Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Żukowska to akurat jest idiotką i wypisuje bzdury.   Jak dla mnie napisanie do kogoś "Giń" jest groźbą. Po to została stworzona ta komórka by takie groźby wypisywane w sieci śledzić a teraz gdy jakąś pisowską starą babę zatrzymali to jest afera...  Dziada po 70-tce też zatrzymali i nie było takiej gównoburzy.    Napisałbyś do pisowca jak rządzili "Giń, zdychaj itp." to byś prędzej został zatrzymany.  Pod uwagę też trzeba wziąć, że Owsiak szarym obywatelem nie jest.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Skoro chcą iść zero jedynkowo, to wszystkie stany pomiędzy należy jasno określić.

A zmuszanie osób z cechami fizycznymi, psychologicznymi i po części biologicznymi do przebywania w strefach płci przeciwnej niż ta względem której są nakierowani własnym ja, to nie idiotyzm?

Co to znaczy jasno określić? Przypisać do k albo m? A po co? Co widzisz złego w określeniu ich jako osobników wadliwych? W jakich strefach powinni przebywać - nie robiłbym z tego wielkiego tematu. W tych, które uznają dla siebie za bardziej stosowne. Ponosząc konsekwencje tego, że komuś się to być może nie spodoba. Niech sami wybierają co dla nich lepsze. A nie że reszta świata ma się tym zajmować.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Co widzisz złego w określeniu ich jako osobników wadliwych?

Nie ja widzę, tylko mowa o tym co Trump podpisał i będzie egzekwowane u nich. 

Godzinę temu, adashi napisał(a):

W tych, które uznają dla siebie za bardziej stosowne.

No i właśnie to co podpisał Trump tego nie stosuje, tylko wymusza przebywanie w strefach według tego co mają w zasadzie w akcie urodzenia. 

Opublikowano
Cytat

Trzecia Droga pod progiem wyborczym. Są wyniki najnowszego sondażu

Na początku lutego największym poparciem cieszą się ex aequo KO oraz PiS, zyskując po 30 proc. głosów — wynika z najnowszego sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS). Na trzecim miejscu ponownie uplasowała się Konfederacja z 13-procentowym poparciem. Pod progiem wyborczym dla koalicji znalazła się natomiast Trzecia Droga.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/trzecia-droga-pod-progiem-wyborczym-sa-wyniki-najnowszego-sondazu/81ntmtz

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i w czym problem? :) 

Ręce nie mają, gdzie opaść. Tak już z wami jest. 

Ja bym jeszcze sprawdził niemiecki szmal, bo zaraz się by okazało, że te wszystkie Grupy Granica i reszta śmieci też działa ze tego sponsoringu, żeby Polskę destabilizować.

Opublikowano

Sondaż pokazuje poziom znajomości polityki. Czyli polityki z TV. Trzecia droga wykonuje bardzo duzo pracy wewnątrz koalicji, i przepycha najwięcej swoich ustaw i zapewnień. Ale tego szary człowiek się nie dowie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Winter napisał(a):

Ręce nie mają, gdzie opaść. Tak już z wami jest. 

W sensie, że administracja Trumpa w altach 2016-2020 Wspierała wyborczą? :E 

7 godzin temu, Winter napisał(a):

Ja bym jeszcze sprawdził niemiecki szmal, bo zaraz się by okazało, że te wszystkie Grupy Granica i reszta śmieci też działa ze tego sponsoringu, żeby Polskę destabilizować.

A jak Polskę destabilizuje Watchdog? 

Albo reportaże Mariusza Szczygła?

• Upvote 2
Opublikowano
15 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Nie tworzę, tylko piszę o sprecyzowanych i jasnych zasadach ustalenia stanu faktycznego.

Bazując na niejasnych standardach. Bazując na "ja się czuję".

15 godzin temu, LeBomB napisał(a):

A zmuszanie osób z cechami fizycznymi, psychologicznymi i po części biologicznymi do przebywania w strefach płci przeciwnej niż ta względem której są nakierowani własnym ja, to nie idiotyzm?

To akceptowalne poświęcenie mniejszości ku polepszeniu bytu większości.

• Like 1
Opublikowano

Wedle finansów.  ;). Idąc tym tokiem, będąc pracodawcą zdechniesz, albo bedziesz musiał dobudować hal wielkosci tesco na wucety i szatnie dla 112 wariantów niebieskowlosych, grubych, chudych, onuonych i reszty. Oni bzdurzą, a... Ty masz problem. Szkoły, urzędy. Wszystko do demolki, żeby niebieskowlose onu mogło si. ;)

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Wedle finansów.  ;). Idąc tym tokiem, będąc pracodawcą zdechniesz, albo bedziesz musiał dobudować hal wielkosci tesco na wucety i szatnie dla 112 wariantów niebieskowlosych, grubych, chudych, onuonych i reszty. Oni bzdurzą, a... Ty masz problem. Szkoły, urzędy. Wszystko do demolki, żeby niebieskowlose onu mogło si. ;)

W jaki niby sposób? :) 

Czemu zmyślasz jakiś obowiązek 3 toalety? :) 

Opublikowano
11 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Sondaż pokazuje poziom znajomości polityki. Czyli polityki z TV. Trzecia droga wykonuje bardzo duzo pracy wewnątrz koalicji, i przepycha najwięcej swoich ustaw i zapewnień. Ale tego szary człowiek się nie dowie. 

A po co człowiek ma to wiedzieć? Ludzie mają postawić krzyżyk raz na kilka lat przy odpowiednim kandydacie i tym samym krzyżykiem się podpisać pod zgodą na szczepienie na covid , reszta jest nieważna 

Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie zmyślam, tylko sobie drwię z tematu. Jest dla mnie tak kuriozalny, że aż zabawny. Zresztą nie tylko mnie bawi. 

Napisałeś to jakby to miał być argument o biednych przedsiębiorcach/pracodawcach, którzy "zdechną z głodu".

Gdybyś tylko pisał o toaletach - spoko, można by to uznać za drwiny. 

Ale to było po prostu skrajnie głupie :) 

2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Upiorne to, ale nie sposób się z tym nie zgodzić. Ta lalka też ma prawo wyborcze, a IMO nie powinna ;)

Gdyby zastosować cenzus wiedzy o prawie, polityce czy społeczeństwie to większość osób straciłaby możliwość głosowania. :) 

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-02-08/zelenski-odpowiada-na-propozycje-trumpa-amerykanie-pomogli-nam-najwiecej/

Czegoś tu nie rozumiem życie ludzkie jest najwyższą wartością Polska, Polacy i Polki uratowali najwięcej Ukraińców i Ukrainek z wszystkich państw na ziemi ale widać u Żeleńskiego jak u Putina i Stalina krwi pod dostatkiem i można poświęcać ludzi bezgranicznie bo są bezwartościowi dla nich

Opublikowano
5 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie, że administracja Trumpa w altach 2016-2020 Wspierała wyborczą? :E 

A jak Polskę destabilizuje Watchdog? 

Albo reportaże Mariusza Szczygła?

Najwidoczniej administracja Trumpka olała zrobienie audytu. Problem leży w tym, że kasę dostawała tylko liberalno-lewicowa strona. Amerykanie mają swój interes i sponsorują tych, którzy mają u nas robić odpowiedni przekaz. Rozumiem, że jakby to samo robili ruscy to nie widziałbyś problemów?

18 minut temu, voltq napisał(a):

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-02-08/zelenski-odpowiada-na-propozycje-trumpa-amerykanie-pomogli-nam-najwiecej/

Czegoś tu nie rozumiem życie ludzkie jest najwyższą wartością Polska, Polacy i Polki uratowali najwięcej Ukraińców i Ukrainek z wszystkich państw na ziemi ale widać u Żeleńskiego jak u Putina i Stalina krwi pod dostatkiem i można poświęcać ludzi bezgranicznie bo są bezwartościowi dla nich

Sługów się nie docenia, sługów się nie wymienia.

Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

A czy ja piszę o jakichś wariantach społecznych? Ludzie 🤦‍♂️

Ja piszę wyłącznie o osobach, które przeszły fizycznie i hormonalnie tranzycję płci. Takie osoby chce się zmusić do odbywania kar w więzieniach zgodnie z tym co mają w akcie urodzenia, według tych samych kryteriów nakazuje się w placówkach federalnych korzystanie z toalet pracownikom, według tych kryteriów to prawo może być z czasem rozszerzone znacznie dalej. Niech sobie uznają że są 2 płcie, jestem za, ale niech to prawo nie zmusza ludzi, którzy tą płeć zmienili do zachowań niezgodnych z tym, kim są obecnie.

2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Upiorne to, ale nie sposób się z tym nie zgodzić. Ta lalka też ma prawo wyborcze, a IMO nie powinna ;)

To fragment serialu paradokumentalnego...

Cytat

Paradokument – gatunek filmu lub serialu znajdującego się na granicy filmu dokumentalnego i filmu fabularnego

Zatem, nie brałbym na serio tego co tam jest...

Godzinę temu, voltq napisał(a):

Czegoś tu nie rozumiem życie ludzkie jest najwyższą wartością

Chyba że jest wojna, która jest interesem polityków, władców itd. wtedy przestaje być taką wartością. Wtedy człowiek jest tylko kolejnym pionkiem w bardzo krwawej grze politycznej. Tak jest od pierwszych wojen prowadzonych przez pierwszych władców. Czego nie rozumiesz? :P 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Napisałeś to jakby to miał być argument o biednych przedsiębiorcach/pracodawcach, którzy "zdechną z głodu".

Gdybyś tylko pisał o toaletach - spoko, można by to uznać za drwiny. 

Ale to było po prostu skrajnie głupie :) 

Spoko. Ja po prostu zerkam sobie na ten wątek, gdzie mówicie o prawdziwej, znaczącej polityce światowej - i czytam, by być na bieżąco z opiniami.
I równocześnie zderzam się z jakimś cyrkiem, w którym nie chcę brać udziału, bo nie ogarniam jego głupoty i się wypisuję.
Prawda (moja) jest taka, że od długiego czasu, my Polacy mamy "za miedzą" najprawdziwszą wojnę. Gdzie latają prawdziwe kule i spadają prawdziwe bomby (i to jest groźne i zatrważające) i to jest problem, a jednoczenie odbywają się (aktywne) debaty nad rozróżnianiem płci (wybuch mózgu), zaimków, poradników dla urzędników, jak się zwracać (ba - ostatnio dostałem firmowego maila z firmy X, w stopce którego, pani ma wszystko czego należy się spodziewać - mail, fon, fax, itd. + uwaga (!): zaimki ona / jej), a inny kretynka debatuje nad tym, jakie ogrzewanie ma mieć pracownik z metabolizmem A, B, C i D.

Wojna (wszędzie) i kryzys vs jednocześnie - pierdy z dupy. Po prostu tego nie ogarniam. 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1