Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Czyli Ty z tych fanatyków, że jak na kogoś oddasz głos to nie masz prawa krytykować. Zajebista logika :E 

To się nazywa nie bycie hipokrytą. Jeśli mój głos został oddany na kandydata X, to jaki byłby sens jechać po nim 1-dnia? Inną kwestią, jeśli krytykujesz bo nie spełnił oczekiwań. Ale ja już wiem, że ani jeden ani drugi by nie spełnił oczekiwań. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Przecież krytykujemy KO i Tuska od dawna. Za to co i jak robią oraz to czego nei robią.

A że nie tolerujemy kłamstw i propagandy to już Twój problem. 

Tak krytykujecie tuska ze siejecie klamstwa i propagande :hihot:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przecież krytykujemy KO i Tuska od dawna. Za to co i jak robią oraz to czego nei robią.

Kłamstwo. PIS jest dalej bity 24/7, w przypadku PO to jest co najwyżej "no szkoda, jestem zawiedziony że nie spełniają obietnic".

Do tego jad na konfe 24/7, która nigdy nie rządziła

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
23 minuty temu, huudyy napisał(a):

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/2294163,1,neonazista-wsrod-kumpli-nawrockiego-to-juz-nie-problem-wizerunkowy-to-katastrofa.read

Oprócz tego, że zadaje się z człowiekiem, który tydzień czasu przetrzymywał kobietę przyczepioną kajdankami do kaloryfera

https://fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/byl-czlonkiem-gangu-sutenerow-zostal-skazany-za-porwanie-uciekl-do-dubaju-co-laczy-wielkiego-bu-z-karolem-nawrockim-st8265608

Zasadniczo tak, ma też takie właściwości. Tyle, że jest legalna

ja Ci dałem dowody na moje tezy, a Ty? Jedyne co robisz to odbijasz piłeczkę, bo Ci dupa pęka, że wybrałeś kogoś takiego.

A może nie pęka, i dumny jesteś? W sumie raczej to drugie, zwykle ludzie którzy jarają się takimi zachowaniami, to zwykle też raczej nie wstydzą się tego.

To taka sama skala dowodow jak zdjecie Trzaskowskiego z pedofilem. Ani razu nawet tego nie przytaczalem bo to i to nie nalezy do najbardziej lotnych argumentow

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Kłamstwo. PIS jest dalej bity 24/7, w przypadku PO to jest co najwyżej "no szkoda, jestem zawiedziony że nie spełniają obietnic" 

Fajna bzdura, ale bzdura.

To, że krytykujemy KO/TD/L nie jest powodem, aby zapomnieć o krytyce PiS i rozliczeniu ich za to co robili. Może wyborcy tacy jak ty mają pamięć złotej rybki i już zapomnieli co się działo przed w latach 2015-2023, ale ja nie.

Dlatego właśnie krytykuję zarówno Tuska, jak i PiS i do tego jeszcze Konfederację, bo to światopoglądowi zamordyści. No i Brauna, bo to idiota.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galakty napisał(a):

Pretensje do KO, serio.

Też mam, uwierz mi na słowo, ale bardziej boli mnie to, że ludziom taka przeszłość nie przeszkadza. Prawdziwy polish dream, od kolegi sutenera do prezydenta.

5 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Ciekawe, bo jeszcze w realu normalnego wyborcy PO nie spotkałem. Na forum tym bardziej.

o ciekawe, mam to samo zdanie, ale o osobach wyznających prawo i sprawiedliwość albo grzesia brązowego.

4 minuty temu, Fatality napisał(a):

To się nazywa nie bycie hipokrytą. Jeśli mój głos został oddany na kandydata X, to jaki byłby sens jechać po nim 1-dnia?

to się nazywa robienie fikoła za fikołem. Idź być dalej "bezstronnym niekrytykiem"*

2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

To taka sama skala dowodow jak zdjecie Trzaskowskiego z pedofilem. Ani razu nawet tego nie przytaczalem bo to i to nie nalezy do najbardziej lotnych argumentow

Chcesz powiedzieć, że POŚWIADCZENIE ZA NEONAZISTĘ z wyrokiem to jest to samo co randomowe zdjęcie z człowiekiem, który podawał się za wyborcę? Czy Ty naprawdę nie widzisz jakie zaprzeczenie uprawiasz?

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

To, że krytykujemy KO/TD/L nie jest powodem, aby zapomnieć o krytyce PiS i rozliczeniu ich za to co robili. Może wyborcy tacy jak ty mają pamięć złotej rybki i już zapomnieli co się działo przed w latach 2015-2023, ale ja nie.

Dlatego właśnie krytykuję zarówno Tuska, jak i PiS i do tego jeszcze Konfederację ,bo to światopoglądowi zamordyści. 

Ty to przede wszystkim krytykujesz kazdego kto choc drasnie Twoje dzieciece ego

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

Oczekuję, że wpłacisz te 20zł na cele charytatywne. Wystarczy screen z wpłatą.

Nie ma problemu. Znowu brakowało 400k głosów, znowu frekwencja, i znowu wyborcy Biejat, Hołowni, Zandberga storpedowali wynik KO. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Też mam, uwierz mi na słowo, ale bardziej boli mnie to, że ludziom taka przeszłość nie przeszkadza. Prawdziwy polish dream, od kolegi sutenera do prezydenta.

Może dlatego że to PRZESZŁOŚĆ? A Trzaskowski rządzi Warszawą od długiego czasu i ludzie widzą co się dzieje? 

Zauważ że jedynym argumentem KO na Nawrockiego jest PRZESZŁOŚĆ. Czepiają się czego tylko mogą z tego co było, a teraźniejszość jest na niekorzyść KO. Przerąbali te wybory i zaczęli dokładnie w październiku 2023 roku. Mogli dowieźć obietnice, ale nieeee po co, bo Duda nie podpisze. Tylko Duda podpisał większość ustaw :E 

I ciekawe jest to, że skoro Nawrocki to łobuz, to czemu w więzieniach wygrał Trzaskowski? To się kupy nie trzyma xD 

Edytowane przez galakty
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dlatego właśnie krytykuję zarówno Tuska, jak i PiS i do tego jeszcze Konfederację, bo to światopoglądowi zamordyści. No i Brauna, bo to idiota.

Wszystko się zgadza jeśli by wykreślić KO/TD/L i Tusk. Nie wierzę, że można takie rzeczy pisać za darmo. Chyba że płacą (pewnie płacą, bo spędzasz 24/7 na forum).

Może i coś napisałeś niegatywnego o rządzie, ale ogólny obraz jest OCZYWISTY. Praktycznie brak krytyki do fatalnej polityki rządu. Sam znajdę pozytywy w obecnym rządzie - jak na przykład ogarnięcie sprawy z podwyższą stawki minimalnej. Jeśli nie byli by takimi sprzedawczykami dla Niemiec i pro-imigrancka to bym na nich chyba zagłosował  (jeśli mialbym tylko wybór między nimi a pisem). Zmieńcie mi nawet flagę kraju na tęczową byle nie uderzało to w mój komfort życia

Edytowane przez Fatality
  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

o ciekawe, mam to samo zdanie, ale o osobach wyznających prawo i sprawiedliwość albo grzesia brązowego.

to się nazywa robienie fikoła za fikołem. Idź być dalej "bezstronnym niekrytykiem"*

Chcesz powiedzieć, że POŚWIADCZENIE ZA NEONAZISTĘ z wyrokiem to jest to samo co randomowe zdjęcie z człowiekiem, który podawał się za wyborcę? Czy Ty naprawdę nie widzisz jakie zaprzeczenie uprawiasz?

To moze inaczej

I co w praktyce to POSWIADCZENIE ZA NEONAZISTE zmienilo, dalo, whatever

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

I ciekawe jest to, że skoro Nawrocki to łobuz, to czemu w więzieniach wygrał Trzaskowski? To się kupy nie trzyma xD 

Tu jest akurat proste uzasadnienie - Ziobro mocno pogarszał warunki i prawo karne z perspektywy skazanych. Starał się usuwać gwarancje procesowe, dodawał opłaty za prąd, pogarszał warunki w celach etc. 

Dość logiczne, że nie zagłosują na jego obóz - cynicznie.

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To raczej nauka z historii, bo PIS wciąga wszystkie przystawki dizęki mocno zdyscyplinowanemu i niezbyt lotnemu elektoratowi, 

problem w tym, ze jezeli ten "bardziej lotny" elektorat nie potrafi wyciagac wnioskow z historii, i caly czas robi te same bledy, probujac za kazdym razem w ten sam sposob przekonac tych "mniej lotnych", to mam duze watpliwosci co do tej "lotnosci" tych pierwszych, bo "Tylko idiota robi to samo i oczekuje roznych rezultatow…"

• Haha 1
Opublikowano

Ciekawostką jest też coś, o czym o dziwo nikt nie mówi.
Czym jest wynik vs prognozy? Błędem wynikającym z błędu ankietowania.
O czym to świadczy? Że głosy, które przeważyły, to były głosy niedoszacowane = te 10%-20% odmów.
Czyli (?)... głosujący na PiS mieli świadomość "wstydliwego" głosu - bo niby, dlaczego się nie przyznawali do niego?
Czyli ktoś wie, że siara / wstyd / źle i... mimo tego, to robi.
DRAMAT!

• Haha 1
Opublikowano

Panie Marszałku, wysoka Izbo,

oto prezydent Rafau Trzaskoski!

NIE SADZILEM ZE TO POWIEM

RAFAU RAFAU RAFAU RAFAU RAFAU RAFAU RAFAU!

MOC JEST Z NAMI, MOC JEST Z NAMI, MOC JEST Z NAMI!

ale odlot, ale cringe XD

Podsumowanie kandencji 2 godzinnej:

ilość podpisanych szkodliwych ustaw: 0 :clap: szacuneczek

dobry to byl prezydent, nie zapomne go nigdy XDDDDDDDD

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Wszystko się zgadza jeśli by wykreślić KO/TD/L i Tusk. Nie wierzę, że można takie rzeczy pisać za darmo. Chyba że płacą (pewnie płacą, bo spędzasz 24/7 na forum)

Jakie rzeczy? MOżesz napisać konkretnie?

NIkt mi nie płaci za bycie na forum. Ja z kolei nie mogę uwierzyć, że można myśleć, iż "sprowadzanie murzynów KO ma w programie" - co napisałeś i jest ieerutną bzdurą, bo prawo azylowe zawiesił.... Tusk. A PIS wpuszczał jak leci. Za łapówki. 

Serio, daruj sobie wycieczki osobiste. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Tu jest akurat proste uzasadnienie - Ziobro mocno pogarszał warunki i prawo karne z perspektywy skazanych. Starał się usuwać gwarancje procesowe, dodawał opłaty za prąd, pogarszał warunki w celach etc. 

To chyba dobrze robił? Czy wolisz aby gwałciciele mieli bardziej wygodne życie na koszt podatnika?

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

No to pora na parę słów podsumowania na chłodno.

Trzaskowski został frajerem stulecia. Zadziwiała mnie jego radość po exit pollu, gdzie już każdy średnio rozgarnięty obserwator polityki wiedział, że to może pójść w drugą stronę. Tu już nawet nie chodzi o samego Trzaskowskiego, który mógł dać się ponieść euforii, ale o sam sztab, który nie powstrzymał jego zapędów. To pokazuje, że tam muszą siedzieć kompletni amatorzy, którzy nie ogarniają podstawowych mechanizmów wyborczych.

Natomiast co do samej porażki Rafała, to nałożyło się na to kilka czynników. Wg mnie przegrzana została sprawa nagonki na Nawrockiego. Pomijam, które z oskarżeń są w pełni prawdziwe, a które nie, ale dla wyborców niezdecydowanych wyglądało to na wściekły atak na jednego z kandydatów. Poza tym Trzaskowski jest za miękki, za grzeczny. Tacy ludzie wydają się nijacy i często nie są pozytywnie odbierani przez potencjalnych wyborców. Sorry Rafał, ale mam nadzieję, że już więcej nie zostaniesz wystawiony na kandydata. Pomijam pomniejsze wpadki polityków KO, bo to miało raczej znikomy wpływ. Jest jednak zasadnicze coś, co miało wpływ na porażkę teraz, jak i 5 lat temu. To coś to Donald Tusk. Póki on będzie stał na czele KO, to nie widzę możliwości, by kiedykolwiek prezydentem został kandydat KO. Tusk ma tak czarny PR, że już nic nie można z tym zrobić, a jedynym wyjściem byłoby całkowite odsunięcie się w cień. Ale to chyba się nie wydarzy, więc trzeba szykować się na kolejne porażki strony antypisowskiej. Nie ma po tej stronie szans na większe refleksje.

Osobiście swój dalszy udział w procesie wyborczym stawiam pod wielkim znakiem zapytania. Jeśli nie zobaczę na scenie żadnej siły czysto centrowej, to nie widzę sensu dalszego udziału w tym spektaklu. Ale to zobaczymy. Jedno jest pewne, KO nie zobaczy już mojego głosu, jako głosowania na mniejsze zło, jeśli to Tusk dalej będzie sterował KO.

• Like 1
  • Upvote 10