Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Kyle napisał(a):

Nie zauważył, że UNIĘ trzeba ostro pchać do przodu i "patrzyć na ręce", by zadziałała prawidłowo.

Czyli, że UE jednak słucha się obywateli i jest elastyczna? No kto to widział.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, trepek napisał(a):

Czyli, że UE jednak słucha się obywateli i jest elastyczna?

... elastyczna jak sparciała guma w starym, kilkudziesięcio-letnim Golfie 1 generacji. :smiech:

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Że ja na tego kretyna partie glosowałem...

Cytat

Jako polityk ma niesamowita tendencje do tego by podejmować zawsze złe decyzje. Bo teraz uznajmy ze rząd zaczyna tak robić:
Po pierwsze zmienia się system na prezydencki, ale to w pewnym sensie mniej ważne
Po drugie rząd przestaje mieć znaczenie, staje się przystawka prezydenta, a premier pacynka. Jak w takiej sytuacji isc do wyborów? Po co wyborca rządowy ma iść na wybory tak w ogóle?

Wystarczy chwilę pomyśleć by zrozumieć że rząd nie może konsultować ustaw z Prezydentem bo wtedy ludzie odbierają to jako słabość.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-rozdupcam-jarosław-kaczyński.2410635/post-198833855

Opublikowano (edytowane)

Miał być rozdział polityki od wymiaru sprawiedliwości, lata lecą, ciągle się nie udało rozdzielić funkcji prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości. Teraz na krzywy ryj próbują tego Berka przepchać...

Swoją drogą tam zaplecze musi być wybitnie lichutkie jeżeli nie potrafili znaleźć nikogo nie umoczonego w politykę na kandydata do tego stanowiska.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
1 godzinę temu, Kyle napisał(a):

... automatyczno, immunologiczno, ... ale zaraz ... gdzie to poczytałeś, co mi się marzy? :)

Skoro nie podoba się ustrój, gdzie oddolne inicjatywy (społeczne, biznes, etc itd) mają racje zaistnieć to co Ci się podoba? Został jeszcze, w skrócie, autorytaryzm czyli widzimisię góry jest bezwzlędnie przekazywane w dół albo anarchia, czyli każdy sobie rzepkę skrobie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, trepek napisał(a):

Skoro nie podoba się ustrój, gdzie oddolne inicjatywy (społeczne, biznes, etc itd) mają racje zaistnieć to co Ci się podoba?

Podobałoby mi się, gdyby zwykle to działało, a nie z wielkimi oporami jak w omawianym przypadku.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

@Camis jak pisałem że zwykłe systemy kontroli jakości żywności będą działały to zostałem wyśmiany między innymi przez prawicowych i zwolenników Konfederacji, że przecież tyle wałów się robi, to i tu będą wały i będzie szło mięso, którego pies nawet nie ruszy. 

Teraz nagle jak okazuje się że te systemy jednak działają, no to przecież zasługa wyłącznie presji Konfederacji, a nie zwykłych badań sanitarnych i przepisów, które po prostu są od lat :E 

Opublikowano
47 minut temu, Kyle napisał(a):

a nie z wielkimi oporami jak w omawianym przypadku

Też nie uważam, że łatwo idzie i rozrost biurokracji w UE jest zbyt duży a legislacyjne młyny mielą zbyt wolno i zbyt często ustawy/pomysły trafiają na półkę.

Opublikowano
39 minut temu, trepek napisał(a):

Też nie uważam, że łatwo idzie i rozrost biurokracji w UE jest zbyt duży a legislacyjne młyny mielą zbyt wolno i zbyt często ustawy/pomysły trafiają na półkę.

Tbh, dzięki cyfryzacji i lepszego podejścia do biznesu, ludzi, zmiany generacyjnej to przynajmniej w PL, sprawy załatwia się znacznie szybciej niż kiedyś. Niemcy są zdziwieni jak szybko można założyć firmę w PL, Włosi jak szybko i łatwo można zrobić przelewy, i ogólnie relacje biznesowe z zachodem mamy na wysokim poziomie. 
Legislacyjne młyny trwają w przypadku nowatorskich projektów żeby zabezpieczyć prawnie obie strony, a dodatkowa regulacja to np. zdrowsze jedzenie. 

Opublikowano
12 godzin temu, Camis napisał(a):

Ale będzie pogrom koalicji za rok, dużo takich głosów słyszę od ich wyborców.

image.thumb.png.8b5eb33d2cbc2025b3fc8b6b0d51e2e9.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-rozdupcam-jarosław-kaczyński.2410635/post-198869997

Yup. Szkoda że z jego postu nic nie wynika, i bajdurzy tak że szkoda opisywać. Chorągiewka a nie wyborca. Z podobnym podprogowym wejściem, “soft” PiS przejął władzę w 2015 - Polska w ruinie, Tusk gra tylko w gałe, nic się nie dzieje (lol) itp. Itd. Każdy kto ma więcej niż 50 IQ nie powinien się nabrać na to samo. 

Oficjalnie można już mówić o rosyjskim Brexit :)