Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pomijając sympatie polityczne, ale biorąc tylko pod uwagę o co poszło. Więc obywatel polski, były poseł, obecny europoseł podarł flagę UPA (na głosowaniu potępiającym kategorycznie UPA, więc w sumie zrobiła coś z czym zgadza się UE) i trafił na listę wrogów ukrainy :E To tak jakby podarła flagę III Rzeszy a Niemcy wpisali ją na listę wrogów Niemiec i szkalowali.

Każdy dzień, to kolejny dzień który coraz przybliża ukrainę do kacapii

Kiedyś też robili listy Polaków do odstrzału. Myślę, że adekwatną odpowiedzią Polski będzie oddanie kolejnych patriotów ukraińcom

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
7 minut temu, Fatality napisał(a):

Pomijając sympatie polityczne, ale biorąc tylko pod uwagę o co poszło. Więc obywatel polski, były poseł, obecny europoseł podarł flagę UPA (na głosowaniu potępiającym kategorycznie UPA, więc w sumie zrobiła coś z czym zgadza się UE) i trafił na listę wrogów ukrainy :E To tak jakby podarła flagę III Rzeszy a Niemcy wpisali ją na listę wrogów Niemiec i szkalowali.

Każdy dzień, to kolejny dzień który coraz przybliża ukrainę do kacapii

no już wjechali w banderyzm na pełnej, więc taki ruch mnie akurat nie dziwi. : )

czekam na kolejne tłumaczenia rycerstwa bandery, że oni tylko chcą mieć jakichś bohaterów x D

Opublikowano
2 godziny temu, ibizpl napisał(a):

chodziło mi o to co dajemy za free, jak ostatnio pociski.

Jak inni dają a Polska by nie dawała to inni śmialiby się z Polski tak samo jak Polska śmiała się z 5 tys niemieckich hełmów. Oczywiście coś, jako kraj, powinniśmy dostać od Ukrainy (pierwszeństwo w odbudowie etc). Problem robi się taki, że Polsce na dziś dzień brakuje ciekawych smaczków, których nich inny niż Polska by nie dał.

Opublikowano
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

Przecież tam takich pomnikow/flag itp jest nasrane w każym miejscu. Walka z wiatrakami

Pełno to jest ukraińskich cmentarzy i mogił ludności cywilnej. Nielegalne pomniki UPA to pojedyncze przypadki.

Opublikowano
22 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

no już wjechali w banderyzm na pełnej, więc taki ruch mnie akurat nie dziwi. : )

czekam na kolejne tłumaczenia rycerstwa bandery, że oni tylko chcą mieć jakichś bohaterów x D

Lewica już broni :boink:

image.thumb.png.d4ed1425adea93d7783d0cfb89367997.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Kiedyś też robili listy Polaków do odstrzału. Myślę, że adekwatną odpowiedzią Polski będzie oddanie kolejnych patriotów ukraińcom

Moze tobie umknelo, ale pociski dalismy na wiosne przed dymem o upa 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Moze tobie umknelo, ale pociski dalismy na wiosne przed dymem o upa 

No to Tobie umknęło jak plują na Polskę od ponad roku ;) Plują tak, że już wszyscy widzą, wcześniej byli tylko pogardliwi i dogadywali np. umowy z Niemcach, które były niekorzystane dla Polski, straszyli Polskę za to, że wstrzymuje zboże zwierzęcej jakości itp 

Teraz w ukrainskiej telewizji grożą, że wyślą drony na Polskę. Jak w kacapii. A my udajemy że nasi przyjaciele. Obrzydliwe

Pamięć złotej rybki

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

No to Tobie umknęło jak plują na Polskę od ponad roku ;) Plują tak, że już wszyscy widzą, wcześniej byli tylko pogardliwi i dogadywali np. umowy z Niemcach, które były niekorzystane dla Polski, straszyli Polskę za to, że wstrzymuje zboże zwierzęcej jakości itp 

Teraz w ukrainskiej telewizji grożą, że wyślą drony na Polskę. Jak w kacapii. A my udajemy że nasi przyjaciele. Obrzydliwe

Pamięć złotej rybki

Myślałem że żartujesz z tymi dronami ale faktycznie, banderowiec Serotiuk, były deputowany centralnie w informacyjnej TV grozi Polsce dronami i śmiercią obywateli, ze strony Ukraińskiej zero oficjalnej reakcji. Z naszej zresztą też. Masakra.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Bono_UG napisał(a):

A ktoś się przejmuje brauniarami, reaguje na ich działania?

Braun: nie wysyłajmy sprzętu na ukrainę za darmo; nie wtrącajmy się w sprawy ukrainy, niech sobie walczą; wzmacniajmy Polskę i jej interesy 

banderowiec: zaatakujemy Polskę dronami bo nei daliście nam za darmo migów 

Racja, żadnej różnicy. To samo 

Gdzie są banderwskie pieski mówiące, że ukraincy to nie wiedzą o wolyniu nic a UPA walczyla głównie z sowietami? Pochowali się do budy już widzę, bo ostatnie 1-2 miesiące to widziałem może jednego zamiast 10.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Nie ma to jak zestawić najłagodniejsze wypowiedzi z najbardziej skrajnymi i jeszcze wierzyć, że to standard xD

Szczerze, to nie chce mi się wyszukiwać co tam gadają, wystarczy co z ich gadania wynika.

Jak chcesz telefony, to masz na naszym podwórku przejście do czynów, w postaci palenia sklepów, niszczenia mienia.

https://www.onet.pl/informacje/sestry/atak-na-galerie-w-centrum-warszawy-pisza-ze-trzeba-nas-zabic/7rx43d5,0666d3f1

https://zero.pl/news/warszawa-zatrzymano-mezczyzne-ktory-grozil-pracownikom-sklepu-z-rekodzielem

Było też coś ostatnio o wtargnięciu z "kontrolą" do jakiegoś pośredniaka ale nie mogę znaleźć.

Opublikowano (edytowane)

Ale te atak isą prowokowane przez to że Polacy źle mówią o ukraińcach, czy ukraińcy o Polakach? Bo chyba odpowiedz oczywista.

To idziemy dalej. baderowska nexta:

Brutalnie pobicie na tle rasowym hurrr durr. Nie napisali, że to ta sama grupa ok 10 ukraińców, którzy pobili łącznie 3 osoby w ciągu miesiąca. Akurat widziałem post tej matki na jednej z grupek, żeby pomóc w identyfikacji napastników. Jedna rzecz się nie klei bo wyglądało, że to Polka, ale cóż. Może nie zwróciłem uwagi.

Tak czy inaczej: ukraińcy pobili łącznie 2 Polaków i 1 ukraińca: Nexta: bijom ukraińców!!!!1111

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Mimo wszystko nie ma co porównywać incydentów szaraków na ulicach z wypowiedziami wysoko postawionego wojskowego, byłego deputowanego w państwowej TV! Tym bardziej że mowa nie o tym że ktoś dał komuś w ryj tylko o ataku dronowym i śmierci polskich obywateli.

Wstawianie w kontrze takich pierdół z ulic, sklepu czy galerii na nikogo już nie zadziała, to inny kaliber, kapiszon.

Opublikowano
33 minuty temu, Fatality napisał(a):

Wyzywacie od brauniarzy a ruskie onuce są w rządzie i nawet się nei kryją

Spokojnie, najpierw trzeba ściągnąć 4 biliony reparacji od Niemiec

Opublikowano
29 minut temu, Fatality napisał(a):

Ale te atak isą prowokowane przez to że Polacy źle mówią o ukraińcach, czy ukraińcy o Polakach? Bo chyba odpowiedz oczywista.

To idziemy dalej. baderowska nexta:

Brutalnie pobicie na tle rasowym hurrr durr. Nie napisali, że to ta sama grupa ok 10 ukraińców, którzy pobili łącznie 3 osoby w ciągu miesiąca. Akurat widziałem post tej matki na jednej z grupek, żeby pomóc w identyfikacji napastników. Jedna rzecz się nie klei bo wyglądało, że to Polka, ale cóż. Może nie zwróciłem uwagi.

Tak czy inaczej: ukraińcy pobili łącznie 2 Polaków i 1 ukraińca: Nexta: bijom ukraińców!!!!1111

Ataki są niesprowokowane, to tylko i wyłącznie czysta głupota ludzi nakarmionych nacjonalistyczną nienawiścią. No chyba że uważasz, że np. te przypadki też sprowokowane wcześniejszymi działaniami atakowanych osób:

https://tvn24.pl/katowice/atak-rasistowski-w-tramwaju-reaguje-tylko-mloda-kobieta-ra872497-ls2336855

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/pobil-dwie-ukrainki-w-tramwaju-policja-pokazuje-zdjecie-z-monitoringu-poznajesz-go/5xxeenv

Kiedyś muzułmanie, teraz ukraińcy, ta sama agresja, te same osoby nakręcające nienawiść.

A ta informacja, że to ci sami to niby skąd? Oficjalna, czy jak zwykle wydumana przez jakiegoś anonima w sieci?

Nacjonalizmu, ksenofobii, rasizmu, nie da się bronić, zwłaszcza w Polsce, która z takich pobudek, czy raczej przy ich pomocy był niszczona.

A argumenty rodem "ale to on zaczął" to dziecinada i jedynie pokazuje prostactwo osób, które z tego powodu atakują innych. Klasyczne nakręcanie spirali, klasyczne przyczyny wojen (serio Jugosławia to już tak odległa historia, że została zapomniana?). Tak ciężko zatrybić, że ten Wołyń o który się pieklimy, to właśnie efekt takiego nakręcania? Mając takie doświadczenia, chyba powinniśmy być jako naród rozsądniejsi.

5 minut temu, ibizpl napisał(a):

Mimo wszystko nie ma co porównywać incydentów szaraków na ulicach z wypowiedziami wysoko postawionego wojskowego, byłego deputowanego w państwowej TV! Tym bardziej że mowa nie o tym że ktoś dał komuś w ryj tylko o ataku dronowym i śmierci polskich obywateli.

Wstawianie w kontrze takich pierdół z ulic, sklepu czy galerii na nikogo już nie zadziała, to inny kaliber, kapiszon.

IMO wypowiedzi polityków to większe pierdoły, niż przekucie ich słów w czyny.

To że jakiś polityk coś gada mnie nie zaboli, a pięść wymierzona w gębę w odwecie i owszem. Jest to efekt tej paplaniny, ale to właśnie te szaraczki przechodzą do czynów, to on są zarażeni nienawiścią i wyładowują frustrację niszcząc, bijąc, a w końcu i zabijając.

Opublikowano
21 minut temu, Bono_UG napisał(a):

Kiedyś muzułmanie, teraz ukraińcy, ta sama agresja, te same osoby nakręcające nienawiść.

?

To nie jest żadna nienawiść, tylko stereotypowe podejście do muzułmanów, które jest niezwykle słuszne patrząc na kraje takie jak niemcy, francja, szwecja. Niestety kolejne pokolenia są "open-minded" i dają sobie wejść na głowę szmatogłowym i ukraińcom, więc za paręnaście lat będziesz się mógł cieszyć.

Ukraincy to po prostu inna forma kacapstwa, co udowadniają przy każdej możliwej okazji stosując identyczne zagrania co kacapstwo. rozumieją tylko konflikty, groźby i przemoc.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Bono_UG napisał(a):

To że jakiś polityk coś gada mnie nie zaboli,

Tylko że takie własnie wypowiedzi polityków w państwowym TV prowokują później takie a nie inne nastroje społeczne i zachowania po stronie nacjonalistów i działa to w obie strony. Dlatego od jakiegoś czasu wspominam o tym że widzę jednak dużą asymetrię w agresywnych wypowiedziach po stronie ukraińskich oficjeli od Zełeńskiego po Budanowa, Sadowego i innych. To nie są jacyś podrzędni radni czy posłowie. Po naszej stronie takich wypowiedzi jest dużo mniej, przynajmniej na takich wysokich szczeblach. Trzeba też pamiętać że wiele wypowiedzi po naszej stronie to są reakcje na prowokacje z ich strony.

Niestety ten trend w Ukrainie widać że mocno idzie w stronę eskalacji i myślę że najgorsze jeszcze przed nami.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano

Kacprzyk pomimo pracy w tylu miejscach jednocześnie znalazł czas jeszcze na robienie specjalizacji na intensywnej terapii w Częstochowie ale już nie zdołał się tam teleportować więc robił ją zdalnie. Dzisiaj przeczytałem o lekarzu który pracował 72 godziny na dobę a pod artykułami na FB czytam z jednej strony narzekania lekarzy na proponowane zmiany a z drugiej zacieranie rąk bo zmiany mogą bardziej napędzić pacjentów na usługi prywatne więc niektórzy już liczą o ile więcej zarobią. 

Lekarze kombinatorzy to jedno i podejrzewam że takich przypadków w skali kraju jest multum. Zastanawia mnie tylko czy ludzie którzy przyklepują im te zarobki i ludzie odpowiedzialni za sprawowanie kontroli nad wydatkami nie widzą tego czy zwyczajnie biorą w łapę/sami też tak kombinują i dlatego "niczego nie widzą"? 

Opublikowano

@Bono_UG trzeba jeszcze pamiętać o jednym. Tą spiralę ze strony Ukraińców mogą nakręcać ruskie służby. To mogą być nie Ukraińcy a "Ukraińcy" albo Ukraińcy na usługach moskwy... Im gorszą rzecz zrobią tym będzie głośniej co nakręci spiralę z Polski. Nie mamy pojęcia jak obecnie Polska jest inwigilowana przez rosyjskie służby specjalne do różnych zadań. Możemy się tylko domyślać. Jedni opłacają Ukraińców do robienie zadym a inni środowiska braunowskie do nagłaśniania tego...

Natomiast moim zdaniem najczęściej po obu stronach nie stoją ani Polacy ani Ukraińcy tylko uzależnieni od alkoholu pełni testosteronu kolesie co jedyny język jak znają to agresja... Przy czym niestety skala ataków Polaków na tle narodowościowym na Ukraińców wydaje się o wiele większa niż w 2 stronę bo bardzo dużo Ukraińców nawet nie zgłasza znieważania słownego, popychania czy nawet pobicia... Jak w tramwaju albo taksówce bije się kogoś tylko dlatego, że używa innego języka to już się robi naprawdę źle...

Tak piętnujemy obecnie UK, że każdy boi się ruszyć imigranta... Ale cofnijmy się w przeszłość i zastanówmy się z czego to wynika. A nie wynika przypadkiem z tego, że właśnie z 40 lat temu była atmosfera nagonki na imigrantów? I u nas też to powoli się dzieje... Bo jak 80% ataków na Ukraińców jest za to, że ktoś rozmawiał po ukraińsku to dojdzie do tego, że jak naprawdę Ukrainiec będzie winien to służby z miejsca uznają, że było na odwrót.

Niestety tak jest zawsze. Tak samo było w stanach niewolniczych w USA i w latach 60tych. Że osoby nie mające za bardzo udanego życia, z kompleksami, uzależnione nie będą wchodzić w niuanse intelektualistów jak braun tylko po prostu po swojemu tak to zrozumieją, żeby pobić czy znieważyć...

Tak jak pisałem, że powinny być zaostrzone kary dla imigrantów którzy dopuszczają się w Polsce przestępstw tak samo uważam w 2 stronę, że wszelkie napaści na tle narodowościowym czy rasowym powinny być surowo karane i powinno się podnieść granice kar. Np za słowne znieważenie osoby z uwagi na rasę albo narodowość grzywna w wysokości 10k i obowiązkowe naprawienie szkody dla poszkodowanego od 20k. Za napaść fizyczną to samo + kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Może to by skutecznie ostudziło zapał debili po alkoholu.