Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LeBomB to samo napisalem, ze swieca teraz szukac raportu dotykajacego tematu imigracji/imigrantow, ktory bylby bezstronny. Jestesmy duzi - oboje wiemy ze 'dane' nne wyniki sa na reke jednej lub drugiej grupie politycznej - to wszystko jest oplacane przez tych, ktorzy potem czerpia z tego dalsze korzysci finansowe.

Opublikowano
Teraz, oldfashioned napisał(a):

@LeBomB to samo napisalem, ze swieca teraz szukac raportu dotykajacego tematu imigracji/imigrantow, ktory bylby bezstronny. Jestesmy duzi - oboje wiemy ze 'dane' nne wyniki sa na reke jednej lub drugiej grupie politycznej - to wszystko jest oplacane przez tych, ktorzy potem czerpia z tego dalsze korzysci finansowe.

Raport jest z d***y i nie bez powodu nei chwali się metodologią. 

Ale ja nie do końca rozumiem co w głowie mają Ci, którzy chcą te wszystkie przypadki tak mocno uciszać. To jest dla mnie dosć szokujące, bo tu winnych trzeba po prostu karać i to surowo. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale ja nie do końca rozumiem co w głowie mają Ci, którzy chcą te wszystkie przypadki tak mocno uciszać. T

Rządzący mogą to traktować jako osobistą porażkę. Mieli być Ci słynni "inżynierowi", którzy będą wartością dodaną, a jest stado ochlapusów na zasiłkach, którzy próbują w cywilizowanych krajach żyć według swoich "zasad". Ja nie widzę nic niezwykłego w tym, że czy w takiej Anglii czy w Niemczech lepiej teraz schować głowę w piasek niż wyjść i powiedzieć/przeprosić obywateli za to, że Merkelowskie "zapraszam wszystkich" wyszło ja wyszło.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@GordonLameman bo sprawa sięga pewnie dość głęboko w różne struktury. 

Zobacz jak było z aktami Epstina. Mówiło się nawet, że jakby chcieć wszystkich ukarać, to mogłoby to zmienić zbyt dużo w ogólnym kształcie świata w jakim żyjemy.

Kolejny temat z tych, że jak ktoś ma władzę, nie ważne czy polityczną, czy innego rodzaju i do tego biznesy które wpływają na wiele aspektów gospodarki, państwa czy życia ludzi, to staje się prawie nietykalny. Czy tutaj tak jest, czas pokaże, a może nie pokaże. Możemy sobie dyskutować, niewiele to zmieni niestety. 

Ale teza prawactwa jest taka, że przyjeżdżają emigranci i gwałcą. Jakie koneksje, pieniadze i i wpływy mają emigranci, którzy przypłynęli na pontoanch albo wkradli sie do tirów? To mi się nie klei zupełnie. 

2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Rządzący mogą to traktować jako osobistą porażkę.

Rządy się tam trochę pozmieniały przecież. 

2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Mieli być Ci słynni "inżynierowi", którzy będą wartością dodaną, a jest stado ochlapusów na zasiłkach, którzy próbują w cywilizowanych krajach żyć według swoich "zasad". Ja nie widzę nic niezwykłego w tym, że czy w takiej Anglii czy w Niemczech lepiej teraz schować głowę w piasek niż wyjść i powiedzieć/przeprosić obywateli za to, że Merkelowskie "zapraszam wszystkich" wyszło ja wyszło.

Pytanie czy tak faktycznie jest czy nie ma rozkłądu 10-90, 20-80 czy 30-70 (ochlaptusy vs pracujący). Ale niezależnie od tego - jak łamiesz nasze zasady to wylatujesz. Nawet jeśli łowisz ryby neizgodnie z prawem :) 

Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale teza prawactwa jest taka, że przyjeżdżają emigranci i gwałcą. Jakie koneksje, pieniadze i i wpływy mają emigranci, którzy przypłynęli na pontoanch albo wkradli sie do tirów? To mi się nie klei zupełnie. 

No wiem jaka jest teza, a gdzie leży prawda i tak się nie dowiemy, a przynajmniej nie teraz.

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

no ja wiem, że prawicą się łatwo steruje :E 

Nie do końca widzę "gain". Jedynie "pain" :) 

To samo mozna powiedziec o lewicy Gordon. Prawica to nie tylko konforuski czy bakiewicz. Ja jestem mocnym tradycjonalista a glosowalem tak jak Ty w ostatnich wyborach. ;)

Bogatych raczej malo obchodza problemy zwykelgo obywatela. Z kolei z drugiej strony bardzo ich obchodza, bo na tych problemach zarabiaja :)

Opublikowano
16 minut temu, oldfashioned napisał(a):

To samo mozna powiedziec o lewicy Gordon. Prawica to nie tylko konforuski czy bakiewicz. Ja jestem mocnym tradycjonalista a glosowalem tak jak Ty w ostatnich wyborach. ;)

Bogatych raczej malo obchodza problemy zwykelgo obywatela. Z kolei z drugiej strony bardzo ich obchodza, bo na tych problemach zarabiaja :)

Dobra, dobra. Różnica między tobą a typowym prawkiem jest jak między orkiem z pierwszej i trzeciej cześci Gothica - ty jesteś rozumny i da się z Tobą rozmawiać :E 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

@musichunter1x ale skoro jak twierdziłeś że raport opisuje przypadki od lat 50. To te 250 tysięcy dotyczy przypadków na przestrzeni 76 lat. 

Pozwoliłem sobie rozwinąć ignora i wiele nie straciłem, bo znowu skupiasz się czepialstwie w celu ośmieszenia sprawy, zamiast istocie sprawy. 

Mogłem się jednie źle wysłowić, bo w raporcie równie dobrze mogło chodzić o mechanizmy prowadzące do tego od lat 50. 

A te <2%, czyli około 1.39% podałem tylko dla uzmysłowienia skali, gdy ktoś mówi "łatwo byłoby znaleźć na ulicy".

Najśmieszniejsza jest ta hipokryzja, bo nigdy nie przeszkadza wam lewicowa "ekstrapolacja" w dużo durniejszym wydaniu, a to jest szeroko wspierane przez media w różnych dziedzinach. ;)

Wszystko co nie pasuje to zaraz prawicowcy.

A raport mógł być wykonany lepiej i za często skupia się na przekonywaniu zamiast udowadnianiu.... Ale za to można wygrzebać wiele faktów, które ignorujcie. Mam na myśli kilku tutejszych rozmówców, którzy pewnie nawet nie zajrzeli w rozdziały.

Pierwsi są do gnojenia kościoła za pedofilię, a ostatni do gnojenia partii, która ma skazanych pedofilów w swoich szeregach i rozbudowuje ten system w UK, bo przecież bicie piany o prawicę jest ważniejsze. :E

Oczywiście, że prawica będzie wykorzystywać sytuację do wzmocnienia się, a to nie znaczy że problem jest mały i politycy centrolewicy nie doprowadzili do tego. Spłycenie raportu do wyolbrzymienia prawicy jest niemalże tak samo żałosne, jak krzyczenie faszyzm, na ludzi domagających się rozwiązania problemów.

Kontynuuje kompletne ignorowanie Ciebie i Gordona.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

22 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

i za często skupia się na przekonywaniu zamiast udowadnianiu....

W połączeniu z kiepską metodologią są to przyczyny dla których według mnie raport jest właśnie nierzetelny i napisany pod tezę i tu nie ma żadnego czepialstwa, a jedynie analiza i ocena tego co zalinkowałeś. Nazywanie tego raportu niezależnym podczas gdy pieczę nad nim sprawuje skrajnie prawicowy polityk sprawia, że to jest również kpienie z ludzi i robienie politycznego szamba na ludzkich tragediach.

Ponadto nie ośmieszam sprawy, bo pisałem już 2 razy napiszę też trzeci, karę powinni ponieść wszyscy winni i to surową, bo taki proceder nie powinien mieć miejsca nawet gdyby to był 1 przypadek. Tylko po prostu znów ośmieliłem się nie zgodzić z Twoim niemalże bezkrytycznym spojrzeniem na liczby czy jakieś dokumenty, które jak zwykle uważasz za niepodważalne.

W ogóle teza, że proces zmian narodowościowych, które do tego doprowadziły, zaczął się już w latach 50. to też strzał w stopę, bo na przestrzeni tych 76 lat konserwatyści łącznie rządzili przez prawie 50 lat :E oczywiście nie ciągiem, ale nie zmienia to faktu, że wychodzi że sami przyczynili się do tych zmian...

22 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Spoko, nie narzekaj tylko że ktoś dyskutuje nad tym co wrzucasz.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)

Heh, myślałem że rzeczywiście  Lebom czepiał się czegoś realnego, a jedna pisze byle pisać.

Cytując z raportu, pierwsze zanotowane działanie gangu / Pakistańczyków miało miejsce w 1955r.

"However, the British

Newspaper Archive reveals that the first recorded case of specifically Pakistani

rape gangs dates back to 1955, when four Bradford-based Pakistanis were

charged with raping a 15-year-old girl from Middlesbrough.

5 This was soon after

former colonial subjects, from the subcontinent as much as the Caribbean,

became eligible to enter the United Kingdom in non-trivial numbers under the

British Nationality Act 1948.

6 What began as singular and small-scale instances

became systematic and industrial over time."

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Pozwoliłem sobie rozwinąć ignora i wiele nie straciłem, bo znowu skupiasz się czepialstwie w celu ośmieszenia sprawy, zamiast istocie sprawy. 

Mogłem się jednie źle wysłowić, bo w raporcie równie dobrze mogło chodzić o mechanizmy prowadzące do tego od lat 50. 

A te <2%, czyli około 1.39% podałem tylko dla uzmysłowienia skali, gdy ktoś mówi "łatwo byłoby znaleźć na ulicy".

Nie. To naprawdę doskonale pokazuje dlaczego jesteś szurem.

Tu widać twoją quasi logikę.

Normalna logika brzmi:

"mam prawidłowe dane, wyciągam z nich wnioski" i ludzie się tego generlanei trzymają. Jeśli wnioski są prawidłowe, dane prawidłowe to jest OK.

Ale u Ciebie to jest coś zupełnie innego:
"wnioski mi się podobają, więc to musi być prawda, wszelkie zarzuty co do prawidłowosci danych to czepialstwo, nie dotyka istoty sprawy - BO MI SIĘ WNIOSKI PODOBAJĄ! I CO Z TEGO, ŻE DANE SĄ NIEPRAWIDŁOWE?!!! ALE WNIOSKI MI SIĘ PODOBAJĄ! SŁYSZYSZ LEWAKU JEDEN? ISTOTA SPRAWY!!! WNIOSKI MI SIĘ PODOBAJĄĄĄĄĄĄ!!!!"

I to doskonale opisuje Twoją szurską naturę. 

Najśmieszniejsza jest ta hipokryzja, bo nigdy nie przeszkadza wam lewicowa "ekstrapolacja" w dużo durniejszym wydaniu, a to jest szeroko wspierane przez media w różnych dziedzinach. ;)

Konkrety - gdzie? :) 
Co, znowu ominąłem istotę sprawy, bo kontroluję dane, a nie tylko wnioski? :lol2: 

Wszystko co nie pasuje to zaraz prawicowcy.

Nie, nie wszystko. Ale dużo :rotfl2: 

A raport mógł być wykonany lepiej i za często skupia się na przekonywaniu zamiast udowadnianiu.... Ale za to można wygrzebać wiele faktów, które ignorujcie. Mam na myśli kilku tutejszych rozmówców, którzy pewnie nawet nie zajrzeli w rozdziały.

A skąd wiadomo, że to fakty skoro metodologia fałszywa?

Pierwsi są do gnojenia kościoła za pedofilię, a ostatni do gnojenia partii, która ma skazanych pedofilów w swoich szeregach i rozbudowuje ten system w UK, bo przecież bicie piany o prawicę

jest ważniejsze. :E

Ostatnio do gnojenia pedofilii w kosciele, bo zawsze szuka winnych gdzie indziej :) 

Któraś z brytyjskich partii ma pedofilów z tych gangów w swoich szeregach? Możesz o tym coś więcej napisać?

Oczywiście, że prawica będzie wykorzystywać sytuację do wzmocnienia się, a to nie znaczy że problem jest mały i politycy centrolewicy nie doprowadzili do tego. Spłycenie raportu do wyolbrzymienia prawicy jest niemalże tak samo żałosne, jak krzyczenie faszyzm, na ludzi domagających się rozwiązania problemów.

Czemu ignorujesz fakty? Czy prawica nie rządziła w UK? Nigdy? W ciagu ostatnich lat? Co z tym zrobili? :) 

Ani nie jesteś słowny, ani nie rozumiesz słów, których używasz. 
Gdybyś ignorował kompletnie to byś nie oglądał co piszemy. 

A piszesz to już chyba z 5 raz. Wiec jesteś niesłowny - jak cała prawica. Oni zawsze łżą :) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Newspaper Archive reveals that the first recorded case of specifically Pakistani

rape gangs dates back to 1955, when four Bradford-based Pakistanis were

charged with raping a 15-year-old girl from Middlesbrough.

Od 1951 roku do 1964 roku rządzili konserwatyści, potem przez 6 lat Partia Pracy czyli uogólniając lewica. Od 1970 znów 4 lata konserwatyści. No ale przecież ja się czepiam, że konserwatyści próbują zgonić na lewicę przyczynę tego co się dzieje w UK, a co zaczęło się w latach 50. gdy rządzili konserwatyści...

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
Cytat

Prezydent Karol Nawrocki zdecydował o odebraniu Orderu Orła Białego prezydentowi Ukrainy Wołodymyrowi Zełenskiemu. Do wejścia tej decyzji w życie potrzebna jest jeszcze kontrasygnata premiera.

Za Nawrockim nie byłem , nie jestem i nie będę ale w końcu dobra decyzja z jego strony. 

Opublikowano
W dniu 17.06.2026 o 13:06, GordonLameman napisał(a):

A Polski to nie szanują ci co kupują produkty całkowicie spoza polskiej gospodarki - np. z chińskiego automotive :) 

Wiec czemu kupiłeś telefon, który jest "całkowicie spoza polskiej gospodarki"? :) 

Opublikowano
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Wiec czemu kupiłeś telefon, który jest "całkowicie spoza polskiej gospodarki"? :) 

Bo polska gospodarka nie oferuje żadnych telefonów, za to mocno stoi automotivem. 

Długo nad tym myślałeś i trafiłeś jak bmw w chiński rynek w 2026  :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bo polska gospodarka nie oferuje żadnych telefonów, za to mocno stoi automotivem. 

Długo nad tym myślałeś i trafiłeś jak bmw w chiński rynek w 2026  :lol2: 

Dużo twoich Nissanów wyprodukowali? (Polacy ... o Polaków chodzi - jakbyś nie ogarniał jak zwykle) Znowu trafiłeś jak łysy grzywką o kant stołu.

Edytowane przez Kyle