Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, crush napisał(a):

Zawsze mnie zastanawia czy autorzy takich artykułów i jak mniemam osoba zainteresowana autoryzująca takowe, zdają sobie sprawę jak odklejone i szkodliwe to jest. 

I ja rozumiem, że prezydent miasta nie będzie mieszkał w kawalerce na obrzeżach... Ale to ja. Większość ludzi nie skaluje dobrobytu do funkcji, szczególnie państwowej. Więc dla przeciętnego Polaka "skromne życie" na 100m w centrum Warszawy to policzek.

W kampanii powinno się raczej takie kwestie tuszować.

Już nie przesadzajmy z tym bogactwem polityków. Mnie bardziej denerwuje jak politycy zatajają swój majątek i udają dziadów. Czaskowski od lat robi w polityce i zajmuje wysokie stołki. Co to jest te 100mkw w porównaniu do Lichockiej i jej nieruchomości za 11 mln zł. Pismaki chcą zrobić z Czaskowskiego jednego z nas. Podobnie jak Nawrocki udaje spoko ziomala z dzielnicy. Niby tak ostro ćwiczy a wygląda jakby walił regularnie browary.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mentzen nie ukrywa się ze swoim majątkiem , też tego nie rozumiem

Mało tych obietnic zrealizowali, a tłumaczenie że prezydent im zawetuje jest poniżej rozumu i godności człowieka 

Co mnie obchodzi czy Romanowski będzie siedział w więzieniu czy nie , mnie interesuje obniżka podatków i polepszenie poziomu życia dla człowieka który pracuje lub prowadzi firmę 

Od 12 minuty porównuje średnią pensję w Polsce i w USA i jakie mają ceny 

Opublikowano
12 minut temu, ghostdog napisał(a):

Pismaki chcą zrobić z Czaskowskiego jednego z nas.

Tyle, że skutek jest odwrotny do zamierzonego. 

Polak nie lubi jak mu ktoś inny świeci dobrobytem. Nawet jeśli biorąc pod uwagę funkcję, nie jest to dobrobyt przesadzony.

14 minut temu, ghostdog napisał(a):

Podobnie jak Nawrocki udaje spoko ziomala z dzielnicy

I wychodzi mu to niestety lepiej.

O nim w internecie latają informacje jak nosi pralki, a o Trzaskowskim o jego skromnym życiu.

Obie kwestie nie są istotną cechą prezydenta. Ale do przeciętnego ludu bardziej trafi tragarz niż warszawiak.

• Like 1
Opublikowano

Czaskowki ma na karku 50+ więc taka nieruchomość nie powinna nikogo dziwić. Wiadomo, że jak ktoś jest na początku swojego życia to te 100mkw to może być jakaś abstrakcja. Nawrocki może liczyć na głosy PiS i Konfederacji ale musi trochę ściągnąć głosów z centrum. Robienie pompek i noszenie ciężarów na dłuższą metę może go pogrążyć, to już robi się śmieszne.

• Confused 1
Opublikowano

Przeciętny wyborca myśli emocjami, a nie logiką.

A ogrom Polaków 30,40,50+ mieszka na metrażu <100m i to nie w stolycy.

To jest właśnie ten brak wyczucia który może kosztować głosy. Populizm to nadal skuteczna metoda.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

O nim w internecie latają informacje jak nosi pralki, a o Trzaskowskim o jego skromnym życiu.

Ta pralka, którą rzekomo niósł Nawrocki, to nie była prawdziwa pralka. To było coś ze styropianem. Pralka waży tyle, że każdy z nas, nawet z napakowanym ciałem nie dałby rady samemu ją dźwignąć i przejść z nią kilkadziesiąt metrów.

28 minut temu, ghostdog napisał(a):

Niby tak ostro ćwiczy a wygląda jakby walił regularnie browary.

Dodatkowo w ciągu miesiąca wyszło, że Nawrockiemu brakuje charyzmy i wielu innych istotnych cech oraz nie powtórzy tego, co Duda potrafił i dzięki temu odniósł sukces.

7 minut temu, ghostdog napisał(a):

Nawrocki może liczyć na głosy PiS i Konfederacji ale musi trochę ściągnąć głosów z centrum.

Konfederacji, bo oni odpalą akcję #mimowszystkonawrocki xD.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Ta pralka, którą rzekomo niósł Nawrocki, to nie była prawdziwa pralka. To było coś ze styropianem. Pralka waży tyle, że każdy z nas, nawet z napakowanym ciałem nie dałby rady samemu ją dźwignąć i przejść z nią kilkadziesiąt metrów.

To jest nieistotne. Liczy się to co widać.

A to narracja PiSu w społeczenosciówkach dominuje.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

To jest nieistotne. Liczy się to co widać.

A to narracja PiSu w społeczenosciówkach dominuje.

Radzę każdemu na to dobrze przyjrzeć. To jest niemożliwe, że to co niósł było pralką ważącą ponad 60 kg.

A tyle mniej więcej współczesne pralki ważą.

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Radzę każdemu na to dobrze przyjrzeć. To jest niemożliwe, że to co niósł było pralką ważącą ponad 60 kg.

A tyle mniej więcej współczesne pralki ważą.

Ty nie łapiesz. Ja to wiem. Czy nawet inaczej - w dupie to mam. Noszenie nawet prawdziwych pralek to nie jest dla mnie pożądana, ani istotna cecha prezydenta.

Ja tylko zwracam uwagę na to jak masa przeciętnych wyborców to odbiera.

I to też tylko jako ciekawostkę, bo czuję wybitną apatię do tych wyborów.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Ostatnio sam suszarke targalem . Nie wiem ile wazyla ale tez pewnie tyle co pralka . Czyli mam papiery na prezydenta :E

Suszarki są znacznie lżejsze od pralek. Nadajesz się najwyżej na sołtysa. 

Edytowane przez Lypton
  • Haha 4
Opublikowano

Co do tej kolei akurat – różnie jest. Intercity może i jeździ trochę w kratkę, ale lokalne koleje (u mnie to są Koleje Śląskie) spisują się na medal.

Nigdy mi nie przyszło np. do głowy jechać z Gliwic do Częstochowy, bo mogę po prostu wsiąść w KŚ. Tanio i nawet szybko.