Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawrockiego bardziej ośmieszył Holownia, niż sam Trzaskowski. Pytanie o prezydentów Lotwy, Estoni czy Litwy pokazało, że nie ma on pojęcia o polityce. Nie musiał odpowiadać, wystarczy że w swojej wypowiedzi, albo w następnej wymienił 2-3 nazwiska w locie. Z tym, że on ich nie znał, więc nie mógł. Nawrocki jest słabszy niż Duda, a to wyczyn. Trzaskowski nic nie ma do zaoferowania i jeśli wygra to.. przez mniejsze zło. Tym razem się uda, bo ludzie pamiętają 8 lat PiSu w następnej kadencji już nie.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, skypan napisał(a):

Żałosne to było przedstawienie. Jeszcze bardziej żałosne są te analizy kto wygrał, mowa ciała itd. Najważniejsze, że wygraliśmy. Brawo. Niech chwila trwa.

+1 

Nic mnie tak nie denerwuje jak analizy ekspertów socjologów. Tu ruszył ręką. Tu się odwrócił. I szamańskie analizy co to znaczyło.

Nosz k.. mać.

W dupie mam co to znaczyło. Jedyne analizy powinny dotyczyć merytoryki. Programu. Propozycji i konfrontacji tego co wygadywali z rzeczywistością i realnymi możliwościami.

A tu

- ten wypadł źle, bo dali niekorzystne światło i wyglądał brzydko

- ten wypadł świetnie, to zaprezentował spokój i górował nad innymi mową ciała

- ten tu się dziwnie spojrzał, tu się zaciął, tu odwrócił, więc jako psycholog/socjolog/ileftalog mogę stwierdzić na tej podstawie, że blablablabla

- a ta pani wypadła dobrze, bo się uśmiechała i zaprezentowała się jako osoba ciepła i sympatyczna, a przy jej przemowie o uciśnionych się szczerze wzruszyłam

A omówienie debaty powinno trwać 5 minut.

- ten pierd(dzie)lił farmazony, tu i tu mamy przepisy które to obnażają. Prezydent nie jest w stanie skolonizować Marsa dla Polaków w roku 2025, nie ma takich uprawnień, a do tego jest to niemożliwe bo to i to

- ten nie powiedział ani słowa merytorycznie

- ten też nie

- ten też

- ta też

- debata była prowadzona dobrze/źle, bo

Koniec. Dziękuję, dobranoc.

A nie jakieś k(urtka Jensena) mać MOWY CIAŁA :sciana:

Ja rozumiem, że to nie jest debata na merytorykę a plebiscyt popularności. Ale w takim razie niech nazwą to konkursem piękności, konkursem dogadywania sobie czy np. tak, jako nazwy nie cenzuruję:  Mistrzostwa Pierdolenia Od Rezczy 2025

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano

40 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Nawrockiego bardziej ośmieszył Holownia, niż sam Trzaskowski. Pytanie o prezydentów Lotwy, Estoni czy Litwy pokazało, że nie ma on pojęcia o polityce. Nie musiał odpowiadać, wystarczy że w swojej wypowiedzi, albo w następnej wymienił 2-3 nazwiska w locie. Z tym, że on ich nie znał, więc nie mógł. Nawrocki jest słabszy niż Duda, a to wyczyn. Trzaskowski nic nie ma do zaoferowania i jeśli wygra to.. przez mniejsze zło. Tym razem się uda, bo ludzie pamiętają 8 lat PiSu w następnej kadencji już nie.

Może być tak że już zapomnieli sądząc po reakcjach , z początku myślałem że Trzaskowski spokojnie wygra w drugiej turze z Nawrockim ale nie widziałem że sztab Trzaskowskiego będzie powielał błędy Komorowskiego , wynik może być różny i obsada drugiej tury też, pamiętam że przed wyborami Kukiz miał 2% w sondażach a potem zdobył 20% 

Teraz ta afera z TVP i tymi dziennikarzami a gdyby Tusk mnie posłuchał i sprywatyzował TVP to dziś ta debata miała by kompletnie inny odbiór nawet przy takich ogromnych błędach sztabu Trzaskowskiego 

Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

Niech mi ktoś powie, że Trzaskowski wypadł dobrze to napluję w twarz.

No wypadł źle zarówno z organizacją całości jak i potem w trakcie. W zasadzie najlepiej to wypadł Hołownia ze Stanowskim, bo jeden i drugi czuje się dobrze medialnie w takim cyrku. Stanowisko robił swoje show wokół celu w jakim w ogóle startuje. Hołownia robił swoje show, błyskotliwymi wypowiedziami i ripostami.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, Voodoo2 napisał(a):

Tym razem się uda, bo ludzie pamiętają 8 lat PiSu w następnej kadencji już nie.

To nie jest takie pewne że wygra, wszystko zależy jak zagłosują konforuskie. 

2 godziny temu, skypan napisał(a):

Wygrała Senyszyn.

Tak, w 100 dni elektrownia jądrowa, jestem za! %-)

• Like 1
Opublikowano

Że te serce mu jeszcze nie wysiadło :E 

Co do Trzaska, to dużo wyborców jest wkurzonych na koalicję, więc nie liczę że ponownie osiągną taki wynik jak w parlamentarnych wyborach. Skromnie liczę że cała koalicja straciła 2-3% głosów, a to sporo. Trzask przegrał z Dudą o 400k głosów 5 lat temu - a tyle może mu właśnie brakować żeby wygrać z Nawrockim. 

Opublikowano

Wychodzi na to że można już powoli zmieniać nazwę na TVPKO, szybko poszło. 

Mój głos już w najbliższych wyborach koalicja straciła, miało być inaczej za zaczyna być jak za PIS. 

DLE05r4.png

• Like 1
  • Sad 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, skypan napisał(a):

Najważniejsze, że wygraliśmy.

Strasznie żenujące są te debaty. Kto by nie wygrał - Polska przegrała.

W sumie jedynym wygranym tej debaty jest moja córka, która poszła spać :E 

Edytowane przez trepek
  • Upvote 1
Opublikowano

Ziobro zdziwienia:

Cytat

Koledzy, pozwólcie proszę, ze tak z ciekawości podpytam przy okazji :)

a jak tam Wasze zony, partnerki, koleżanki, czy wybierają sie na wybory? Moja żona powiedziała, ze "ostatni raz była jesienią 2023 i wiecej nie zamierza, odkąd rządząca obecnie koalicja zrobiła kobiety w bambuko". Z kolei córka po ostatnich wyborczych doświadczeniach, oświadczyła, ze "te prezydenckie ma również w nosie, bo nie ma większego znaczenia, czy rządzi PiS czy PO, bo na jedno wychodzi. Mimo szumnych obietnic, nic sie nie zmienia". To tak w dużym skrócie...

A jak Wasze panie? Idą czy też zlewka?

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192851262

Cytat

Gdy obserwuję kolejne i kompletnie niewymuszone błędy kampanijne w sztabach PO/KO, to nie dziwi mnie to że przegrali w 2015 i 2020 roku. Zaczynam tylko co raz bardziej wierzyć w alternatywną wersję historii, gdzie Lech Kaczyński miałby bardzo duże szanse na reelekcję gdyby nie zginął w katastrofie lotniczej. Co z tego, że miał kiepskie notowania a kandydat PO miał przewagę, jeśli ci ludzie kompletnie nie radzą sobie z kampaniami prezydenckimi.

Trzaskowski musi zdobyć głosy spoza duopolu PO-PIS, a pomysłem sztabowców jest wysłanie sygnału tym 30-40% wyborcom że ich kandydaci się nie liczą i mogą być lekceważeni.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192850947

Cytat

Rządząca koalicja totalnie zabiła nadzieję na zmianę, to się zmieniło. Takie osoby jak właśnie moja żona, która głosowała lewicę i która nie wyobrażała sobie niegłosowania w wyborach w końcu posłała to całe towarzystwo w diabły. A ja przy niej jestem umiarkowany i bardziej wyrozumiały i nadal jestem w stanie zagryźć zęby i zagłosować na Rafała jeśli będzie miał przeciw sobie w II turze memcena, ona już nie. I jak patrzę po innych kobietach, które znam, to jest podobnie.

Także tak, to się właśnie zmieniło.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192852318

• Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Camis napisał(a):

"te prezydenckie ma również w nosie, bo nie ma większego znaczenia, czy rządzi PiS czy PO, bo na jedno wychodzi. Mimo szumnych obietnic, nic sie nie zmienia"

niestety taka smutna rzeczywistosc a te partie dbaja o to zeby nikt poza POPIS nie zblizyl sie do bycia realnym zagrozeniem

chyba nie ma szans na zmiany nawet, jakakolwiek skala zlodziejstwa PISu to wciaz za malo dla Polakow zeby zmienic zdanie

• Like 1
Opublikowano

Pszypadek:

Cytat

Dolnośląska Służba Dróg i Kolei dysponuje budżetem w wysokości ponad miliarda złotych rocznie. Jak ustaliło OKO.press, jej dyrektorem został ostatnio 26-letni działacz PSL Mateusz Masłowski
Mateusz Masłowski (rocznik 1998) trafił do DSDiK w lutym tego roku. Choć wcześniej nie zarządzał instytucją tego pokroju, od razu został pełniącym obowiązki dyrektora.
Czy w rekrutacji do DSDiK pomogło Masłowskiemu członkostwo w PSL? Urząd Marszałkowski zaprzecza i przekonuje, że nabór odbył się na transparentnych zasadach.

https://oko.press/ujawniamy-26-latek-z-psl-z-wazna-posada-na-dolnym-slasku

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Za coś takiego powinni od razu wsadzać do pudła. To jest skandal, że normalny człowiek musi zdobywać doświadczenie latami a taki gówniarz dostaje posadkę po znajomości. Pewnie zaraz go wywalą I dzieciak dostanie odprawę większą niż moja dwuletnia pensja. 

40 minut temu, kubikolos napisał(a):

ladnie musi sie palic w sztabie PO ze nawet tuska oddelegowali do warczenia XD

I tak trzask wygra, bo nie ma z kim przegrać. Nie będę się spierać z Tobą, że jest inaczej, możemy wrócić do tej rozmowy w czerwcu, po wyborach. 

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Oho, zaczyna się wykluczanie jak mówiłem :E 

Też pisałem, że tak będzie. Naskoczyła na mnie ruska swołocz i próbowała tłumaczyć, że będzie inaczej. A to dopiero początek znoszenia ceł. 

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

I tak trzask wygra, bo nie ma z kim przegrać. Nie będę się spierać z Tobą, że jest inaczej, możemy wrócić do tej rozmowy w czerwcu, po wyborach. 

skoro przegral z Duda to moze przegrac z kazdym