Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, VRman napisał(a):

Miałem dać znać jak się dowiem jak będzie głosował kolega.

tego wlasnie nie lubie u wyborcow PO/KO,

nikt z wyborcow nawrockiego jeszcze mnie nie pytal ani nie namawial na glosowanie, wierza w swoje i na tym sie konczy,

za to od wyborcow trzaska dostalem juz wiele pytan i sugestii zeby ratowac Polske XD

32 minuty temu, huudyy napisał(a):

przepraszam, ale co za pierdolenie :E 

jakbys nie wiedzial to wlasnie takie:

Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Myślę, że duża część społeczeństwa, tzw konserwatyści, jest prostu złymi ludźmi. 

ale przeciez dobrze wiedziales tylko udajesz glupiego bo jestes okopany

33 minuty temu, huudyy napisał(a):

kolejna odklejka - skąd wiesz na co dokładnie głosował, skąd wiesz w co wierzył?

wiem bo pisal, to jest ta roznica ze pisze jak cos wiem a nie zeby sie przywalic do kogos jak okopani (np ty) z calkowicie smieciowymi postami

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, TheMr. napisał(a):

@maxmaster027 Tak jak ja, i pewnie duże grono użytkowników, nie mamy pojęcia o czym ty gadasz. Merytorki zero, odnośnie całego wywodu to złapać jakiś sens jest bardzo ciężko, bo tego sensu praktycznie nie widać, bajdurzysz o czymś o czym chyba tylko osoby z twojego uniwersum by zrozumiały. Żyjesz w innym wymiarze czy na innej planecie? Bo to niemożliwe ze skończyliśmy podobne szkoły. 

Teorią i wniosek że indywidualność prowadzi do rozwarstwienia społecznego to same się komentują, bo to jest takie głupie zdanie, że przekraczasz Himalaje głupoty. 
Rozwarstwienie społeczne utrudnia indywidualizm. Kompletnie pomieszały Ci się skutki i przyczyny. Ale to nic dziwnego, bo nic nie potrafisz zrozumieć z tego co Gordon opisuje. 

To czy rozumiesz cos czy nie, jest akurat juz ściśle uzależnione od naturalnego iq. Nie wszystko da sie pojąc. Chciałoby sie powiedziec dzieki za konstruktywna krytyke, ale akurat jest ona nietrafna i w zasadzie jej brak. Tak naprawde nie chce mi sie Tobie tłumaczyc o co chodzi jaki ja mam w tym interes. Od dawien dawna, szkoły typowo Rosyjskie opierały sie o indywidualnosci i ich tok myslenia, gdzie wiekszosc uniwersytetow w usa uczy czego innego w jakims tam stopniu oczywiscie. Ale mowie skoro tak uważasz to spoko ja nie bede Ci mowił czym jest inteligencja kolektywna bo jezeli do tej pory nie rozumiesz i w ten sposob to napisales to znaczy ze nie zrozumiesz nigdy.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

Dobra, wyedytuję, bo chyba myślicie, że ja to piszę, gdy ja wyśmiewam poglądy kolegi. :D

Nie nie, doskonale wiem ze cytujesz kolege, chodzi o reakcje na post, brakuje czegos w stylu "co ten Twoj kolega pie£&$^li" xD 

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, VRman napisał(a):

jak ktoś jest za Trzaskowskim to on takich zna, lewaków w pracy. Oni nic nie wiedzą, nie znają się.

No tak, jakie to typowe w tych czasach. Pewnie gość uważa, że jest ekspertem w każdej dziedzinie, a reszta, w szczególności specjaliści w swojej dziedzinie na niczym się nie znają. A ogółem to pewnie widzi spiski wszędzie i uważa się za lepszego, że je widzi, gdzie inni ślepi :E

• Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Żaden z nich nie ma kręgosłupa, żaden. Ustawki jak ustawy, popierają lub potępiają w zależności od strony która ich aktualnie reprezentuje. Generalnie dziwi mnie to parcie na frekwencję, powinno iść w drugą stronę

A kursy u buków zaczynają się robić coraz bardziej dziwne :E. Ale może być niezły rechot, że buki się ostatecznie pomyliły i to underdog wygrał. Wtedy będę przypominał tym, co gadają, że buki się nie mylą / nie lubią się mylić, buki także się mylą 8:E.

fLKoAqh.jpeg

RfN2dR8.jpeg

QQbmscO.jpeg

kym8b11.jpeg

6ujlvNy.jpeg

GMhl0zz.jpeg

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, kubikolos napisał(a):

tego wlasnie nie lubie u wyborcow PO/KO,

nikt z wyborcow nawrockiego jeszcze mnie nie pytal ani nie namawial na glosowanie, wierza w swoje i na tym sie konczy,

za to od wyborcow trzaska dostalem juz wiele pytan i sugestii zeby ratowac Polske XD

Coś w tym może być, bo zapewne na Parlamentarnych będę słyszał, że nie wolno mi oddać głosu na Razem, bo to stracony głos i trzeba na PO głosować, bo PIS znowu wygra.

Tylko pytanie... to nie jest też czasem wina tego, że co by się nie działo... PIS zawsze ma conajmniej 30%? Nawet jakby małpę wystawili?

Edytowane przez Szambo
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, blabla123 napisał(a):

I znów 4 czy 8 lat rozwalania państaw i cofnięcie nas cywilizacyjnie o kolejne 20.

Wtedy zdobytej władzy już nie oddadzą, Konfa w tym jeszcze pomoże. Przynajmniej nie tak łatwo.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, kubikolos napisał(a):

Nie widzisz, jaką straszną laurkę wystawiłeś czym się różni PiS od KO? :E wg Ciebie PiS to ślepa wiara w swoją partię i brak kontestowania swoich wyborów, gdzie w KO ludzie mają PYTANIA i sugestie.

ale przeciez dobrze wiedziales tylko udajesz glupiego bo jestes okopany

Panie symetrysto, przecież sam go poprawiłem, że to wcale nie są źli ludzie*

*tylko hipokryci

wiem bo pisal

że głosował na PiS? w tym momencie kłamiesz bandyto forumowy.

17 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

w ten sposob to napisales to znaczy ze nie zrozumiesz nigdy.

ale to ty w dalszym ciągu nie dostarczyłeś dowodu na swoją opinię, jedynie szafujesz wyrokami kto ma rację :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Szambo napisał(a):

Coś w tym może być, bo zapewne na Parlamentarnych będę słyszał, że nie wolno mi oddać głosu na Razem, bo to stracony głos i trzeba na PO głosować, bo PIS znowu wygra.

Ja na Razem już nie zagłosuję, bo wkurza mnie obecna postawa Zandberga. Sry, ale powinien jednoznacznie powiedzieć, że kibol w pałacu to przesada.

Ogólnie wydaje mi się, że straci sporo głosów na takiej postawie. Ta debilka z Kutna też nie pomaga.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja na Razem już nie zagłosuję, bo wkurza mnie obecna postawa Zandberga. Sry, ale powinien jednoznacznie powiedzieć, że kibol w pałacu to przesada.

Ogólnie wydaje mi się, że straci sporo głosów na takiej postawie. Ta debilka z Kutna też nie pomaga.

No ale to już sam jesteś w stanie ocenić, że kibol w pałacu to przesada.

Nie znam nikogo kto głosował na Zandberga i idzie głosować na Nawrockiego... wszyscy na Trzaskowskiego.

Opublikowano
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

ale to ty w dalszym ciągu nie dostarczyłeś dowodu na swoją opinię, jedynie szafujesz wyrokami kto ma rację :E 

Ale jaki dowód chcesz, że idealne społeczeństwo opiera sie o inteligencje kolektywna> to jest w pewnym sensie tok rozumowania. Mało Ci dowodów z przeszłośći. Byc moze nigdy nie myslales w ogole w ten sposob stad tak ciezko przychodzi zeby zrozumiec pewne kwestie. 

Generalnie całość tematu nawiązuje do sensu egzystowania prawnikow w społeczeństwie idealnym. Ja uwazam ze sa niepotrzebni. A np. inni uwazaja, że tak bo wtedy można cos regulowac i regulowac i tylko by regulowali. Natomiast jest to zwyczajnie niższy poziom zrozumienia. Natomiast w mniej lub bardziej patologicznych panstwach w jakich zyja obecnie ludzie napisalem, że prawnicy to taki wysoki standard gdzie pomoga człowiekowi oczywiscie za pieniadze itp. 

@TheMr. tutaj posłużył jako młotek swoja wypowiedzią. W zasadzie nic nie wprowadził tylko wyśmiał jak ma to prawdopodobnie w zwyczaju uzywajac przesmiewczego tonu opisujac cos w swietle "himalaje glupoty" co jest juz swojego rodzaju absurdem i strategia jaka przyjal w rozmowach na tym forum.

Coś takiego oczywiscie, czyli swiat idealny jak zreszta napisalem, jest dosc istotne, poniewaz jest to cel, ktory powinno w jakims stopniu obrac panstwo aby do niego dązyć. Jak wszyscy rozumiemy wiele kwestii i rzeczy jest płynnych i zmienia sie z pokolenia na pokolenie, ludzie potrzebuja wolnosci wypowiedzi, tak aby ta roznica dzielaca generacje była mniejsza, a nie wieksza. Tutaj sie pojawia zasadniczy problem, którego niestety jak widac wiekszosc nie potrafi zrozumiec nad czym oczywiscie ubolewam. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

No ale to już sam jesteś w stanie ocenić, że kibol w pałacu to przesada.

Nie znam nikogo kto głosował na Zandberga i idzie głosować na Nawrockiego... wszyscy na Trzaskowskiego.

Głosowałem na Zandberga i też więcej tego nie zrobię. Jestem zawiedziony tym, że facet nie powie głośno, że pałac to nie miejsce dla bandziora. 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Szambo napisał(a):

Tylko pytanie... to nie jest też czasem wina tego, że co by się nie działo... PIS zawsze ma conajmniej 30%? Nawet jakby małpę wystawili?

a PIS po 8 latach rzadow PO wygral 100% vs 0%? ;)

tu i tu jest spora czesc zelaznego elektoratu, na tym polega sila duopolu, nawet tu na forum masz wlasnie przedstawicieli calkowicie zabetonowanych, oczywiscie oni postrzegaja siebie jako tych inteligentnych ale to wlasnie oni walcza o jedna z partii w swoim wolnym czasie atakujac wszystkich przeciwnikow, tylko robia to w internecie zamiast w realu jak jedno pokolenie wczesniej. Na tym polega wlasnie zabetonowanie

11 minut temu, huudyy napisał(a):

że głosował na PiS? w tym momencie kłamiesz bandyto forumowy

pisal wielokrotnie, nawet chwile temu, wiec szybko zostales wyjasniony klamco forumowy

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Głosowałem na Zandberga i też więcej tego nie zrobię. Jestem zawiedziony tym, że facet nie powie głośno, że pałac to nie miejsce dla bandziora. 

Ja miałem wybrac pomiedzy Zandbergiem, Mentzenem a Hołownią. I w koncu obejrzałem wywiad z Kwasniewskim. Zapytany, jakie są szanse że kandydat z poza wielkiej dwójki partii PiS PO dostanie sie do drugiej tury. Kwasniewski odpowiedział "0% szans ze tak sie stanie" Wiec nie poszedlem bo to tylko ważenie elektoratu, moze i wazne, ale jakos mnie nie jara. Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

Opublikowano

Spokojnie, Trzaskowski wygra 2ga ture, nie ma powodu do niepokoju. 

200.webp

2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

To jest wlasnie problem z Holownia - on duzo i ladnie gada, ale kompletnie nic z tego nie wynika. Mial byc nowym otwarciem, a stal sie przybudowka KO. Dokladnie to, o czym mowil wczoraj Mentzen. 

• Upvote 3
Opublikowano
31 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wtedy będę przypominał tym, co gadają, że buki się nie mylą / nie lubią się mylić, buki także się mylą 

Trend, a nie czy się mylą czy nie. Gdyby dało sie przewidziec wynik, nie byloby zakładów. Trend się zmienił, buki teraz po tygodniu dają wieksza szanse Trzaskowskiemu.  To trochę odwrotnie niż tutaj :hmm:

Opublikowano
11 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Generalnie całość tematu nawiązuje do sensu egzystowania prawnikow w społeczeństwie idealnym. Ja uwazam ze sa niepotrzebni. A np. inni uwazaja, że tak bo wtedy można cos regulowac i regulowac i tylko by regulowali. Natomiast jest to zwyczajnie niższy poziom zrozumienia. Natomiast w mniej lub bardziej patologicznych panstwach w jakich zyja obecnie ludzie napisalem, że prawnicy to taki wysoki standard gdzie pomoga człowiekowi oczywiscie za pieniadze itp. 

Co masz na myśli świat idealny? Bo w idealnym świecie w teorii nie powinni istnieć, skoro nie ma przestępstw, tyle, że nie żyjemy w utopii i taki dyskurs filozoficzny w temacie politycznym nie ma żadnego sensu :E 

13 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Coś takiego oczywiscie, czyli swiat idealny jak zreszta napisalem, jest dosc istotne, poniewaz jest to cel, ktory powinno w jakims stopniu obrac panstwo aby do niego dązyć.

Można próbować dążyć, ale ideału NIGDY nie osiągniesz. 

13 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Jak wszyscy rozumiemy wiele kwestii i rzeczy jest płynnych i zmienia sie z pokolenia na pokolenie, ludzie potrzebuja wolnosci wypowiedzi, tak aby ta roznica dzielaca generacje była mniejsza

Dlatego polaryzujmy dalej społeczeństwo na prawako-katolo-dziadów i lewako-homo-dzieciaków :E 

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ej, nie laduj mnie do tego wora, ja nikogo tu nie popieram, zwyczajne przeczucie ze Rafal po prostu wygra. 

image.png.77d575fd7691460c05fd0b722f1925a3.png

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, skypan napisał(a):

W II turze powinna być 3 opcja co w tym sondażu. Inny kandydat :E

Niepoważne te wybory, więc sam się zastanawiam czy nie narysować karnego kutasa na karcie :hihot:

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

(...). Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

Fajnie gada, kiedy gada. Facet znika wtedy kiedy powinien budować swój kapitał polityczny. Pewnie kolejny raz obudzi się przed następnymi wyborami. 

• Thanks 1
  • Upvote 1