ronaldo864 122 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 4 godziny temu, SmogSmok napisał(a): Jest moc Filmowo jest 24FPS
Slayer 253 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Zaryzykowałem i wziąłem ASUS TUF 5070 Ti. Jest elegancko, cewki są cichutkie. Liczyłem, że może być różnie bo w zeszłym roku brałem ASUS TUF 4070 i cewki tak ostro dawały, że się wytrzymać po prostu nie dało i karta w tempie ekspresowym poszła na zwrot. Przejście z rtx 2070 super i jest kosmos, kupiłem celując w PoE2 i w koncu nie musze grać na clay mode ze spadkami do 25 fps. 3 2
bourne2008 1 202 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Moja też cichutka. Zero problemów.
ODIN85 3 500 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Godzinę temu, Slayer napisał(a): Zaryzykowałem i wziąłem ASUS TUF 5070 Ti. Jest elegancko, cewki są cichutkie. Liczyłem, że może być różnie bo w zeszłym roku brałem ASUS TUF 4070 i cewki tak ostro dawały, że się wytrzymać po prostu nie dało i karta w tempie ekspresowym poszła na zwrot. Przejście z rtx 2070 super i jest kosmos, kupiłem celując w PoE2 i w koncu nie musze grać na clay mode ze spadkami do 25 fps. To teraz Oleda do kompletu
easye 29 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 9 godzin temu, DżonyBi napisał(a): Dlaczego na wykresie nie ma 5080?
tomcug 2 440 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Bo to krótki przegląd wydajności ze skalerami.
Phoenix. 4 711 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5090-and-5080-founders-edition-dissappear-from-nvidia-store
Phoenix. 4 711 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września https://videocardz.com/newz/asus-gpu-tweak-iii-update-enables-power-detector-support-for-btf-motherboard-12v-2x6
Phoenix. 4 711 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września https://videocardz.com/newz/thermal-grizzly-launches-asus-rtx-5090-gpu-waterblock-costs-more-than-rtx-5070-graphics-card 1
VRman 2 634 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Znikają Foundersy 5080 i 5090. Myślicie, że Nvidia ograniczyła dostawy i produkcję 5090 tak mocno, że będzie znowu problem z dostępnością w sklepach? Mam na myśli - po premierze 5080 24GB. Czy nie? Edytowane 13 Września przez VRman
areczek1987 898 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Ale co oni ograniczyli? Widoczność na tej ich stronce w niektórych krajach? W Niemczech chyba jakiś sklep je bezpośrednio miał zlistowane... polskie jeszcze są. https://marketplace.nvidia.com/pl-pl/consumer/graphics-cards/?locale=pl-pl&page=1&limit=12&search=5090&manufacturer=NVIDIA W sensie dalej widnieją jako niedostępne. Ale się co jakiś miesiąc pojawiały. Kiedyś napewno przestaną produkować jak nikt nie będzie kupował.
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września w nl są dostępne foundersy 5080 i 5090 z bordeland 4, 5090 wychodzi na pl 8925pln
Phoenix. 4 711 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Karty zniknęły tylko na określonych rynkach w media już klepią drame A póki nikt nie wie co jest przyczyną uczy jest to tymczasowe.
sideband 1 768 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Niedługo dostanie propozycje pracy w PR NV 1
Doamdor 1 778 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 1 godzinę temu, areczek1987 napisał(a): 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września https://wccftech.com/nvidia-rtx-50-founders-edition-gpus-not-discontinued-or-eol-all-fe-cards-in-production/
Lameismyname 2 340 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Nie rozumiem płaczu nt. foundersów... ich jedyna zaleta to cena - bo w momentach nadmiernego popytu i windowania cen jednak mają MSRP. Od biedy unikalny design. Ale inne kwestie? Średnio na jeża z temperaturami/kulturą pracy, a i cewki często głośnie.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września @Ogider Przykładowo pod Ventusy są też bloki wodne, karty często są jeszcze tańsze (poniżej MSRP) i najważniejsze - w przeciwieństwie do Founders Edition mają ciche/niesłyszalne cewki. Jak ktoś ma pecha to trafi na głośniejszy egzemplarz ale nie o to mi chodzi. Tak więc nie trafia do mnie ten argument zbyt specjalnie.
tomcug 2 440 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Nie rozumiem płaczu nt. foundersów... ich jedyna zaleta to cena - bo w momentach nadmiernego popytu i windowania cen jednak mają MSRP. Od biedy unikalny design. Ale inne kwestie? Średnio na jeża z temperaturami/kulturą pracy, a i cewki często głośnie. RTX 5080 jest znośna z chłodzeniem, 5090-tki FE bym nie polecił
Lameismyname 2 340 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września @tomcug Popraw mnie jeżeli się mylę - w przypadku 5090 FE i 5080 FE mamy do czynienia z tym samym chłodzeniem. Jak wiadomo, 5090 to potwór dzięki czemu jest głośno i gorąco (+jeszcze cewki piszczą) 😆 Nie rozumiem fenomenu FE. Chyba ich mała ilość wyzwala jakieś poczucie indywidualizmu wśród nabywców 😉
Rekomendowane odpowiedzi