Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tutaj zapowiadana petycja dot. mężczyzn wśród kadry nauczycielskiej:

https://www.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k11/petycje/2025-1/112025/1032_zm._art.11_karta_nauczyciela_20.pdf

Ciekawy dokument, polecam się zapoznać.

Nie wiem kim są autorzy - jakaś młoda fundacja i kancelaryjka z malutkimi obrotami (przychód: 115 tys. zł). 

Ale popieram to co napisali  

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, crush napisał(a):

Pytanie kto kogo i kiedy.

Syn Muska (4-5 letni) powiedział do Trumpa, że Trump nie jest prezydentem :E Więc w domowym zaciszu ostre gadki lecą z ust Muska, że jego syn podchwycił takie teksty.

8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym może też chodzić o cenę - hodowla zwierząt na mięso jest coraz droższa. 

I mięso w marketach to mega syf. Pamiętam jak raz w Lidlu były obok siebie piersi z kurczaka. Jedna pierś w cenie 17zł za kg, obok niej pierś z kurczaka za 29zł za kg z opisem "pierś z kurczaków bez antybiotyków". Więc jak ktoś myśli, że za 17zł kupuje zdrowe mięso a nie tablicę mendelejewa to jest w wielkim błędzie.

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, sabaru128 napisał(a):

Nie dość że będą wciskać robaki do produktów to jeszcze sztuczne mięso.

Wciskać?, w składzie masz napisane co tam jest., nikt ci nie będzie kazał tego kupować. 

A tak poza tym już dawno są robaki w jedzeniu i wiele razy je już jadłeś tylko chyba nawet o tym nie wiesz %-)

Kiedyś z ciekawości w Kauflandzie patrzyłem te robale suszone czy tam smażone nie pamiętam, ale jak na polskie warunki to są na razie rarytasy po ~85zł za 1KG %-)

Tak więc chyba takie "specjały" nie będą miały dużego wzięcia. 

8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Co do imigrantów I woke narzekać nie będę,- sam jestem przeciwny wpuszczaniu kogo popadnie bez żadnej kontroli i uważam, że skoro imigranci są potrzebni żeby gospodarka się nie zawaliła to trzeba wpuszczać ich mądrze a nie jak Biden czy Merkel.

Dokładnie, problem z nielegalnymi migrantami już dawno powinien być rozwiązany. Do pracy brać tylko tych co chcą pracować, jesli nie pracuje przez jakiś czas musi zostać wydalony z Polski. 

• Like 2
Opublikowano
48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Sondaż jeszcze ciekawszy niż ten ze wczoraj:

Jeśli te sondaże są wiarygodne to Metzen powinien odejść z partii po tym jak nie dopuścił Bosaka do startu w wyborach. To że on jest w stanie dobić do blisko 20% będąc mentalnym gimbusem w wielu kwestiach świadczy o żałosnym poziomie pozostałych kandydatów.  W przypadku gdy te sondaże na serio odzwierciedlają rzeczywistość do Bosak realnie miałby szanse wygrać i nie mielibyśmy tęczowego prezydenta. Niestety Mentzen jest absolutnie anty-fotogenizczny, anty-haryzmatyczny + z kontrowersyjnej partii więc wynik raczej znany.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jeśli te sondaże są wiarygodne to Metzen powinien odejść z partii po tym jak nie dopuścił Bosaka do startu w wyborach. To że on jest w stanie dobić do blisko 20% będąc mentalnym gimbusem w wielu kwestiach świadczy o żałosnym poziomie pozostałych kandydatów.  W przypadku gdy te sondaże na serio odzwierciedlają rzeczywistość do Bosak realnie miałby szanse wygrać i nie mielibyśmy tęczowego prezydenta. Niestety Mentzen jest absolutnie anty-fotogenizczny, anty-haryzmatyczny + z kontrowersyjnej partii więc wynik raczej znany.

Bosak już startował. I ile zdobył głosów? 6,78%.

Założenie, że teraz zdobyłby nie wynika z niczego. 

Ja uważam, że to właśnie Mentzen więcej osób przyciągnie, bo Bosak jest obciążony:

- LPR + PiS

- Ruch Narodowy

- Ordo Iuris

DLa osób neutralnych w wojence PO-PiS Bosak jest po stronie PiS. Mentzen - jakkolwiek merytorycznie przeciętny - jest trochę poza tą wojenką i zdecydowanie bardziej neutralny światopoglądowo niż Bosak. nawet z tymi wyskokami (5 konfederacji czy bzdury o wolności słowa vs. obraza uczuć religijnych). 

Nie mam pojęcia skąd wniosek, że Bosak zrobiłby więcej - moim zdaniem zrobiłby mniej. 

P.S. Jak tam komunizm w Ameryce? Doczytałeś? :) 

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ja uważam, że to właśnie Mentzen więcej osób przyciągnie, bo Bosak jest obciążony:

- LPR + PiS

- Ruch Narodowy

- Ordo Iuris

w punkt. Bosak jest za bardzo umoczony w katolickiego gwoździa w głowie, do tego dziwne, śmierdzące aferki dookoła niego (MMMF, Ordo Szuris :E )

Na Memcena głosują przede wszystkim zwolennicy stoisk z paróweczkami i małych podatków, których światopogląd za bardzo nie obchodzi o ile ich nie uderza po kieszeni.

4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pytam serio.

Pytasz o gościa, który w niedzielę zamyka swoją stronę internetową, bo Bozia się obrazi, za to brać rozwód kościelny już nie miał problemu.

Pieprzony hipokryta jak większość skrajnych prawaków /lewaków

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pytanie mam do Was.
Jak oceniacie komentowanie sytuacji politycznej świata / USA / PL przez... Cejrowskiego?
Kosmita? Czy nie do końca? Traktować na poważnie, czy kibel?
Pytam serio.

Cejrowskiemu to lepiej wychodziły programy podróżnicze i na tym powinien się skupiać a nie na polityce :P 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Fanatyczna konserwa - odpuść.

U niego wszystko jest ideologiczne ;) 

OK. Wiem, że skrajny PiS, skrajna "bozia" = wszystko, co mnie mierzi, a przy tym, włączam go (YT pod prysznicem z komórki co rano - on gada, ja się szykuję do roboty)
i... przeraża mnie, że z bardzo wieloma jego twierdzeniami się zgadzam! Zaczynam się bać o siebie i swój światopogląd. :)

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie mam pojęcia skąd wniosek, że Bosak zrobiłby więcej - moim zdaniem zrobiłby mniej. 

Może nie obserwuje tych wątków w necie, ale chyba każdy był przychylny bardziej Bosakowi? Dlatego takie gówno się wylało na Mentzena jak ogłosił się sam kandydatem. Elektorat konfy i tak by na niego głosował + więcej elektoratu pisowskiego + wiecej elektoratu centrowego (vs Mentzen). Dla mnie to bardzo oczywiste, że miałby wynik lepszy od Mentzena, który jest uważany za tego bardziej skrajnego - a to nie pomaga

Argument np. z ordo luris nietrafiony bo w kwestiach światopoglądowych w tych tematach są identyczni.

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Fatality napisał(a):

Może nie obserwuje tych wątków w necie, ale chyba każdy był przychylny bardziej Bosakowi?

yyy, nie?

Dlatego takie gówno się wylało na Mentzena jak ogłosił się sam kandydatem.

To raczej z wnętrza Konfy, która w internecie jest nadreprezentowana.

Elektorat konfy i tak by na niego głosował + więcej elektoratu pisowskiego + wiecej elektoratu centrowego (vs Mentzen).

Elektorat KOnfy i pisowski - może. Ale centrowy - nie. Bosak nie jest centrowy w ogóle. To Memcen jest bardziej centrowy.

Dla mnie to bardzo oczywiste, że miałby wynik lepszy od Mentzena, który jest uważany za tego bardziej skrajnego - a to nie pomaga

Nie, nie to Bosak jest bardziej skrajny. 

Argument np. z ordo luris nietrafiony bo w kwestiach światopoglądowych w tych tematach są identyczni.

Bosak był w LPR, romansował z PiS-em w LPR, ma żone z Ordo Szuris. Nie są identyczni, Bosak jest dużo bardziej skrajny. 

Czy można wybrać Memcena zamiast Bosaka?

image.png.f39e2896247ecaa4c4360eb75e9be59f.png

• Upvote 3
Opublikowano
57 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pytanie mam do Was.
Jak oceniacie komentowanie sytuacji politycznej świata / USA / PL przez... Cejrowskiego?
Kosmita? Czy nie do końca? Traktować na poważnie, czy kibel?
Pytam serio.

Cejrowski to cham, mitoman, troll i kombinator. I to nie są jedynie opinie wyniesione z opinii na temat opinii na temat opinii, tylko także z bezpośredniego kontaktu z tym kolesiem.

Ja wiem że w Polsce do każdego tematu media rozpaczliwie muszą dokleić jakiegoś "eksperta" z niedoborem atencji, ale nie róbmy sobie jaj.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

Czasem się zastanawiam, czy jesteś jakimś botem, który dosłownie musi napisać jakiś kontrargument mimo, że nie ma racji.

Daruj sobie wycieczki osobiste.

To jak gadanie do ściany. Zawsze piła się odbije.

A wpadłeś na to, że mam INNE ZDANIE na ten temat?

Podam tylko jedno z wielu źródeł bo szkoda mi czasu: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/bosak-vs-mentzen-kto-faworytem-konfederacji/4ekcn9t

No jasne, że szkoda czasu :) 

Więcej Polaków nie ufa Bosakowi, niż mu ufa. Tzn. 55% mu nie ufa. 

image.png.08ff9ee71ed06e214f59af2d9fe6d19b.png

Mentzen ma ten wskaźnik na poziomie 50%:

image.thumb.png.3ec26af921dd0c24f37751203eb6d805.png

A dodatkowo Mentzen ma 13,4 % neutralnych i 9,8% "nie znam", co sprawa, że ma większy potencjał niż Bosak, jeśli chodzi o przekonanie ludzi. Ma większe grono potencjalnych wyborców i to pomimo tego, że ufa mu mniej. 

W wyborach nie patrzysz na to co już masz, ale to co możesz zdobyć. Bosak ma większy elektorat negatywny. 

Może jednak Ty się po prostu nijak kolego nie znasz na polityce? :) 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

To chyba jakiś rekord w próbie zmanipulowania byle tylko udowodnić swoją wymyśloną teze

Wziałeś wyniki z jednego sondażu gdzie jest Bosak a nie ma Mentzena. Później wziąłeś inny z innego czasu sondaż gdzie jest Mentzen, ale nie ma Bosaka. "Sklejasz" oba sondaże i rzeczywiście mamy zwycięzce :E  Jeszcze dochodzi fakt, że w jednej z ankiet jest opcja "jest mi obojętny" a druga nie ma.

Ale nawet to Ci nie wyszło co jest jeszcze śmieszniejsze bo równie dobrze można pokazać, że Bosak wywołuje zaufanie wśród 38% badanych, a Mentzen 26% . Dodatkowo peirwszy sondaż pokazuje zdecydowanie większy odestek "raczej nie budzi zaufania" do "zdecydowanie nie budzi zaufania" w porównaniu do pozostałych badanych. Więc bardzo łatwo można wydedukować i bezpiecznie przyjąć 40%-60% z tej grupy zaznaczyła by odpowiedź "jest mi obojętny".

Ja podałem badanie gdzie są obaj, Ty podałeś 2 różne sondaże, z różnego czasu, z różnymi odpowiedzami do wyboru, z różnymi kandydatami do wyboru - które nie udowodnią zupełnie NIC - ani w jedną ani w drugą stronę

Edytowane przez Fatality
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

To chyba jakiś rekord w próbie zmanipulowania byle tylko udowodnić swoją wymyśloną teze

Wziałeś wyniki z jednego sondażu gdzie jest Bosak a nie ma Mentzena. Później wziąłeś inny z innego czasu sondaż gdzie jest Mentzen, ale nie ma Bosaka. "Sklejasz" oba sondaże i rzeczywiście mamy zwycięzce :E  Jeszcze dochodzi fakt, że w jednej z ankiet jest opcja "jest mi obojętny" a druga nie ma.

Niestety nie ma sondaży w których byliby obaj, bo mimo wszystko są politykami raczej z marginesu uwagi publicznej.

Tak, zwróciłem uwagę, że nie ma opcji obojętny, ale uznałem, ze pewnie się rozdzieli jakoś na ufa/nie ufam. Innej metody porównania nie mam, a badań fokusowych do tego nie zamówię.

Ale nawet to Ci nie wyszło co jest jeszcze śmieszniejsze bo równie dobrze można pokazać, że Bosak wywołuje zaufanie wśród 38% badanych, a Mentzen 26% . Dodatkowo peirwszy sondaż pokazuje zdecydowanie większy odestek "raczej nie budzi zaufania" do "zdecydowanie nie budzi zaufania" w porównaniu do pozostałych. Więc bardzo łatwo można wydedukować i bezpiecznie przyjąć 40%-60% z tej grupy zaznaczyła by odpowiedź "jest mi obojętny"

To też Ci napisałem - Bosak ma 38% zaufania, ale 55% mu nie ufa. Czyli potencjał na jakieś 45%.

Mentzen ma potencjał na 50%. 

Mentzen ma dużo zalet np. dla przedsiębiorców - sam jest przedsiębiorcą i chce im ulżyć, gdy Bosak nigdy nie pracował na rynku pracy, a jego poglądy w tym zakresie sa takie nieokreślone. 

Mentzen nie ma żony w Ordo Szuris.

Mentzen prędzej odbierze głosy Trzeciej Drodze niż PiS - to prawda. 

Ale jeśli Konfa chce grać na wywalenie stolika to wrzucenie kandydata takiego samego jak Nawrocki jest bez sensu. :) 

I mogę powiedzieć po sobie - mógłbym zagłosować na Mentzena, żeby osłabić wynik Nawrockiego, ale na Bosaka na pewno nie. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Niestety nie ma sondaży w których byliby obaj, bo mimo wszystko są politykami raczej z marginesu uwagi publicznej.

Jest ten, który podałem.

To też Ci napisałem - Bosak ma 38% zaufania, ale 55% mu nie ufa. Czyli potencjał na jakieś 45%.

Mentzen ma potencjał na 50%. 

No własnie sam wyżej napisałeś, że nie ma opcji obojętny, a jesli by był to by się to rozłożyło. Po wyborach kandydatów zakładam, że pierwszy sondaż był stary, gdy Konfa miała kilka %, a ten drugi jest nowy gdzie konfa miała 12%+. Jaki to miało wpływ nie wiem, ale się domyślam - tylko nie zgadnę dokładnych %.

Ale jeśli Konfa chce grać na wywalenie stolika to wrzucenie kandydata takiego samego jak Nawrocki jest bez sensu. :) 

Wyżej napisałem kto ma większe szanse, a nie kto w praktyce zrobiłby większą różnice i twardo się postawił KO (jeśli by toeretycznie wygrał). Poza tym Mentzen jest zbyt mało reprezentatywny. Jestem w szoku, że przekroczył 15% z drugiej strony patrzę jakich ma konkurentów to się nie dziwie: Tęczowy Czaskowski, pupil Kaczyńskiego, prezenter telewizyjny, Braun, Stanowski i jakieś marginesy społeczne z lewicy i inni jesli zbiorą podpisy

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jest ten, który podałem.

Ale to jest sondaż z pytaniem "Kogo Konfederacja powinna wystawić", a nie ranking zaufania. 

On nawet jest dziwnie niespójny, bo sympatycy Konfederacji nie wskazali Brauna jako kandydata Konfy, a ludzie spoza Konfy już tak. 

Też bym podał Brauna jakby mnie zapytali, ale żeby zaszkodzić Konfie :E 

No własnie sam wyżej napisałeś, że nie ma opcji obojętny, a jesli by był to by się to rozłożyło.

Tak, wiem. Rozłożyłoby się, ale nie wiemy jak.

Po wyborach kandydatów zakładam, że pierwszy sondaż był stary, gdy Konfa miała kilka %, a ten drugi jest nowy gdzie konfa miała 12%+. Jaki to miało wpływ nie wiem, ale się domyślam - tylko nie zgadnę dokładnych %.

Pierwszy jest z lipca 2024, drugi chyba styczeń 2025. 

Wyżej napisałem kto ma większe szanse, a nie kto w praktyce zrobiłby większą różnice i twardo się postawił KO (jeśli by toeretycznie wygrał).

ALe ja tez nie pisałem kto by miał się stawiać.

Pisałem o tym, że ludzie neutralni raczej wybiorą Mentzena niż Bosaka.

Bosak ma też dużą dodatkową wadę - startował w 2020 i zrobił wyłącznie wynik na poziomie poparcia samej Konfy w wyborach w 2019. 

Ja uważam, że Mentzen osiągnie więcej - pisałem też wyżej że będzie miał przedsiębiorców po swojej stronie. Bosak raczej nie, bo on o przedsiębiorczości wie tyle, że kiedyś miał ten przedmiot w liceum, na którym skończył swoją edukację :) 

EDIT:

A z zupełnie innej beczki:

Poziom bezczelności pisowców: 2137

https://streamable.com/d0vzy2

Czaicie? Maile od urzędników o tytułach "Szajsik za ogromny hajsik"..

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale to jest sondaż z pytaniem "Kogo Konfederacja powinna wystawić", a nie ranking zaufania. 

Wiem, że to nie to samo, ale w praktyce biorąc pod uwagę ludzką psychikę to tak - to jest prawie to samo bo jest zbyt ze sobą powiązane, tym bardziej po przeczytaniu całego artykułu.

Wszystkie sondażowe pytania "kogo byś zaprosił na wigilijny stół?"(nikogo) albo te rankingi zaufania to jest bardzo niemiarodajne w przeliczeniu na głosy w wyborach. 

• Upvote 1
Opublikowano

Wiem, że to nie to samo, ale w praktyce biorąc pod uwagę ludzką psychikę to tak - to jest prawie to samo bo jest zbyt ze sobą powiązane, tym bardziej po przeczytaniu całego artykułu.

Wszystkie sondażowe pytania "kogo byś zaprosił na wigilijny stół?"(nikogo) albo te rankingi zaufania to jest bardzo niemiarodajne w przeliczeniu na głosy w wyborach. 

Ok, tu masz nieco szerszy opis do tego samego sondażu (widać to po danych o badaniu na samym koncu):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mentzen-ma-kolejnego-rywala-w-Konfederacji-Sondaz-nie-wskazuje-Brauna-8878394.html

Cytat

Z kolei analiza wyników wyłącznie wśród wyborców Konfederacji pokazała, że 45 proc. sympatyków tej partii wskazało Bosaka, 44 proc. Mentzena, Brauna natomiast nie wybrał nikt. 3 proc. badanych wybrało odpowiedź, że kandydatem na prezydenta powinien być ktoś inny z Konfederacji, a 1 proc. oddało by głos na „kogoś innego spoza ugrupowania”. 7 proc. uznało, że nie wie albo nie jest tym zainteresowane - wskazało Radio Zet.

5 proc. ogółu wskazało Brauna, ale nie byli to wyborcy KOnfederacji, bo wśród nich nikt (lub na granicy błędu statystycznego) nie wskazał Brauna. 

Jak to się stało? :) 
Dlaczego?

Trolling?

Ja wciąż uważam, że Bosak ma większy elektorat negatywny.

Dodatkowo pytanie "kogo Konfederacja powinna wskazać jako kandydata na Prezydenta" można zrozumieć nie jako własną preferencję czy zaufanie do polityka, a bardziej kto jest najbardziej rozpoznawalny, prominentny etc. 
Dlatego nie uważam tego co zalinkowałeś za konkluzywne. 

Opublikowano (edytowane)

Apropo mojej prośby sprzed kilku dni, "co oglądać/słuchać?"

W dniu 13.02.2025 o 13:46, trepek napisał(a):

Oprócz w.w. GTBT jeszcze: Globalista

Dzięki

Obejrzałem właśnie jeden Trump rozmawia z PUTINEM - NOWA WIZJA porządku w EUROPIE?

i to nie jest to, czego szukam. 

Proszę o dalsze sugestie.

Drażni mnie pseudointeligenckie pierdzielenie o tym, że Trump prowadzi dwupoziomową politykę, że dał przecież pozwolenie na użycie rakiet na terenie Rosji i że może coś tam wynegocjuje, podczas gdy ani słowa, że robi łaskę ruskim i dobiera ludzi wokół siebie też dziwnym przypadkiem prorosyjskich i często z nieciekawą historią kontaktów z agenturą Kremla. 

Ekipa Trumpa sadzi takie teksty jak "konflikt", jak "Rosję sprowokowano", a sam Trump "nie wierzę Zelenskiemu", "wierzę, że Rosja chce pokoju" czy "pamiętamy jak w IIWŚ Rosja utraciła sporo żołnierzy walcząc z nami z nazizmem". 

Tego jest znacznie więcej. Jak po stu pięćdziesięciu przykładach na to, że Trumpek gada językiem Grigorija Propagandijeva, można w ogóle mówić o tym, że Trump coś zrobi, albo nie zrobi, bo to by np. wzmacniało czy osłabiało Stany. Jakby to Trumpa interesowało.

Przecież Trump  pierwsze co robi, to pod przykrywką walki ze skorumpowanym systemem demokratów, rozwala całą obronność, służby itp. niczym Macierewicz nasze swego czasu.

Przecież gadanie typu "odzyskamy to, i to, bo to nasze" to niemal słyszę i widzę scenę jak Putin w rozmowie prywatnej sugeruje to Trumpowi i mówi "tak zrób, na tych debili co nam wierzą, to dobrze działa, pokaże twoją siłę!"

Do tego Musk i te jego DOGE, które skupia się na coprawda słusznych i skandalicznych wydatkach lewicowców USAID, ale to są grosze. Co to jest kilkadziesiąt milionów. Oni o tym mówią, bo to ludzi wkurza (wiem po sobie, na mnie to też działa, też biję brawo jak słyszę, że ucięto wydatki sponsorowania programów dla transów w innych krajach)  a pod spodem piony Puchatka i Fiutina bez problemu rozmontowują potęgę USA tak, żeby nie było już czego zbierać. 

W politycznym na Labie pisałem 2 lata temu, że uważam, że największa broń Fiutina jest niedoceniana. Chodziło mi o agenturę, propagandę i kontrolę informacji. I po dwóch latach niestety wychodzi, że  miałem rację. Rosja wstawiła sobie na prezydenta posłusznego im debila, a w międzyczasie pompuje, także przy pomocy Muska, prorosyjskie szmaty jak AFD w Niemczech. Obok Orbanienki na Węgrzech jest przecież Fico. Jak można mieć nadzieje, że Europa się obroni sama bez USA, jak zaraz we Francji, Niemczech, Słowacji, Austrii, Włoszech, a może i Anglii będą ruskie pionki?

Zresztą i u nas. KAŻDY wykop choćby lekko związany z Trumpem, Rosją czy Ukrainą zostaja obsiadnięty przez ruskie trole i pro-ruskich pożytecznych idiotów.

Długo kopałem w komentarzach, aby się dokopać czegoś innego i praktycznie nie ma nic. Wedle zasady "przykryć odmienne opinie masą naszych".

Przerażające ile tego jest. Wykop czy komentarzy na YT. Ma się wrażenie,  jakby Fiutin od 2022 zwiększył trolownie do jakichś milionów ludzi. 

Bardzo źle to wygląda i dosyć mam pierdzielenia pseudointeligentów, którzy myślą, że polityka się kieruje interesem państw. Nie ma państw. Są interesy. Jak mafie. Kwestia kto się z kim dogaduje, a im ktoś bardziej brutalny i mający bardziej totalną kontrolę nad mediami i internetem, tym skuteczniejszy. Dlatego Chiny i Rosja to moim zdaniem już zagrożenie większe niż naziści w 1938. A niestety nadal rosną w siłę. Chcę usłyszeć coś pozytywnego, coś co da mi nadzieję, ale nie pierdzielenie bez sensu, że Trump czegoś nie zrobi, bo to osłabiłoby USA. No kurtka Jensena Huanga mać. No nie. Właśnie dlatego daną rzecz zrobi.

Ale nie chcę opierać swojej wiedzy o gadaninie dwóch emerytowanych wojskowych (Dwie Łyse Kopułki). Ci przynajmniej celnie wskazują w jakiej ciemnej ruskiej grocie znalazła się administracja USA po wygranej Trumpa i Republikanów, ale w opisywaniu wydarzeń na świecie są amatorami. Na pewno wiedzą 10x więcej niż ja i są w tym komentowaniu geopolityki 1000x lepsi niż ja. Nie chcę, żeby ktoś mi zaraz napisał "jak jesteś taki mądry, że dla Ciebie Meisner i Lisowski to głupcy, to sam komentuj". ;)

Zwyczajnie chciałbym posłuchać jeszcze kogoś innego, kto ma pod ręką np. całą wielką redakcję, kontakty i "inside knowledge" tu i tam. 

Jeszcze nie oglądałem nic z "Good Times Bad Times"

Jakby ktoś miał jakieś propozycje to proszę o stagowanie. Z góry dzięki.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 5