To nie płyty mają problem tylko kontrolery w CPU które są takie same od serii 7000. Niektóre spokojnie robią 6400 inne 6000. 6000 to taki sweet spot jakby mój proc nie robił 6000 że zwykłymi SR pamięciami to nie wiem czy bym nie zwracał takiego kasztana. Złoty środek to 6000cl30 Goodram/lexar chyba że ktoś lubi ręcznie grzebać to można i 6400cl28 jak @ju-rek
ten system save jak poprawia widoczność roślin jest taki mod do KCD i dodadzą tych wilczych jagód więcej na/obok drogi tam gdzie często jeździmy/chodzimy to mod na unlimited save będzie zbędny , pytanie czy to zrobia
Jak go puszczę na TDP 125W jak zen 4 i podszlifuję timingi 3 i 4 rzędu to nie powinno być tragedii po przejściu z 5800x3d, jeśli IMC oczywiście pozwoli. Przewiew w budzie mam, ALF II 280 powinien dać radę. Zobaczymy jak zareaguje 4080s.
Niecałe trzy miesiące temu wziąłem 7800x3d za 400€. Z jednej strony mógł człowiek poczekać. Z drugiej dla mnie 60FPS jest w pełni satysfakcjonujące i pewnie przez kolejne lata problemów nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi