Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A gdzie ta rewolucja, która zapowiedział twój idol Trump? @Fatality

Trump i Kennedy to idioci, którzy kłamią i omamiają kretynow z MAGA.

Jako, że zawsze odpowiadam konkretnie na post, a nie z dupy zmieniam temat jak ty to odpowiem: nie mam w sumie pojęcia o jakieś rewolucji mówisz i mało mnie interesuje co robi Trump, a tym bardziej odklejony Kennedy (bo nigdy nie powidziałem, że on do mądrych należy). Od wyborów było wiadomo, że USA obiera kierunek czyszczenia problemów z imigracją i lewactwem, a całą resztę świata będą mieć w dupie, jeśli nie dostaną czegoś w zamian - więc w sumie jest tak jak się spodziewałem.

USA leży tysiące km od Polski, a widzę, że tak obserwujesz sytuację w USA i krytykujesz Trumpa jakbyś miał podwójne obywatelstwo. A jedyne jaką masz styczność z USA, to gdy sobie zjesz Mac'a

Opublikowano

To ty sobie robisz wycieczki osobiste w moim kierunku. I to z gatunku tych najgłupszych - wyhamuj. 

Trump przedwczoraj zapowiedział, że to co ogłoszą z Kennedym to będzie rewolucja, która zlikwiduje autyzm. Że to będzie największe odkrycie medyczne ostatnich lat. 

Ale że obaj (Trump I Kennedy) to bezmyślni idioci I kłamcy to jak zwykle powiedzieli kilka bzdur, których nie rozumieją, a kretyni z MAGA to chwycili. Bo oni zawsze chwytają to co Trump na nich :kupa: .

A ty zacząłeś tych idiotów bronić nie znając kontekstu. Dlatego pytam - gdzie ta rewolucja medyczna? 

Jak masz znowu tylko tylko rzucać inwektywy to nie pisz nic i się wyloguj lepiej.

Opublikowano
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A gdzie ta rewolucja, która zapowiedział twój idol Trump? @Fatality

Trump i Kennedy to idioci, którzy kłamią i omamiają kretynow z MAGA.

Akurat RFK mądrze gada jeśli chodzi o nawyki żywieniowe i styl życia przeciętnego Amerykanina. Jak i w kwestii tego jak mocno przetworzone jedzenie i przemysł farmaceutyczny zabija Amerykanów.

Masz strasznie ograniczony umysł. Wystarczy, że ktoś jest "prawakiem" i już szufladkujesz ludzi jako idiotów. Tak jakby nie mogło być mądrych jak i głupich ludzi o różnych poglądach. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, KiloKush napisał(a):

Akurat RFK mądrze gada jeśli chodzi o nawyki żywieniowe i styl życia przeciętnego Amerykanina. Jak i w kwestii tego jak mocno przetworzone jedzenie i przemysł farmaceutyczny zabija Amerykanów.

Masz strasznie ograniczony umysł. Wystarczy, że ktoś jest "prawakiem" i już szufladkujesz ludzi jako idiotów. Tak jakby nie mogło być mądrych jak i głupich ludzi o różnych poglądach. 

RFK nic mądrego nie mówi. Poza banałami, które każdy z iq powyżej 90 wie.

Posłuchaj tego co mówi o kwestiach medycznych. Tego jak kłamie i tego jak nie rozumie absolutnych podstaw. 

Nie szufladkuje na podstawie przynależności prawo/lewo, a na podstawie tego co kto mówi i co robi.

Ktoś Robi idiotyczne rzeczy? W moich oczach jest idiotą. To chyba fair, nie? 

A to, że macie urojenia  na mój temat bo chcecie instynktownie bronić prawicy - to już wasz problem, nie mój.  Ja nie mam problemu z tym, żeby krytykować koalicję na który głosowałem czy powyśmiewać się z nich. A z tego co widzę to od waszej dwójki na coś podobnego nie można liczyć :) 

Edytowane przez GordonLameman
Żeby nawet prawacy zrozumieli figurę retoryczną
Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

RFK nic mądrego nie mówi. Poza banałami, które każdy z iq powyżej 90 wie.

Posłuchaj tego co mówi o kwestiach medycznych. Tego jak kłamie i tego jak nie rozumie absolutnych podstaw. 

Nie szufladkuje na podstawie przynależności prawo/lewo, a na podstawie tego co kto mówi i co robi.

Robisz idiotyczne rzeczy? W moich oczach jesteś idiotą. To chyba fair, nie? 

A to, że macie urojenia  na mój temat bo chcecie instynktownie bronić prawicy - to już wasz problem, nie mój.  Ja nie mam problemu z tym, żeby krytykować koalicję na który głosowałem czy powyśmiewać się z nich. A z tego co widzę to od waszej dwójki na coś podobnego nie można liczyć :) 

Ale to nie ja tu codziennie daje śmiechy pod każdym postem, który ma chociaż lekko prawicowe zabarwienie.

Dobra ale wszedłem tu żeby napisać o blokadzie granicy z Białorusią. Chińczycy już myślą nad tym jak nas ominąć. Już wysłali pierwsze statki przez ocean arktyczny. Wraca temat szlaku kolejowego przez południe Europy. My to wiemy jak robić biznes...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ale to nie ja tu codziennie daje śmiechy pod każdym postem, który ma chociaż lekko prawicowe zabarwienie.

no i? 
a skrytykowałeś kiedyś prawicę? Czy tylko jęczysz że wszyscy są jednowymiarowi a okazuje się że to ty jesteś jednowymiarowy? :) 

właśnie dlatego śmieje się z twoich postów. 

3 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Dobra ale wszedłem tu żeby napisać o blokadzie granicy z Białorusią. Chińczycy już myślą nad tym jak nas ominąć. Już wysłali pierwsze statki przez ocean arktyczny. Wraca temat szlaku kolejowego przez południe Europy. My to wiemy jak robić biznes...

I bardzo dobrze. Jeśli chcemy ograniczyć potęgę Chin to trzeba trochę ukrócić swobodny przepływ :kupa: z temu i innych. 

bardzo dobry pomysł z blokadą granicy. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
8 godzin temu, Yahoo86 napisał(a):

3. Czesi i 1938
To porównanie nie do końca trafione - Polska nie okupowała Czech, nie mordowała ludności, nie zburzyła państwa, nie anektowała na dekady.

To była brzydka, ale krótkotrwała gra terytorialna w cieniu układu monachijskiego - nie ludobójstwo ani rozbiór państwa. Więc skala nieporównywalna.

A czym się w twojej definicji różni "gra terytorialna" od rozbioru? Aby nie tym samym co Niemcy od nazistów? :E Krótkotrwała? Bo zakładaliśmy, że i tak zaraz wybuchnie wojna i nas Niemcy rozjadą w miesiąc? jasne mordowania nie było, przecież Rosja, Prusy i Austria też nie mordowały Polaków na zaanektowanych ternach. Czemu mieliby sobie wybijać nowych poddanych?

Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Szkoda energii aby odpowiadać. Tym bardziej, gdy widzę, że moderacja dobrze się bawi edytując/moderując moje posty, gdzie chwilę poniżej gordon wyzywa Cię od idiotów :E Trzeba wyjechać znowu na wakacje i odpocząc od tego obornika gordona.

Nikogo tutaj nie nazwałem idiotą, kłamczuchu. To ty nie umiesz dyskutować i musisz ciągle obrażać ;) 

to, że nie rozumiesz figur retorycznych to twój problem :) 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

no i? 
a skrytykowałeś kiedyś prawicę? Czy tylko jęczysz że wszyscy są jednowymiarowi a okazuje się że to ty jesteś jednowymiarowy? :) 

I bardzo dobrze. Jeśli chcemy ograniczyć potęgę Chin to trzeba trochę ukrócić swobodny przepływ :kupa: z temu i innych. 

Ale :kupa: z Temu i tak płynie teraz do Hamburga i Rotterdamu. Więc jedyne co ukróciliśmy to sobie wpływy z frachtu ;) 

Opublikowano
5 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ale :kupa: z Temu i tak płynie teraz do Hamburga i Rotterdamu. Więc jedyne co ukróciliśmy to sobie wpływy z frachtu ;) 

Wpływy czy koszty (koleiny, korki, wypadki)? :) 

Jeśli :kupa: z Temu będzie transportowane 2-3 razy dłużej to jest szansa, że będzie go mniej. 

Opublikowano

@LeBomB Koszenie konkurencji w wykonaniu big pharma ;)  Zobacz gdzie i kto dostarcza najwięcej Paracetamolu - pewnie wiesz doskonale, orientujesz sie w tematach geopolitycznych i gospodarczych lepiej niż ja. Pracuje dla jednego z koncernów farmaceutycznych i pewne zjawiska obserwuję, zobaczymy co się wydarzy. 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

no i? 

Ale z tą potęgą Chin jeśli oni po prostu znajdą inne drogi do odbiorców którzy i tak chętnie kupią ich produkty, to faktycznie dość mocno sie sfrajerujemy. Jesteśmy w takim miejscu Europy, że faktycznie pisana nam rola hubu przerzutowego. To jakby nasz "surowiec" naturalny. Zwłaszcza że miłujemy się w produktach zagranicznych. Pod tym względem jesteśmy bardzo niepatriotyczni i generalnie do niczego innego się nie nadajemy. Turystyka słabo, usługi słabo, produkcja słabo. Tylko to położenie geograficzne magazynu przerzutowego. Niestety, ale jesteśmy Polską, krajem znanym z niczego, klientem świata. Jednak musimy na czymś także zarabiać.

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Ale z tą potęgą Chin jeśli oni po prostu znajdą inne drogi do odbiorców którzy i tak chętnie kupią ich produkty, to faktycznie dość mocno sie sfrajerujemy. Jesteśmy w takim miejscu Europy, że faktycznie pisana nam rola hubu przerzutowego. To jakby nasz "surowiec" naturalny. Zwłaszcza że miłujemy się w produktach zagranicznych. Pod tym względem jesteśmy bardzo niepatriotyczni i generalnie do niczego innego się nie nadajemy. Turystyka słabo, usługi słabo, produkcja słabo. Tylko to położenie geograficzne magazynu przerzutowego. Niestety, ale jesteśmy Polską, krajem znanym z niczego, klientem świata. Jednak musimy na czymś także zarabiać.

Ja tam wolę mniej tirow na drogach :) 

Opublikowano

@GordonLameman a na co ma pomagać kwas folininowy zamiast paracetamolu? 🤔

@Kaczkofan no właśnie jest w USA duża firma produkująca paracetamol Kenvue, a jednym z największych na świecie jest Farmson z Indii. 

Z hinduskim nawet nie ma co konkurować i zadzierać, bo oni dostarczają masę różnych substancji aktywnych do leków na całym świecie. Z tym amerykańskim, nie wiem czemu chcą uderzyć w ich biznes. Nie wiem czy po prostu nie potrzebny jest "sukces", a koszty zostały już wliczone. 

Opublikowano

nie do konca zgadzam sie z opinia "musza z czegos zyc" oraz "dla dobra nas wszystkich". szczegolnie z ta druga. poziom marnowania zywnosci oraz zawalania nas towarami "smieciowymi", na pewno nie jest dla naszego dobra, a dobra wlasnie firm transportowych. daleki wiec jestem od "uzalania" sie nad nimi.