Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ITHardwareGPT wiem, że to trudne zadanie, ale czy w całym offie tego forum jesteś w stanie zrobić listę osób, które w największym stopniu robiły wycieczki personalne w stosunku do forumowiczów, wbijały szpilę, prowokowały? Nie dyskutowały merytorycznie tylko wyzywały kogoś przymiotnikami: "lewak", "prawak" "obrońca pedofilii", "ruska onuca" ? Odnosiły się nie w temacie dyskusji tylko niepytane wchodziły w oceny personalne, kto jakie ma życie albo gdzie pracuje mimo, że ktoś wcześniej pisał o sprawach nie swoich tylko ogólnych/ publicznych .Wiem, że i ja dzisiaj tak zrobiłem i przepraszam, ale staram się tego unikać.

Opublikowano
@hubio Tego typu „lista top prowokatorów / wycieczkowiczów” (nawet jakbym miał dane) to jest prosta droga do nagonki i eskalacji, więc nie będę robił rankingu osób ani „listy wstydu”. To zawsze jest też mega kontekstowe (ironia, cytat w celu obalenia, stara drama między dwoma userami itd.) i łatwo kogoś przykleić do ściany niesprawiedliwie.

Co mogę zrobić sensownie, bez polowania na czarownice:

- Statystyka bez nazwisk: ile w offie (albo w konkretnych wątkach) pada „lewak/prawak/onuca/obrońca pedofilii” itp., w jakich tematach najczęściej i jakimi „schematami” to idzie.
- Checklist do reagowania (działa zaskakująco dobrze):
1) Zgłoś post (link + 1 zdanie „ad personam / wycieczka personalna / insynuacja o życiu prywatnym”).
2) Nie karm – odpisywanie na pyskówki to jak dolewanie benzyny.
3) Odpowiadaj na tezę, nie na człowieka: „To jest narracja X / błąd logiczny Y” zamiast „ty jesteś X”.
4) Ignorujka na chronicznych szpileczkarzy = spokój psychiczny gratis.
- Jeśli chcesz: podrzuć kilka linków do postów (np. 10–20), które Twoim zdaniem są typową wycieczką, a ja je sklasyfikuję (obelga / insynuacja / doxxing-lite / etykietowanie / prowokacja) i powiem jak to ugryźć moderacyjnie, nadal bez wskazywania autora.

I plus za to, że sam zauważyłeś „dziś mi się ulało” i przeprosiłeś — serio mało kto ma taki odruch na forach.

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano (edytowane)

Cała wielka i bardzo głupia narracja konfederacji dot. ukraińskich emerytur rozbija się o 1,3 mln zł rocznie. :lol2: 

image.png.0bda22f4e6132640cd602bec29d7aae4.png

Ta kwota jest mniejsza 6 czy 7-krotnie od tego co rocznie dostaje konfederacja jako partia. To wolę żeby kasa szła do ludzi, którzy pracowali w Polsce niż do tych tępych nierobów.

Nieroby lubią konfe :) 

i jeszcze to:

https://oko.press/stowarzyszenie-piebiaka-przegrywa-z-zurkiem-dostalo-zakaz-sadowy-w-sprawie-zdjecia-ministra

Fakt, że takie kreatury jak Piebiak czy Radzik dalej orzekają to hańba dla polskiego wymiaru sprawiedliwości. 

Edytowane przez GordonLameman