tgolik 545 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Zainstalowałem te developerskie stery i tak, jak na poprzednich CP2077 z transformerem i PT sypał mi się (RTX 4090 na ustawieniach krzywa + PL 85% i pamięć +1300), tak teraz działa stabilnie. Jak ta gra teraz wygląda (z HDR) i działa, to przechodzi ludzkie pojęcie.
musichunter1x 1 305 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Nie odpalajcie dynamicznego DLSS z transformerem oraz RR, wtedy dopiero cyrki się dzieją Sterowniki dopiero co sprawdzałem i nie było nowych dla rtx3070.
MJRegul 495 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Zapisujcie gdzieś te sterowniki bo jak NV ogarnie jaki prezent zrobiła właścicielom 4000 to szybko przytną to w nowych wersjach 3 1
Totek 774 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Całkiem zdrowy wynik 5080 w Tajm Spaju. Zobaczymy czy dowiezie do premiery
Lameismyname 2 340 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 34 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Narazie CP77, z premiera sklepowa rtx 5000 powinien byc debiut tych zapowiadanych tytułów. Wiec bedzie duzo gier. Ja gralem w 3440x1440 i polecam ustawic wszystko na maxa z path tracing, transformer model + frame gen, DLSS balance. okolice 90 FPS i wiecej. Obraz jest mega dobry w porownaniu z tym co bylo wczesniej jak night and day Ja grałem na kompie z sygnatury w 1440p + dlss q + fg. Ciekaw jestem jak to teraz działa. Chyba jutro cyberka pobiore 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia https://www.techpowerup.com/331620/nvidia-geforce-rtx-5090d-overclocked-to-a-staggering-3-4-ghz-and-34-gbps-memory
cichy45 607 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 35 minut temu, sideband napisał(a): CP 2077 łapie buga jak zwykle jak zaczynasz bawić się ustawieniami Przykładowo jak przełączysz z nowego DLSS na stare to nie wchodzą ustawienia i dopiero jak wł/wył RR ustawienia zmieniają się. Im więcej mieszasz bez restartu tym większa szansa na różnego typu bambole. Testowałem na osobnych wersjach gry. Po postu spadek jest mniejszy niż podali na digital foundry. 31 minut temu, musichunter1x napisał(a): Sterowniki dopiero co sprawdzałem i nie było nowych dla rtx3070. musisz pobrać cuda toolkit 12.8 i tam są 571 drivery. 1
ryba 1 246 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 13 minut temu, Kadajo napisał(a): https://www.techpowerup.com/331620/nvidia-geforce-rtx-5090d-overclocked-to-a-staggering-3-4-ghz-and-34-gbps-memory "Tony Yu, ASUS China's general manager" i dlatemu mam wywalone jajca na extreme o/c po 2012 tylko retro! Abit NF7 + BH5 to wiekszy fun.
deathrabit 74 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 36 minut temu, Totek napisał(a): Całkiem zdrowy wynik 5080 w Tajm Spaju. Zobaczymy czy dowiezie do premiery 10.1% lepszy wynik od podkręcone RTX 4080 https://hwbot.org/submission/5318991 1
PepePanDziobak 105 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 11 minut temu, MJRegul napisał(a): Co te drivery zmieniają dla 3000? Wysypują gry przy UV : D Miałem te stery wczoraj , stalker co chwile wywalał. Chodził płynniej bez uv 1
tgolik 545 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Odpaliłem Horizon Forbidden West na nowych sterownikach (571). Z FG wcześniej półprzezroczyste elementy interfejsu tak niemiłosiernie migotały i siały jakimiś artefaktami, że nie dało się spokojnie grać. Teraz jest zupełnie w porządku. 1
samsung70 210 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 7 minut temu, tgolik napisał(a): Odpaliłem Horizon Forbidden West na nowych sterownikach (571). Z FG wcześniej półprzezroczyste elementy interfejsu tak niemiłosiernie migotały i siały jakimiś artefaktami, że nie dało się spokojnie grać. Teraz jest zupełnie w porządku. i tym powinno sie reklamować serie 50xx
Doamdor 1 777 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia RTX 5080 zmierza ku podium miejsce 3 ustępując RTX 4090. https://videocardz.com/newz/alleged-geforce-rtx-5080-3dmark-leak-15-faster-than-rtx-4080-super Ciekawe czy będzie PL 450/500W w wersjach niereferencyjnych.
Imm 275 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Było już na poprzedniej stronie. Całe 15% więcej. Szaleństwo. No taka nie za szybka ta 4080 Ti.
Wraith 1 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 22 minuty temu, samsung70 napisał(a): i tym powinno sie reklamować serie 50xx A może tym https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_usuwa_czujnik_temperatury_hotspotu_gpu_z_rtx_5000_twierdza_ze_nie_jest_to_istotne-38425.html ? Szkoda, że w informacji na ithardware.pl w paragrafie o spekulowanych potencjalnych powodach takiej decyzji nie wspomniano o najbardziej oczywistym (biorąc pod uwagę pobory tych kart) - że jakby przeciętny Kowalski zobaczył temperaturę hotspotu, to byłby bliski zawału . 1
cichy45 607 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia No 5090 będzie gorąca, prądożerna i bez szałowego wzrostu wydajności, ale jak ktoś chce top to "nie ma wyjścia" i trzeba kupić to, bo zawsze to nam doda te 20-40 FPS w miejscach gdzie wcześniej tyle mogło brakować. 1
SebastianFM 344 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 1 godzinę temu, cichy45 napisał(a): Nie wiem skąd digital foundry wziął spadek wydajności RR o ponad 30% na Ampere. A nie przyszło ci do głowy, że to przez to, że Ampere ma jednak znacznie niższą wydajność rdzeni Tensor?
hubio 1 173 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, areczek1987 napisał(a): Bo dopłacanie do 10-20% większych osiągów i połowy vram więcej przy może gorszym ai i polową gwarancji tego 1000 to marny biznes pytanie dla kogo Naprawdę ludzie głupiejecie. Nic tu okazji nie ma do spekulowania. Pytanie po ile te nieferenty sobie policzą. Jak MSI dorzuci 1k za te swoje chłodzenie do 80 jak to zrobiło z 90 to imo źle nie będzie. Jeszcze zastanawiam się kto kupił tą wersję noctua za ponad połowę ceny +... No, ale to dotyczy po prostu oceny ceny całej serii 5xxx z czym się zgadzam, a nie Allegro. Piszesz, że kupiłeś najtaniej na Allegro, ale piszesz "alledrogo" co jest synonimem, że na Allegro jest jakoś drożej niż w sklepach. 7 godzin temu, Element Wojny napisał(a): Heh, gdzieś Ty chłopie tego posta z listopada wykopał, przecież to musiało być jakieś 250 stron wcześniej Hahaha w sumie to dobre pytanie... Ale przeglądałem ostatnie strony w tym wątku. Ostatnie 2 dni i zacytowałem. Rzeczywiście post jest sprzed roku... Może był jakiś powielony cytat, który zacytowałem? Nieważne... Ale wyszło śmiesznie... Nawet nie zauważyłem, że to sprzed roku. Edytowane 25 Stycznia przez hubio
cichy45 607 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 26 minut temu, SebastianFM napisał(a): A nie przyszło ci do głowy, że to przez to, że Ampere ma jednak znacznie niższą wydajność rdzeni Tensor? A umiesz czytać że jak sobie sprawdziłem u mnie to wyszło inaczej? Popieprzyli coś w tym DF i tyle.
areczek1987 898 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 15 minut temu, hubio napisał(a): No, ale to dotyczy po prostu oceny ceny całej serii 5xxx z czym się zgadzam, a nie Allegro. Piszesz, że kupiłeś najtaniej na Allegro, ale piszesz "alledrogo" co jest synonimem, że na Allegro jest jakoś drożej niż w sklepach. Hahaha w sumie to dobre pytanie... Ale przeglądałem ostatnie strony w tym wątku. Ostatnie 2 dni i zacytowałem. Rzeczywiście post jest sprzed roku... Może był jakiś powielony cytat, który zacytowałem? Nieważne... Ale wyszło śmiesznie... Nawet nie zauważyłem, że to sprzed roku. ? 3
Yedi 277 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): 4070ti za 1300 wystawiają szok A potem sie obudziłeś i odkryłeś że na olx jest w opór scammerów .. 4
Rekomendowane odpowiedzi