Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Decus napisał(a):

To o czym mówicie wcale nie jest takie czarno białe. Szczególnie w Polsce powiatowej. W mojej okolicy pracy dla dobrze wykształconych jest ułamek. Dlatego spora część ludzi ucieka. Główne ośrodki zatrudnienia to duże zakłady produkcyjne. W których w ostatnich latach pojawiło się sporo obcokrajowców, od tego czasu zarządy na kwestie podwyżek są głuche bo mają alternatywę. 

Wysokie kwalifikacje w tym przypadku nie są rozwiązaniem bo i tak nie znajdziemy zatrudnienia, przeprowadzka? destrukcyjna w masowej skali dla kraju. 

Takie zjawiska tylko nasilają migracje ludności do dużych ośrodków miejskich co ma potwierdzenie w badaniach. 

No to jak zniesiesz minimalną dla Ukraińców to będą zwalniać Polaków by zatrudnić taniej. Świetny pomysł ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No to jak zniesiesz minimalną dla Ukraińców to będą zwalniać Polaków by zatrudnić taniej. Świetny pomysł ;) 

A gdzie ja wskazałem na taki pomysł? jedynie napisałem że pewien problem istnieje. 

Opublikowano
5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Dal mnie bomba :E szukam domku pod lasem w jakiejś podgórskiej wsi i ceny oraz ilość ofert miło zaskakują ;)

W Bieszczadach wciąż po 10 zł/m2 :) 

1 minutę temu, Decus napisał(a):

A gdzie ja wskazałem na taki pomysł? jedynie napisałem że pewien problem istnieje. 

Hubio coś takiego wymyślił a pisałeś pod wątkiem o jego pomysłach. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Twoje pomysły są bardzo infantylne. 

Masz prawo do swojej opinii :) Wiele razy pisałem - nie chodzi o imigrantów, Ukraińców tylko o to, że "kolega" mówiący w innym języku pracuje lepiej ode mnie i zarabia tyle samo, a to ja mam mieć lepiej... :) Na tym wygrał Trump co ciekawe głosami imigrantów od pokoleń z Ameryki Łać, którzy czuli się "Amerykanami" a nie nowy narybek z Meksyku :) Taka tam specyfika. A u nas po prostu. Jak już kiedyś pisałem, za co nawet dostałem lajki - braun jest inetelektualistą. Ma oczywiście skrzywione mocno podejście, ale jest intelektualistą. Ze swoim przeciętnym wyborcą max mógłby pogadać o pogodzie... Do ludzi przemawia jedynie hasło: Polska dla Polaków i jechanie po Ukraińcach. Znam osoby pracujące po magazynach i nie od "oficjalnej" strony jak mówią do kierowników i mówią bo wypada tylko co czują i jak mają za złe Polskim władzom, że Ukraińcy mają (w ich przekonaniu) lepiej od nich samych. Przy urnach skreślą brauna... Więc policzmy ilu mamy obywateli tyrających za minimalną po fabrykach. I z tego 90% to będą głosy na brauna. Za 2 lata... Na bank...

27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Do tego naprawdę wydaje Ci się, że jak brunatni zagłosują na Tuska? To jest bzdura.

Wystarczy żeby w ogóle nie poszli na wybory :) 

Co do zaproponowanych rozwiązań systemowych, żeby Ukraińców nie obowiązywała minimalna - macie rację, że pazerne korpo wywaliłoby Polaków. Na moment zapomniałem kto tam rządzi. Więc tu by trzeba było to odpowiednio rozwiązać. Polskie władze tak pięknie umieją wachlować liczbami i widełkami jak w przypadku mojej składki, że jakby tylko chciały to jestem pewien że by to tak ogarnęły żeby Polscy pracownicy na tym nie ucierpieli. Choćby można dodatkowo opodatkować Ukraińców przebywających w Polsce. Na pewno jakby była wola polityczna to by się to zrobiło. Albo to zrobi Tusk - delikatnie i mądrze albo będziemy mieli za 2 lata Polskę: brauna, bossaka, kaczyńskiego i czarnka.

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Masz prawo do swojej opinii :) 

I jak widać nie jestem w niej odosobniony. 

Wiele razy pisałem - nie chodzi o imigrantów, Ukraińców tylko o to, że "kolega" mówiący w innym języku pracuje lepiej ode mnie i zarabia tyle samo, a to ja mam mieć lepiej... :)

to pracuj tak samo :) 

Na tym wygrał Trump co ciekawe głosami imigrantów od pokoleń z Ameryki Łać, którzy czuli się "Amerykanami" a nie nowy narybek z Meksyku :) Taka tam specyfika.

I Trump ma być wzorem do naśladowania? :lol2:

A u nas po prostu. Jak już kiedyś pisałem, za co nawet dostałem lajki - braun jest inetelektualistą. Ma oczywiście skrzywione mocno podejście, ale jest intelektualistą.

Wow, lajka dostałeś.

Braun kiedyś mówił prawdę - że wrogie nam siły wykorzystają propagandę do poróżnienia Polaków i Ukraińców i będą odkopywać Wołyń. Dziś sam to rybi, a rubelki płyną :) 

Ze swoim przeciętnym wyborcą max mógłby pogadać o pogodzie... Do ludzi przemawia jedynie hasło: Polska dla Polaków i jechanie po Ukraińcach.

Do niektórych ludzi. Najgorzej sytuowanych, najgorzej wykształconych, być może najbardziej leniwych :) 

Znam osoby pracujące po magazynach i nie od "oficjalnej" strony jak mówią do kierowników i mówią bo wypada tylko co czują i jak mają za złe Polskim władzom, że Ukraińcy mają (w ich przekonaniu) lepiej od nich samych. Przy urnach skreślą brauna...

Ci ludzie żyją w świecie fejków i internetowych bzdur. Nie nawrócisz ich prawdą.

Więc policzmy ilu mamy obywateli tyrających za minimalną po fabrykach. I z tego 90% to będą głosy na brauna. Za 2 lata... Na bank...

Idź z tymi szacunkami. Takie strzelanie to sobie możesz ćwiczyć z braunem na strzelnicy :) 

Wystarczy żeby w ogóle nie poszli na wybory :) 

To też nie jest wyjście.

Co do zaproponowanych rozwiązań systemowych, żeby Ukraińców nie obowiązywała minimalna - macie rację, że pazerne korpo wywaliłoby Polaków. Na moment zapomniałem kto tam rządzi. Więc tu by trzeba było to odpowiednio rozwiązać. Polskie władze tak pięknie umieją wachlować liczbami i widełkami jak w przypadku mojej składki, że jakby tylko chciały to jestem pewien że by to tak ogarnęły żeby Polscy pracownicy na tym nie ucierpieli. Choćby można dodatkowo opodatkować Ukraińców przebywających w Polsce. Na pewno jakby była wola polityczna to by się to zrobiło. Albo to zrobi Tusk - delikatnie i mądrze albo będziemy mieli za 2 lata Polskę: brauna, bossaka, kaczyńskiego i czarnka.

A to można robić dyskryminacje narodowościową w naszej kulturze prawnej? Ciekawe :) 

Opublikowano
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I

A nie lepiej iść na lepiej płatne stanowisko kierownicze. Tylko szybko, bo według jego genialnych pomysłów będzie jednym z 7 milionów szukających nowej fuchy :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja? Nie rozumiem. Pisałem nie w sensie, że "ja" tylko jaki mechanizm jest w głowach tych wyborców brauna. Albo nie zrozumiałeś w co wątpię albo celowo mnie prowokujesz. Napisałem wyraźnie - to nie jest moje zdanie. Jakby nie było zagrożenia braunem to nigdy bym nie chciał takich rozwiązań

I Trump ma być wzorem do naśladowania? :lol2:

W sensie skuteczności - owszem. To on wygrał wybory, a być może odwróci losy świata w kontekście wojny na Ukrainie. Można sobie dawać ile się chce buziek. Nazywać go narcyzem, ale to on zdobył władzę. Z tym, że bogate USA przetrwa i jego, natomiast czy my przetrwamy bruna i czarnka to już nie wiem.

Ci ludzie żyją w świecie fejków i internetowych bzdur. Nie nawrócisz ich prawdą.

Bzdura! Ci ludzie są totalnie styrani po 10h roboty i nie pasjonują się forami. Dla nich hasło zasłyszane od kolegi - bo ten braun jedzie po Ukraińcach jest wystarczające. I oczywiście - nie nie nawrócisz ich prawdą i nie to proponowałem tylko, żeby poczuli się lepszymi.

Idź z tymi szacunkami. Takie strzelanie to sobie możesz ćwiczyć z braunem na strzelnicy :) 

To też nie jest wyjście.

Nie rozumiem

A to można robić dyskryminacje narodowościową w naszej kulturze prawnej? Ciekawe :) 

Nie można. Ale trzeba :) 

Z mojej strony EOT. Macie tak naprawdę wywalone czy braun z kaczyńskim wygrają czy nie. Będzie płacz później. Ale może się to należy tak debilnemu elektoratowi...

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, hubio napisał(a):

Z mojej strony EOT. Macie tak naprawdę wywalone czy braun z kaczyńskim wygrają czy nie. Będzie płacz później. Ale może się to należy tak debilnemu elektoratowi...

pierwsze wybory na forum? tu zawsze do konca jest nieakceptowanie rzeczywistosci, pozniej placz

chyba panuje przekonanie ze jak sie stwierdzi na forum ze poza KO wszyscy sa glupi to szanse KO rosna XD

13 minut temu, hubio napisał(a):

albo celowo mnie prowokujesz

pierwszy raz w temacie?

59 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I jak widać nie jestem w niej odosobniony. 

on tez a jednak roznica miedzy waszymi sposobami wypowiedzi jest niebywala

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Dobre podsumowanie USA 

typowe polityczne szczekanie uwazasz za dobre podsumowanie? wycie po przyblokowaniu usaid to dobre podsumowanie na 2025? XDDDDDDDDDD

zawsze smieszy jakie brednie potraficie repostosowac bo podpasowalo pod teze

1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Dal mnie bomba :E szukam domku pod lasem w jakiejś podgórskiej wsi i ceny oraz ilość ofert miło zaskakują ;)

to nie takie proste bo jak ceny tam milo zaskakuja to w ciemno mozna zakladac ze ludzie tam marza zeby ktokolwiek to wzial :E