Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Phoenix. Ja z ali raczej rzadko kupuje ale od jakiegoś czasu mam OLEDa na serwisie, a z racji braku monitora zastępczego koczowałem na lapku z RX 660M i 16" wyświetlaczem, co było strasznie biednym doświadczeniem... tak sobie przeglądałem peppera i cebula wygrała.

27692169_1.jpg

Wczoraj dotarł i jestem w szoku jak można dostać tak wiele, za tak niewiele. 27" 1440p 120Hz (po OC) na IPS od TCL. Ogólna jakość przyzwoita.

A co do procesora... jak kupiłem kiedyś 9800X3D za 2099zł to tak już zostało i nawet nie miałbym pomysłu na zmianę. Na downgrade nie miałbym ochoty więc raczej nie rozważam żadnych roszad.

No chyba, że 7800X3D tak potanieje i do chipsów będą go dodawać, to może się skuszę xD 

• Like 1
Opublikowano

@Phoenix. Rozsądne podejście. Jak ktoś ma łeb na karku i na bieżąco jest z cenami, to czasem można fajne roszady porobić w górkach/dołkach. Może też AMD wypuści jakąś ciekawą nowość X3D2. Taki 9850X3D2 czy tam 9800X3D2 pewnie byłby kolejnym hitem.

Ja póki co w swoim zestawie osiągnąłem optimum i ścianę upgrade. Na upartego może zmiana GPU ale zbyt przyzwyczaiłem się niestety do dopracowanych rozwiązań zielonych aby patrzeć na opcję czerwonych. Downgrade bez sensu, a dopłata do RTX 5080 na poziomie 1,5k też jest niezbyt rozsądna. Jak na razie to jestem zadowolony ze swojego PNY 5070ti i nie mam co miodu szukać we wiadomej części ciała.