Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zmiana na Trzaskowskiego o wybory wcześniej, bo miał startować dopiero w tych, była podyktowana tym co odwalali pisowcy i w efekcie szansą na wygranie z Dudą.

Wcześniej takich szans nie było, stąd dano Kidawę. Jej nawet nie próbowali robić poważniejszej kampanii.

Co do tego co z kandydatem gangsterskim i czy go nie zmienią, to się okaże. Kampania wyborcza jest na wczesnym etapie. Jeszcze wiele się może zdarzyć. PiSowcy i konfederuscy liczą konkretnie na Trumpa, gdy już obejmie urząd. Na co dokładnie sam nie wiem, ale jakieś tam marzenia mają.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To zdecydowanie bardziej. 

Nie przejmuj się. Absolutnie nie jest to unikatowa cecha w środowiskach prawniczych.

Chyba nie spotkałem jeszcze prawnika który nie miałby ego niczym połączenie Trumpa z Wałęsa.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, crush napisał(a):

Nie przejmuj się. Absolutnie nie jest to unikatowa cecha w środowiskach prawniczych.

Chyba nie spotkałem jeszcze prawnika który nie miałby ego niczym połączenie Trumpa z Wałęsa.

Wiem, ja i tak jak na niektórych warwszafskich prawników to jestem normalny

Mój kolega (doradca podatkowy) wżenił się w rodzinę adwokacką z Krakowa. I się z niego śmiali, że on tylko doradca podatkowy,a oni to Wielcy Mecenasi od alimentów na Brajanka :E 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Natomiast tu pewną dysproporcję bo mocno pijesz do tego kim jestem i co robię, a sam nie mas odwagi nic o sobie napisać.

Wystarczylo ze napisal Korwin krol i juz wiesz z jakim pomiotem masz do czynienia 🙃

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ryba napisał(a):

Wystarczylo ze napisal Korwin krol i juz wiesz z jakim pomiotem masz do czynienia 🙃

Nie wiesz co to ironia prawda? Za trudne? No i raczej "krul"

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
2 godziny temu, Michaelred napisał(a):

To nie tekst dla maturzystów tylko powszechnie znana wiedza.

Powszechnie znana wiedza to taka, że logika jest działem matematyki ;-) Historycznie wywodziła się z filozofii (jak wszystko w historycznych czasach bo wtedy na topie byli filozofowie i nauki humanistyczne), z biegiem czasu i wraz z rozwojem innych elementów logiki została przypisana do matematycznego działu. Szczególnie, że matematyka ewoluowała i znacznie rozrosła się od czasów prostego dodawania czy początków trygonometrii.

Opublikowano
21 minut temu, Camis napisał(a):

Jakieś TL:DW?.

Nie rozpisując się, to co się odwaliło w sprawie Romanowskiego, to w zasadzie w normalnej rzeczywistości przypieczętowałoby dymisje Bondara, Korneluka, Siemoniaka oraz paru innych osób. Nie wiem co z tym fantem zrobi Tusk, ale na jego miejscu bym co najmniej tych trzech wymienionych Panów zdymisjonował.

Mało tego, ciekawy motyw ucieczki samego Romanowskiego, na kilka dni przed postępowaniem aresztowym ktoś z Sądu lub z Policji podał cynka, że Romanowski zostanie aresztowany i będzie potrzebna asysta ze strony Policji. Głupi dziennikarze, którzy dostali takowe informacje zamiast nie ujawniać od razu, to od razu opublikowali w mediach te informacje, a że te informacje dotarły do Romanowskiego, to powyłączał telefony i spierdzielił gdzie pieprz rośnie. Już na 3-4 dni przed wyrokiem Sądu o areszt, Romanowskiego w Polsce już nie było, gdzie wcześniej był w szpitalu na śmiesznym zabiegu i z niego wyszedł na własne żądanie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio oglądałem w TV Republika jak Nawrocki przemawiał do PISowskich dziadków w jakiejś niedużej sali. Oj nie było tam entuzjazmu. Ciekawe co zrobią jak mu Trzaskowski odjedzie mocno w sondażach.

Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

to co się odwaliło w sprawie Romanowskiego, to w zasadzie w normalnej rzeczywistości przypieczętowałoby dymisje Bondara, Korneluka, Siemoniaka oraz paru innych osób. Nie wiem co z tym fantem zrobi Tusk, ale na jego miejscu bym co najmniej tych trzech wymienionych Panów zdymisjonował.

Imho błędnie zakładasz, że on miałby kim ich zastąpić.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano

Nie rozpisując się, to co się odwaliło w sprawie Romanowskiego, to w zasadzie w normalnej rzeczywistości przypieczętowałoby dymisje Bondara, Korneluka, Siemoniaka oraz paru innych osób.

W sensie dymisje bo nie aresztowali gościa zanim sąd wydał nakaz aresztowania?

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Mistrzowie cyferek pomijają te niewygodne - niewielki wzrost gospodarczy następuje po spadku, spadła konsumpcja wewnętrzna bu ludzi na nic nie stać - ponad 50% Argentyńczyków żyje poniżej progu ubóstwa, Milei zrobił z Argentyny drugą Somalię. Ale przynajmniej deficytu nie ma!

Nie rozpisując się, to co się odwaliło w sprawie Romanowskiego, to w zasadzie w normalnej rzeczywistości przypieczętowałoby dymisje Bondara, Korneluka, Siemoniaka oraz paru innych osób.

Mistrzowie cyferek pomijają te niewygodne - niewielki wzrost gospodarczy następuje po spadku, spadła konsumpcja wewnętrzna bu ludzi na nic nie stać - ponad 50% Argentyńczyków żyje poniżej progu ubóstwa, Milei zrobił z Argentyny drugą Somalię. Ale przynajmniej deficytu nie ma!

• Confused 1
Opublikowano

@kalderonBez resetu gospodarki, trudno by ubóstwo się obniżało. Najpierw ratowanie gospodarki później ludzie. Inflacja z 200% r/r do 20% oraz inne czynniki gospodarcze pokazują istotne osiągnięcie. % ubóstwa brandzluje się lewą strona, że chlip chlip, biedni ludzie. Zbierają co zasiali, nie można było żyć 30 lat na kredyt. 

Opublikowano
46 minut temu, kalderon napisał(a):

Nie aresztowanie gościa to jedno, a najbardziej za to, jak podeszli do tego tematu. Od drugiego immunitetu, który był unijny do ucieczki na Węgry. Ewidentnie mieli gościa na widelcu, a pomimo tego, tak spaprali sprawę, że gościu za pięć dwunasta im spierdzielił :E i teraz ukrywa się u tych, którzy praktycznie go nie oddadzą, a jeśli już oddadzą, to na pewno nie łatwo i nie szybko.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

@kalderonBez resetu gospodarki, trudno by ubóstwo się obniżało. Najpierw ratowanie gospodarki później ludzie. Inflacja z 200% r/r do 20% (...) 

To akurat dane z dupy. Aktualna inflacja r/r wynosi 193%. 

Update: 166%, spojrzałem na październik. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To nie jest dehumanizowanie ludzi. To są płody. Napisałeś głupią bzdurę opartą o twoje nieoparte o naukę poglądy. 

Ja pier...le.

Zazwyczaj nie komentuję wypocin kretynów, ale ty koleś przebiłeś wszelkie granice.

Muszę to sobie wydrukować i powiesić na ścianie.