Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, matakujce napisał(a):

Powiedziałbym że ty wyjątkowo się zamknąłeś w swojej bańce, a  przez te wszystkie  złośliwe i chamskie komentarze nie narobiłeś sobie przyjaciół.  

Tylko, że ja tu nie przyszedłem szukać przyjaciół tylko rozmawiać. Na rozmowę z ludźmi, którzy mają obsesję na punkcie Tuska, Trzaska, migrantów, LGBT, Niemców, Francuzów itd. szkoda czasu bo i tak argumenty nie są w stanie się przebić przez "pole siłowe".

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tylko, że ja tu nie przyszedłem szukać przyjaciół tylko rozmawiać. Na rozmowę z ludźmi, którzy mają obsesję na punkcie Tuska, Trzaska, migrantów, LGBT szkoda czasu bo i tak argumenty nie są w stanie się przebić przez "pole siłowe".

Znowu mówisz o sobie? :rotfl2:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, adashi napisał(a):

Przepływy były w kierunku dokładnie odwrotnym, jeszcze przed drugą turą. Po jej wynikach może się to tylko nasilić. Działa mechanizm nadziei na koniec popisu. Oczywiście ta nadzieja jest niewielka. Ale da i tak wiatr w żagle pobocznym partiom.

A PO jest żywym trupem.

Nie, przepływy elektoratu są tu z lewicy w stronę KO od lat. A teraz możliwe że do parlamentarnych wchłoną kolejną "porcję" polityków lewicowych.

Jaką II turę? Co to ma do parlamentarnych?

PO była w ciężkiej sytuacji, ale powrót Tuska to zmienił. W efekcie z kilkunastu procent i bliskiego rozpadu partii przeszli w kilka lat do bycia większością w koalicji rządzącej Polską.

Jeśli ktoś jest dziś politycznym żywym trupem to raczej Hołownia jak i PSL. Będą się musieli mocno postarać by wejść do sejmu po kolejnych wyborach. A nawet jak się uda to z mniejszą reprezentacją niż mają teraz.

P.S. Jeśli KO zdecyduje się na rozejście na dwa ugrupowania przed parlamentarnymi to ta z Tuskiem wchłonie Hołownię, a z Trzaskowskim sporo z Lewicy.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie dowieźli absolutnie niczego. Mieli rozliczyć PiS i wyprowadzić kraj na prostą. Tymczasem nie zrobili NIC dla ludzi, tylko dla siebie. 

Jedynym argumentem jest, że Duda by wetował, tymczasem zawetował 6 ustaw, a podpisał prawie każdą. Ehhhh.

Mnie trochę dziwi wielkie zdziwienie, że tak mocno odpłynął im młody elektorat. Wydają się  być tym mocno zaskoczeni. 

Sama kwestia rozwiązania problemu mieszkalnictwa powinna dać im klarowną odpowiedź. Przy parlamentarnych mieli cudowne pomysły uzdrowienia rynku, a tymczasem jaka jest rzeczywistość każdy wie. 

I ja nawet nie liczyłem na widoczne zmiany tak od razu. Temat jest gęsty i trudny, ale co oni w nim konkretnie zrobili? Co zrobił Paszyk? Co zrobił Hetman? Przecież oni ewidentnie nie chcieli tego popchnąć w żaden sposób do przodu. Już nawet nie mówię o efektywności wprowadzanych zmian, ale w ogóle o zapowiadane zmiany, o samą próbę (obiecali to cholernie mocno!) zawalczenia w tej kwestii. 

Jak młodzi mają nie być zawiedzeni? Sam bym na Nawrockiego nie zagłosował, wolałbym już w ogóle nie oddać głosu, mimo wszystko młodzi jednak woleli odpłynąć w większości do sutenera. Młodzi, którzy w dużej mierze obecnej koalicji dali władzę...

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
46 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie ja szukam sobie wrogów wokół i zamykam się we własnej bańce ale jak powiedziałem, ile można się kopać z koniem.

Odpuść "dyskusję" z nim. Nie bez powodu mam tego osobnika na czarnej liście. 

Nie doprowadzi to do niczego konstruktywnego i będziesz ciągle atakowany. 

Nie ma po prostu sensu :) 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, michaelius33 napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mentzen-oglasza-marcin-mozdzonek-dolacza-do-konfederacji,nId,21824545

Ciekawe czy teraz nie otworzy się lawina takich deklaracji bo do tej pory wspieranie Konfederacji było mocno stygmatyzowane a teraz pokazali , że są dużym liczącym się graczem i zostali odczarowani wizerunkowo

No, może jak się pozbędą szurków od Bosaka :) 

Opublikowano
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Prezydent nie wdraża wizji. Żadnej.

W ujęciu czysto konstytucyjnym tak powinno być ale dobrze wiemy, że nam się trochę to rozjechało w latach 2015-2025 i prezydent w rękach wiadomej partii stał się zwykłą marionetką partyjną, z konstytucyjnej funkcji prezydenta nie został nawet popiół.

29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jeśli popatrzysz sobie na kompetencje polityczne Polaków to większość tego nie będzie wiedzieć. Nie bez powodu padały obietnice wyborcze, które nie mają najmniejszych szans na wprowadzenie.

Ten festiwal obietnic obserwowałem z zażenowaniem ale co zrobisz, pierwsza strona zaczęła to druga musiała się dostosować...

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, michaelius33 napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mentzen-oglasza-marcin-mozdzonek-dolacza-do-konfederacji,nId,21824545

Ciekawe czy teraz nie otworzy się lawina takich deklaracji bo do tej pory wspieranie Konfederacji było mocno stygmatyzowane a teraz pokazali , że są dużym liczącym się graczem i zostali odczarowani wizerunkowo

Możdżonek od dawna wspierał Konfederację, nawet miał być ich kandydatem w wyborach prezydenta Olsztynu.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

W ujęciu czysto konstytucyjnym tak powinno być ale dobrze wiemy, że nam się trochę to rozjechało w latach 2015-2025 i prezydent w rękach wiadomej partii stał się zwykłą marionetką partyjną, z konstytucyjnej funkcji prezydenta nie został nawet popiół.

Nie zgadzam się. O ile Duda był tylko długopisem - z wyjątkiem kilku drobnych spraw - to nie wykraczał poza kompetencje przewidziane w Konstytucji. (z wyjątkiem jej naruszenia na początku, przy przejmowaniu TK, SN, KRS). 

Ale na pewno wykraczał poza Konstytucję mniej nich Lech Wałęsa, który sobie "dorabiał" kompetencje jak mu pasowało.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ten festiwal obietnic obserwowałem z zażenowaniem ale co zrobisz, pierwsza strona zaczęła to druga musiała się dostosować...

Chciałbym wierzyć, że tak było, ale nie wierzę.

Wszyscy mainstreamowi kandydaci gadali te same brednie.

Wyjątkiem byli Stanowski i chyba Braun. 

Cała reszta leciała z łgarstwami. Hołownia chyba jeszcze tylko sprytnie mówił o swojej wizji, ale kontekst był jaki był.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

trzask to juz lepiej niech zniknie, przegrac z duda i nawrockim....

co za wstyd

Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym nie wiadomo co z rekonstrukcją rządu

rekonstrukcja niczego nie zmieni bo to nie w tym jest problem ze zmienisz kilka podrzednych nazwisk na kilka innych podrzednych nazwisk,

tusk to jeden z prawdziwych liderow polskiej sceny politycznej a PO zawsze mialo dobre pomysly, po prostu nie chcieli ich realizowac, do kazdych wyborow ida z zamiarem oszukania ludzi

pytanie wiec dlaczego nie chca tego realizowac skoro zamiast tego wola sie wymieniac wladza z pisem co kilka lat

42 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Nie dość, że ułamek, to większość propozycji było kontrowersyjne czy też sprzeczne z interesem państwa.

bzdura, zwyczajowo wszystko co zrobia to demokracji nazwa kontrowersyjnym czy sprzecznym z interesem panstwa, to jak pis cos wymysli to bedziesz pisal ze to jest kontrowersyjne ale jak KO zaproponuje jakies lewicowe odchyly to bedziesz pisal ze to postepowe zmiany mimo ze dla calej drugiej strony politycznej bedzie to ..kontrowersyjne

po prostu zwyczajna wojna polityczna

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Kibole są za konfederacją, więc czemu nie sportowcy? Na jedno wychodzi.

• Confused 1
Opublikowano
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dla mnie to nie Nawrocki wygrał, to Trzaskowski przegrał na życzenie sztabu.

Jeszcze miesiąc przed wyborami nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby że Trzaskowski przegra :E Sam w to nie wierzyłem do dnia wyborów :E 

• Confused 2
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jeszcze miesiąc przed wyborami nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby że Trzaskowski przegra :E Sam w to nie wierzyłem do dnia wyborów :E 

ja tak samo, liczylem na pekniecie balonika ale nie wierzylem :hihot:

nawet po 1 turze myslalem ze tak sie zmobilizuja ze trzask wystrzeli

• Upvote 1
Opublikowano

@kubikolos tu tylko dziękować Tuskowi i całej KO za to, że nie dowieźli absolutnie NIC ze 100 konkretów na 100 dni. Oszukali kobiety i przedsiębiorców przede wszystkim. Dodatkowo ludzie po prostu nie chcą oddawania władzy nad wojskiem/przemysłem zachodowi, a dla nich najlepiej byłoby u nas wszystko albo zamknąć albo oddać pod władanie Niemcom. 

Chwalili się ostatnio tarczą wschód. Hahhahaha, kto wybudował mur na granicy? Pomijam jego jakość. Natomiast kto woził pizzę nielegalnym imigrantom? Kto wytaczał sprawę bo nie wpuścili posłanek na teren zamknięty? Kto opluwał polski mundur? Ludzie pamiętają takie rzeczy. 

I zgadzam się że powinno się głosować na człowieka (prezydenta), ale u nas głosuje się na partię. Nie ma niezależnych kandydatów, nie są w stanie istnieć samodzielnie. Muszą być partyjni.

I teraz wyskakuje Hołownia mówiąc, że to nie ludzie tylko izba powinna wybierać prezydenta. Co za dzban xD 

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

teraz wyskakuje Hołownia mówiąc, że to nie ludzie tylko izba powinna wybierać prezydenta. Co za dzban

Generalnie to nie jest głupie rozwiązanie. Jednak przy obecnej polaryzacji jest. To jest propozycja w alternatywnej rzeczywistości.

Opublikowano

Oczywiście że w idealnym świecie to nie jest głupie rozwiązanie, ale u nas będzie. 

Może niech wyjdzie z realną propozycją jak kwota wolna od podatku albo poprawa mieszkalnictwa? Nieeee po co, dejcie stołek jestem rotacyjnym marszałkiem hurr durr :E 

Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Moim zdaniem - bardziej głosujemy na człowieka i to co sobą reprezentuje. 

A te wybory skutecznie sprowadzono do referendum nad rządem Tuska i elitami, które BONŻUR reprezentuje.

Mimo to, tłumacząc coś tak prostego wyborcom PO, czuję się, jakbym wykładał fizykę kwantową.

Jeszcze podam wam tip z odległego Saturna – większość ludzi głosuje emocjami i po kryteriach, które dla was są kompletnie niezrozumiałe. Mam nawet koleżankę, która głosowała na Zandberga, a potem na Nawrockiego, żeby "PO nie miało pełni władzy". Głupie? No głupie. Działa? No działa. W takim razie nie jest głupie. To po prostu PO nie rozumie, jak grać w grę.

No i prawda jest niestety taka, że gdyby rząd miał dobre notowania, to Trzaskowski by wygrał. A czyja wina, że nie miał? To już zagadka dla was.

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Odpuść "dyskusję" z nim. Nie bez powodu mam tego osobnika na czarnej liście. 

Nie doprowadzi to do niczego konstruktywnego i będziesz ciągle atakowany. 

Nie ma po prostu sensu :) 

Masz mnie na czarnej liście,bo przyrównałem Cię do typka, który coś tam napisał :)

A wcześniej pękł Ci tyłeczek bo powytykałem Ci bezczelne kłamstwa

I w dalszym ciągu jedyne co potrafisz to łgać :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Masz mnie na czarnej liście,bo przyrównałem Cię do typka, który coś tam napisał :)

A wcześniej pękł Ci tyłeczek bo powytykałem Ci bezczelne kłamstwa

I w dalszym ciągu jedyne co potrafisz to łgać :)

Nie po prostu jesteś patologicznym kłamcą albo opłaconym klakierem. 
to co tutaj wypisujesz to jedno wielkie kłamstwo nikt nie będzie tego prostował

• Like 1
  • Upvote 7