Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman W pierwszym poscie blednie sformulowalem wypowiedz. Stad cala dyskusja - juz poprawiam. Pardon, bo cala dyskusja wyszla z tego ze ja napisalem niechcacy bubla. 

Chcialem sie zgodzic z tym ze ona nie jest 'ustawowa' sygnalistka w kontekscie polskiej impelementacji unijnej dyrektywy > skrot myslowy, 'polskiej dyrektywy'. 
Pracuje z sygnalistami z calej europy (do tej pory glownie z tymi 'nieustawowymi') stad uzylem takiego a nie innego skrotu.

Caly sens pierwszego postu mial byc taki: Jezeli sytuacja faktycznie miala miejsce i nie jest podokolorowana, to bedzie miala negatywny wydzwiek na chec wspolpracy przyszlych potencjalnych whistleblowerow. Tyle. 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

@GordonLameman W pierwszym poscie blednie sformulowalem wypowiedz. Stad cala dyskusja - juz poprawiam. Pardon, bo cala dyskusja wyszla z tego ze ja napisalem niechcacy bubla. 

Chcialem sie zgodzic z tym ze ona nie jest 'ustawowa' sygnalistka w kontekscie polskiej impelementacji unijnej dyrektywy > skrot myslowy, 'polskiej dyrektywy'. 
Pracuje z sygnalistami z calej europy (do tej pory glownie z tymi 'nieustawowymi') stad uzylem takiego a nie innego skrotu.

Caly sens pierwszego postu mial byc taki: Jezeli sytuacja faktycznie miala miejsce i nie jest podokolorowana, to bedzie miala negatywny wydzwiek na chec wspolpracy przyszlych potencjalnych whistleblowerow. Tyle. 

Ok, teraz czaję.

To absolutna prawda, że nie ma dla publiki znaczenia czy ona jest sygnalistką czy nie, bo oni już widzą, że się nei opłaca. Dodatkowo ochrona sygnalistów to trochę fikcja, bo w ustawie zapisali, że nie można kogoś zwolnić za to, że zrobił zgłoszenie. Tylko, żę 5 lat temu też nie mogłeś kogoś zwolnić z tego powodu :E 
Musisz sobie znaleźć inny powód i cała ochrona się sypie. 

Myślałem, że ty w IT pracujesz. Jak mi powiesz, że zajmujesz się czymś dla największego dostawcy systemu dla whistleblowingu (tego hamerykańskiego) to padnę, bo ten system to takie drogie gówno jak nic innego na tym świecie :E 

Opublikowano

Z dobrych wiadomości, Polska skorzysta z SAFE, niezależnie od kwiku pisowskiej ośmiornicy i weta Batyra.

Do tej pory były tylko sugestie że można obejść weto, ale dziś mamy jasną i precyzyjną wypowiedź Sikorskiego. Przy tym "kalibrze" polityka nie ma mowy o sugestiach, jest pewność.

Opublikowano
Cytat

Jakiś pisuar wypierdział cytat Polskęzbawa:

@OficjalnyJK

Proponowana nam jest Polska pod niemieckim butem, my ten niemiecki but odrzucamy!

Nie wiem czy czytać to  głosem Gomułki czy może tym

Ten sam poziom pierdzielenia.

Opublikowano

Będzie nowa prawicowa TV z USA:

Rubio:

Cytat

To jest coś takiego, że na przykład mogę panu z pewnością powiedzieć, że prezydent Trump jest głęboko zaangażowany w pana sukces, ponieważ pana sukces to nasz sukces. Ponieważ ta relacja, którą mamy tutaj w Europie Środkowej dzięki panu, jest tak istotna i kluczowa dla naszych interesów narodowych w nadchodzących latach – że jeśli staniecie przed trudnościami finansowymi, jeśli staniecie przed rzeczami, które hamują wzrost, jeśli staniecie przed rzeczami, które zagrażają stabilności waszego kraju, wiem, że prezydent Trump będzie bardzo zainteresowany, ze względu na pana relację z nim i ze względu na znaczenie tego kraju dla nas, znalezieniem sposobów na udzielenie pomocy, gdyby kiedykolwiek taki moment nastąpił, oczywiście w zakresie finansów i tym podobnych.
Myślę też, że to jest powód, dla którego podczas pana wizyty w listopadzie zobaczyliśmy przedłużenie – i zawieszenie nakładania sankcji, które pozwoliło ruszyć z energetyką. To dzięki tej osobistej relacji. To dlatego, że chcemy, byście kontynuowali, bo chcemy, by ta gospodarka prosperowała, chcemy, by ten kraj dobrze się rozwijał. To w naszym interesie narodowym. Zwłaszcza dopóki pan jest premierem i liderem tego kraju, to w naszym interesie narodowym, by Węgry odniosły sukces. To pomaga Ameryce, i oczywiście pomaga wam.
Więc to zaszczyt być z panem tutaj dziś. Mamy wiele, nad czym możemy nadal pracować. Chcemy też podziękować panu, i ja chcę podziękować w imieniu prezydenta Stanów Zjednoczonych, za nieocenioną rolę, jaką odegrał pan w Radzie Pokoju. Nie każdy jest w Radzie Pokoju, i nie każdy – z różnych powodów – może być uczestnikiem lub nie, ale pan jest, i był pan tam od pierwszego dnia. I znowu, to świadectwo osobistej relacji między prezydentem Trumpem a premierem Orbánem, które mówi wiele. Rola, jaką pan odgrywa geopolitycznie, rola, jaką pan odgrywa nawet poza tym regionem w sprawach dotyczących Bliskiego Wschodu, jest nieoceniona i niezbędna, i jesteśmy za to bardzo wdzięczni.

USA już się nie kryje jawnie wtrącają się w wybory, u nas będzie to samo. 

Opublikowano

pełna mobilizacja ruskich wpływów. Jak trzeba to i oficjalnie do kamery powiedzą "tak, pomagamy Orbanowi wygrać". 

Zdarzenie numer 1509 z kategorii "widząc to w Europie wszelkich Brauniarzy powinni już natychmiast zamykać i wprowadzić natychmiast czynności obronne przeciwko ruskiej agenturze wpływu." oraz 1509 w kategorii "ale nikt nic nie zrobił".

Opublikowano
18 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Co prawda to prawda.

Ja tu jeszcze dodam, że nawet jak będziemy smarować za tą radę niewiadomoczego, kupować większość sprzętu w USA plująca rodzimy i europejski itd. to i tak w kluczowy momencie Putin zapewne będzie w stanie zaoferować Trumpowi coś korzystniejszego, jak nie dla USA to prywatnie.

Opublikowano (edytowane)

image.png.4960443ff50a2570ff41916bb2cfecd9.png

https://x.com/JkmMikke/status/2023497612868165892

Co za kretyn :dj:

No jak to jednak nie kochają Trumpa?!, lewackie sondaże!111

Cytat

Trump w "najgorszym momencie" drugiej kadencji. Amerykanie są rozczarowani. Spada poparcie w sondażach

Amerykańskie społeczeństwo wydaje się coraz mniej zadowolone z gwałtownych zmian wprowadzanych przez Trumpa. Według średniej sondaży przeprowadzonych przez "New York Times" ogólny wskaźnik poparcia dla prezydenta wynosi 40 proc. Aż 56 proc. badanych Amerykanów nie popiera Trumpa. Eksperci wskazują, że spadająca popularność może doprowadzić do klęski Republikanów w zbliżających się wyborach.

https://wiadomosci.onet.pl/politico/trump-w-najgorszym-momencie-drugiej-kadencji-amerykanie-sa-rozczarowani-spada/rv7sxh9

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Nareszcie państwa biorą się za oczywiste oczywistości. Trzymam kciuki żeby w końcu coś się naprawdę ruszyło globalnie w tym temacie.

Cudownie. Jeden rak, czyli propaganda i niszczenie młodym umysłów algorytmami na socialach, zamieniają na drugi, czyli kolejną smycz, kolejny wyższy poziom inwigilacji i kontroli, kolejny dane o userach lecące do rządów, potem do hackerów, film wszelakich. 

Gość nawet się nie zająknął. Obejrzałem początek i rzygać mi się zachciało. Pewnie gość jest wyborcą lewicy. 

W sumie to przestępcy mogą gonić dzieciarnię w nocy, tak? No to zróbmy zarządzenie, że każdy dorosły musi sobie uciąć jedną nogę! W końcu zabierzmy się za problem biegających po nocach przestępców! :boink:

Oczywiście, że problem dałoby się rozwiązać sensowniej. Oczywiście, że tego się nie zrobi, bo ani korpo ani rządy nie widzą niczego złego w dostępie do jeszcze większej ilości danych dojonych od ludzi. 

Nawet mi przychodzi do głowy kilka alternatyw - takich, które nie miałyby praktycznie żadnych wad i choć nie byłyby w 100% tak skuteczne, to byłyby skuteczne bardzo wyraźnie i ograniczałyby problem w bardzo dużym stopniu. A ja się na tym nie znam, nie jestem nawet wybitnie inteligentnym "wynalazcą". Naprawdę mądrzy ludzie na pewno mogą wymyślić lepsze pomysły. 

Ale nie ma na to potrzeby. Dać wymóg legitymowania się przy choćby chęci skorzystania z jakiejkolwiek wyszukiwarki! :boink:

3 godziny temu, 209458 napisał(a):

Ja tu jeszcze dodam, że nawet jak będziemy smarować za tą radę niewiadomoczego, kupować większość sprzętu w USA plująca rodzimy i europejski itd. to i tak w kluczowy momencie Putin zapewne będzie w stanie zaoferować Trumpowi coś korzystniejszego, jak nie dla USA to prywatnie.

Thank you, Cpt. Obvious ;)

Włażenie w dupę amerykanom będącym obecnie w dupie Fiutina to po prostu wspaniała strategia! :E

Godzinę temu, Camis napisał(a):

Co za kretyn :dj:

Korwin kretynem nie jest, a ten jego post to niemal pełna kopia wytycznych z Kremla. Taki jest przekaz nie tylko na Polskę. 

Edytowane przez VRman