Vulc 2 191 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 11 minut temu, lukadd napisał(a): Nie wiem czy ktoś da 2k za używanego 4090 teraz po tej premierze tak Kurteczka pozamiatał. Bez przesady, ja dam. Oferty proszę składać na priv. Tylko spieszcie się, jutro rano te karty będą wisieć na OLX za BEZCEN.
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 8 minut temu, Brolly napisał(a): mój ips tak smuży jak bym był najebany Jak smuży to raczej VA Fajna ta 5090, szczupła, smukła. Nie to co spasione krówsko 4090. 1
areczek1987 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 6 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Szykuje się pierwsza w historii 80, która nie przegoni 90'tki poprzedniej generacji Jak nie przegoni jak 5070 to zrobi? Tylko w nadchodzących grach i tych które już mają fg i tych na które się szarpną dev ale do starych brakuje wydajności? To jedyna droga jaką sobie zostawili.
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, areczek1987 napisał(a): Jak nie przegoni jak 5070 to zrobi? A potem włączysz path tracing i 4 FPS bo się ulało karcie do RAMu 1
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Wyniki w cyberpunku z RT przy użyciu DLSS 3. Po lewej 5090 z 277FPS, PCL 37.25ms. Po prawej 4090 z 126FPS, PCL 36.11ms. Źródło: youtube.com/watch?v=3a8dScJg6O0 Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 7 minut temu, Brolly napisał(a): @DITMD Brailem? chyba językiem migowym Nie miałem okazji pograć osobiście, po powrocie od kumpla z obczajenia oled mój ips tak smuży jak bym był najebany Smuży jak smuży, w HDR jest największa różnica. Na ledzie wali światłem i nic więcej, na oledzie wyodrębnienie szczegółów jest na zupełnie innym poziomie, bo jest jasno tylko tam gdzie ma być jasno a nie na całej strefie albo na kilku strefach. Nie zmienię oleda na nic dopóki nie będzie lepszej technologii. Mam topowego Sony mini led sprzed dwóch lat i nie ma on żadnego podjazdu do LG C3 i G2. 3
DITMD 787 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Oni chyba chcą nas wszystkich zmusić do przejścia na GeForce Now.
IceMan 103 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia W zestawie z 5090 przejściówka 4 x 8-pin-to-12VHPWR z 5080 3 x 8-pin-to-12VHPWR Sprawdzaliście wielkość chłodzeń w stostunku do 4xxxx ? Zotac 5080 ma mniejsze chłodzenie od 4080 , trochę dziwne.
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a): Na ledzie wali światłem i nic więcej, na oledzie wyodrębnienie szczegółów jest na zupełnie innym poziomie Dokładnie, miałem przez chwilę alienwara 34" to cymbergaj w nocy z HDR peak 1000 to miód na oczy. Edytowane 7 Stycznia przez cichy45 2
Reddzik 2 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Wyniki w cyberpunku z RT przy użyciu DLSS 3. Tam jak pokazywał ustawienia to było można zobaczyć że nie samo RT a PT.
areczek1987 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, cichy45 napisał(a): A potem włączysz path tracing i 4 FPS bo się ulało karcie do RAMu I tu pytanie czy ustawienia do klatek schodzimy czy dalej siedzimy na porównywalnych albo jeszcze wyszarpiemy tego tysiaka na 5070ti lub 2k na 5080. Wy to chyba celujecie w 2k€ GPU...
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, cichy45 napisał(a): Dokładnie, miałem przez chwilę alienwara 34" to cymbergaj w nocy z HDR peak 1000 to miód na oczy. Efekt na oledzie jest taki dobry, bo jasno świecą tylko poszczególne piksele. HDR na moim starym LG C1 wyglądał lepiej niż na Sony x95k, a to było chyba około 600vs1500 nitów. Niech LED ma nawet 3000nitów, to będzie po prostu jasny halogen i nic więcej 1
Karister 162 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ok, to ja oficjalnie ustawiam się w kolejce oczekujących na RTX 6XXX. 5090 za tania. XD A tak serio, jeśli ma być 20% więcej wydajności w rasterze, to lol. Czekam na testy, ale entuzjazm opadł.
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Karister napisał(a): 20% więcej wydajności w rasterze Może i wydajność wzrośnie tylko 20%, za to pobór energii 28 % 1
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, Reddzik napisał(a): Tam jak pokazywał ustawienia to było można zobaczyć że nie samo RT a PT. Czyli RTX 5090 posiada o 119% większą wydajność od 4090 przy użyciu DLSS 4. Mógł porównać z 5070, ciekawe co by wyszło. Jeżeli to faktycznie prawda i 5070 posiada lepszą wydajność nawet przy użyciu DLSS 4. To seria okaże się większym hitem niż pewnie oczekiwali Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia
SebastianFM 344 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @P.Wiśnia, co ty porównujesz? Na RTX 4090 było włączone FG a na RTX 5090 MFG x4.
Reddzik 2 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) @P.Wiśnia Żeby nie było: I tu widać nową opcję Neural Network. Edytowane 7 Stycznia przez Reddzik 1
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, SebastianFM napisał(a): @P.Wiśnia, co ty porównujesz? Na RTX 4090 było włączone FG a na RTX 5090 MFG x4. @Reddzik FG na standard ustawione. Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a): @Reddzik FG na standard ustawione. To w sterowniku zmieniasz czy x2 czy x4. Albo x3.
Umpero 979 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Coś czuje, że sam zakup i polowanie na swoją sztukę da więcej frajdy niż jej posiadanie...
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, cichy45 napisał(a): To w sterowniku zmieniasz czy x2 czy x4. Albo x3. A do czego w takim razie jest ta opcja? Oraz z tego co widzę to dopiero później przełączył na DLSS 4 + MFG. Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia
Reddzik 2 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Te ustawienia są po prawej stronie, a tu jest mniej FPS niż z lewej, i tu jest rtx 4090.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ja nie wytrzymam tyle czekania na testy, zaraz robie napad na fabryke rtxów
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a): A do czego w takim razie jest ta opcja? AMD FSR 1 1 1
Rekomendowane odpowiedzi