leven 539 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Zgadza się. 5060ti powinna mieć najwyżej 12GB, za to 5070 już 16GB. Wtedy miałoby to sens. A tak muszę się posiłkować DLSS + ewentualnie FG Jednak różnica pomiędzy 3060ti 8GB a 5060ti 16GB jest spora. Może te 16GB Vram wystarczy do Rubina w 2027 roku
Marvf 69 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) dawać restock 5080 FE do końca roku i biere, jak nie doczekam to przecieram gębę 3070tce przez cały okres obecnej generacji i wyposażam się odpowiednio przed premierą Wiedźmina 4 licząc że nie zapłacę nerką. Takie poyebane czasy (albo ja), że musze rozważać upgrade do gry 2 lata wstecz @Fe było w ofercie kilka dni temu, yayy.... Edytowane 18 godzin temu przez Marvf
Doamdor 1 786 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 6 godzin temu, skunRace napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_60_premiera_karta_nvidia_amd-46890.html Jak myślicie, jednak 5000 Super faktycznie może nie być jak, już chodzą plotki, że premiera następnej generacji może być opóźniona. Godzinę temu, Marvf napisał(a): dawać restock 5080 FE do końca roku i biere, jak nie doczekam to przecieram gębę 3070tce przez cały okres obecnej generacji i wyposażam się odpowiednio przed premierą Wiedźmina 4 licząc że nie zapłacę nerką. Takie poyebane czasy (albo ja), że musze rozważać upgrade do gry 2 lata wstecz @Fe było w ofercie kilka dni temu, yayy.... Na co czekałeś? Na promocję? 1
Totek 784 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Prędzej czy później gaming trafi do chmury, ten kryzys może to tylko przyspieszyć. Jako gracze powoli wylatujemy z listy klientów. Ja już w 24GB przestaje wierzyć. 3 1
Doamdor 1 786 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu @Totek Przecież 24GB trafi do RTX 6080, który na premierę będzie kosztował jedyne 7999 zł. 2
TheMr. 2 606 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu I sprzeda się jak ciepłe bułeczki niczym każda topowa karta na forum Ale to tylko 2-3% użytkowników Steam
Brolly 765 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 15 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Zryjecie mu beret i znowu nic nie kupi. Jaki on ma tam wybor. MSI gaming trio (nie licze ventusa za 5500zl) 5949zł, Gigabyte gaming OC 5589zł i gigabyte Windforce OC 4649zł. Wiadomo że windforce opłaca sie najbardziej przy takich cenach tutaj nie ma co dyskutowac jezeli chodzi o ten sklep i aktualne ceny jakie tam sa. Trafne spostrzeżenie Tak myślę że nie jestem tak hardcorowym graczem i chyba zostanę przy 1440p bo mimo rat 5080 wychodzi drogo i wziął bym 5070 ti MSI a 3440x1440 będzie tak na styk do tej karty powiedzmy chociaż od biedy można kupić tego UW. SCAM ALERT Edit: ale skurwysyny https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4 jeszcze wczoraj o 23 była za 5800 zł XDDDDD teraz 7k Ja podziękuję na pewno za 5080 Ale 5070 ti nadal tyle samo https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny co wczoraj. Edytowane 9 godzin temu przez Brolly 3
galakty 3 332 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Pany, czy 5070Ti Windforce OC jest znośna? UV i tak bym robił jak coś.
Brolly 765 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, galakty napisał(a): Pany, czy 5070Ti Windforce OC jest znośna? UV i tak bym robił jak coś. Chyba wcześniej pytałem o nią i jest ok ale niech ktoś mnie poprawi ewentualnie Edytowane 9 godzin temu przez Brolly 1
Kaczkofan 257 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jeśli nie jesteś niewolnikiem Ultra, to obie karty (5070ti i 5080) dają radę w 3440x1440. Mam obie u siebie, jedna u syna (gra w 2560x1440 27"), u mnie karta z sygnaturki w UW śmiga. Nie ma między nimi dużej różnicy wydajnościowej (młody też śmiga na 9800x3d, ta sama płyta główna co u mnie i ram identyczny). 2
Brolly 765 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Ja wiem że to wróżenie z fusów ale tą msi myślicie ile można realnie podkręcić ? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny Najlepiej to bym chciał tego vanguarda msi ale to była premierowa i ni ma już Lepiej UV czy OC? bo chyba UV + OC to już groźna zabawa podobno Edytowane 9 godzin temu przez Brolly
galakty 3 332 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Podkręcanie nie ma sensu, raczej robi się odwrotnie, kupuje mocniejszą i robi UV Edytowane 9 godzin temu przez galakty 1
Brolly 765 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, galakty napisał(a): Podkręcanie nie ma sensu, raczej robi się odwrotnie, kupuje mocniejszą i robi UV Okej będę miał na uwadze Wie ktoś czy do tej 5070 ti MSI co w poprzednim poście wstawiłem jest podpórka w zestawie? Edytowane 9 godzin temu przez Brolly
Marvf 69 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Podpórkę to sobie załatw jeśli się okaże że prześpisz złoty okres na zakup i będzie trzeba dopłacać krocie 😁 2
Pablloo 50 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 minut temu, Brolly napisał(a): Okej będę miał na uwadze Wie ktoś czy do tej 5070 ti MSI co w poprzednim poście wstawiłem jest podpórka w zestawie? Mam wersję z plusem i podpórka była w tej pewnie też jest.
Kaczkofan 257 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu @BrollyGaming Trio 5070ti na 100% ma. 1
maxmaster027 887 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 25 minut temu, Brolly napisał(a): Trafne spostrzeżenie Tak myślę że nie jestem tak hardcorowym graczem i chyba zostanę przy 1440p bo mimo rat 5080 wychodzi drogo i wziął bym 5070 ti MSI a 3440x1440 będzie tak na styk do tej karty powiedzmy chociaż od biedy można kupić tego UW. SCAM ALERT Edit: ale skurwysyny https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4 jeszcze wczoraj o 23 była za 5800 zł XDDDDD teraz 7k Ja podziękuję na pewno za 5080 Ale 5070 ti nadal tyle samo https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny co wczoraj. wczoraj 5900 dzisiaj 6900 to juz wiesz ze jutro bedzie na promocji -1000zł za 5900 a ja myslalem ze dadza za 4900 no nie no nie...znowu to samo przed ciemnym piatkiem 22 minuty temu, galakty napisał(a): Pany, czy 5070Ti Windforce OC jest znośna? UV i tak bym robił jak coś. Dla 5070Ti pewnie tak, dla 5080 juz pewnie jest glosniejsza, aczkolwiek jest UV. Podobnie z Ventusem jeszcze przy 5070Ti daje rade po UV, na 5080 nawet z UV jest lipa 1
Kabor 460 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 17 minut temu, Pablloo napisał(a): Mam wersję z plusem i podpórka była w tej pewnie też jest. Ja w swojej MSI miałem podpórkę ale dość krótką. Nadawała się tylko do budy z osobną komorą na zasilacz. U mnie jest bez takiej komory i musiałem użyć "własnych" zapasów.
Kaczkofan 257 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Pięknie się składa (opóźnienie premiery), bo mam w przyszłym roku zaplanowane wydatki: wesele (fajnie jest być rodzicem chrzestnym), komunię córki, osiemnastkę syna i wymianę kotła gazowego...nie wiem gdzie bym wcisnął jeszcze wymianę GPU I jeszcze kurde drzwi frontowe + płytki w korytarzu, jak znam życie rozwinie się w to przebudowę połowy kamienicy 1
sideband 1 775 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Redgamingtech od lat klepie bzdury wyssane z palca także spokojnie
jankooo 254 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 53 minuty temu, galakty napisał(a): Pany, czy 5070Ti Windforce OC jest znośna? UV i tak bym robił jak coś. Miałem uv + OC + własna krzywa wentylatorów i spoko była Porównanie quake2 RTX windforce z zotac solid core w mojej starej obudowie. Windforce to oczko wyżej niż ventus oraz inno i waży też więcej niż one ot te 100-150g bo równe 1,2kg. Poniżej 1500RPM dla mnie karta cicha była bo spod biurka szum nie wybijał sie zbytnio poza tło. 1
Rekomendowane odpowiedzi