Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

wszystko co tam napisałeś to symetrystyczne bzdury.

Wiem. Widzisz, moim zdaniem to działa tak: widzisz jak złe, durne, bezczelne itp. są osoby po stronie barykady, której nie lubisz. I nie ma w tym zresztą jeszcze nic złego, bo to normalne. Dalej jednak zakładasz, że wszystko co złe zawsze do nich przypasuje. A wtedy media to wykorzystują i mogą Ci nawijać makaron na uszy.

Słowy symetryzm jest używane od lat za każdym jednym razem i w stosunku do każdej jednej osoby, która ma czelność nie głaskać po jajkach jedynie słusznej i "tej dobrej" strony. Napisałbym, gdzie można ten tekst o symetrii wsadzić, ale dostałem 24h jak to zrobiłem dekadę temu na innym forum, więc nie będę się wyrażał. 

Dla mnie każdy używający od razu słów "rasizm", "symetryzm/symetrysta" jest na liście "pewnie skrajny miłośnik lewej strony". Ale Ty nie. Pisałeś 10x, że nie jesteś lewicą. Tylko przypadkiem przejawiasz większość głupich narracji/przekonań z tamtej strony. No i w Twojej głowie wszystko git - w końcu to normalne, jesteś tylko przewinikiem "tępych prawaków". 

Myślę, że na stu symetrystów, 5 będzie prawdziwych, z czego 4 pracuje w mediach/polityce, a zwykłych ludzi to trafiacie z tym durnym tekstem tak 1 na 100.

3 godziny temu, LeBomB napisał(a):

ale wiesz, że ci ludzie zabici przez ICE to obywatele USA, urodzeni w USA?

Ponadto kto strzela powalonemu na ziemię człowiekowi prosto w plecy?

Napisałem aby przed czymś przestrzec. Napisałem, że nie wypowiadam się o tej konkretnej sprawie. Jeszcze jej nie znam. Napisałem też coś, z czego powinno wynikać, że nie zamierzam bronić jeśli zawinił, także się nic nie martw, nie musisz mnie do niczego przekonywać. :)

Jak macie jakieś OBIEKTYWNE podsumowanie, filmik z minutą, a nie 20 minutami do oglądani jak przez 15 minut ktoś mówi "ołmagad" i "wadefak arju duin?" to chętnie się zapoznam po czym swojej opinii nie wyrażę, dopóki nie pojawi się powód, np. jakaś ze stron będzie papugować "jedynie słuszny przekaz" ze swojej strony, a i to pewnie nie, bo nie sledzę tego wątka regularnie i na razie chyba mi swojej aktywności w nim wystarczy. ;)

Rekrutacja nie ma tu nic do rzeczy, bo to nie byli nowi funkcjonariusze.

Pisałem o tym, że wskutek takich czy innych błędów, być może (bo nadal nie znam sprawy) znalazł się tam debil, którego tam nie powinno być. Czy to błąd rekrutacji teraz czy 20 lat temu, czy kwestia ustaw, które do tego doprowadziły, czy oszczędzania na szkoleniu, czy przyjmowania po znajomości czy cokolwiek innego - to już szczegół. Chodziło mi o ogólnie. O jakikolwiek inny powód niż "bo on rasistom wrednym był!"

Tu znacznie większe znaczenie ma poluzowanie im lejców, że tak kolokwialnie napiszę. Pozwoliło się na to, żeby niektórzy poczuli się lepsi i mieli prawo nawet do zabicia kogoś kogo nie uważają za patriotę. 

I tym na końcu, że tak z angielska powiem "mnie zgubiłeś". Te durne narracje, że każdy przeciwnik MAGA/pisu to lewak i każdy przeciwnik nielegalnych imigrantów to nazista, a każdy kto atakuje kogoś spoza MAGA to na pewno dlatego walił/strzelał bo uważa się za (chorą wersję) patrioty a tamtego nie. Tak jak lewa strona ma natychmiast strzelać do nie-postępowych, bo faszyści. 

Uważajcie na narracje. Te których nie lubicie łatwo odrzucić i rozpoznać, że bzdury. To z tymi od mediów i osób, które lubicie i szanujecie, jest problem. 

Skoro mówisz, że wszyscy kłamią, to kto mówi prawdę? Chłopski rozum czy kto?

Użycie "Chłopski rozum" oznacza konkretną stronę mediów, a skoro napisałem, że wszyscy to... ?

No właśnie.

Wszyscy. Może jakieś małe drobne mini-media, tylko niestety jak już ktoś się pojawi, to bardzo szybko zaczyna coś pierdzieć o rasizmie albo "nie naszej wojnie" czyli srać bzudrami narracji lewej lub pro-ruskiej. Nie potrafię Ci podać rzetelnego źródła informacji. Pytałem w tym wątku o kilka, ale niestety albo zanudzają na tematy, które mi wiszą, albo mówią tak ciekawie, że flaki z olejem wydają się ostre niczym red chilli, albo po dwóch fillmikach straciłem nadzieję, że są bezstronne, bo ewidentnie nie są. 

Co robić? UWAŻAĆ na siebie i starać się dawać szansę obu narracjom. Konfrontować je, a jak się chce mieć pewność, że się nie dało nawinąć na uszy makaronu, poświęcić trochę wysiłku i spróbować dojść do prawdy. Dopiero potem można ferować jednoznaczne i kategoryczne opinie, a nie od razu "rasista!" "faszysta!" "lewak!"

Zatem można wnioskować, że po tym wydarzeniu postanowił działać na odległość więc strzelił. Gdzie leży prawda?

Tylko dodam konktekst: chodzi o tą poprzednią sprawę.

Gdzie leży prawda?

Tu: babsko było durnym aktywiszczem, które myślało, że jej wszystko wolno i chciała sobie spierdzielić "bo tak". A ten strzelający albo nadużył władzy albo nie był kimś, kto powinien tam pracować, bo strzał w głowę z bliskiej odległości za to, że chciała spierd(zie)lić to przegięcie. Powinien ponieść konsekwencje, ale pewnie nie takie jakie (zgaduję) by chciała lewica. Obie narracje "w 100% ona winna" i "w 100% on winny" są o kant dupy potluc, bo życie to nie film. 

Co do zagrożenia chińskim syfem. Nic się nie dzieje, nie ma problemu. Dziesiątki/setki takich blokad w instytucjach na całym świecie to tylko przypadek. :E

Z Chinami trzeba ostro, zawsze to mówiłem. A teraz pewnie już jesteśmy ze spuszczonymi spodniami i jest za późno. Mimo tego, że Puchatek już sapie z tyłu, nadal stoimy wypięci jako kraj i nie robimy nic. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
50 minut temu, Mar_s napisał(a):

Przypominam że my mamy podgląd w to co napisaliście nawet jak wyedytujecie posta, więc radzę przyhamować z wyzwiskami.

Mam ogromną prośbę. Czy nie dało by się wprowadzić opcji "ignorowanie działu polityka"? Non stop ten gnój mi się odświeża i mimochodem oko widzi to bagno do jakiego tutaj dopuszczacie. A tak i wy mielibyście święty spokój i my wolną głowę. PROOOOSZĘ.

Opublikowano
4 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Mam ogromną prośbę. Czy nie dało by się wprowadzić opcji "ignorowanie działu polityka"? Non stop ten gnój mi się odświeża i mimochodem oko widzi to bagno do jakiego tutaj dopuszczacie. A tak i wy mielibyście święty spokój i my wolną głowę. PROOOOSZĘ.

Ćwicz silną wolę byku, a nie takie postulaty. 

11 minut temu, Camis napisał(a):

image.png.aad220ce27f4abf7c15299a5c8e3af29.png

No kto by się spodziewał XD 

Opublikowano
1 minutę temu, Necronom napisał(a):

Ten syf jest mało znaczący dla forum technicznego, więc to wy raczej się powinniście dostosować. Chodzi tylko o to, żeby posty z politycznego nie wyświetlały się w zakładce najnowsze posty.

O to to to dokładnie to!

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Necronom napisał(a):

Ten syf jest mało znaczący dla forum technicznego, więc to wy raczej się powinniście dostosować. Chodzi tylko o to, żeby posty z politycznego nie wyświetlały się w zakładce najnowsze posty.

biorąc pod uwagę ile ten temat ma podstron, no to chyba się nie zgodzę.

Przede wszystkim - nie ma obowiązku wchodzenia tutaj, więc nie rozumiem gdzie leży tutaj problem - czy tomcug łapie ludzi i zmusza to wypisywania postów tutaj?

Poza tym - takie forum techniczne, a sami techniką nie potraficie się obsłużyć? łapcie protip - tam w rogu jest taki magiczny przycisk "Ukryj" - możecie z niego skorzystać, za darmo!

obraz.png.6a58e9996605f19c02941cab0e62c16a.png

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

biorąc pod uwagę ile ten temat ma podstron, no to chyba się nie zgodzę.

Przede wszystkim - nie ma obowiązku wchodzenia tutaj, więc nie rozumiem gdzie leży tutaj problem - czy tomcug łapie ludzi i zmusza to wypisywania postów tutaj?

Poza tym - takie forum techniczne, a sami techniką nie potraficie się obsłużyć? łapcie protip - tam w rogu jest taki magiczny przycisk "Ukryj" - możecie z niego skorzystać, za darmo!

obraz.png.6a58e9996605f19c02941cab0e62c16a.png

Cytuję dla tych którzy nie wyłapali: "Chodzi tylko o to, żeby posty z politycznego nie wyświetlały się w zakładce najnowsze posty.".

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Necronom napisał(a):

@huudyyCo ty nie powiesz. Tyle, że to ukrywa wszystko, a ja chcę mieć zakryty tylko chlew polityczny.

ja bym chciał pół miliona i średnią hawajską dla wszystkich. Życie.

Jarek dostał po łapkach od Donalda i odcina się od Grigorija Brąz

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaroslaw-kaczynski-zmienil-ton-wobec-grzegorza-brauna-dostal-jasny-sygnal/w1mghz8,79cfc278

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
29 minut temu, VRman napisał(a):

Wiem. Widzisz, moim zdaniem to działa tak: widzisz jak złe, durne, bezczelne itp. są osoby po stronie barykady, której nie widzisz. I nie ma w tym zresztą jeszcze nic złego, bo to normalne. Dalej jednak zakładasz, że wszystko co złe zawsze do nich przypasuje. A wtedy media to wykorzystują i mogą Ci nawijać makaron na uszy.

Moim zdaniem to działa trochę inaczej.
Jest człowiek X, który jest dobry i uczciwy. Jego oponenci obrzucają go :kupa:, więc fani tych oponentów mają go za złego. Symetryści twierdzą, że jest taki sam jak reszta, a on sam potem traci zaufanie wśród swojej bazy. 

Tak działają media obecnie. :) 

Słowy symetryzm jest używane od lat za każdym jednym razem i w stosunku do każdej jednej osoby, która ma czelność nie głaskać po jajkach jedynie słusznej i "tej dobrej" strony.

Nie. Używam tego słowa w stosunku do ludzi, którzy są zbyt leniwi aby zapoznać się z tematem albo zbyt tchórzliwi, aby mieć wyraźną opinię.

Jest dla mnie oczywistym, że żadna ze stron politycznego sporu nie jest "idealna". Są bardzo daleko od tego.

Ale bardzo łatwo mogę wskazać, która strona jest lepsza i jeszcze łatwiej to uzasadnić.

Dla mnie każdy używający od razu słów "rasizm", "symetryzm/symetrysta" jest na liście "pewnie skrajny miłośnik lewej strony". Ale Ty nie. Pisałeś 10x, że nie jesteś lewicą. Tylko przypadkiem przejawiasz większość głupich narracji/przekonań z tamtej strony. No i w Twojej głowie wszystko git - w końcu to normalne, jesteś tylko przewinikiem "tępych prawaków". 

Jakież to głupie przekonania przejawiam?  

Te dotyczące wolności i równości? :) 

Za każdym razem jak skrytykujesz prawicę to dostajesz łatkę lewaka. Już nawet Terlikowski to lewak. :lol2: 

Staniszkis była prawaczką, ale jak się okazało, że ma inne zdanie w sprawie aborcji (i jej dokonała keidyś) to już jest lewaczką :rotfl2: 

Myślę, że na stu symetrystów, 5 będzie prawdziwych, z czego 4 pracuje w mediach/polityce, a zwykłych ludzi to trafiacie z tym durnym tekstem tak 1 na 100.

A ja myślę, że te fantazje powinieneś zachować dla siebie i nie używać ich jako argumentu w jakiejkolwiek dyskusji :)

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Jakiś czas temu ktoś z bunatnej KKP podał informację, że tak będzie. 

To tak w ramach "suwerenności" i "polityki prowadzonej nie z pozycji kolan". :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jakież to głupie przekonania przejawiam?  

Te dotyczące wolności i równości? :) 

Come on, przecież pamiętasz ile razy i o czym dyskutowaliśmy dawniej na labie. ;) Byłeś reprezentantem wielu klisz i nie chciałeś nawet zapoznawać się z kontrargumentami, bo to "złe argumenty były" albo "złe osoby były" (co te argumenty przedstawiały)

Tak działają media obecnie. :) 

Tak, tylko potem przez analogię wszędzie widzicie symetrystów. A co jak ktoś trafnie krytykuje taką "nieskazitelnie dobrą" osobę? Często od razu leci "NIE! NIE WOLNO! TYCH NIE! SYMEEEETRYYYYYYYYYYYZM!"

Że symetryzm jest wykorzystywany w propagandzie obu stron to oczywiste. Natomiast od nastu lat na forach często widuję ludzi z obozu "brzydzę się prawakami" którzy natychmiast z tym wyrazem wyskakują, jak im napisać, że media czy politycy z ich strony nie są wcale dużo lepsi. Jak jedna strona dla przykładu zamorduje 1000 ludzi, a druga 800, to nie interesuje mnie że ta druga zamordowała trochę mniej.  Jak będzie 1000 do 1 to też mam prawo powiedzieć, że to złe i nie powinienem od razu dostawać w twarz "symetrystą".

Za każdym razem jak skrytykujesz prawicę to dostajesz łatkę lewaka. Już nawet Terlikowski to lewak. :lol2: 

Widać się prawicowi politycy i spece od politycznej propagandy czegoś od lewej strony nauczyli ;)

Szkoda, że oni wszyscy tak chętnie się nie uczą jak rządzić uczciwie i z pożytkiem dla kraju. Pis taki zacofany a jako pierwszy w Polsce pobiegł do speców od wizerunku i do "szkół kłamania" za dużą kasę. Tego to się uczą szybko i bardzo chętnie. :|

50 minut temu, VRman napisał(a):

A ja myślę, że te fantazje powinieneś zachować dla siebie i nie używać ich jako argumentu w jakiejkolwiek dyskusji :)

Nie sądzisz, że jest lekko ironiczne, że na zarzut z mojej strony "ludzie wyzywający od symetrystów każdego opierają się o wytwory własnej fantazji", odpowiadasz zarzutem, że to ja fantazjuję? :D

Edytowane przez VRman
Opublikowano
44 minuty temu, VRman napisał(a):

Tu: babsko było durnym aktywiszczem

Kara? Trzy kulki w łeb!

45 minut temu, VRman napisał(a):

i chciała sobie spierdzielić "bo tak"

Nie "bo tak" tylko dlatego że agent powiedział do niej "move out, move out, move out". I dokładnie to zrobiłą - odkreciła kierownicę w drugą stronę i odjechała. Kara - 3 kulki w łeb.

46 minut temu, VRman napisał(a):

Powinien ponieść konsekwencje, ale pewnie nie takie jakie (zgaduję) by chciała lewica.

Nie poniesie żadnych, tam uniewinniają funkcjonariusza który rozwalił półnagiego gościa z rękami nad głową błagającego o życie.

48 minut temu, VRman napisał(a):

Pisałem o tym, że wskutek takich czy innych błędów, być może (bo nadal nie znam sprawy) znalazł się tam debil, którego tam nie powinno być.

To był protest który w USA jest legalny. Filmowanie też jest legalne. Gość jest pielęgniarzem i chciał pomóc osobie spryskanej gazem. Kara - 11 kul w plecy dla lewadztwa!

Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Dolar chyba zaczyna lecieć w dół.

A to nie jest tak że Japonia miała cyklicznie sprzedawać jakąś część amerykańskich bondów? Na to nałożyła się sprzedaż przez duńskie fundusze.

Opublikowano
7 minut temu, VRman napisał(a):

Come on, przecież pamiętasz ile razy i o czym dyskutowaliśmy dawniej na labie. ;) Byłeś reprezentantem wielu klisz i nie chciałeś nawet zapoznawać się z kontrargumentami, bo to "złe argumenty były" albo "złe osoby były" (co te argumenty przedstawiały)

Szczerze? Nie. 

Tak, tylko potem przez analogię wszędzie widzicie symetrystów. A co jak ktoś trafnie krytykuje taką "nieskazitelnie dobrą" osobę? Często od razu leci "NIE! NIE WOLNO! TYCH NIE! SYMEEEETRYYYYYYYYYYYZM!"

Że symetryzm jest wykorzystywany w propagandzie obu stron to oczywiste. Natomiast od nastu lat na forach często widuję ludzi z obozu "brzydzę się prawakami" którzy natychmiast z tym wyrazem wyskakują, jak im napisać, że media czy politycy z ich strony nie są wcale dużo lepsi. Jak jedna strona dla przykładu zamorduje 1000 ludzi, a druga 800, to nie interesuje mnie że ta druga zamordowała trochę mniej.  Jak będzie 1000 do 1 to też mam prawo powiedzieć, że to złe i nie powinienem od razu dostawać w twarz "symetrystą".

A kogo trafnie skrytykowałeś a ja nazwałem CIe symetrystą? :) 

Jak kogoś trafnie skrytykujez to nie reaguję przecież. 

Widać się prawicowi politycy i spece od politycznej propagandy czegoś od lewej strony nauczyli ;)

A ty zawsze po środku jak niezdecydowana babeczka ;) 

Szkoda, że oni wszyscy tak chętnie się nie uczą jak rządzić uczciwie i z pożytkiem dla kraju. Pis taki zacofany a jako pierwszy w Polsce pobiegł do speców od wizerunku i do "szkół kłamania" za dużą kasę. Tego to się uczą szybko i bardzo chętnie. :|

To nie moja wina, że prawica okazała się bardziej zła niż sądziliśmy. 

Nie sądzisz, że jest lekko ironiczne, że na zarzut z mojej strony "ludzie wyzywający od symetrystów każdego opierają się o wytwory własnej fantazji", odpowiadasz zarzutem, że to ja fantazjuję? :D

Nie sądzisz, że bardziej ironiczne jest, że w imię bzdurnej fantazji, ze prawda zawsze leży po środku, zmyśliłeś sobie zupełnie jakieś liczby i traktuje je jako argument w dyskusji? :lol2: 

Opublikowano
43 minuty temu, VRman napisał(a):

Użycie "Chłopski rozum" oznacza konkretną stronę mediów

To oznacza również osoby, które opierając się wyłącznie na jakimś materiale, bez poznania kontekstu i danych wykraczających poza ten materiał, chcą wyciągać wnioski i budować opinię, co do której myślą, że jest obiektywna.

49 minut temu, VRman napisał(a):

Tu: babsko było durnym aktywiszczem, które myślało, że jej wszystko wolno i chciała sobie spierdzielić "bo tak". A ten strzelający albo nadużył władzy albo nie był kimś, kto powinien tam pracować, bo strzał w głowę z bliskiej odległości za to, że chciała spierd(zie)lić to przegięcie. Powinien ponieść konsekwencje, ale pewnie nie takie jakie (zgaduję) by chciała lewica. Obie narracje "w 100% ona winna" i "w 100% on winny" są o kant dupy potluc, bo życie to nie film. 

Nie istotne kim była. Czy chciała naruszyć nietykalność cielesną funkcjonariusza, czy go rozjechać tego też nie wiemy. Czy w takiej sytuacji tego typu funkcjonariusz ma prawo strzelać do kierowcy, czy jedynie w celu unieruchomienia pojazdu, to należałoby zweryfikować z przepisami USA dotyczącymi użycia broni przez funkcjonariuszy oraz z dokumentem powołującym ICE czyli Homeland Security Act. Jesteś w stanie to zrobić? Zapewne nie. Zatem jakiekolwiek wyciągnięte wnioski i tak będą oparte o to co znajdziesz w mediach, gdzie nie będziesz miał pełnego kontekstu. 

Opublikowano
37 minut temu, Necronom napisał(a):

@huudyyCo ty nie powiesz. Tyle, że to ukrywa wszystko, a ja chcę mieć zakryty tylko chlew polityczny.

Zasadniczo masz rację i fajnie gdyby była taka funkcja. Ale jest też smutniejsza strona. Jeśli ostatnie posty to głównie z politycznego, czy offtop, to co za aktywność jest w tych podstawowych działach? Niestety ale współcześnie fora bez gorących tematów na jaki temat one by nie były, to po prostu trupy. 

Opublikowano
2 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

Odskoczył a i tak dostał zderzakiem :) Dlaczego kłamiesz? 

1. Ta baba dostała trzykrotnie polecenie "move" i dokładnie to zrobiła.

2. Jego tam nie powinno być. Funkcjonariusze mają ZAKAZ stawania przed pojazdem.

3. Funkcjonariusze mają tez ZAKAZ strzelania do uciekającego pojazdu.

4. Filmik z drugiej strony pokazuje że gość nie odskakiwał od samochodu ale szedł w kierunku jazdy celem zabicia kierowcy. 

5. Taki cel miał wcześniej bo gdy kobieta dostała rozkaz "move" i zaczęła kręcić kierownicą funkcjonariusz przełożył telefon w drugą rękę i wyciągnął broń. Po co? Żeby uniemożliwić jej odjechanie poprzez odstrzelenie łba mimo że to nielegalne?

Sorry ale jeśli jeden funkcjonariusz mówi "odjeżdżaj" a drugi cie odstrzeliwuje za odjechanie to to się nazywa egzekucja. I na końcu wiele mówiące "stupid bitch". To że ICE stało się bezkarnym gestapo do rozwalania ludzi i wymuszania posłuszeństwa siłą na zlecenie obecnej administracji niestety jest faktem. A to, że w tym roku dzięki Trumpowi nagle mają mieć większy budżet niż FBI, DEA czy US Marshall razem wzięte tylko to potwierdza.

14 minut temu, LeBomB napisał(a):

Czy w takiej sytuacji tego typu funkcjonariusz ma prawo strzelać do kierowcy, czy jedynie w celu unieruchomienia pojazdu, to należałoby zweryfikować z przepisami USA dotyczącymi użycia broni przez funkcjonariuszy oraz z dokumentem powołującym ICE czyli Homeland Security Act.

Nie ma prawa. Ma prawo tylko w sytuacji gdy ponad wszelką wątpliwość kierowca CELOWO skręca i próbuje rozjechać funkcjonariusza.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A kogo trafnie skrytykowałeś a ja nazwałem CIe symetrystą? :) 

niby nie, ale tu:

7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

wszystko co tam napisałeś to symetrystyczne bzdury.

A co do

A ty zawsze po środku jak niezdecydowana babeczka ;) 

Nie całkiem. Mocno się waham, ale fakt, orbituję gdzieś po środku, widząc jak - mawiał pewien stand-upper - "...ów z lewej i ...ów z prawej strony"

Nie sądzisz, że bardziej ironiczne jest, że w imię bzdurnej fantazji, ze prawda zawsze leży po środku, zmyśliłeś sobie zupełnie jakieś liczby i traktuje je jako argument w dyskusji? :lol2: 

To co napisałem, to  hiperbola, przerysowanie, przykład. A liczba miała dać do myślenia, i nie, nie jest na podstawie mojej wyobraźni tylko na podstawie dziesiątek osób na Ś.P. forum, gdzie też już wiele lat temu byli jaśnie oświeceni oraz "ci źli + symetryści". Od tamtego czasu śmiać mi się chce gdy ktoś mi zarzuca symetryzm. Żeby nie było - obserwacje dotyczyły różnych osób, nie że mnie ciągle nazywano symetrystą. Jak przez rok robiliśmy sobie bekę z pisowskiego płatnego trola, to było wszystko git. Wszyscy zgodni. Ale jak ktoś napisał, że Tusk nie jest aniołem to od razu leciały teksty "ty symetrysto". 

Szczególnie mi się to przypomina, gdy poza zarzutem nie ma nic, żadnego argumentu. Tylko "ja wiem lepiej". 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

niby nie, ale tu:

Przykro mi, że symetrystyczne bzdurki nazywam po imieniu.

Nie całkiem. Mocno się waham, ale fakt, orbituję gdzieś po środku, widząc jak - mawiał pewien stand-upper - "...ów z lewej i ...ów z prawej strony"

Każdy widzi. No może najbardziej zabetonowanym betonem obu stron. 

To co napisałem, to  hiperbola, przerysowanie, przykład. A liczba miała dać do myślenia, i nie, nie jest na podstawie mojej wyobraźni tylko na podstawie dziesiątek osób na Ś.P. forum, gdzie też już wiele lat temu byli jaśnie oświeceni oraz "ci źli + symetryści". Od tamtego czasu śmiać mi się chce gdy ktoś mi zarzuca symetryzm. Żeby nie było - obserwacje dotyczyły różnych osób, nie że mnie ciągle nazywano symetrystą. Jak przez rok robiliśmy sobie bekę z pisowskiego płatnego trola, to było wszystko git. Wszyscy zgodni. Ale jak ktoś napisał, że Tusk nie jest aniołem to od razu leciały teksty "ty symetrysto". 

Szczególnie mi się to przypomina, gdy poza zarzutem nie ma nic, żadnego argumentu. Tylko "ja wiem lepiej". 

I dlatego pisałeś precyzyjnie o 5 na 100, z tego 4 w mediach? Nie rozśmieszaj mnie. Rzucasz liczbami wyjętymi z tyłka ;) 

Tusk nie jest aniołem. Ba, nie jest nawet szczególnie dobrym ani skutecznym politykiem. Ale cytując klasyka "it's the best shot we got". Też ubolewam, że jest tak kiepsko i każda nowa jakość polityczna okazuje się starą jakością polityczną, czasem nawet gorszą (Palikot, Kukiz, Hołownia). :) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kalderon napisał(a):

1. Ta baba dostała trzykrotnie polecenie "move" i dokładnie to zrobiła.

to niezłe polecenie 'move', chyba mam jakieś kłopoty z angielskim

na moje to dostała 3 polecenia aby opuścić pojazd.

baba ch wie co robi, jakiś gość (Czy to jest baba?) coś cwaniakuje z telefonem 'you wanna come at us? big boy', kluczowy moment jak ten drugi policjant wydaje polecenie 0:45 to ten z telefonikiem próbuje wsiąść i chcą uciekać, walą w tego policjanta autem. Dla mnie to jest klarowna sytuacja, nie dziwię się że ten policjant tak zareagował. Więc przestań kłamać i manipulować @kalderon

Edytowane przez nozownikzberlina