Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem z Marszu Niepodległości. Było spokojnie, mimo kompletnych debili prowokujących na kilku balkonach. Kij im w szprychy. Najśmieszniejsze, że prowokujący bardzo chciał żeby podburzyć tłum ludzi, ale już swojej gęby nie chciał pokazać. Nasadził w pieluchę i gębę zasłonił. 

Nie udało się na szczęście prowokatorom podpalić żadnego tojtoja. 

Teraz tylko czekać na frekwencję w plastusiowych mediach. TVN poda 30tyś, papier toaletowy Michnika około 35tyś, a Ratusz z policją 41tyś. 

Normalnemu człowiekowi pozostaje się z tego śmiać, bo to czas fikołków jakich Blanik by się nie powstydził. :rotfl2:

Edytowane przez Grandal
  • Like 1

Koleżanka ma problem z synami, pierw starszy, potem młodszy za jego przykładem, trafił w takie środowisko, powtarzają jakieś popierdółki, które wciska im się do głowy, a zapytani o proste przykłady z historii kraju, jakieś daty, czy postacie, ani be, ani me, ani kukuryku

najbardziej przykre jest to, że próbują zmonopolizować pojęcie patriotyzmu i Polskości, a to zwykła trzoda ze stadionów, którą pisowska mafia podjudzała przez lata

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 10

3 minuty temu, RyszardGTS napisał(a):

"ale od kiedy poznałem kwiat polskiej młodzieży za granicą to zapragnąłem się nie identyfikować z nim"

Coś w tym jest, nawet więcej niż tylko coś :)

W NL wymagają dowodu o niekaralności tylko z NL. Gdyby wymagali z PL to pewnie 70% lub więcej musiałoby stąd wyjechać. Czego się tu człowiek nie naoglądał.

Polak Polakowi Polakiem, a kwiatki polskich elit znajdziesz wszędzie, czy to w kraju, czy za granicą, problem teraz jest taki, że splugawili określenie "patriota", czy "polska walcząca", przez takich typów niestety, ale noszenie tak ważnych symboli jest obciachem

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
  • Upvote 1

8 minut temu, Boldwyn napisał(a):

O pamiętam otwarcie rynku pracy w UK jak nagle się spokojnie zrobiło na ulicy i lokalne dresiki poznikały...

Mieszkam na jednej z gorszych dzielnic Bydgoszczy. Szwederowo. Niegdyś w pysk można za dnia było tu dostać. Po 2004 roku z roku na rok co raz lepiej. Pamiętam jeszcze czasy szkoły średniej, mało ciekawa okolica. Teraz? Jakieś darcie japy za oknem pod żabka to maks co zauważam.

36 minut temu, Winter napisał(a):

Nie lubię polskich obchodów, pochodów i innych pseudopatriotycznych uniesień. Kiedyś na to inaczej patrzyłem, ale od kiedy poznałem kwiat polskiej młodzieży za granicą to zapragnąłem się nie identyfikować z nim. To jest jakiś genetyczny szczep zza Uralu.

25 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

:E

W UK też jest/było sporo "naszej elity" ;) 

O tak najwięksi patrioci Polska w sercu, na ustach i na koszulce, oczywiście dodatkowo pustka pomiędzy uszami i brak wykształcenia, o znajomości języków przez litość nawet nie wspominam. Wyklęci patrioci, wygnani z ojczyzny przez Niemca Tuska i lewacką UE musieli niczym Polacy po II WŚ siedzieć na uchodztwie w GB.

Zawsze mnie zastanawiała skąd wynika korelacja pomiędzy brakami w wykształceniu a źle pojętym werbalnym patriotyzmem.