Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Winter napisał(a):

Tusk na to nie pozwoli. On Hołowni nie znosi. Szczególnie za to, że Hołownia zamiast od razu poprzeć Trzaskowskiego sam wystartował.

Nie ma nic dziwnego w tym że każda partia miała swojego kandydata. Akurat o to Tusk na pewno nie jest zły, bo nie mogło być inaczej. A do drugiej tury Hołownia właśnie od razu poparł Trzaskowskiego.

Także miejsce na listach się dla niego i paru jego ludzi znajdzie.

Będzie też służył do przyciągania elektoratu centrowego, do coraz bardziej lewicowej KO.

Opublikowano
14 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Wzrusza mnie do łez jak politycy PO używają Leppera do atakowania pisu. Chyba zapomnieli jak ten polityczny gargamel jechał po nich próbując podlizywać się Kaczyńskiemu.

Opublikowano
14 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Coś mi dzisiaj mignęło, ze Kosiniak&Kamysz jest przeciwny uproszczeniu procedury rozwodowej. Podobno to wpłynie negatywnie na demografię :D Te kleszcze z PSL to już wszystko blokują.

Obiło mi się wczoraj o uszy, że dlatego iż jak będą zbyt łatwe rozwody to młode pary w pierwszym roku nie będą chciały mieć dzieci. Oni dalej siedzą w swoim szambie i dolewki sobie robią XD Kto normalny albo nie bogaty chce mieć dzieci w tym kartonie?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, blabla123 napisał(a):

Obiło mi się wczoraj o uszy, że dlatego iż jak będą zbyt łatwe rozwody to młode pary w pierwszym roku nie będą chciały mieć dzieci. Oni dalej siedzą w swoim szambie i dolewki sobie robią XD Kto normalny albo nie bogaty chce mieć dzieci w tym kartonie?

Mają rację... 

Łatwe Rozwody i Dostępność Mieszkań to wrogowie dzietności...a nie czekaj :wariat:

Dostępność Mieszkań... jaka dostępnośc mieszkań... RELEASE THE PASZYK!!! :konik:

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Winter napisał(a):

Kałownia wypada z Sejmu xD

Niekoniecznie. Paradoksalnie wczorajsza decyzja PSL-u wzmocni... właśnie PL2050, a PSL będzie na prostej drodze na dno, gdzie mogą osiągnąć góra 3-4% i tym sposobem nie uda się znów wślizgnąć do parlamentu (chyba, że się znowu z kimś się połączą na listy sejmowe, tylko właśnie z kim? bowiem nie widzi mi się totalnie połączenie np. z koroniarzami Brauna).

Największymi hamulcowymi tego rządu okazali się nie Hołownia i jego ludzie, a tak naprawdę PSL :wariat:, ze swoim nagle włączonym "mocnym" konserwatyzmem, gdzie takie rzeczy jak aborcja czy związki partnerskie są be. Nie wspominając o pchaniu mimo wszystko dopłat do kredytów hipotetycznych przez Paszyka, który jest właśnie z PSL-u, co ludziom wręcz się to nie podoba i nawet to jest słuszne, że to spotyka się z mocną krytyką wśród ludzi. PiS-owski kredyt 2% do mieszkań najlepszym tego przykładem.

Godzinę temu, Jinx napisał(a):

Wzrusza mnie do łez jak politycy PO używają Leppera do atakowania pisu. Chyba zapomnieli jak ten polityczny gargamel jechał po nich próbując podlizywać się Kaczyńskiemu.

Śp. Lepper za decyzje polityczne jakie podjął już lata temu zapłacił najwyższą możliwą cenę, ale za to jak jeszcze żył, a PiS stracił władzę w 2007 roku, to mówił wielokrotnie kilka słów prawdy o Kaczyńskich, a szczególnie o Jarku, a to, że wszedł wcześniej z PiS i ludźmi Giertycha z LPR-u w koalicję rządową, to pomogło tylko zrozumieć Lepperowi oraz Giertychowi jaką polityczną kanalią jest Jarosław Kaczyński. Każdy ma swoje zdanie, ale osobiście Leppera po jego śmierci szanuję go jeszcze bardziej niż za jego życia.

A tak śmierć Leppera to było samobójstwo i można w to samobójstwo wierzyć? Uważam, że są jednak wątpliwości, a sam motyw jego śmierci do dnia dzisiejszego nie został w pełni wyjaśniony.

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, Winter napisał(a):

Tusk na to nie pozwoli. On Hołowni nie znosi. Szczególnie za to, że Hołownia zamiast od razu poprzeć Trzaskowskiego sam wystartował.

Też uważam, że ma zbyt duże parcie na szkło. Może ogólnie "fajnie" gada i na początku coś tam wniósł pozytywnego do sejmu ale z czasem to gościu zaczął mnie prawie tak mocno triggerować jak chociażby Kamysz. Nie mogę na gościa już patrzeć, nie jest to poziom pissowców ale odraza wzrokowo-umysłowa jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jinx napisał(a):

W ogóle od kiedy małżeństwo jest warunkiem prokreacji. W Polsce chyba połowa dzieciaków rodzi się ze związków nieformalnych.

W umysłach z gwoździem albo u facetów LGBT znaczy w czarnych sukienkach.