Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Dimazz napisał(a):

Tusk musi się ogarnąć.

Bez szans. Ten człowiek jest niereformowalny i wie wszystko najlepiej.

I przypomnę jeden fakt – KO nadal przegrała z PiS-em w 2023.

1 minutę temu, VRman napisał(a):

Po prostu propaganda vs. społeczeństwo nie nauczone jak sobie z nią radzić. 

Propaganda by się tak nie przebiła, gdyby nie słabość rządu. Sporo elektoratu z 2023 olało te wybory, bo nie widzą, aby PO się znacząco różniło od PiS.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@blabla123

No ale co się stało to się nie odstanie. Trzeba to przyjąć na klatę i działać dalej. Tu pozytywne są wypowiedzi Tuska.

LOL!!! No takich rewelacji to się szczerze nie spodziewałem 😀😀

Nie chcę żeby ktokolwiek tutaj poczuł się urażony, bo nie taka jest intencją tego postu, ale sorry, muszę to napisać. 

Po tym co usłyszałem od Tuska w studiu u Pana Rymanowskiego, jak i po ostatnich wypowiedziach, uważam że każdy kto tego Tuska i całe jego towarzystwo, w jakikolwiek sposób wspiera, bądź darzy tzw. "wyborczym zaufaniem" - ten jest na poziomie intelektualno-duchowym Jacka Muranskiego, z żoną lub bez 😀 

Litości, myślenie naprawdę nie boli. 

Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Dupa tam, panie Ferdku

Po prostu propaganda vs. społeczeństwo nie nauczone jak sobie z nią radzić. 

A nas ktoś uczył? Powtórzę to co powiedziałem już w innym poście - owce. To zresztą nie tylko propaganda, wysoki poziom odmów sondażowniom idealnie pokazuje, że bardzo duża grupa doskonale wiedziała na kogo głosuje. To samo nawet widać w tym wątku.

11 minut temu, VRman napisał(a):

Ja dostałem niemal w twarz od kolegi jak powiedziałem, że nie głosuję na Nowogrodzkiego. Kolegą znam 40 lat. Kolega ogląda TV Republikę realnie i wszystko inne (tak twierdzi)

Żadnych wałów na mieszkaniu nie było. Nic. Wszystko to tylko kłamstwa Tuska.

Brzmi jak typowy "prawy patriota". Musi być przekaz, jak nie z ambony to ze szczujni bo inaczej owieczka się gubi i co więcej musi to być przekaz zgodny z oczekiwaniami.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Natomiast między innnymi to, co jest powielane niżej, tutaj akurat przez największego forumowegop hipokryte dalej jest pożywką bez potwierdzenia :)

Nie złożył i nie złoży żadnego pozwu przeciwko autorom artykułu. W sądzie wyborczym wszystko by się wyjaśniło w 24h. Wie o tym i dlatego postanowił przemilczeć.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kalderon napisał(a):

Nie złożył i nie złoży żadnego pozwu przeciwko autorom artykułu. W sądzie wyborczym wszystko by się wyjaśniło w 24h. Wie o tym i dlatego postanowił przemilczeć.

GDZIE SĄ K***A APARATY PAŃSTWOWE??????

On ma na siebie składać? Skoro sprawa jest tak jasna to dlaczego ABW i prokuratura tego nie grzeją?

Edytowane przez crush
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Wiedziała i mówiła nawet, że zagłosowałaby na kozę, gdyby nie widziała w niej Tuska.

Gdyby ich spytać co Tusk takiego złego zrobił to by nie przetrwali walki na argumenty, ba, nawet by ich nie przyjęli do wiadomości. Czysty fanatyzm i tyle a samodzielne myślenie zbędne bo po co się przemęczać.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

Gdyby ich spytać co Tusk takiego złego zrobił to by nie przetrwali walki na argumenty, ba, nawet by ich nie przyjęli do wiadomości. Czysty fanatyzm i tyle a samodzielne myślenie zbędne bo po co się przemęczać.

No nie wiem, bo według mnie, to g*wno robił i chciał się śmignąć dwie kadencje na rozliczaniu PiS.

A że teraz rzeczywistość dzieje się szybciej – wyborcy powiedzieli SPRAWDZAM.

Tylko tyle.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Tak samo poznamy po przyszłej koalicji PiS-Konfederacja. Z przykrymi konsekwencjami dla jednej z koalicjantów.

Tak samo poznamy po przyszłej koalicji KO-konfederacja. Z przykrymi konsekwencjami dla jednej z koalicjantów.

Opublikowano
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale odklejka. Jak zwykle wielkomiejski #wyjeżdżam elektorat PO nie rozumie, dlaczego przegrali. To nie PiS wygrał, tylko Tusk przegrał.

Powody można mnożyć, ale kilka głównych ci wymienię (zresztą z tego powodu prędzej bym się porzygał, niż na nich zagłosował):

• Premier nic-nie-mogę, który ma absolutnie zero sprawczości, nawet nie potrafi dogadać głupiego kompromisu aborcyjnego. Przecież Duda tam nawet nic nie musiał im wetować.

• Wszechobecne koryto, które było tylko wymianą twarzy pisowskich na peowskie i pslowskie. Sry, ale nawet ja, będąc w tutejszej bańce, nie umiałbym się tego wypierać. MIAŁO BYĆ INACZEJ

• Parcie w strony prywatyzacji NFZ, któremu już w sierpniu skończą się pieniądze w obecnym budżecie. Ludzie raczej oczekują poprawy i dofinansowania systemu niż jego prywatyzacji.

• Wszechobecne robienie gały deweloperom. Ja przez ostatnie pół roku miałem wrażenie, że tylko Lewica i P2050 ostatkiem sił próbują powstrzymywać te śmieszne dopłaty.

• Wszechobecne kłamstwa DT, który miał mieć na koniec maja X ustaw deregulujących, a wiesz, co ma? A właśnie, że ma jak zawsze – g*wno.

I podam dla mnie niestety powód koronny – ja osobiście NIE WIERZĘ, że ten rząd z RT jako prezydentem wziąłby się do roboty. Raczej po prostu dalej próbowałby się lenić dwa lata.

No i proszę, leniwy premier dostał dokładnie to, na co zasłużył – stadionową nawalankę i dezintegrację jego partii.

Czytać to panowie lewaki i inne demistery po trzykroć, bo bardzo trafnie to zostało ujęte.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, crush napisał(a):

Skoro sprawa jest tak jasna to dlaczego ABW i prokuratura tego nie grzeją?

To jest właśnie zastanawiające. Temat grzany w mediach do oporu, ale gdzie w tym wszystkim są służby? Gdzie jakiekolwiek działania, aby wyjaśnić przeszłość uśmiechniętego Kena? 

No mi ma, bo działają tak samo sprawczo jak obecny rząd...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Kris194 napisał(a):

A nas ktoś uczył? Powtórzę to co powiedziałem już w innym poście - owce. To zresztą nie tylko propaganda, wysoki poziom odmów sondażowniom idealnie pokazuje, że bardzo duża grupa doskonale wiedziała na kogo głosuje. To samo nawet widać w tym wątku.

Jakie dokładniej "to samo" widać w tym wątku?

Odmowy respondentów spowodowane są tym, że część z nich sondaże odbiera jako coś co się robi w celu bliżej niesprecyzowanego zafałszowania wyborów. Część odmów jest też spowodowana tym, że ludzie nie chcą ujawniać przed znajomymi na kogo głosowali, tym bardziej że w takich ankietach pytań jest dużo, n.in.  o preferencje w poprzednich wyborach, metryczka itd. Oczywiście nagonka na kandydata Nawrockiego też spowodowała znaczną liczbę odmów.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, crush napisał(a):

GDZIE SĄ K***A APARATY PAŃSTWOWE??????

On ma na siebie składać? Skoro sprawa jest tak jasna to dlaczego ABW i prokuratura tego nie grzeją?

Prokuratura i ABW nie są od grzania. Sprawa przedawniła się po 10 latach czyli wiele lat temu, służby nie mają tu nic do powiedzenia.

16 minut temu, crush napisał(a):

Kongres odrzucił jego cięcia.

Jego cięcia to było 30 mln $ z budżetu parku narodowego. Po weryfikacji baboli DOGE zaoszczędziło by tylko ułamek kwoty o jaką Trump podwyższył wydatki.

20 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A że teraz rzeczywistość dzieje się szybciej – wyborcy powiedzieli SPRAWDZAM.

Część powiedziała sprawdzam i nie poszła na wybory, a część w pełni łyknęła propagandę drugiej strony (o fałszywych atakach na Nawrockiego, o nadchodzącym napływie czarnych imigrantów, o zniszczeniu Polski przez czyhających Niemców itp).

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Ja dostałem niemal w twarz od kolegi jak powiedziałem, że nie głosuję na Nowogrodzkiego. Kolegą znam 40 lat. Kolega ogląda TV Republikę realnie i wszystko inne (tak twierdzi)

Na jego częściową obronę... Media potrafiły tak długo straszyć duperelami, często z tyłka oraz same organizować urodziny hitlera w lesie lub pastować dziennikarzy na czarno i puszczać ich w marsz, że wyparcie jako pierwsza reakcja to coś spodziewanego.
Sam myślałem, że stare znajomości z ringu oraz kibolstwa, to kolejny wymyślony nazizm, bo już wiele razy krzyczeli wilk, aż zobaczyłem tatuaże. :E 
Jednocześnie wiem jak ludzie mogą wpaść w sympatię do ówczesnych Niemców. Wystarczy silna nienawiść do komunizmu, przysłaniająca wady nazizmu oraz przekonanie, że lepiej byłoby iść z Niemcami na Rusków, plus oczytanie się bohaterskich walk przeciw komunistom. Sam znam obydwie strony medalu, wiec nawet gdy czuję sympatię do Niemców po operacji Barbarossa to potrafię szybko uszczypnąć się pamięcią o ich obrzydliwościach.

Nawet gdy media trafią na coś prawdziwego, to robią z igieł widły. Natomiast Tuskowi przecieka dokument "Strategia nowej równowagi" i to już nie są wizerunkowe przepychanki, lecz konkretne dążenia.
A PIS ma paliwo na kampanię oblężonej twierdzy...

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, kalderon napisał(a):

Prokuratura i ABW nie są od grzania. Sprawa przedawniła się po 10 latach czyli wiele lat temu, służby nie mają tu nic do powiedzenia.

Aha. Czyli te rewelacje równie dobrze mogą być wyssane z palca.

No to temat zamknięty. Nawrocki niewinny.

5 minut temu, kalderon napisał(a):

Jego cięcia to było 30 mln $ z budżetu parku narodowego. Po weryfikacji baboli DOGE zaoszczędziło by tylko ułamek kwoty o jaką Trump podwyższył wydatki.

Jego propozycji było dużo więcej.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Weźcie mi tych ludzi z oczu. Nie można było tego zrobić tydzień temu?

Zandberg (co się porobiło, żebym ja Zandberga wystąpienie obejrzał :E ) też mówił, że proponował ustawę, ale się na niego wypięli.

To na serio coraz mocniej wygląda jakby oni specjalnie udupili swojego kandydata, bo wygodniej jest móc cisnąć ściemę "przecież nie mogliśmy, bo ten wstrętny prezydent nam wszystko blokował".

Z drugiej strony... oglądając wydarzenia w kampanii w USA i poczynania Demokratów, miałem dokładnie takie same odczucia, czyli "no nie, jak oni mogą być aż takimi debilami". Może więc oni prostu jednak są tacy tępi.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, VRman napisał(a):

Zandberg (co się porobiło, żebym ja Zandberga wystąpienie obejrzał :E ) też mówił, że proponował ustawę, ale się na niego wypięli.

Takie ustawy to można kupić w każdym sklepie z ustawami. Papier przyjmie wszystko ale rzeczywistość już niekoniecznie.

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, copyname napisał(a):

Właśnie, oskarżenia oskarżeniami. Nawrocki jakoś planuje pozywać za te niby oszczerstwa czy faktycznie nic nie robią i z drugiej strony przyznają się do wszystkiego? :E

Pewnie przeczekają aż temat ucichnie, a teraz nie będą robić żadnych pozwów bo niczego to już nie zmieni i wracanie do tematu będzie bardziej negatywne dla Nawrockiego, niż dla samych pozwanych. Zresztą oprócz tej kawalerki którą już i tak oddał, to pozostałe dowody typu ustawki czy to rzekome alfonsowanie to tak naprawdę mało znaczące tematy, bo nikt żadnych konkretów nie przedstawił, za rękę nie złapał, a głównym dowodem w tej sprawie są słowa jednego czy drugiego bandziora. 

A jak już Nawrocki zostanie zaprzysiężony, to będą ważniejsze bieżące sprawy i tematy, w między czasie wybuchnie pewnie kolejna aferka czy to z KO czy PiS-em w roli głównej, więc temat przeszłości Nawrockiego zejdzie nawet nie na drugi, ale na trzeci czy czwarty plan. Tak to widzę.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Mówiłem, albo nowe wybory parlamentarne, albo 2,5 roku dramatycznej tragikomedii. 

Tragikomedia to będzie dla ludu, ale dla polityków i ich rodzin po spółkach skarbu państwa, fundacyjkach i wielu podmiotach powiązanych to szansa na duży hajs $$$$$$ jeszcze 2,5 roku :)  Skala oczywiście mniejsza niż za PiS ale obecna władza bardziej nasycona po 1989 :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1