Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Camis tu nie ma co analizować państwo polskie istnieje tylko teoretycznie i wszystko co z nim związane również , ludzie w Polsce żyją w matrixie dopiero jak ktoś pracuje w danej branży i widzi od środka co naprawdę się dzieje i jak ogromna propaganda jest w TV itd albo doświadczy jakiś rzeczy na własnej skórze to zmienia swoje postrzeganie rzeczywistości 

@Henryk Nowak Ukrainy bronią jakieś wojska sojusznicze na froncie ? czy tylko sami najemnicy za kasę + przymusowo wcielani z łapanki Ukraińcy którzy maja gorszy status od najemnika?

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Widać lobby gastro jest za mocne dla silnych Tuska. Gdzieś w sieci widziałem rachunek, że za 0,7 wody kasowali 21zł. Ja tam w restauracjach wody nie zamawiam, więc nie zawracałem uwagi na ceny. Choć zawsze mnie bawiły knajpy "premium" gdzie mieli koncernowe szczyny w postaci Tyskiego. Zamawiasz drogie żarcie, a nie masz do wyboru dobrego piwa. I nie mówię o krafcie, wystarczy dobry niemiecki lub czeski koncerniak.

Opublikowano (edytowane)

I dziwić się że w mediach próbują przepchać co jakiś czas kolejne wirusy ale szczęście że im to na razie nie wychodzi. 

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-spor-o-szczepionki-z-pfizerem-ministerstwo-zdrowia-sklada-ap,nId,23523577

Swoją drogą jestem ciekawy co kierowało poprzednim rządem że zamówili tego nawet więcej niż jest ludzi mieszkających w Polsce.

Edytowane przez sabaru128
Opublikowano
5 godzin temu, sabaru128 napisał(a):

I dziwić się że w mediach próbują przepchać co jakiś czas kolejne wirusy ale szczęście że im to na razie nie wychodzi. 

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-spor-o-szczepionki-z-pfizerem-ministerstwo-zdrowia-sklada-ap,nId,23523577

Swoją drogą jestem ciekawy co kierowało poprzednim rządem że zamówili tego nawet więcej niż jest ludzi mieszkających w Polsce.

To jest globalna afera łapówkarska za którą nikt nie beknął i wątpię żeby beknął.

Opublikowano

"Afroamerykanie Europy znowu przy kolejnym marudzeniu i użalaniu się.
Ci ofiarniczy szowiniści niezawodnie produkują największy cring. I ponieważ brakuje im zupełnie poczucia godności i prawdziwej wielkości, to nawet im nie wstyd.

Czy powinniśmy im podarować paczkę chusteczek jako reparacje?"

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Ubermensch, jak nic xD

HO0QZ9uW8AATF-C.jpg

ale wieprz, ja pierdziele 

Cytat

W marcu 2026 roku Komisja do Spraw Petycji zajęła się rozpatrzeniem wniosku dotyczącego ujednolicenia wieku emerytalnego. Podczas posiedzenia Zbigniew Wasiak, naczelnik wydziału w Departamencie Ubezpieczeń Społecznych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, poinformował, że w ocenie resortu nie istnieją obecnie przesłanki do rozpoczęcia prac legislacyjnych w tym zakresie. Dodał również, że obowiązujące zróżnicowanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn jest - zdaniem ministerstwa - zgodne z przepisami prawa Unii Europejskiej.

za to

Cytat

Walne zgromadzenia objętych ustawą spółek będą musiały przyjąć politykę równowagi płci. Dokument ma określać zasady obsadzania stanowisk, wskazywania kandydatów, rozwijania karier kobiet i mężczyzn oraz zarządzania zasobami ludzkimi.

a to jeszcze lepsze:
https://www.gazetaprawna.pl/praca/emerytury-i-renty/artykuly/11283894,zus-wykresla-skladki-po-latach.html

ciekawe kiedy mokry karton zacznie się rozpadać