Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Tankietka napisał(a):

To jest przez ponad 600 stron w dużej mierze zmanipulowany wątek POdomitów to oczywiście, że tutaj idzie macanie siusiakami. Też masz na kogo się powoływać. Trochę charakteru a nie powoływanie się na typa co zerwał kontakty z rodziną bo nie głosują na Tuska lub drugiego co pisze koszmarnie gramatycznie posty i chce jakiejś segregacji. Super, że wszystko wiesz o przewałach PO, ale nigdy tego tutaj i na PClab nie ujawniłeś. 

Masz okazję merytorycznie zaorać te osoby. Wystarczy napisać konkrety. 

Czemu tego nie robisz? Ja nawet od dłuższego czasu grzecznie o to proszę, powstrzymując się od wycieczek osobistych, wyzwisk i epitetów. 

Czemu nie piszesz o tym, czego jesteś taki pewien?

Na pclabie krytykowałem PO dość głośno, ale jak pisałem - Ty lubisz naklejać etykietki. 

I nie oszukujmy się - nie czytałeś tego wątku zbyt uważnie. Stąd twoja ocena tego wątku jest bzdurna. Nawet ja nie czytałem całego wątku :) 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Dajcie już spokój. Wasza rozmowa wygląda jakbyście pisali z botem, który ma na sztywno wyznaczony cel z poleceniem ignoruj odpowiedzi ;)

Ostatnio coś dużo takich wrzutek na twitterze, podobne teksty. A nie jedna osoba natrafia i pokazuje, że to boty, bo identyczne teksty z wielu kont lecą ;) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

W to, że ćpanie leci nawet na najwyższych szczeblach to ja nie wątpię.

I to nie jest krytyka liberałów, UE etc., tylko mowa o wszystkich.

Ale na tym zdjęciu jest coś co wygląda na zgniecioną chusteczkę i łyżeczka do kawy/herbaty. 🤔 

W ogóle co to jest "łyżka do kokainy"? To teraz się już nie wciąga nosem? 🤔

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

Polacy nie chcą odchudzenia adminsitracji, odc. 2137:

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/prezydent-zabrza-popierana-przez-ko-zostala-odwolana-rzadzila-od-roku/14bsszd,79cfc278

Cytat

Wśród powodów do odwołania prezydentki Zabrza i rady miasta grupa referendalna wymieniła m.in. zwolnienia grupowe w samorządowych jednostkach, podwyżki opłat lokalnych, rezygnację z organizacji cyklicznych wydarzeń kulturalnych oraz przedłużający się proces prywatyzacji Górnika Zabrze. Rupniewska broniła się przed zarzutami, wskazując m.in. na to, że przejęła miasto w bardzo złej sytuacji finansowej i musiała ratować je przed bankructwem. Podkreślała, że udało się jej pozyskać 354 mln zł pożyczki z Ministerstwa Finansów.

Znam to miasto, wiem co wyprawiała poprzedniczka i kompletnie tego nie rozumiem. 

Jak widać ludzie chcą chleba i igrzysk - odwołasz im wydarzenia kulturalne i odchudzisz adminsitrację to cię wywalą z roboty po roku. 

Pewnie Mańska-Szulik macza w tym swoje tłuste paluchy.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 10.05.2025 o 20:51, Bono_UG napisał(a):

Wszyscy, tak samo jak wszyscy obecnie zajadają się drobiem faszerowanym antybiotykami, hormonami i czym tam jeszcze popadnie.

Najlepiej, że w Lidlu się z tym nie kryją. W chłodniach, obok siebie, leżą tacki z piersiami kurczaka i jedna podpisana normalnie "piersi kurczaka" za ~25zł/kg a obok druga, podpisana, "piersi z kurczaka bez antybiotyków" za ~40zł/kg. Kto je tanie mięso z kurczaka ten sam siebie szprycuje chemią ;-) Lepiej kupować indyka bo jego nie można aż tak faszerować chemią w warunkach hodowlanych jak kury.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.05.2025 o 00:14, Camis napisał(a):

Jest źle.

Pers pompujący Nawrockiego? Nowe, nie znałem :E. W sumie pozostali, którzy w ten weekend przedstawili swoje prognozy także pompują Batyra, lecz w mniejszym stopniu, u nich wychodzi ~28-29% na Nawrockiego.

Pluta dodatkowo przedstawił prognozę na II turę, u niego teraz wychodzi niemal 54-46 na korzyść Trzaska.

14 godzin temu, Winter napisał(a):

Nie. Irytują mnie pewne kwestie, ale mogę przymknąć oko. Za to wadzi mi od zawsze PiS. Szkoda, że nie można tego zdelegalizować. Przecież to mafia.

Można zdelegalizować PiS, tylko jeszcze odważny na ten krok się nie znalazł. Owszem jestem zdania, że należy zdelegalizować PiS, ale najpierw go rozliczyć, potem zdelegalizować.

15 godzin temu, Winter napisał(a):

Jaki to jest debil. 🤣

A tak powiem, gdyby w hipotetycznym przypadku na te wybory, Kaczyński namaścił nie Nawrockiego, a właśnie Tarczyńskiego, to sondaże i zarazem wyniki wyborów wyglądałyby zupełnie inaczej i to Tarczyński byłby na prowadzeniu i z dużym prawdopodobieństwem wygrałby z Trzaskowskim II turę i zarazem także wybory. Tarczyński pomimo swojej buty i arogancji, ma coś, czego nie ma Nawrocki, ma charyzmę, nie jest tak drewniany i sztuczny jak Nawrocki. Szczególną uwagę zanotowałbym ten fakt, że Tarczyński umie w języki obce, jako najprawdopodobniej jedyny PiS-ior i to pomogłoby znacznie.

21 godzin temu, Camis napisał(a):

Stano ładnie dostał opierdziel od pisiorów:

Stanowski pojechał w ostatnich dniach po Batyrze, po czym wrócił do robienia dobrze PiS-owi 8:E8:E8:E.

Pewnie smutni panowie wysłani na zlecenie Kaczyńskiego jego odwiedzili i powiedzieli jemu: "Chłopie, masz z nami umowę i ją realizujesz, albo wyjdą wkrótce na jaw brudy na Ciebie".

21 godzin temu, skypan napisał(a):

@Camis Z Perezem zgadzam się w 100%. Trudno nazwać Spot Fundacji Twój głos jest ważny dobrym spotem. Co prawda ze sztabem Rałała nie jest bezpośrednio powiązany ale z samym Rafałem już tak. Z resztą po co im spoty jak mają TVP w likwidacji gdzie rządzi koleś Rafałka.

Dodatkowo Stanowski twierdzi, że ta fundacja powiązana z Trzaskowskim dostaje kasę od spółek Skarbu Państwa xD. On na temat kasy od spółek Skarbu Państwa nie powinien nawet rozmawiać, gdyż sam za rządów PiS-u dostał właśnie od spółek Skarbu Państwa kilka ładnych baniek na Weszło, Kanał Sportowy itd.

W dniu 10.05.2025 o 21:38, GordonLameman napisał(a):

Co więcej, schemat działania Nawrockiego już tu mówiliśmy. Możesz się cofnąć i poczytać. Wygląda na typowe oszustwo na starszą osobę. W końcu to gangsterski kandydat na prezydenta :) 

Już za same kontakty z gangsterami powinien mieć zakaz kandydowania na jakikolwiek ważny urząd państwowy, a tym bardziej na Prezydenta RP. Również Dudki i inni twierdzą, że po tym co wyszło z mieszkaniem i przejęciem tego mieszkania od starszego dziadka, którym Nawrocki tak zajmował się tym dziadkiem, że finalnie wylądował w DPS-ie, że to nie koniec, na Nawrockiego nadal są jeszcze trupy w szafie, które chcą wyjść na światło dzienne :E.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 2
Opublikowano

@GordonLameman To dość oczywiste że ludzie chcą eventy rozrywkowo-kulturowe(dni miasta, inne koncerty i eventy) i sportowo-rekreacyjne (biegi, rajdy rowerowe itd).

Można było tu audytować koszty i pilnować realizacji takich eventów. Natomiast rezygnacja z imprez zawsze niesamowicie negatywnie odbije się na poparciu politycznym.

@trepek Ale z czym mieliby się kryć? Zwierzęta są szczepione na różne choroby oraz leczone lekami, w tym antybiotykami. Nie ma w tym nic nielegalnego ani złego.

Opublikowano
21 godzin temu, prystek napisał(a):

chlopie ty masz jakąs wypaczona retoryke ! zadalem ci proste pytanie czy nie jest ci wstyd ze tak podejrzany gosc moze zostac prezydentem kraju - to nie ma co kombinować tylko tak lub nie poco te twoje dywagacje?

Czeka na wytyczne z góry :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Tankietka napisał(a):

Głosować na Trzaska dając monopol władzy niebezpiecznemu Tuskowi (słynne 500 afer PO). Co trzeba mieć w bani xd

Chciałem dać zagadkę i spytać, czy żeś PiS-ior czy Konfiarz? Ale po wielu Twoich wypocinach weekendowych, odstąpię od tej zagadki. Natomiast posłuchaj i to bardzo, zadaj sobie pytanie, na nie odpowiedz i to szczerze, czy gdyby nadal rządził PiS i wystawiałby na tegoroczny bój o pałac Nawrockiego, to wszystko co wyszło przez ostatnie miesiące szkodliwego nt. Nawrockiego wyszłoby na jaw, doskonale wiedząc, że takie podobne afery z lat 2015-2023, kiedy rządził PiS z udziałem polityków PiS-u oraz ludzi powiązanych z PiS były przykrywane przez polskiego Goebbelsa, jakim jest Kurski skutecznie na rozkaz Kaczafiego, a z kolei na Trzaskowskiego co było szkodliwego wypluto już 5 lat temu i przez ostatnie 5 lat nic nie znaleziono, co mogłoby pogrążyć Trzaskowskiego, a ludzie przez ostatnie lata mogą być mądrzejsi i na drugi ten sam numer PiS-iorów się nie nabiorą?

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Dodatkowo Stanowski twierdzi, że ta fundacja powiązana z Trzaskowskim dostaje kasę od spółek Skarbu Państwa xD. On na temat kasy od spółek Skarbu Państwa nie powinien nawet rozmawiać, gdyż sam za rządów PiS-u dostał właśnie od spółek Skarbu Państwa kilka ładnych baniek na Weszło, Kanał Sportowy itd.

W spółce jest żona a w TVP podwładny koleś Rafałka i robią im robotę. Nepotyzm w czystej formie.

Opublikowano (edytowane)

@skypan Jedne co wygrzebali, to tyle, że żona Trzaskowskiego pracuje w firmie, która należy lub w której w zarządzie zasiada ktoś powiązany z fundacją, która odpowiada za materiały uznane przez PiS za hejterskie (nie wiem, nie oglądałem, więc nie oceniam tych materiałów, odnoszę się do informacji), z kolei ludzie w tej fundacji są powiązani z inną fundacją, w której pracuje żona Trzaskowskiego. Tylko że po prostu za tymi biznesami stoją ludzie zarządzający/posiadający grupę medialną i kilkanaście innych firm, fundacji i stowarzyszeń. Zatem to takie powiązywanie trochę na siłę, bo tą fundacją zarządza i ma w niej udziały więcej osób, a powiązanie z firmą, która wyprodukowała tamte materiały jest w postaci jednej osoby.

To tak jakbyś odsunął  jakiegoś znajomego od siebie, tylko dlatego że pracował dla firmy, która dostarczała towary innej firmie, która prowadzi jakieś interesy, które z Twojego punktu widzenia są niewłaściwe. Tylko w czym wtedy taki znajomy jest winny? 

Czego bardziej bym się czepił? Że dalej pewne rzeczy załatwia się przez fundacje. Z tego co sprawdziłem na szybko, to fundacja się zajmuje materiałami profrekwencyjnymi i ponoć jest dotowana przez państwo. Uważam, że materiały profrekwencyjne powinny być moim zdaniem tworzone na poziomie państwowym, np. przez PKW z jasno określoną zawartością takich materiałów, bez wsparcia finansowego z dodatkowych źródeł. 

Edit:

Czemu niektórym zależy na tym, żeby Tusk jechał w tym samym wagonie, co kilku innych przywódców lub szefów rządów innych państw? Jeszcze za mało się nauczyli o umieszczaniu wielu ważnych osób dla kraju w jednym środku transportu? 

Edytowane przez LeBomB
usunąłem nazwę firmy, dla bezpieczeństwa.
  • Upvote 7
Opublikowano
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

To tak jakbyś odsunął  jakiegoś znajomego od siebie, tylko dlatego że pracował dla firmy, która dostarczała towary innej firmie, która prowadzi jakieś interesy, które z Twojego punktu widzenia są niewłaściwe. Tylko w czym wtedy taki znajomy jest winny? 

Można to uznać za niesamowity zbieg okoliczności tzw. co za przypadek i uznać, że osoby znajdujące się w fundacjach czy w TVP trafiły tam bez żadnej koneksji, po układach itp. Tylko konfrontując to z rzeczywistością polityczną gdzie wszystko to układy trudno mi w to uwierzyć. Tym bardziej, że stoją za tym konkretne korzyści finansowe i polityczne.

Opublikowano
15 minut temu, LeBomB napisał(a):

Z tego co sprawdziłem na szybko, to fundacja się zajmuje materiałami profrekwencyjnymi i ponoć jest dotowana przez państwo.

To miał Stanowski na myśli, twierdząc, że ta fundacja dostaje kasę od spółek skarbu państwa.

4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Polska zdecydowanie nie należy do tego grona i jeszcze długo się to nie zmieni.

Polska próbuje aspirować się do tej europejskiej pierwszej ligi i może kiedyś to będzie możliwe, jeśli po drodze ponownie nie damy brunatnym rządzić.

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, skypan napisał(a):

Można to uznać za niesamowity zbieg okoliczności tzw. co za przypadek i uznać, że osoby znajdujące się w fundacjach czy w TVP trafiły tam bez żadnej koneksji, po układach itp. Tylko konfrontując to z rzeczywistością polityczną gdzie wszystko to układy trudno mi w to uwierzyć. Tym bardziej, że stoją za tym konkretne korzyści finansowe i polityczne.

Większość z tych firm które mają powiązania przez jedną osobę lub grupę osób działa we Wrocławiu. W przypadku pracy chodzi prawdopodobnie (podkreślam, że prawdopodobnie, bo nie jestem w stanie tego dokładnie sprawdzić) o fundację lub stowarzyszenie działające na rzecz dzieci. Zatem zupełnie inny odłam działalności. Jako jedyne oskarżenie właśnie padło, że jedna z osób powiązana z miejscem pracy żony Trzaskowskiego, jest również powiązana z fundacją, która produkuje spoty profrekwencyjne, które z punktu widzenia PiS uderzają w nich. Co nie ma w zasadzie związku. 

24 minuty temu, Spl97 napisał(a):

To miał Stanowski na myśli, twierdząc, że ta fundacja dostaje kasę od spółek skarbu państwa.

Tak, ale żona Trzaskowskiego nie ma powiązania z tą fundacją. Pracuje w zupełnie innej firmie.

Już pisałem, że to obecnie wygląda tak jakby oskarżać pracowników firmy za to jakie powiązania z innymi podmiotami ma jej prezes. 

• Upvote 1