Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zulczyk zapomniał na końcu wstawić zdjęcia z biletem do St. Petersburgu z imieniem Konrada i napisać “Zapraszam na pokład”. Ale widziałem orkę, i chyba zdobyło to więcej lajkow niż post Konrada, szkoda że botów nie zatrudnił. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.12.2025 o 12:26, Badalamann napisał(a):

Nauczycieli nie brakuje, prędzej jest nadmiar, bo szybko spada ilość młodzieży i tym samym klas a za tym godzin dla nauczycieli. Coraz więcej pracuje w kilku szkołach by uzbierać etat, lub musieli porobić studia i uczą kilku przedmiotów.

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Może w bardzo dużych miastach jeszcze tego nie widać tak, ale nauczycieli brakuje. Starzy odchodzą, a młodych jakoś nie widać. Szkoły zapominają jak to jest prowadzić stażystę. To co opisujesz to jest historia sprzed dekady.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
17 godzin temu, Dimazz napisał(a):
Cytat

Minister energii ma nadzieję, że prezydent Karol Nawrocki podpisze nowelizację ustawy, którą uchwalił Sejm. Podkreśla, że nowa ustawa ma szerokie poparcie strony społecznej, w tym górniczych związków zawodowych

XDDDDDDDDD

ci zlodzieje dzialaja calkowicie bez wstydu XD

<szeroki_usmiech>

oczywisicie jak zwykle przydaloby sie weto ale tym razem nie ma szans, zlodziej złodziejowi pomoze

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

XDDDDDDDDD

ci zlodzieje dzialaja calkowicie bez wstydu XD

<szeroki_usmiech>

oczywisicie jak zwykle przydaloby sie weto ale tym razem nie ma szans, zlodziej złodziejowi pomoze

Smutne jest to, że my mamy dostęp online do konsultacji społecznych. Możemy wyrażać opinie na temat wielu zapowiadanych ustaw, ale mało kto to robi. Robią to głównie interesanci. Zakładam, że tysiące górników to zrobiło i stąd taki wynik konsultacji. 

Dlaczego ja nie mam możliwości otrzymania 170 tysięcy za dobrowolne odejście z pracy? Robiłbym to kilka razy rocznie. 

• Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, huudyy napisał(a):

ja mówię o grzaniu tematu przez Ruspublikę i paskowych.

Czemu jak zwykle najgłośniej gardłują Ci, których to nie dotyczy?

Myślę że to gra polityczna pisu, rękami Batyra, na osłabienie poparcia koalicji.

Jeśli mam rację to sam PiS nie bedzie za zasadniczą, tylko Batyr z kancelarią.

Gdyby sprawa była realna to dotyczyłaby wszystkich. Szkolenia nowych rezerwistów sa konieczne. Na większym poziomie niż obecne ochotnicze, do tego często bardzo krótkie.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

mogli jeszcze dodać że imienia Jana Pawła II i Lecha Kaczyńskiego, żeby było bardziej narodowo.

Miś.

Przecież od dawna jest imienia "Solidarności". Pełna Nazwa to Centralny Port Komunikacyjny im. Solidarności Baranów.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

"POLACY CHCĄ~"

bawi mocno 

pewnie najbardziej chcą ci których to nie dotyczy, zrobić dobrowolną i za jakieś normalne pieniądze i każdy kto chce to idzie a z takich poborowych można wyłuskać najlepsze osobniki i zaproponowac im robotę w mon, ewentualnie jak chcą przeszkolić wszystkich to 3-4 miesiące ćwiczeń i tyle, jest też jeszcze inny sposób w szkołach zrobić przedmiot z obrony i tam niech jakiś trep robi szkolenia z taktyki, zabrać na strzelnicę, pabiegac w ramach wf po poligonie i z grubsza młodzież bedzie wiedziała o co chodzi ale do tego trzeba chęci i współpracy a tego w naszym pięknym kraju nie widać 

Edytowane przez ptys
Opublikowano
3 godziny temu, Dimazz napisał(a):

no ja czytałem że Pawłowicz będzie miała jedną z najwyższych emerytur w Polsce. Ponad 40k zł miesięcznie.

Sejm, uczelnia, TK

Jak czytałem to ile by miała dostawać to mi ciśnienie podskoczyło. Ale, że gówno dostanie to się ucieszyłem. Idiotka wpadła we własne sidła bo głosowała za tym by sędziowie chyba powyżej 65 roku życia nie mogli być powoływani bo umysł już nie ten a ona została w wieku 67 lat. 

• Upvote 1