Spl97 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Kontynuacja wątku o kartach graficznych ze stajni NV, które wyjdą na światło dzienne w przyszłym roku (od stycznia 2025, noc z 6 na 7 stycznia czasu środkowoeuropejskiego keynote samego CEO Jensena Huanga na CES 2025). https://forum.pclab.pl/topic/1369783-nvidia-rtx-50x0 Edytowano %s o %s przez Spl97 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) @tomcug Też proponuje zrobić poddziały i tam tematy o generacjach GPU Edytowano %s o %s przez ernorator 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Coś ostatnio Benek w techniusie nadawał, że cukrowy i startupy będą wykupować RTX 5090. W związku z tym może być problem z dostępnością tego modelu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 47 minut temu, ernorator napisał: Też proponuje zrobić poddziały i tam tematy o generacjach GPU Czy ja wiem, chyba osobne działy na każdą generację to przesada. IMO wystarczy dział AMD / NVIDIA / Intel i potem już o generacjach to osobne wątki jak teraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Benek i te jego filmy 🤦🏻 Tu na forum też takie duże grono posiadaczy 4080/4090? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Tu sami biedni ludzie, jeden @tomcug burżuj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Totek Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Poczekaj chwilę, niech przejdą do końca z Pclola to będzie ich wiecej Ja jestem ciekaw tylko jak będzie po rozpoczęciu sprzedaży. Mam obawy, że dostepność będzie jak w czasach kryptoszału. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 4 minuty temu, Mar_s napisał: Tu sami biedni ludzie, jeden @tomcug burżuj. Ja burżuj? Nawet RTX 4090 nie mam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s No ale 4080 masz więc nie świruj, jesteś po prostu mini burżujem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ogień, nie było wątku 5xxx jak u nas, ale już jest Najbardziej boli, że seria 5xxx jest tak obcięta względem 5090... 5080 to 49% czipa z 5090, tego jeszcze nie grali Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Ale NV to już potwierdziła czy to wysryw "leakera" typu tego Zdechłego Muła powielany przez innych? Edytowano %s o %s przez Mar_s Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 35 minut temu, cichy45 napisał: Czy ja wiem, chyba osobne działy na każdą generację to przesada. IMO wystarczy dział AMD / NVIDIA / Intel i potem już o generacjach to osobne wątki jak teraz. Właściwie miałem na myśli to co zaproponowałeś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doamdor Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 45 minut temu, Mar_s napisał: Tu sami biedni ludzie, jeden @tomcug burżuj. Panowie, jak nie ma gotówki na RTX 5090, to są też raty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passt Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Mnie martwi trochę prognozowana cena RTX 5090. Jak trzeba będzie wyskoczyć ponad 10k, a może nawet 12k za kartę, to będzie mnie wszystko bolało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTX5090 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 10 - 11 tys to 4090 dwa lata temu kosztowała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Bardziej wypasione modele szly pod 11500 (Suprim X) i np 12500 (Suprim Liquid). Strixy to chyba pod 14000-14500 podchodzily tez ;o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Uff, jest i temat do narzekania. :))) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw79 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 2 minuty temu, Lestat napisał: Uff, jest i temat do narzekania. :))) Eee tam... Temat zakupowy o RTX3xxx z czasów kryptoszału- to dopiero była kopalnia zawodzeń i płaczu. Teraz to już wszyscy są pogodzeni z losem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Będzie dobrze Panowie. Będzie dobrze... Jak coś, nerki macie 2, w tym 1 zbędną 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s na 4070 super można wytrzymać do 5080 24GB, przy okazji wieksze gry AAA będą po poprawkach 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) 14 minut temu, Zachy napisał: Strixy to chyba pod 14000-14500 podchodzily tez ;o Można kupować drogo, albo można kupować mądrze Edytowano %s o %s przez Mar_s 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creatinfreak Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Mój 4080super raczej wytrzyma dzielnie do 6080. 5090 będzie za drogie, a 5080 bez sensu zmiana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelius33 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Spychcio napisał: Ogień, nie było wątku 5xxx jak u nas, ale już jest Najbardziej boli, że seria 5xxx jest tak obcięta względem 5090... 5080 to 49% czipa z 5090, tego jeszcze nie grali 5080 jest mniej więcej tej samej wielkości co zawsze to GB202 jest wypasiony i circa 200 mm^2 większy niż ten z 4090 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolly Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 minutę temu, Mar_s napisał: Można kupować drogo, albo można kupować mądrze Co do XDDD Jak to możliwe? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 5 minut temu, michaelius33 napisał: 5080 jest mniej więcej tej samej wielkości co zawsze to GB202 jest wypasiony i circa 200 mm^2 większy niż ten z 4090 Pytanie tylko jaka cena tego 5080, znając NV to nie da aktualnej ceny 4999zł tylko tą pierwszą czyli pewnie 6999+ więc ja z góry patrzę głównie na 5070Ti. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się