Vulc 2 195 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Element Wojny napisał(a): Jeżeli masz jakiś sensowny model, i będziesz chciał sprzedać, to deal od ręki (pod warunkiem, że wysyłasz do UK, oczywiście pokryję koszt wysyłki kurierem). Model nic specjalnego, ale za 3k nówka obecnie więcej się nic nie dostanie - KFA2 SG Plus. Nie liczyłem na wiele, a tutaj karta cicha i chłodna. 🤷 Edytowane 23 Stycznia przez Vulc
musichunter1x 1 325 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Dobra spadam, bo my tu pitu pitu, a właśnie pokazują gameplay z nowego Dooma Mam nadzieję, że Vramu mi nie zabraknie na transformera. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x
Dejff0 6 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Vulc napisał(a): Model nic specjalnego, ale za 3k nówka obecnie więcej się nic nie dostanie - KFA2 SG Plus. Nie liczyłem na wiele, a tutaj karta cicha i chłodna. 🤷 no to puszczasz karciochę ?:P
maras2574 899 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Ciezko sie na takie cos patrzy przy cenie ponad 10k No też ktoś wrzucał, że Lipton lewe oko miał czerwone Mi tez oczy krwawią jak to widzę
Ogider 103 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 6 minut temu, deathrabit napisał(a): Trza poczekać do zen 6 X3D bo na razie mamy CPU botleneck 1
Vulc 2 195 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Dejff0 napisał(a): no to puszczasz karciochę ?:P Na razie, tak jak wyżej pisałem, czekam co tam 5070Ti pokaże. A może się zdarzyć, że widowiska nie będzie.
Dejff0 6 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Vulc napisał(a): Na razie, tak jak wyżej pisałem, czekam co tam 5070Ti pokaże. A może się zdarzyć, że widowiska nie będzie. niby też czekam na 5070ti ale jak coś się trafi w dobrej cenie z 4070ti super to też nie odmówię
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Dejff0 napisał(a): niby też czekam na 5070ti ale jak coś się trafi w dobrej cenie z 4070ti super to też nie odmówię Spoiler czyli... Edytowane 23 Stycznia przez JeRRyF3D
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Przy 5070Ti to będziecie mieli różnice na poziomie 5% względem 4070Ti.
Ogider 103 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) https://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-review-the-600-watt-powerhouse-in-gaming-and-lab-tests/14/ vs 4090 Edytowane 23 Stycznia przez Ogider 1 1 2
Kadajo 7 426 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Przy 5070Ti to będziecie mieli różnice na poziomie 5% względem 4070Ti. W sensie będzie RTX 4070 Ti Super Super RTX 4070TISS (Tits) 1
azgan 1 130 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 14 minut temu, musichunter1x napisał(a): Dobra spadam, bo my tu pitu pitu, a właśnie pokazują gameplay z nowego Dooma Mam nadzieję, że Vramu mi nie zabraknie na transformera. Dzięki za info to bardziej emocjonujące od tej premiery i też idę oglądać 😁
Vulc 2 195 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): W sensie będzie RTX 4070 Ti Super Super RTX 4070TISS (Tits) Tits, Milf, przedziwna ta generacja. 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Vulc napisał(a): Tits, Milf, przedziwna ta generacja. Gilf'a jeszcze nie widziałem.
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 5 minut temu, Kadajo napisał(a): W sensie będzie RTX 4070 Ti Super Super RTX 4070TISS (Tits) +10% 😜 z 5090 sie nie pomylilem, tu bedzie podobnie. A dorzuce jeszcze lekko do pieca: syndrom srajfoniarzy udzilil sie w gpu, kto wam kaze zmieniac gpu co generacje 🤣 auta tez wszyscy kupuja nowe co generacje bo nowa polowka po lifcie wyszla? 1
maxmaster027 893 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 788s , 13minuta. Nieźle pokazany jest przepływ powietrza przez nowy system chłodzenia. Cos pieknego
VRman 2 642 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 29 minut temu, kendo999 napisał(a): Dlatego testy z jednym słupkiem są bez sensu. 1% lows skoczyły o +20%, a AVG tutaj jest trochę niższe od 4090 a w innym teście +50%. Bez sensu. Coś akurat ładnie wpadnie w trybiki kompresji i wyjdzie AVG +200%, a jak pojawi się scena, gdzie zabraknie mocy, to zazwyczaj to słupki lows się pokrywają z niedoborem wydajności . 4090 pewnie wypadnie lepiej jeśli wyjdzie jakiś o 20% szybszy procesor. Nie wiem czy się takiego doczekamy w ciągu 3-4 lat, ale 9800x3d nie pozwala rozwinąć skrzydeł 5090, zresztą 4090 często też nie, przynajmniej tam, gdzie się celuje w wysokiu fps i nie w 4K. Widział ktoś testy w 8K lub VR? Edytowane 23 Stycznia przez VRman
Gość Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 13 minut temu, Element Wojny napisał(a): Przy 5070Ti to będziecie mieli różnice na poziomie 5% względem 4070Ti. Ja to będę miał ponad 100% (w porównaniu do 2070 Super)
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, muszka napisał(a): Ja to będę miał ponad 100% (w porównaniu do 2070 Super) Z takim dziadkiem w budzie to na co byś nie wymienił miałbyś od 70 do 150% extra. Patrz, nawet mój 4070 robi 40 klatek więcej. Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny 1 1
mortir 6 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Jedyna sensowna gamingowa premiera w latach 2024 i 2025 to bedzie Switch 2. Sony zrobiło pro ze starym procesorem i beta wersją upscalera, ATI zrobiło nowa generacje wolniejsza od starej, zapowiedziało ja i opóźniło premierę, NVIDIA wydała karty, które niby są szybsze, ale w taki sposób że jak gdzieś karta 4xxx była za słaba to jej odpowiednik 5xxx dalej jest za słaby, w dodatku jest drożej, goręcej, a na końcu nawet jakby jednak ktoś chciał kupić to karty i tak będą niedostępne. W cpu intel popełnił sepuku, a 9800x3d tak odleciało z cenami że to też nie ma sensu. A nawet jakby to wszystko pominąć to nowych gier nie ma, te które są kosztują coraz więcej pomimo ich wad, a cała branża modli się żeby gta6 wywindowało ceny w kosmos żeby z tych dochodów można było spłacić te wszystkie niewypały typu Concorde. I teraz z jednej strony na pc z rtx 5090, 9800x3d wyda się 15-20k i nie bedzie wielkiej różnicy wobec 4xxx, a za 3k kupi się nowego switcha i jeszcze jakieś gry, które dadzą faktyczną frajdę. Edytowane 23 Stycznia przez mortir 1 1
bofff 129 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 53 minuty temu, musichunter1x napisał(a): Wystarczy skopiować plik dlss.dll z Cyberpunka i w DLSSTweaksConfig ustawić preset G, który potem przestawi się na J, którym jest ten transformer. Tutaj już ktoś testował w Stalkerze i spadek wydajności jest znośny na rtx3070... Pewnie znowu zweryfikuję swój undervolt, bo rdzenie tensor teraz się spocą Może ktoś tu wkleić i przypiąć plik dlss.dll? Bo techpowerup nadal nie ma. nvngx_dlss.dll z CP2077 po update? mam wersje 310.1.0.0 ale to ma 42,5 MB a temeperatury zgodne z fizyką, ktoś mi tu pisał, że będzie lepiej z nowszymi technologiami ale może w 6090 coś czuję, że do zwodowania, za 8k w wakacje kupię Edytowane 23 Stycznia przez bofff
lukadd 2 917 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 18 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Cos pieknego 1 1
Phoenix. 4 732 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 7 minut temu, mortir napisał(a): Jedyna sensowna gamingowa premiera w latach 2024 i 2025 to bedzie Switch 2. Mnie to zastanawia jak w takim gwarze rozmow nagle wchodzi jakis random nowym kontem i wciska swoje zdanie na sile Wysypl nowych kont to dzis jest po prostu jakis kosmos
musichunter1x 1 325 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 9 minut temu, bofff napisał(a): nvngx_dlss.dll z CP2077 po update? mam wersje 310.1.0.0 ale to ma 42,5 MB Tak to to, ale już mniejsze, bo i tak dziś nie potestuję, bo już dość się nasiedziałem, a jutro powinien techpowerup w końcu to mieć.
Rekomendowane odpowiedzi