Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 5 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez KiloKush · Opublikowano
40 sekunda niezły mają sposób na podryw -
Przez VRman · Opublikowano
A jak wygląda trwałość każdego z elementów? No i bez jaj, że po dekadzie od razu ma się wywalić wszystko. Zależy pewnie też od kosztów, więc jak weźmiemy z jednej strony najniższe koszty, bo nam wygodnie, z potem najtrwalsze, czyli takie jakie nam wygodnie w dyskusji o trwałości, to pewnie wyjdą dwa różne wnioski. Trzydzieści lat to nie podziała. Zależy oczywiście ile kto jeździ, gdzie mieszka, i od stu innych czynników, ale tak ogólnie to przeliczałem (dobre) kilka lat temu jakąś instalację na którą by mnie stać, to wyszło, że roczne koszty po przeliczeniu spodziewanego czasu poprawnego działania, wychodzą daleko od "za darmo". Zajebiście daleko od OK, żeby zacytować klasyka A jeszcze kochani rządzący potrafią coś dowalić. Ceny wymiany uszkodzonego sprzętu też mogę "zachorować" w przyszłości. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Przetestowałem sobie kolejne dwa pady: 8bitdo Ultimate 2 Gamesir Cyclone 2 Ultimate 2 Sam pad bardzo mały (przypomina układem pad switcha), ale trzyma się go ok, w mniejszych rekach będzie wygodny, wszytko w nim jest poprawne, ale nie ma efektu wow. Fajny efekt świecących ringów przy analogach jeśli ktoś lubi RGB. Krzyżyk śmiga całkiem sprawnie, testowałem sobie w Mortal Kombat. Cyclone 2 Tutaj powiem szczerze ze lekko się zdziwiłem, bo spodziewałem się "plastik fantastic" jakości i poziomu niżej niż Ultimate 2 a dostałem coś kompletnie odwrotnego. Po złapaniu pada od razu czuć ze pomimo plastiku mamy do czynienia z padem wyższej klasy, genialne analogi (znacznie lepsze od tych w Ultimate 2), świetne trigery i ogólnie ergonomia pada dla mnie znacznie lepsza (kształtem przypomina Xbox'owe ). Krzyżyk sprawdza się troszkę mniej precyzyjnie niż w Ultimate 2, ale nadal jest całkiem dobry, jest to jedyna rzecz na jaka się narzeka w tym padzie, ale osobiście spodziewałem się ze bedzie znacznie gorzej. Biorąc pod uwagę cenę tego pada jest to chyba najlepsza opcja jak ktoś szuka czegoś w podobnych pieniądzach co klasyczny pad Xboxa. Polecam tego pada sobie przetestować, bo jest on naprawdę godny uwagi i nie dziwie się, że jest tak bardzo polecany. Zabawne, że miałem go już raz u siebie (wersje z dockiem), zamówiłem go wtedy razem z Gamesir Super Nova, ale jako ze Nova mi się spodobała to nie chciałem drugiej paczki otweirac aby nie było problemów ze zwrotem i go wtedy odesłałem. Jakbym go otworzył na pewno bym go już nie zwrócił. Na plus ze teraz kupiłem wersje bez docka (nie podoba mi się i zajmuje za dużo miejsca) udało się wyrwać za 175zl co jest cena rewelacyjna za jakość jaka dostajemy. Jak komuś się uda na ALi albo innego chińczyka dorwać go jeszcze taniej to się niech nawet nie zastanawia. Podsumowując obydwa pady są fajne i zostaje u mnie do kolekcji natomiast gorąco polecam Cyclone 2, bo jakość wykonania jak i jego działanie do ceny są rewelacyjne. Jeszcze mała informacje co do Ultimate 2, wiele rejencji jeśli chodzi o kwestie połączenia jest nieaktualnych, gdyż z najnowszym firmware pad ten w wersji 2.4G tez już połączymy ze Switchem. Jeszcze 3 pady i będę miał innego na każdy dzień tygodnia Aktualnie myślę nad seria Apex od FlyDigi, gdyż mają one chyba jako jedyne trigery adaptacyjne podobne do dual sensa w PS5 Nie podoba mi się że występują tylko w białej wersji (3 była czarna, ale ta jeszcze nie miała adaptacyjnych) Jako ciekawostkę wrzucam recenzje Apexa 5 i preview Vadera 5 Pro -
Przez Gwiazdoor · Opublikowano
Witam! Potrzebuję zakupić stację roboczą do pracy z wieloma kartami w przeglądarkach, programami graficznymi typu Canva gdzie tworzę proste grafiki, rolki itp. na moje sociale oraz do pracy z muzyką, nagrywam trochę, tworzę, czasem renderuje jakieś filmy, montuję, dużo działam z różnymi programami AI itp. W gry nie gram, a jeśli już to w coś starego z przed kilku lat w dodatku sporadycznie. W moim obecnym komputerze brakuje mi trochę płynności w mojej pracy, duża liczba otwartych kart, do tego 2-3 programy i często są już przycięcia, coś tam dużej się robi i myślę, że to już czas na zmiany. Mój obecny komputer: Asrock Z97 Pro4 | i7-4770 | 16GB DDR3 | GPU HD5770 1GB | PSU Seasonic SS-650HT| Crucial MX500 | WD RED 1TB / 1TB / 2TB / 3TB | Buda Thermaltake Dyski WD RED chciałbym zostawić ewentualnie dwa 1TB zamienię na 3TB ale to tylko zeby nie mieć ich aż tyle i nie generować nie potrzebnie ciepła. Dlaczego piszę ten temat, skoro mógłbym zerknąć do gotowych zestawów z ostatniego miesiąca i coś wybrać... Dlatego, że chciałbym poszukać czegoś używanego, zawsze tak robiłem, kupowałem wiele rzeczy używanych często na gwarancji za dużo lepszą cenę niż nowe a że mi się nie spieszy to jestem gotów na spokojnie czegoś poszukać tylko chciałbym abyście podpowiedzieli czego szukać, jakie są sprawdzone modele może coś z zeszłego roku co można kupić w dobrym stosunku cena / jakość. Patrząc na to co mam teraz to chyba wszystko będzie lepsze 🙂 Zapytacie pewnie o najważniejsze - budżet 🙂 Szczerze? Nie myślałem o tym w ogóle czy mogę na to wydać 2 czy 3 czy 4 tys. Wydam tyle ile potrzeba, ale nie widzę sensu by kupować czegoś na wyrost, czego nie wykorzystam, ma być bardzo dobre na teraz i wystarczające na najbliższe lata, tak żebym w przyszłości kiedyś włożył jakiś lepszy procek, zmienił kartę, dołożył ram i znów korzystał. Nie będę wymyślał - jeśli będzie sens dołożyć do jakiegoś procka 100, 200 czy 300zł. to po prostu dołożę ale nie dla samego faktu że mam wyższy model tylko jeśli jest to tego warte. Problemu by faktycznie nie było gdyby nie ostatnie ceny pamięci RAM. Teraz mam problem czy szukać jeszcze okazji na DDR4 32GB które pojawiają się za 300-500zł zależnie od taktowania, CL i iść np. w Ryzena na AM4 Czy odżałować te 800zł na używane DDR5 i iść w AM5 a może ktoś coś doradzi? GPU myślałem o Nvidii 3050 12GB lub 30608GB ? To takie chyba nie prądożerne, dobre wydajnościowo a zarazem cenowo nie zabija - mylę się? Podsumowując - Ma działać płynnie to co napisałem, być ciche ( zależy mi by zestaw był cichy ). nie mam preferencji czy intel czy amd - wybiorę to co lepiej działa i jest bardziej przyszłościowe tak samo z grafiką nie wiem która lepiej się sprawdzi w tym co robię. Chcę mieć możliwość kiedyś wymiany na lepszy procek i dołożenia pamięci ram i tyle. Fajnie będzie jak ktoś poda po kilka modeli wartych szukania bo jak wiadomo szukanie jednego konkretnego używanego może być czasochłonne ale mając 2-4 do wyboru coś się zawsze trafi i coś znajdziemy. P.S Przepraszam za mój elaborat ale chciałem jak najlepiej przedstawić moje oczekiwania i liczę, że ktoś przeczyta i zechce mi pomóc w wyborze. Być może będę mógł się jakoś kiedyś odwdzięczyć. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi