krukkpl 224 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): Patologią to jest właśnie tego typu myślenie. Od wymierzania sprawiedliwości są sądy. Nie no co Ty... dziki zachód FTW, jeszcze wszystkim broń dajmy
Badalamann Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 To nie takie proste niestety. Tzn przy małej szkodliwości czy sprawcy z "żółtymi papierami" policja, prokuratura i sądy mają dość mocno wywalone. Albo sprawca nie ma majątku, ma długi i nigdy nic nie odda. I trzeba sprawy załatwić samemu. Warto mieć przy tym świadomość, że z pkt widzenia prawa dokonujemy na tym sprawcy rozboju, więc trzeba samemu uważać.
adashi Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 16 minut temu, Kris194 napisał(a): Patologią to jest właśnie tego typu myślenie. Od wymierzania sprawiedliwości są sądy. Jeżeli znasz sprawcę to jakie są argumenty, aby samodzielnie nie doprowadzić do stanu prawidłowego, tylko wołać w tym celu kogoś trzeciego (tutaj sąd)?
offensive Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Spoiler Zdrowy rozsadek. Oh brakowalo mi starego dobrego PCLaba
crush Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 5 godzin temu, LeBomB napisał(a): 1. Departament edukacji nie może zostać zamknięty/zlikwidowany bez zgody kongersu, a tak zapewne się nie stanie, więc będzie kolejna rzecz, która zostanie wykonana niezgodnie z prawem i konstytucją USA. No i fajnie. Dość mam nieudolności, radzenia latami i kłód pod nogi z obu stron. I analogicznie u nas KO albo to zrozumie albo zrobi pa pa za 3 lata. 5 godzin temu, LeBomB napisał(a): Świetny plan po prostu. Na razie żaden plan. Zobaczymy jak się sytuacja wyklaruje w czasie. Twoja wypowiedź nie zmienia faktu, że jest to instytucja patologiczna. Przy okazji mam nadzieję, że przymuszą również wyższą edukację do likwidacji parytetów i różnej punkracji SAT dla różnych grup. ☺️
LeBomB Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 16 minut temu, crush napisał(a): No i fajnie. A, czyli godzisz się na działanie wbrew konstytucji. Super. Przynajmniej wszystko jasne.
crush Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 1 minutę temu, LeBomB napisał(a): A, czyli godzisz się na działanie wbrew konstytucji. Super. Przynajmniej wszystko jasne. Po latach patologicznej nieudolności w obrębie tejże? Zaryzykuję.
GordonLameman Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 1 godzinę temu, sabaru128 napisał(a): Patologia w Polsce. Gościu się włamuje, kradnie kasę ci go znajdą, odzyskują kasę i dają nałęczkę. I za to później sami prawdopodobnie pójdą też do paki. https://informacje.wp.pl/mazowieckie-pobili-wlamywacza-odpowiedza-przed-sadem-7137453022677121a Tak, na tym polega patologia. Nie możesz kogoś pobić - poza kontratypem obrony własnej i stanu wyższej konieczności.
Camis Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 14 godzin temu, Kris194 napisał(a): Pierwszy krok w kierunku powrotu niewolnictwa w US zrobiony 👏 Na co komu edukacja, lewaków chociaż dupa zaboli. Albo to są szachy nie znasz się.
TheMr. Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Może mi się wydawać ale po ostatnich aferach, nie lepszym wyborem byłby The Lockheed Martin albo Northrop Grumman?
jagular Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Lepszym dla kogo? W zbrojeniówce USA dzieją się rzeczy różne - przykładem może być chociażby program F-111.
8V32 PcLab Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Skoro było o Musku i jego tesli to tak na piąteczek, bo coś tu nudno:
Camis Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 https://wiadomosci.onet.pl/kraj/komisja-europejska-reaguje-na-slowa-donalda-tuska-ws-przyjmowania-migrantow/mxzs41w Ups, pisiory już wyją.
AndrzejTrg Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Dziwić się jak trump z rosją gra w tej samej drużynie...
Camis Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 36 minut temu, Kris194 napisał(a): 🤡 https://x.com/ManiamAkash/status/1903167157246234729
Suchy211 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) W dniu 21.03.2025 o 13:10, Kris194 napisał(a): Patologią to jest właśnie tego typu myślenie. Od wymierzania sprawiedliwości są sądy. Nie byłoby problemu, gdyby system prawidłowo radził sobie z bandyterką. Tymczasem on umie za często sobie poradzić DOPIERO wtedy, kiedy ofiara zostawiona z poczuciem niesprawiedliwości wyrówna rachunek samodzielnie. Ja jestem zdania, że jeśli system sam nie jest wstanie uporać się z kimś kto mnie okradł. To gorsza opcja jest nic z tym nie zrobienie. Nawet jeśli rodziłoby to konsekwencje prawne. Edytowane 22 Marca 2025 przez Suchy211
GordonLameman Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 TVP wraca do standardów pisowskich:
Camis Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Ale orka Cytat Bunt maszyn: pierwsza wojna polskiej prawicy z AI Elona Muska (przegrana xD) Zaczęło się niewinnie od pytania o prorosyjskość polityków w Polsce: Po czym wolnościowe AI od Elona Muska zaorało Mentzena po raz kolejny: Prawicowe konta ruszyły z odsieczą, jakże kreatywną - "Tusk Niemiec! Hurr durr!". Nie przewidzieli jednak kolejnej orki: https://wykop.pl/artykul/7043485/bunt-maszyn-pierwsza-wojna-polskiej-prawicy-z-ai-elona-muska-przegrana-xd Spoiler Prawaki a więc bojkot X! Edytowane 22 Marca 2025 przez Camis
Kris194 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Godzinę temu, Camis napisał(a): Ale orka Sztuczna inteligencja zderzyła się z brakiem inteligencji, nie mogło wyjść inaczej
Henryk Nowak Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Byłem sceptycznie nastawiony do likwidacji departamentu edukacji, ale chyba nie powinienem podważać decyzji gościa, który wychował nastoletniego geniusza - https://people.com/donald-trump-praises-barron-apitude-technology-turning-on-laptop-11701178
Kris194 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 5 godzin temu, GordonLameman napisał(a): TVP wraca do standardów pisowskich: Różnica jest taka, że tutaj krytyka poszła z dwóch stron. Jeśli komuś się wydaje, że TVP Info zaplusuje w ten sposób to ma rację, wydaje mu się.
TheMr. Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Jestem ciekaw liczb jakie Konfa zainwestowała w kampanię Memcena. W internecie zdecydowanie wygrywa - gdzie się nie spojrzę to przekaz ma bardzo pozytywny - insta, twitter, wykop, wszystkie media społecznościowe i przekazu zalane Memcenem i komentarzami botów bądź ludzi na poziomie botów.
Rekomendowane odpowiedzi