Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Kadajo napisał:

Widzę, że NonbinaryWare zastosowało starą sztuczkę, zrobili w miarę dobry początek, a potem z grubej ruhry.

Ktoś jeszcze ma wątpliwości co do jakości kolejnego Mass Effect'a ? :D

Leje na DA w sumie, ale serce mnie mego boli o Mass Effecta:placz2:. Zniszczą i obrzydzą na 100%.

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, userKAMIL napisał:

W sumie z tymi ocenami wczoraj tak świętowaliście a dziś na steamie 80% już. :fuck: Na ten moment recenzje na plus. Opinie graczy na steamie na plus. Zostaje czepić się już ilości graczy (zobaczymy na weekend) i sprzedaży już w ostateczności. XD

Tłumaczyłem ci to na labie niedawno. Tak samo było z suicide squad kill the justice league. Najpierw grają ci najbardziej nagrzani. Kij wie ilu tęczowych, samych devków i ich rodzin te pozytywy wystawia. A ile kont załatwiła EA. Negatywy też znikają, bo nie widzę niektórych recek z wczoraj. Ocen jest mało ogólnie jak na taki peak. W dodataku gra jest zbudowana tak, ze pierwsze godziny to sprytny bait - i pełno ocen jest wystawionych na tej podstawie. Zobaczymy jaka średnia będzie za kilka tygodni jak już ludki lepiej się zapoznają z tym barachłem.

Opublikowano (edytowane)

Dlatego zaznaczyłem, że jest to stan na teraz. Jak będzie za tydzień czy dwa to się zobaczy. Na dziś na pewno nie jest to gniot jak wielu by chciało. Sam jako zapchaj dziurę do tego Stalkera może jednak pogram...

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
5 minut temu, userKAMIL napisał:

Dlatego zaznaczyłem, że jest to stan na teraz. Jak będzie za tydzień czy dwa to się zobaczy. Na dziś na pewno nie jest to gniot jak wielu by chciało. Sam jako zapchaj dziurę do tego Stalkera może jednak pogram...

Jest gniot imo, ale nie sprawdzę tego na sobie. Ponoć ta gierka jest jako tako tylko na początku i ostatnie godziny. A pomiędzy jest dziesiątki godzin propagandy i prostego jak z mobilki systemu walki i prostackiej itemizacji. To wszystko wyjdzie z czasem.

e:

Nie mam dowodu, ale widziałem wczoraj wieczorem kilka recek, których teraz nie ma. Może autorzy skasowali, a może ktoś inny. Ogólnie znikające negatywne recki na steam, to niestety nie jest nowość. 

Opublikowano

Jeśli mam być szczery to nie miałem w labowym Bingo na 2024 że userKamil powie że jakaś gra jest słaba :E

A jeśli chodzi o oceny na steamie to wziąłbym pod uwagę, że większość osób, która dałaby grze negatywa zwyczajnie gry nie kupiła. Dodając do tego walkę z review bombingiem, kontr-review bombing oraz ludzi, którzy kierują się opiniami dużych serwisów, czy "influencerów", albo zwolenników wartości prezentowanych w Veilguardzie spokojnie można otrzymać te 70%+

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tuhmunud napisał:

Jeśli mam być szczery to nie miałem w labowym Bingo na 2024 że userKamil powie że jakaś gra jest słaba :E

Ja już kiedyś to tłumaczyłem, że sporo gier mi się nie podoba tyle, że nie siedzę w tych tematach no bo po co? Pierwsza lepsza ostatnia Fifa wydałem 400zł zagrałem kilka meczy i poleciało z dysku. Nie będę w tych tematach siedział i narzekał bo szkoda czasu.

Z tym GOTY też sami sobie to wykreowaliście. XD W zeszłym roku BG3 a w tym Wukong (na dziś) i tyle jeśli chodzi o GOTY z mojej strony.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Element Wojny napisał:

Tak jak pisalem, mam cala flaszke whisky w zamrazarce. Jesli nie wierzycie, to wieczorem wrzuce fote na tle ekranu z Veilguardem. 

Robimy czelendż? ;)
Jestem hardcorowym graczem!
Próbuję grać w DA4! ;)

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, userKAMIL napisał:

@Kelam Dla Ciebie może i tak ale dla 80% na steamie na dzień dzisiejszy jednak nie.

Nikt tego nie neguje, ale za cholere nie rozumiem z czego to wynika. Obserwuje rozne fora w temacie tej gry, ale to co widze na Steamie jest wrecz niezrozumiale pozytywne. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ale nie dorabiałbym do tego jakiś teorii spiskowych. Na golu też masz sporo wpisów od ludzi, którym się jednak podoba. Może to kwestia posuchy w RPGach.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, tuhmunud napisał:

A jeśli chodzi o oceny na steamie to wziąłbym pod uwagę, że większość osób, która dałaby grze negatywa zwyczajnie gry nie kupiła. Dodając do tego walkę z review bombingiem, kontr-review bombing oraz ludzi, którzy kierują się opiniami dużych serwisów, czy "influencerów", albo zwolenników wartości prezentowanych w Veilguardzie spokojnie można otrzymać te 70%+

Jest tez cos innego - widze po forach ze duzo grajacych gry nie kupilo, tylko ja zassalo. Tacy opinii na Steamie wystawic nie moga. 

2 minuty temu, userKAMIL napisał:

Nie wiem ale nie dorabiałbym do tego jakiś teorii spiskowych.

Po tym co odwalili w temacie recenzji, kodow i doboru odpowiednich redakcji, zwyczajnie im nie ufam. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał:

Jest tez cos innego - widze po forach ze duzo grajacych gry nie kupilo, tylko ja zassalo. Tacy opinii na Steamie wystawic nie moga. 

Ja bym powiedział że pozytywny wydźwięk na steam to skutek tego że gre kupują tylko ci co uznają że im się spodoba, a reszta unika. Stąd niewielki ulamek negatywnych opinii. 

Takie kółeczko wzajemnej adoracji, przynajmniej tak wygląda to na teraz.

• Upvote 1
Opublikowano

Trzeba być mocno niepełnosprytnym, żeby wykluczać jakiś przewał korpo jak EA. Te kody do odpowiednich recenzentów przyznawane też były uczciwie? Serio byłoby to takie niemożliwe dla nich zorganizować na start pewną ilość kont do ogarnięcia recek? Mało tego - nawet bez spisku sami tęczowi i najwięksi fanboje mogliby spokojnie wygenerować taką średnią, skoro ocen nadal wiele nie ma. Nie pamiętacie tych fal zmiany ocen w Starfield? To są pierwsze dni. Oni walczą o miliony dolców - muszą sprać mózgi i zbaitować jak najwięcej nieboraków jak chcą zarobić.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Stjepan napisał:

@userKAMIL jak tam Unknown 9 Aweking, Concord, Suicide Squad, Forspoken? 10/10 GOTY wg Ciebie. :E 

Ale to jest właśnie ta historia, która sam sobie w głowie kreujesz. Nigdy nie nazwałem tych gier GOTY 🤷 w temacie Concord nawet nigdy nie byłem. Podobnie jak Unknown 9 Aweking. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Element Wojny napisał:

Nikt tego nie neguje, ale za cholere nie rozumiem z czego to wynika. Obserwuje rozne fora w temacie tej gry, ale to co widze na Steamie jest wrecz niezrozumiale pozytywne. 

Z czego na pewno częściowo wynika? Wystarczy poczytać te niektóre pozytywne "recenzje":

No game can change my straightness
*a few moments later*
I like men now

:E

Tam jest dużo więcej takich kwiatków, w tym od osób którym w sumie to podoba się średnio, ale i tak dają pozytywy. Recenzje od ludzi, którzy nie wyszli z kreatora. Recenzje zaczynające się od "to nie jest recenzja". Recenzje na jedno zdanie typu "GOTY!!!!!". Chleb powszedni na Steamie i w wielu innych miejscach.

Dodatkowo grę kupili głównie ludzie, którym disneyowska oprawa, tonacja i emo Qunari pasowali od samego początku.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Już nie ma świętego miejsca jak widać. Rak doszedł wszędzie. Na szczęście jeszcze nikt nikogo nie zmusza do kupowania tego syfu czy, co gorsza grania w niego i tracenia swojego cennego czasu.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Pooglądałem trochę streamów (zwykle tego nie robię), ale byłem ciekaw wyjątkowo gry.

- Grafika wygląda jak gra mobilna (kreskówkowość, kolorowość, wybuchy, kolorki wszędzie błyska i miga, ale i sam poziom techniczny bardzo średni)

- Dialogi poziom dno, pod względem samej treści ale i reżyserii - dwa kołki stoją i kamera raz pokazuje jedną, raz drugą osobę, Wiedźmin 3 robił to 100x lepiej 9 lat temu

- Kompani są skrajnie zbyteczni, zadają jakieś minimalne obrażenia, nie można ich ekwipować ani rozwijać

- Wygląd potworów/przeciwników jest groteskowy, nie wiem jaki był zamiar ale wywołuje politowanie pomieszane z zażenowaniem

- Fabularnie, przynajmniej początkowe 3-4h wypada miałko, dialogi jak wspomniano wyżej albo totalne dno pod względem treści, sztuczny "pompatyzm", teatralność i sztuczna dramaturgia, ale to wszystko jest i tak koszmarnie źle napisane
- Interfejs totalnie jak gry mobilnej, brakuje tylko menu z kryształkami za $4.99
- Gra jest totalnie korytarzowa, mimo że sam nie lubię sandboxów to taka struktura jak GoW jest spoko, tutaj idziesz jak po sznurku, nie da się nigdy zboczyć ani na moment ze ścieżki, eksploracja nie istnieje

- Koło dialogowe nie wiem czemu służy, mamy 3 odpowiedzi, praktycznie identyczne, nie ma nigdy negatywnej/agresywnej a nawet jak wybierzesz opcję wydającą się zaczepną to postać i tak wypowie coś kompletnie innego, mam wrażenie że każda z 3 opcji dialogowych prowadzi do tego samego

To nie jest gra cRPG, to nie jest Dragon Age. To jest mobilna gierka przerobiona na AAA, nudna, drętwa, kolorowo-kreskówkowa, płytka i do tego w cenie gry AAA. To powinno być free to play. Jakby istniały jeszcze czasopisma z grami to były idealny tytuł do gazetki za 19.99 zł.

Edytowane przez bleidd
  • Like 2
  • Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Element Wojny napisał:

37 minut temu, userKAMIL napisał:

Nie wiem ale nie dorabiałbym do tego jakiś teorii spiskowych. Na golu też masz sporo wpisów od ludzi, którym się jednak podoba. Może to kwestia posuchy w RPGach.

Valve usunęło sporo negatywnych komentarzy za review bombing. Taki mechanizm działania istnieje już od co najmniej kilku lat. ;) Stąd tak wysoka ocena.

Edytowane przez Isharoth