hubio 1 345 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) I cyk... Noworodek polityczny, a już wie jak przekonać do siebie wyborców... A Tusk od 3 lat farmazony robi... https://www.money.pl/finanse/pensja-dla-rodzicow-zamiast-800-plus-tego-chca-ludzie-morawieckiego-7314384322786369v.html Dla wszystkich rodziców dzieci w wieku 0-3 zamiast 800zł - 4500zł!!! Liczone jako okres składkowy do ZUS!!!! Potem dalej 800+! I byłbym rodzicem takiego dziecka albo w drodze i momentalnie głosuję na nich... Jak dobrze zrozumiałem to normalna rodzina miałaby: - pensję ojca - świadczenie matki w trackie urlopu macierzyńskiego - 4500zł extra Edytowane 6 godzin temu przez hubio
voltq Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, hubio napisał(a): I cyk... Noworodek polityczny, a już wie jak przekonać do siebie wyborców... A Tusk od 3 lat farmazony robi... https://www.money.pl/finanse/pensja-dla-rodzicow-zamiast-800-plus-tego-chca-ludzie-morawieckiego-7314384322786369v.html Dla wszystkich rodziców dzieci w wieku 0-3 zamiast 800zł - 4500zł!!! Liczone jako okres składkowy do ZUS!!!! Potem dalej 800+! I byłbym rodzicem takiego dziecka albo w drodze i momentalnie głosuję na nich... Jak dobrze zrozumiałem to normalna rodzina miałaby: - pensję ojca - świadczenie matki w trackie urlopu macierzyńskiego - 4500zł extra kolejny chory socjalistyczny pomysł który nie przyniesie nic dobrego
Winter Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/61754/masowe-odejscia-z-partii-po-slowach-liderow-koalicji-obywatelskiej-na-co-czekaja-bielscy-nominaci
GordonLameman Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, hubio napisał(a): I cyk... Noworodek polityczny, a już wie jak przekonać do siebie wyborców... A Tusk od 3 lat farmazony robi... https://www.money.pl/finanse/pensja-dla-rodzicow-zamiast-800-plus-tego-chca-ludzie-morawieckiego-7314384322786369v.html Dla wszystkich rodziców dzieci w wieku 0-3 zamiast 800zł - 4500zł!!! Liczone jako okres składkowy do ZUS!!!! Potem dalej 800+! I byłbym rodzicem takiego dziecka albo w drodze i momentalnie głosuję na nich... Jak dobrze zrozumiałem to normalna rodzina miałaby: - pensję ojca - świadczenie matki w trackie urlopu macierzyńskiego - 4500zł extra I tu chcesz wpłacać podatków i składek na sumę mniejszą niż 1500 złotych Generalnie to jest śmieszne, ale jak widać przekupstwa wyborcze wciąż działają na niektórych.
Kamiyanx Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Lepszy byłby program Azjatka+ Edytowane 5 godzin temu przez Kamiyanx
nozownikzberlina Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, huudyy napisał(a): oho, obudził się XD Prawdy oświecone przedstawiasz. nie zesraj się xDDD https://wiadomosci.wp.pl/rosyjska-rakieta-nad-polska-ujawniamy-jeden-dyzurny-spal-drugi-utknal-w-drodze-7314781802190912a 5% pkb mordo
LeBomB Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, hubio napisał(a): Dla wszystkich rodziców dzieci w wieku 0-3 zamiast 800zł - 4500zł!!! Liczone jako okres składkowy do ZUS!!!! Potem dalej 800+! Kolejne rozdawnictwo, które tylko podniesie ceny, a wystarczyłoby po prostu wpisać okres macierzyńskiego jako okres składkowy liczony od pensji minimalnej. Ale prości ludzie tego nie zrozumieją, bo oni wolą kasę do ręki, a potem nie ogarniają, że z ich kieszeni w inny sposób ta kasa jest z powrotem wyciągana.
Kris194 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Polecę klasykiem 1 godzinę temu, hubio napisał(a): I cyk... Noworodek polityczny, a już wie jak przekonać do siebie wyborców... A Tusk od 3 lat farmazony robi... https://www.money.pl/finanse/pensja-dla-rodzicow-zamiast-800-plus-tego-chca-ludzie-morawieckiego-7314384322786369v.html Dla wszystkich rodziców dzieci w wieku 0-3 zamiast 800zł - 4500zł!!! Liczone jako okres składkowy do ZUS!!!! Potem dalej 800+! I byłbym rodzicem takiego dziecka albo w drodze i momentalnie głosuję na nich... Jak dobrze zrozumiałem to normalna rodzina miałaby: - pensję ojca - świadczenie matki w trackie urlopu macierzyńskiego - 4500zł extra A kto za to zapłaci? P.S Ty poważnie jesteś przedsiębiorcą? Ja bym ci nie dał zarządzać nawet sklepem papierniczym.
Suchy211 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Kasą nie da się odnieść dzietności. To znaczy da się. Trzeba zrobić tak, aby ojciec dziecka był wstanie utrzymać rodzinę, podczas gdy matka będzie wychowywać dzieci i prowadzić dom. I nie, nie żadne żłobki i inne pierdoleto, bo to działa tylko w przypadku ludzi sukcesu. Pani na kasie czy inna sprzątaczka czy pracownica niskiego szczebla albo będzie siedziała na tej kasie, albo będzie rodziła i wychowywała dzieci. Czy się to podoba komuś czy nie potencjalne matki muszą wrócić do domu. Kto wie jak to zrobić.
Winter Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 25 minut temu, Suchy211 napisał(a): Kasą nie da się odnieść dzietności. To znaczy da się. Trzeba zrobić tak, aby ojciec dziecka był wstanie utrzymać rodzinę, podczas gdy matka będzie wychowywać dzieci i prowadzić dom. I nie, nie żadne żłobki i inne pierdoleto, bo to działa tylko w przypadku ludzi sukcesu. Pani na kasie czy inna sprzątaczka czy pracownica niskiego szczebla albo będzie siedziała na tej kasie, albo będzie rodziła i wychowywała dzieci. Czy się to podoba komuś czy nie potencjalne matki muszą wrócić do domu. Kto wie jak to zrobić. Przede wszystkim trzeba zmienić mentalność aparatu państwowego i januszexów. Dlaczego mam tak wiele ludzi na L4? Chciałbyś robić za niewolnika przy takiej presji, a tym bardziej robić po tym dzieci dla państwa?
voltq Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 40 minut temu, Suchy211 napisał(a): Kasą nie da się odnieść dzietności. To znaczy da się. Trzeba zrobić tak, aby ojciec dziecka był wstanie utrzymać rodzinę, podczas gdy matka będzie wychowywać dzieci i prowadzić dom. I nie, nie żadne żłobki i inne pierdoleto, bo to działa tylko w przypadku ludzi sukcesu. Pani na kasie czy inna sprzątaczka czy pracownica niskiego szczebla albo będzie siedziała na tej kasie, albo będzie rodziła i wychowywała dzieci. Czy się to podoba komuś czy nie potencjalne matki muszą wrócić do domu. Kto wie jak to zrobić. Żłobek dla dziecka uważam za szkodliwy sam nie byłem razem z rodzeństwem i swojego dziecka tez nie oddałem
hubio Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Kris194 napisał(a): A kto za to zapłaci? Budżet. My? Nieważne kto... Ważne, że chłop wie jak już budować zasięgi na wybory.. 1 godzinę temu, Kris194 napisał(a): P.S Ty poważnie jesteś przedsiębiorcą? Ja bym ci nie dał zarządzać nawet sklepem papierniczym. Ale po co ta uwaga personalna? Nie znasz mnie. Nie wiesz czym się zajmuję. Nic nie wiesz, ale wiesz, że nie dałbyś mi czymś tam zarządzać... Wiesz ja to bym niczym nie chciał zarządzać bo zarządca to nie właściciel, ale mniejsza z tym.... 2 godziny temu, voltq napisał(a): kolejny chory socjalistyczny pomysł który nie przyniesie nic dobrego Na pewno może przynieść zwycięstwo w wyborach Morawieckiemu... więc komuś tam coś może przynieść dobrego... a do posadek każdy chce się przykleić... Edytowane 3 godziny temu przez hubio
huudyy Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, hubio napisał(a): Budżet Który już teraz się nie spina?
Klakier1984 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Paliwo w hurcie w dół, na stacjach w górę. Tylko czekać aż kolejny cpn ogłoszą jak już się obłowią . Golą nas na tych stacjach bez cienia wstydu. Na pociechę zawsze mogą powiedzieć, że gaz potaniał. Edytowane 3 godziny temu przez Klakier1984
Zas Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a): Lepszy byłby program Azjatka+ Ale taka bez siusiaka! W sumie to nie wiem, czy bardziej przerażający jest sam pomysł, czy to, że hubio nieironicznie chyba między wierszami chwali Vateusza za spryt.
hubio Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, LeBomB napisał(a): Kolejne rozdawnictwo, które tylko podniesie ceny, a wystarczyłoby po prostu wpisać okres macierzyńskiego jako okres składkowy liczony od pensji minimalnej. Ale prości ludzie tego nie zrozumieją, bo oni wolą kasę do ręki, a potem nie ogarniają, że z ich kieszeni w inny sposób ta kasa jest z powrotem wyciągana. Nie zgadzam się z tobą... Patrząc po moim znajomym ile mógł kupić markowych ciuchów przed rządami PiS i obecnie po tych znaczących podwyżkach wnioskuję, że jest zadowolony... Inflacja to nie jest aż takie proste jak nam się wydaje. Ciężko to sprawdzić dokładnie. I pod jaką tezę się sprawdza. Bo na inflację, a głównie ceny ma wpływ 1001 czynników np kurs zł, susze czy brak suszy itp. Tym nie mniej za obecną pensję minimalną można kupić o wiele więcej różnych towarów niż 10 lat temu. Dużo też reguluje sam rynek... Dobry chleb kiedyś za 2zł. Dzisiaj za 5zł? Tak to prawda... A ja ci powiem, że wiem jak i gdzie kupować dobry chleb za 2zł Dobra maślanka kiedyś za 1,50 dzisiaj za 3zł? To samo... Pomijając, że nawet za te 3zł da radę kupić więcej. @Zas myślę, że wiesz o czym pisałem... Po prostu... Jedni wiedzą jak wygrywać wybory... A inni jak prawić farmazony... Jak pisałem - nie jestem rodzicem, ale będąc nim i dziecko zaplanowane zagłosowałbym. Bo mieć 4500 a nie mieć to różnica... Choć pewno osoby zarabiające 10k+ nie do końca to rozumieją... Natomiast jakby to Morawiecki miał zrobić to by mnie mało interesowało... Gdyby inflacja rzeczywiście mocno zjadła te podwyżki płacy minimalnej to PiS by nie miał wciąż takiego poparcia jakie ma. Bo ludzie naprawdę mają swój rozum. I wiedzą ile mogli kupować kiedyś i ile mogą dzisiaj. Oczywiście też nie zapominajmy o 800+ Edytowane 2 godziny temu przez hubio
nozownikzberlina Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): Paliwo w hurcie w dół, na stacjach w górę. Tylko czekać aż kolejny cpn ogłoszą jak już się obłowią . Golą nas na tych stacjach bez cienia wstydu. Na pociechę zawsze mogą powiedzieć, że gaz potaniał. wina pisu raczej, trzeba zapytać tuskowych wyznawców. ewentualnie wina trumpa x DDD https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/pan-ludwik-oddal-w-spadku-mieszkanie-nie-nocuja-w-nim-rodzice-pacjentow-lecz-turysci/n3nwq1z#pco trzeba sztucznie ograniczać ilość lekarzy jeszcze bardziej i nie ścigać ich za przestępstwa finansowe!!!!111111
hubio Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, huudyy napisał(a): Który już teraz się nie spina? A to się znów pożyczy.... Zadłużenie można generować do poziomu Grecji.... A nawet przykład Grecji czy kryzysu bankowego USA i pomocy rządu pokazuje, że państwo zawsze spadnie na 4 łapy
Zas Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, hubio napisał(a): Bo ludzie naprawdę mają swój rozum. Yhym, ludzie, którzy często nawet nie wiedzą, że płacą podatki, mają swój rozum. 😆 Mozę i całych podwyżek nie zjadła, bo część podwyżek była wtórna wobec inflacji światowej (ale większość jednak zjadła, bo NBP bardziej pompowało inflację, niż ograniczało skutki tej zewnętrznej) - szkoda, że zjadła oszczędności, liczba gniazdowników wystrzeliła w kosmos itp. itd. Tak. to nie są proste sprawy... Edytowane 13 minut temu przez Zas
Suchy211 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Inflacja inflacja, ale jest coraz większy wachlarz wydatków dodatkowych. Coraz więcej trzeba mieć aby funkcjonować we współczesnym świecie i nie odstawać od reszty. Jak mawiał Bolt Logan "Kiedyś wszczepy oznaczały przewagę, dziś musisz je mieć, aby dorównać przeciwnikom". Dziś zarabiam dużo więcej niż kiedyś a jedyny tego objaw to nieco nowsze auto i większy telewizor. W zasadzie nic więcej.
Winter Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 19 minut temu, hubio napisał(a): A to się znów pożyczy.... Zadłużenie można generować do poziomu Grecji.... A nawet przykład Grecji czy kryzysu bankowego USA i pomocy rządu pokazuje, że państwo zawsze spadnie na 4 łapy USA tak, bo wszyscy rozliczają się w dolarach, ale czy Grecja spadła na cztery łapy? Jako państwo musieli wyprzedawać wyspy, a ludziom gwałtownie obniżono poziom życia.
trepek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a): 5% pkb mordo OC w Polsce nie dostaje 5% PKB. 35 minut temu, Zas napisał(a): Ale taka bez siusiaka! Kochanego ciała nigdy za wiele!
Rekomendowane odpowiedzi