Fatality 843 Opublikowano wczoraj o 17:24 Opublikowano wczoraj o 17:24 (edytowane) 5 godzin temu, Winter napisał(a): Nowe pokolenie cwaniaczków. Jakby za defraudację publicznych pieniędzy dawali po 100lat więzienia (chyba że jak jest się prezydentem no to nie) jak w USA lub kara śmierci jak w Chinach to skończyłoby się raz dwa. A tak wystarczą przeprosiny i nie ma tematu. tymczasem u banderowców wszystko po staremu: Edytowane wczoraj o 17:24 przez Fatality
voltq Opublikowano wczoraj o 18:30 Opublikowano wczoraj o 18:30 https://infosecurity24.pl/sluzby-mundurowe/sluzba-wiezienna/dozor-elektroniczny-zamiast-wiezienia-rzad-planuje-poszerzyc-grupe-uprawnionych Wypuścić wszystkich po co komu jakieś więzienie
hubio Opublikowano wczoraj o 20:40 Opublikowano wczoraj o 20:40 (edytowane) Pamiętacie jak jeszcze rok temu jechali po mnie gordony i im podobni z tego wątku na mój wku...w odnośnie składki dla ryczałtowców pow. 60k przychodu rocznie co daje grosze miesięcznie i to jeszcze przychodu, a nie dochodu? gordo i chyba jeszcze jedna osoba z grona owsikowego majaczyła, że jakieś kasjerki będą dopłacać co oczywiście jak często w wykonania gordona było bzdurą bo mam już wyliczenie z ZUS, że nie będę mieć poniżej najniższej... Ale nie o tym dzisiaj... Nie jestem sam... Nie nazywam się Konrad Bartczak! A dokładnie to samo napisał. I tak się zastanawiam od jakiegoś czasu i doszedłem do paradoksalnej (dla samego siebie) konkluzji, że tak naprawdę w czasie całych ostatnich 40 lat to jedynie PiS i to w tym wydaniu twardym mnie reprezentował! Żadnych zmasowanych kontroli JDG nie było tylko korpo. A tym straszył nawet Petru. Mały ZUS wprowadził też PiS. A to właśnie Morawiecki odpowiada za Polski Ład. Więc tak - w moim osobistym rozumieniu PiS był jedyną partią, która mnie wspierała! Wiem co się działo w wielkiej polityce, ale patrząc na siebie to PiS bardzo pomógł. I to PiS w wydaniu Szydło, a nie Morawieckiego... A to co robi obecna KO to pominę zasłoną milczenia. Zgadnijcie jakie raptem od objęcia przez KO jest orzecznictwo polskich sądów w sprawach upadłości konsumenckiej Zgadnijcie jaki procent decyzji ulgowych do podatków jest za czasów KO a jaki był odsetek za czasów PiS Tylko to nie są grzane tematy przez tefałensowsko-owsikowo-kaowskie podwórko bo lepiej pisać wciąż o Ziobro, rozliczeniach i parach homoseksualnych i prawach kobiet... A druga strona napie....a nieistniejącymi imigrantami i Ukraińcami... To jest właśnie taki problem, ze jak się ma te 18-40 lat to się g. wie o życiu i problemach więc się napier...a farmazonami bo po prostu nie widzi się wpływu polityki na życie. A wiele osób do końca życia przez brak wykształcenia, uzależnienia, brak ogarnięcia nie będzie nawet wiedziało jak jest dymanych przez polityków... @voltq czy to ty pisałeś kiedyś, że Polska to jest condominium pod zarządem? Czy jakoś tak? Bardzo mi się to powiedzenie spodobało... Jeśli to ty. Ja bym tylko dodał, że nie Polska, a cały świat, a zarząd to jest z 200 najbogatszych ludzi na świecie sterujących globalnymi korpo i opłacających politykierów. To zresztą jedno wielkie towarzystwo. Obym tylko dożył rewolucji... Jak to mówią: "Zobaczyć Neapol i umrzeć" to mnie wystarczy zobaczyć jak tych wszystkich CEO w poszczególnych państwach i ich lizusów z zarządów wywożą na taczkach... Tylko tyle.... Wiadomo - taki gordo i jemu podobni też by stracili robotę. Ale może warto, żeby zobaczyli jak to jest być tyranym cale życie w biedrze albo przy maszynie i mieć jeszcze prawione farmazony o politycznej poprawności. Edytowane wczoraj o 20:55 przez hubio
nozownikzberlina Opublikowano wczoraj o 20:52 Opublikowano wczoraj o 20:52 9 minut temu, hubio napisał(a): To jest właśnie taki problem, ze jak się ma te 18-40 lat to się g. wie o życiu i problemach więc się napier...a farmazonami bo po prostu nie widzi się wpływu polityki na życie. A wiele osób do końca życia przez brak wykształcenia, uzależnienia, brak ogarnięcia nie będzie nawet wiedziało jak jest dymanych przez polityków... stary, Tusk z ekipą dokoptowali długów pod korek aż się wylewa. Pieniądze się nie wezmą znikąd, trzeba je teraz zabrać obywatelom. Robią to tuskowcy i następny rząd też będzie musiał to robić albo ukróci wydatki (mam nadzieję) bo tego już się nie da cofnąć. Musisz się przygotować na następne 50 lat że będziesz orany finansowo.
hubio Opublikowano wczoraj o 20:59 Opublikowano wczoraj o 20:59 @nozownikzberlina długi są po to, żeby korpo już nie tylko miały państwa i rządy w garści, ale żeby je jeszcze dociskały kolanem. Bo de facto obecnie metodą pokojową nie da się już absolutnie nic zrobić. Niemal wszystkie karty rozdają korporacje bankowe, które stoją na czele całego tego systemu XXI wiecznego robienia z ludzi niewolników. Najpierw się wyrzyna JDG, potem się wezmą za MŚP, a na końcu będą mieć wszystko i miliardy ludzi na etatach którzy będą znali tylko takie życie. Taki jest plan tych k. Współczuję bardzo obecnym 9-10 latkom jaka ich czeka przyszłość.
nozownikzberlina Opublikowano wczoraj o 21:00 Opublikowano wczoraj o 21:00 szkoda, że Tusk teraz tak nie cwaniakuje pod stacjami paliw XD
Winter Opublikowano wczoraj o 21:29 Opublikowano wczoraj o 21:29 Wy się wczoraj urodziliście? Dziś była informacja, że 63% Amerykanów żyje od wypłaty do wypłaty, a ponad 25 milionów ludzi do 35 roku życia mieszka u rodziców. Tymczasem kolejny rok najbogatsi na świecie zrobili rekord.
sabaru128 Opublikowano wczoraj o 22:23 Opublikowano wczoraj o 22:23 Nie wytrzymam i muszę zapytać. To tak na serio czy to jakiś fejkowy news. Gemini twierdzi że jednak nie. https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/11284121,kopalnia-wujek-centrum-technologii-kosmicznych-domanski-katowice-2026.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1785765325
Zas Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 4 godziny temu, voltq napisał(a): Wypuścić wszystkich po co komu jakieś więzienie Nie zesraj się Cytat Chodzi o osoby, którym orzeczono karę pozbawienia wolności w wymiarze niższym niż trzy lata, które odbyły już część kary, a w zakładzie karnym pozostało im do odbycia więcej niż sześć miesięcy, ale nie więcej niż rok i sześć miesięcy.
LeBomB Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 5 godzin temu, Fatality napisał(a): tymczasem u banderowców wszystko po staremu: Kolejny raz, weryfikuj źródła, chyba że banderowcami nazywasz wyłącznie skrajną prawicę i nacjonalistów ukraińskich. Do rady wpłynął wniosek, w którym autor wniosku chce by na mapach ukraińskich widniały ukraińskie nazwy miast w innych krajach. Autorem wniosku jest Ihor Huź czyli w mojej ocenie poglądowo taki ichniejszy Bąkiewicz. Ale oczywiście nagłówek już wystarczył i do tego napisanie w liczbie mnogiej i cyk już sensacja... 51 minut temu, sabaru128 napisał(a): Nie wytrzymam i muszę zapytać. To tak na serio czy to jakiś fejkowy news. Gemini twierdzi że jednak nie. Ilu górników by zaraz zaczęło jojczyć jakby ktoś powiedział "zasypać/zalać kopalnię!" a tak to projekt robiony na siłę, ale byleby udobruchać górników i Śląsk, bo tam wpływowe społeczeństwo i dużo głosów do stracenia. Od dawna było wiadomo, że kopalnie i tak trzeba będzie częściowo pozamykać a resztę czeka restrukturyzacja i zmiana klienta docelowego surowca, ale od lat też wiadomo jak na to reagują górnicy.
kalderon Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 22 minuty temu, LeBomB napisał(a): Kolejny raz, weryfikuj źródła, chyba że banderowcami nazywasz wyłącznie skrajną prawicę i nacjonalistów ukraińskich. Do rady wpłynął wniosek, w którym autor wniosku chce by na mapach ukraińskich widniały ukraińskie nazwy miast w innych krajach. Autorem wniosku jest Ihor Huź czyli w mojej ocenie poglądowo taki ichniejszy Bąkiewicz. Ale oczywiście nagłówek już wystarczył i do tego napisanie w liczbie mnogiej i cyk już sensacja... Ale nawet jeśli tak będzie to ... gdzie problem? Przecież na polskich mapach mamy Wilno a nie Vilnius, mamy Lwów a nie Lviv, mamy Monachium a nie Munchen. W czym problem?
LeBomB Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, hubio napisał(a): Więc tak - w moim osobistym rozumieniu PiS był jedyną partią, która mnie wspierała! Ale PiS wspierał Cię wprowadzając taką składkę zdrowotną, której teraz jesteś przeciwny? Ponadto gołym okiem widać, że po prostu nie opłaca się przekraczać tego progu 60 tys. o jakieś kilka czy kilkanaście tysięcy. Tu masz składkę stałą liczoną bodajże 9% od średniej krajowej. To bardziej lekarze, programiści i inni dobrze zarabiający, windujący średnią krajową w górę powinni Ci w tym momencie przeszkadzać. Jak wiesz, że od lat nieznacznie przekraczasz próg 60 tys. to możesz np. zacząć odprowadzać dobrowolne składki chorobowe, które pomniejszą ogół składek społecznych przez co zmniejszasz przychód. Opcji i to legalnych jest kilka, wszystko zależy od tego o ile przekraczasz próg 60 tys. 2 godziny temu, hubio napisał(a): Najpierw się wyrzyna JDG, potem się wezmą za MŚP, a na końcu będą mieć wszystko i miliardy ludzi na etatach którzy będą znali tylko takie życie. Taki jest plan tych k. Współczuję bardzo obecnym 9-10 latkom jaka ich czeka przyszłość. Mówisz o tych korporacjach, które teraz muszą zmieniać totalnie system pracy, bo młodsze pokolenia nie są już takie chętne by poświęcać się dla pracodawcy tak jak starsze pokolenia? Coraz więcej firm szuka pracowników, którzy nie będą wybrzydzać, nie będą wybredni, nie będą narzekali na warunki, nadgodziny, godziny pracy, sposób organizacji pracy itd. i coraz trudniej znaleźć takich ludzi. Te obecne 9-10 latki dojrzewają w świecie, który im pokazuje, że można zarobić na pierdołach, na tym co się lubi, na czymś co wydaje się łatwe, przyjemne. W dobie rozwijającego się AI, to już w ogóle niektórzy zarabiają bardzo łatwo na czymś, co z perspektywy starszych robi się niezrozumiałe, bo jak na tym da się zarabiać. To będzie kolejne pokolenie ludzi, którzy najpierw będą próbowali takich rzeczy, a potem zderzą się z rzeczywistością i zaczną szukać pracy po takich korpo. Owszem, jednym się uda, innym nie i na rynek znów trafi masa 30-sto latków bez doświadczenia, ale za to obytych w influencerstwie, tworzeniu cyfrowych treści, streamowaniu, AI itd. Myślisz że korporacje biorą takich od tak? Korporacje wolą zautomatyzować proces niż zatrudniać ludzi, którzy się nie nadają. No ale tacy ludzie to też konsumenci, więc wg Twoich teorii muszą skądś mieć na produkty korpo. Skąd? Ano z pracy w MŚP, biurach, urzędach i całej gamie innych miejsc i zawodów, których korporacje nie przejmą, bo im się to nie opłaca. 7 minut temu, kalderon napisał(a): Ale nawet jeśli tak będzie to ... gdzie problem? Przecież na polskich mapach mamy Wilno a nie Vilnius, mamy Lwów a nie Lviv, mamy Monachium a nie Munchen. W czym problem? A to się zapytaj @Fatality w czym widzi problem.
GordonLameman Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 7 godzin temu, hubio napisał(a): Pamiętacie jak jeszcze rok temu jechali po mnie gordony i im podobni z tego wątku na mój wku...w odnośnie składki dla ryczałtowców pow. 60k przychodu rocznie co daje grosze miesięcznie i to jeszcze przychodu, a nie dochodu? gordo i chyba jeszcze jedna osoba z grona owsikowego majaczyła, że jakieś kasjerki będą dopłacać co oczywiście jak często w wykonania gordona było bzdurą bo mam już wyliczenie z ZUS, że nie będę mieć poniżej najniższej... Ale nie o tym dzisiaj... Nie jestem sam... Nie nazywam się Konrad Bartczak! A dokładnie to samo napisał. I tak się zastanawiam od jakiegoś czasu i doszedłem do paradoksalnej (dla samego siebie) konkluzji, że tak naprawdę w czasie całych ostatnich 40 lat to jedynie PiS i to w tym wydaniu twardym mnie reprezentował! Żadnych zmasowanych kontroli JDG nie było tylko korpo. A tym straszył nawet Petru. Mały ZUS wprowadził też PiS. A to właśnie Morawiecki odpowiada za Polski Ład. Więc tak - w moim osobistym rozumieniu PiS był jedyną partią, która mnie wspierała! Wiem co się działo w wielkiej polityce, ale patrząc na siebie to PiS bardzo pomógł. I to PiS w wydaniu Szydło, a nie Morawieckiego... A to co robi obecna KO to pominę zasłoną milczenia. Zgadnijcie jakie raptem od objęcia przez KO jest orzecznictwo polskich sądów w sprawach upadłości konsumenckiej Zgadnijcie jaki procent decyzji ulgowych do podatków jest za czasów KO a jaki był odsetek za czasów PiS Tylko to nie są grzane tematy przez tefałensowsko-owsikowo-kaowskie podwórko bo lepiej pisać wciąż o Ziobro, rozliczeniach i parach homoseksualnych i prawach kobiet... A druga strona napie....a nieistniejącymi imigrantami i Ukraińcami... To jest właśnie taki problem, ze jak się ma te 18-40 lat to się g. wie o życiu i problemach więc się napier...a farmazonami bo po prostu nie widzi się wpływu polityki na życie. A wiele osób do końca życia przez brak wykształcenia, uzależnienia, brak ogarnięcia nie będzie nawet wiedziało jak jest dymanych przez polityków... @voltq czy to ty pisałeś kiedyś, że Polska to jest condominium pod zarządem? Czy jakoś tak? Bardzo mi się to powiedzenie spodobało... Jeśli to ty. Ja bym tylko dodał, że nie Polska, a cały świat, a zarząd to jest z 200 najbogatszych ludzi na świecie sterujących globalnymi korpo i opłacających politykierów. To zresztą jedno wielkie towarzystwo. Obym tylko dożył rewolucji... Jak to mówią: "Zobaczyć Neapol i umrzeć" to mnie wystarczy zobaczyć jak tych wszystkich CEO w poszczególnych państwach i ich lizusów z zarządów wywożą na taczkach... Tylko tyle.... Wiadomo - taki gordo i jemu podobni też by stracili robotę. Ale może warto, żeby zobaczyli jak to jest być tyranym cale życie w biedrze albo przy maszynie i mieć jeszcze prawione farmazony o politycznej poprawności. To znaczy tylko tyle, że jest na tym świecie już dwóch - Konrad i Hubert - wielkich przedsiębiorców, którzy chcą aby aby świadczenia społeczne fundowały im kasjerki z lidla i biedronki. Osoby na etacie, które płacą wielokrotnie więcej składek i podatków przy tych samych zarobkach. To nic nie zmienia - w dalszym ciągu domaganie się przywilejów względem etatowców na minimalnej jest żałosne. Tera po prostu jest was dwóch
voltq Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, Zas napisał(a): Nie zesraj się Zgwałcili ci matkę , sprawca dostał 2.5 roku więzienia w ośrodku wypoczynkowym, po 1.5 roku dostaje na okres 1 roku bransoletkę , jak się byś z tym czuł? Rozumiem że dobrze ? Edytowane 17 godzin temu przez voltq
GordonLameman Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 7 minut temu, voltq napisał(a): Zgwałcili ci matkę , sprawca dostał 2.5 roku więzienia w ośrodku wypoczynkowym, po 1.5 roku dostaje na okres 1 roku bransoletkę , jak się byś z tym czuł? Rozumiem że dobrze ? Sprawiedliwość to nie zemsta, więc nie można jej przenosić na personalny poziom. Wiedzieli to już starożytni Grecy. Nie wiedzą tego Amerykanie i dlatego u nich największy na świecie odsetek siedzi w więzieniach. I dlatego przodują w statystykach przestępczości. dodatkowo, więzienie to nie jest ośrodek wypoczynkowy. Nie zmyślaj.
trepek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 6 godzin temu, LeBomB napisał(a): Ponadto gołym okiem widać, że po prostu nie opłaca się przekraczać tego progu 60 tys. Później jest próg 300 tys I to dopiero boli, szczególnie jak się przekroczy o 1gr i jesteś w plecy 8 tys na składkę.
Kamiyanx Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 15 godzin temu, Winter napisał(a): Srali muchy będzie wiosna. https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-kurski-pis-byl-jak-kolonia-karna%2CnId%2C908835?utm_source=chatgpt.com To jest polityka. Oni grają te swoje gierki na udawanie, że się żrą. A ja nadal jestem sceptycznie nastawiony, że to cyrk. Tam od dawna był konflikt na linii Harcerze/Maślarze. Do tego był tak potężny, że w Małopolsce prawie by stracili większość. Zresztą silniczki niech mówią, co chcą. Ja zagłosuję na Mateusza Morawieckiego.
Winter Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 12 minut temu, Kamiyanx napisał(a): A ja nadal jestem sceptycznie nastawiony, że to cyrk. Tam od dawna był konflikt na linii Harcerze/Maślarze. Do tego był tak potężny, że w Małopolsce prawie by stracili większość. Zresztą silniczki niech mówią, co chcą. Ja zagłosuję na Mateusza Morawieckiego. Podaj choć jeden argument za Morawieckim.
huudyy Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 7 minut temu, Winter napisał(a): Podaj choć jeden argument za Morawieckim. jest niemieckim agentem Jego Ekscelencji Herr Tuska XDD
Kamiyanx Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 9 minut temu, Winter napisał(a): Podaj choć jeden argument za Morawieckim. Umiarkowana prawica >>> skrajna prawica
Winter Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Umiarkowana prawica >>> skrajna prawica Niby tak, ale to on stworzył większość problemów z którymi boryka się obecna ekipa.
TheMr. Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 13 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Umiarkowana prawica >>> skrajna prawica Żeby oddać głos na typa co ma nos jak Pinokio a politycznie rzuca całą odpowiedzialność na Jarosława to trzeba mieć godność poniżej mułu wodorostów
Kamiyanx Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Wolę Pinokia niż Tuska czy Brauna. Zresztą obecna ekipa robi taki sam cyrk jak poprzednia
Badalamann Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Pinokio z ekipą to część pisowskiej prawicy. Po wyborach, jak uda im sie zmontować większość, wejdzie do rządu z Kaczafim i jego częścią PiSu oraz konfederuskimi i pewnie zbieraniną brauniaków; bo bez nich prawica nie będzie mieć szans na rząd większościowy. Nawet w tym najgorszym scenariuszu, gdy partie prawicowe, bez PSLu, zdobędą większość. Są tym czym wcześniej byli ziobryści i Gowin z swoimi posłami.
Rekomendowane odpowiedzi