Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, huudyy napisał(a):

Za to co odpierdalali za covidu, ten człowiek powinien być dożywotnio skreślony z polityki, jak Tusk. 

A Braun nie powinien być dopuszczony, więc co z tego?

Gramy takimi kartami, jakie mamy. Na tę chwilę zagłosuję albo na Morawieckiego, albo na Zandberga.

Podejmę decyzję na podstawie sondaży.

Moje kryterium to – jak najmniej szkodliwy (w obecnych warunkach).

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
21 minut temu, Umpero napisał(a):

Ludzie mają pamięć złotej rybki.
Już pierwsze rządy PO to była buta i złodziejstwo.
Później przyszedł PIS, pospełniał swoje socjalne obietnice i się rozgościły tłuste koty.
Wróciło PO i po prostu kontynuuje swoje nieudolstwo.
A takie Gordony i inne gady jęczą bo PIS też kradł...

PiSowi mam do zarzucenia wiele więcej niż tylko to, że kradli. 

Przede wszystkim ograniczenie dostępu do aborcji. To mogło bezpośrednio dotyczyć mojej rodziny bo za rządów PiS urodziło mi się troje dzieci. Nie dotyczyło, ale mogło. Musieliśmy planować dokąd pojedziemy za granicę wykonać zabieg jeśli aborcja okaże się potrzebna. To jest niedopuszczalne, żeby stare dziady wespół z klerem meblowały życie młodym. 

Kolejne to rozpasanie socjalne, niewłaściwe wydatkowanie pieniędzy z budżetu, żeby kupić sobie głosy. Zamiast zachęcić do pracy i zaproponować odpis od podatku oni promowali patologie. 

Gigantyczne podwyżki dla lekarzy, które doprowadziły do dzisiejszej patologii. 

Obsadzanie spółek skarbu państwa idiotami pokroju obajtka co doprowadziło do sprzedaży Lotosu. 

Najgorszy minister edukacji w historii, likwidacja gimnazjów na pałę co doprowadziło do powstania podwójnych roczników i chaosu w edukacji. 

Skłócanie nas z Unią w celach politycznych. 

Debilne decyzje covidove, zamykanie parków, lasów i cmentarzy. W tym czasie Jarek pokazał jak sra na obywateli i udał się na cmentarz ze swoją świtą. 

Podsłuchiwanie opozycji Pegasusem - ruskie standardy. 

Niewywiązanie się z obietnic gospodarczych. 

Przekształcenie TVP w tubę propagandową niczym z Korei północnej. 

Promowanie chamstwa, patologii i disco polo. 

Okradanie państwa, buta, arogancja, ignorowanie afer. 

Podwójna obciążenie składka zdrowotną. 

Wciskanie kościoła w politykę na wcześniej nieznaną w Polsce skalę.  Jestem wierzący i praktykujący, więc wycieranie mordy Bogiem było dla mnie szczególnie obrzydliwe. 

Wpuszczanie setek tysięcy imigrantów z krajów obcych nam kulturowo. Centrum logistyczne kawałek od mojego miejsca zamieszkania zamieniło się w coś co by można nazwać małą Afryką. 

I jeszcze wiele innych zarzutów bym znalazł. 

KO kontynuuje okradanie, niewywiązywanie się z obietnic, mają jeszcze gorszą ministrę edukacji, obsadzają spółki skarbu państwa idiotami i ignorują afery. Na plus, że nie wycierają mordy Bogiem. Niestety w sprawie aborcji nie zrobili niczego. 

Najbardziej zirytowało mnie teraz to, że działają na szkodę społeczeństwa. Trąbili o regulacji najmu krótkoterminowego i w dużym stopniu się z tego wycofali teraz i to przez gościa, który zarabia na wynajmowaniu kawalerek. Osobiście mam dosyć hosteli dla pracowników, którzy po pracy się alkoholizuja i drą mordę. Piękna okolica w której mieszkam zamienia się w wysypisko, wszędzie walają się flaszki a pod sklepami stoją zapijaczone mordy, głównie Ukraińcy, pakole i chyba ludzie z Ameryki północnej. 

Nie mam wątpliwości, że do polityki idą największe miernoty i złodzieje, ale zarówno poprzednia władza jak i obecna nie próbują już nawet udawać, że zależy im na obywatelach. Wszystko robią wyłącznie dla siebie a na obywateli ostentacyjnie srają. Nie wiem czy nie byłoby najlepiej jakby premierem został Braun żeby w tym kraju miał miejsce jakiś kosmiczny kryzys a następnie reset bo niestety ostatnie 11 lat jest absolutnie nie do zaakceptowania. 

14 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A Braun nie powinien być dopuszczony, więc co z tego?

Gramy takimi kartami, jakie mamy. Na tę chwilę zagłosuję albo na Morawieckiego, albo na Zandberga.

Podejmę decyzję na podstawie sondaży.

Moje kryterium to – jak najmniej szkodliwy (w obecnych warunkach).

Zandberg to zmarnowany głos bo i tak będzie w opozycji. Morawiecki może być w koalicji. 

Opublikowano
53 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Jedni i drudzy są nieudolni, ale PiS jednak bardziej.

Tak czy inaczej, ja uważam, że lepsza umiarkowana prawica niż Braun, więc zagłosuję na Vateusza.

Morawiecki to nie prawica.

Opublikowano

Ma chwilę obecną prawie pewien jest powrót prawicy do władzy w jeszcze bardziej odchylonej wersji. Bardziej w prawo światopoglądowo i może dziwnie odchylona gospodarczo dzięki pomysłom Metzena. Coś jak w USA. Wszystko dla firm i korpo. Dla szarego człowieka chomąto na szyję. 

Czeka nas trudny okres. 

Tusk całkowicie olał rozliczanie PiSu. Nawet głośna sprawa granatnika zawieszona. Oficjalnie bo strona ukraińska nie przekazała informacji więc nikt nie rusza śledztwa. Podkładka jest.

Myślę ze koalicja już zna wynik i nie chce nikogo ruszać żeby później nie mieć problemów. 

Opublikowano

A i tak będę mieli problemy, bo karakan jest pamiętliwy. O to niech się nie boją, mają to zagwarantowane.

Ja już też się nie łudzę, niech nawet dałn rządzi. Może jak dostaną ludzie po dupie srogo to część społeczeństwa poduma dlaczego tak jest... albo i nie. Kochał ich pies.

Opublikowano
2 minuty temu, blabla123 napisał(a):

A i tak będę mieli problemy, bo karakan jest pamiętliwy. O to niech się nie boją, mają to zagwarantowane.

Ja już też się nie łudzę, niech nawet dałn rządzi. Może jak dostaną ludzie po dupie srogo to część społeczeństwa poduma dlaczego tak jest... albo i nie. Kochał ich pies.

Niby pamiętliwy, a Kurskiemu wybaczył, jak po TNVach na niego donosił.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

albo na Morawieckiego

:pijaczyna: nie ma to jak jechać po pisie jak po burej suce, później wygrywa ukochana PO --> okazuje się, że Tusk nadal uprawia politykę antypolską --> głosuj na pisiora

To już lepiej na Brauna albo Lewicę niż na Morawieckiego, który za to co odwalał podczas covidu powinien gnić w pierdlu

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
7 minut temu, Fatality napisał(a):

:pijaczyna: nie ma to jak jechać po pisie jak po burej suce, później wygrywa ukochana PO --> okazuje się, że Tusk nadal uprawia politykę antypolską --> głosuj na pisiora

To już lepiej na Brauna albo Lewicę niż na Morawieckiego, który za to co odwalał podczas covidu powinien gnić w pierdlu

mi ręce opadają, jak słyszę, że mati to wcale nie był w sumie taki zły, nawet dobry był xddddd

serio Polacy mają pamięć która się wymazuje po tygodniu.

Wystarczy, że politycy zrobią szopkę, ubiorą jednego czy drugiego w nowe szaty i można głosować, nowa jakość!!!! Pisy uczą się od Tuska tej metody bo jest szalenie skuteczna 

Opublikowano
5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

mi ręce opadają, jak słyszę, że mati to wcale nie był w sumie taki zły, nawet dobry był xddddd

Ale ja nie powiedziałem, że był dobry. Powiedziałem, że to obecnie najlepsza dla mnie opcja, skoro nie chcę głosować ani na nieudaczników z PiS/KO, ani na kompletnych odklejeńców jak ten grubasek z Konfederacji, co wzdycha do stóp w łazienkach XDDD

Opublikowano

@LeBomB I niestety wydaje się, że może okazać się to dość skuteczne.

PiS wystawił swoją wersję light, zanim KO wystawiła "swoja" centroprawicową PL2050 v2.

Z drugiej strony, jeśli nie będzie przyspieszonych wyborów, to do planowych parlamentarnych ugrupowanie Morawieckiego straci część poparcia, które dostanie na start jako świeża partia.

Opublikowano
8 godzin temu, LeBomB napisał(a):

@Kamiyanx to dalej przybudówka PiSu i może się jeszcze okazać, że to ruch celowy, właśnie po to by złapać głosy takich ludzi, a po wyborach cyk koalicja z PiSem albo ponowna fuzja.

Może, ale traktuję to jako teorię spiskową. Akurat ta wewnętrzna walka w PiSie trwała od lat. Poza tym Morawiecki ewidentnie nie był zadowolony z tego, jak skrajnie leci PiS z przekazem.

Opublikowano

Dokładnie- Równie dobrze mogą wejść w koalicję z KO. W polityce nie ma rzeczy niemożliwych.

21 minut temu, Kris194 napisał(a):

może premier nas zaskoczy.

Ogłosi podniesienie drugiego progu do 160k i stworzenie trzeciego od 500k. Ponadto paliwo będzie po 5zł i kilka innych ;)