Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, TheMr. napisał(a):

No właśnie, i Trzask z samych przepływów głosów powinien mieć 9.7 mln głosów. Dostał 300k z 1.3 mln, to mln powinien być u Nawrockiego, gdzie się podział? :E Albo, jakim cudem Trzask dostał tylko 25% głosów z 1.3 mln? 

Wliczasz głosy Stanowskiego? xd 

Opublikowano

To jest już bardzo zabawna sytuacja, że tuskowcy zaczynają poważać wyniki wyborów na podstawie wyników z 1 tury

Gdzie dalej nie dociera do nich, że może oprócz ich betonu którym sami są, większość wyborców głosowała na Nawrockiego, wlasnie po to, żeby kandydat który reprezentuje takich własnie ludzi nie wygrał. 

Z każdym dniem po wyborach upewniam się (albo raczej tuskostan mnie upewnia), że przegrana rafałka to najlepsze co mogło się wydarzyć :)

Opublikowano
16 godzin temu, Asag napisał(a):

Czyli cały Trzaskowski. 

Tia, wszystko zasługa PO a potem biedni przez 50 lat musza naprawiać to co PIS zepsuł. W sumie to się nawet starać nie muszą, wystarczy jak mantra powtarzać "nic nie możemy zrobić przez PIS" a ludzie i tak będą klaskać. 

Przestań kłamać!

Nigdzie nie napisałem, że to wyłączna zasługa PO, tylko że PIS zastał po PO bardzo dobry budżet z bardzo dobrą koniunkturą w przeciwieństwie do ogólnej sytuacji finansowej na świecie.

Nie ważne kto będzie teraz rządził ale przez rządy PIS Polska jest teraz co najmniej 20 lat w plecy i jaka cudowna partia by nie była to z gówna bata nie ukręci. Będzie łatanie i pudrowanie syfu. A jak winni nie zostaną rozliczeni to będzie takie nieformalne przyzwolenie na dalsze takie działanie i rozkradanie Państwa.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Norrberrto napisał(a):

Przestań kłamać!

Nigdzie nie napisałem, że to wyłączna zasługa PO, tylko że PIS zastał po PO bardzo dobry budżet z bardzo dobrą koniunkturą w przeciwieństwie do ogólnej sytuacji finansowej na świecie.

Nie ważne kto będzie teraz rządził ale przez rządy PIS Polska jest teraz co najmniej 20 lat w plecy i jaka cudowna partia by nie była to z gówna bata nie ukręci. Będzie łatanie i pudrowanie syfu. A jak winni nie zostaną rozliczeni to będzie takie nieformalne przyzwolenie na dalsze takie działanie i rozkradanie Państwa.

20 lat w plecy?

Udowodnij :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

Przestań kłamać!

Pytanie. Wskaźniki gospodarcze działają z opóźnieniem, prawda?

Czyli dobre decyzje KO w tym roku będą widoczne w przyszłym.

Edytowane przez crush
Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Problem w tym, że najpierw trzeba podjąć jakąkolwiek decyzję :E

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Jeszcze nie tak dawno gordon przecież tutaj sie ze mna sprzeczał, że spadek inflacji w polsce (swoją drogą sztucznie podpompowany zmianą "koszyka") to zasługa nowego rządu 

Nie wymagajmy zbyt wiele

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

To jest już bardzo zabawna sytuacja, że tuskowcy zaczynają poważać wyniki wyborów na podstawie wyników z 1 tury

Gdzie dalej nie dociera do nich, że może oprócz ich betonu którym sami są, większość wyborców głosowała na Nawrockiego, wlasnie po to, żeby kandydat który reprezentuje takich własnie ludzi nie wygrał. 

Z każdym dniem po wyborach upewniam się (albo raczej tuskostan mnie upewnia), że przegrana rafałka to najlepsze co mogło się wydarzyć :)

Takie teksty i wycie na x to jedynie zachęcają do tego żeby kopać dalej także dawaj więcej :)

Jest przecież jeszcze kwestia nielegalnej aplikacji

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Takie teksty i wycie na x to jedynie zachęcają do tego żeby kopać dalej także dawaj więcej :)

Jest przecież jeszcze kwestia nielegalnej aplikacji

Ale to Ty wyjesz i skomlesz paplając bzdury odkąd twój ulubieniec przegrał :rotfl2:

Już chyba 5 razy Ci udowodnilem taką hipokryzje, że normalny człowiek by sie za głowe złapał a ty dalej swoje

Ośmieszacie sie coraz bardziej, nic więcej do dodania nie mam. I bardzo dobrze. Niedługo tusk znowu do Brukseli będzie uciekał po tym co robią. 

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
Godzinę temu, jagular napisał(a):

Czy w tej komisji wyborczej byli ludzie od Trzaskowskiego? Czy jego komisarze nadzorowali liczenie, tak dokładnie jak powinni, zwłaszcza w kontekście wyrównania szans obydwu kandydatów? Czy zgłosili jakieś nieścisłości? 

Jakie wałki na sporą liczbę głosów można by tam zrobić?

Generalnie tak jest, że każdy z członków komisji jest przypisany do innej partii. Plus człowiek zaufania (tych może być więcej niż jeden ale każdy z innej partii).

Tak jak pisałem, karty z głosami są zaplombowane. Można komisyjnie je otworzyć i przeliczyć głosy.

Opublikowano

I co z Kierwińskim teraz? Ryży obiecał mu prezydenturę stolicy, ten wrócił porzucił parlament europejski, a teraz siedzi jako minister bez teki i bąki strzela. 

Niesamowity jest ten rząd. :E

I najlepsze w tym wszystkim jest to, że teraz dopiero widać czarno na białym, że Platformersi jedyne co mają to nawet nie Antypisizm (bo to by oznaczało istnienie jakiegokolwiek programu, którego jak wiemy nie było, nie ma i nie będzie), a straszenie Pisem, które właśnie przestało działać.
I właśnie obecny czas jak i ostatnie lata tego rządu, że Tusk to fatalny przywódca bez grama pomysłu na rządzenie.  Jak dla mnie piękne widowisko. :P

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, trepek napisał(a):

Generalnie tak jest, że każdy z członków komisji jest przypisany do innej partii. Plus człowiek zaufania (tych może być więcej niż jeden ale każdy z innej partii).

Tak jak pisałem, karty z głosami są zaplombowane. Można komisyjnie je otworzyć i przeliczyć głosy.

Byłem kiedyś komisarzem przy głosowaniu - i tak, ludzie są przypisani do danej partii, bo są wyznaczeni, czy też wręcz można powiedzieć, zatrudnieni przez daną partię.

Ale...liczenie głosów to sytuacja w której nikt nikomu nie ufa i każdy patrzy na ręce drugiej strony. Do tego jest jeszcze ten "mąż zaufania". Do tego te wybory przecież od początku miały być ostrą wojną o ułamki procentów, więc atmosfera i procedury były (powinny być?) naprawdę poważne.

Pojawiły się tu teorie o tym, że zrobiono wałek w kilkuset komisjach. Czy to PIS jest taki sprawny w swym bandziorstwie, że zrobił po ciuchu przekręt w kilkuset komisjach, czy też ludzie z KO to takie kosmiczne ofiary losu, że dały się przerżnąć na spore numery kilkaset razy?

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, TheMr. napisał(a):

No właśnie, i Trzask z samych przepływów głosów powinien mieć 9.7 mln głosów. Dostał 300k z 1.3 mln, to mln powinien być u Nawrockiego, gdzie się podział? :E Albo, jakim cudem Trzask dostał tylko 25% głosów z 1.3 mln? 

Policzyłem to sobie i wyszło tak - przy założeniu, że 100% osób z I tury wzięło udział w II i pomijając głosy planktonu (Jakubiak i w dół), bo to 100k +/-. Przepływ z Exit Poll.

Trzaskowski - 9 269 309 głosów 

Nawrocki - 10 033 429 głosy

Do tego dochodzą nowe głosy - czyli 1,3mln do podziału - i wychodzi na to, że rację miały badania przewidujące, że im wyższa frekwencja, tym lepszy wynik Trzaska. Większość nowych wyborców głosowała na Rafała. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

Ja się spodziewam, że tego typu nieprawidłowości pozostaną bez wpływu na ostateczny wynik - nie spodziewam się skręcenia wyniku na ~400k.

A już na pewno będzie bez wpływu na zatwierdzenie wyborów przez SN, bo tam rządzi PiS :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Jak już Niemcy pogratulowali wygranej Nawrockiemu to KO nic nie zrobi, ich mocodawcy zdecydowali. 

Jak masz pisać farmazony to lepiej nic nie pisz. Pierdolisz jak niezdrowy. Skoro mocodawcami Polski są Niemcy to może od razu zrób kolejny rozbiór Polski...?

• Upvote 5
Opublikowano
44 minuty temu, TheMr. napisał(a):

:E Albo, jakim cudem Trzask dostał tylko 25% głosów z 1.3 mln? 

Bo prawie nikt nie chciał na mameję głosować?

Wynik z komisji krakowskiej wygląda rzeczywiście na błędnie wpisany do protokołu albo błędnie wprowadzony do bazy danych. Nie jest niemożliwy ale raczej to błąd.

• Upvote 1
Opublikowano

Hahahaha ale kabaret. Poziom żenady popleczników helmuta sięgnął dna 🤣🤣 Hahahaha. 

Czekam jeszcze tylko jak hejterzy, którzy tak ochoczo forsowali konieczność podpisania ustawy o tzw. "mowie nienawiści" dostaną zaproszenie na rozmowę w sprawie publicznego hejtowania 7-letniego dziecka. Jazda z nimi 😀😀

• Like 1
Opublikowano

Nawrockiemu dalej brakuje głosów w takim razie :E Dodatkowo, jakim sposobem Trzask wygrywający w każdej miejscowości, do 50k oraz 50-500k, oraz ponad 500k, przegrał tylko na wsi 33% do 66%, wieś której jest 40% miała dać Nawrockiemu przewagę kiedy Nawrocki przegrał zza granicą? :E 

Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Skrajne chamstwo, zbydlęcenie "elit" w stosunku do Polaków, pogarda dla drugiego człowieka to nie wystarczyło więc zróbmy teraz fikołka z nieprawidłowościami podczas wyborów gdzie jeszcze przed chwilą mówiło się o uszanowaniu wyników. Szachy 5D

Nikt nie mówi że obecna koalicja nie szanuje wyniku wyborów, czy ktoś szarżował na Belweder?

Nieprawidłowości należy sprawdzać niezależnie od tego w którą stronę to prowadzi.

Opublikowano
6 minut temu, jagular napisał(a):

Pojawiły się tu teorie o tym, że zrobiono wałek w kilkuset komisjach. Czy to PIS jest taki sprawny w swym bandziorstwie, że zrobił po ciuchu przekręt w kilkuset komisjach,

Biorąc pod uwagę, że inwigilowali szefa sztabu opozycji przy poprzednich wyborach to są ostatnimi, którym był jakkolwiek ufał.

• Upvote 4