, zobaczymy za jakis rok gora dwa czy tak kolorowo bedzie. Ale wtedy jak bedzie zle to bedzie oczywiscie wina pisu 🤣

Nie będzie. Koalicja już dużo rzeczy spieprzyła i za to ich tutaj krytykujemy. Bo wiesz - nas stać na krytykę partii, którą w jakimś stopniu popieramy. Tobie się w to w główce nie mieści :) 

Ach ta bańka myślowa

U Ciebie została tylko bańka :) 

Nie kto inny, a to właśnie ty napisałeś że PiS to było mniejsze zło :rotfl2:

Szczególnie po tym jak coraz szersze kręgi zatacza afera RARS i kolejni politycy "MNIEJSZEGO ZŁA" uciekają z kraju :rotfl2: 

Pojęcia zielonego o polityce nie masz i tyle :)

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
5 godzin temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

ale piecze, ALE PIECZE, że maski w końcu opadły i już oficjalnie wiadomo, że Konfederaci będą chcieli się wiązać z PiSowskim betonem.

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Szczególnie po tym jak coraz szersze kręgi zatacza afera RARS i kolejni politycy "MNIEJSZEGO ZŁA" uciekają z kraju :rotfl2:

zaraz będzie pełen pis0wski rząd na uchodźctwie :E jeszcze brakuje, żeby do Rumuni uciekli.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Winter napisał(a):

Niech się lepiej Kotulą zajmą, bo zaraz kolejny spadek poparcia będzie. Koalicja robi dziecinne błędy i zaraz rzeczywiście PiS wróci do władzy.

Co w sumie jest śmieszne, bo nadal daleko temu do ucieczki przed sądem na Węgry xD

No ale takich mamy wyborców.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1