Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale pisać do nich i do PNY zawsze możesz, może się uda zdobyć kod.

Pisałem z pomocą techniczną amazona to odesłali mnie do PNY/Nvidii. Wyskrobałem maila do nich i zobaczymy. Na pewno jak się czegoś dowiem to będę pisał na forum. Ja z tych co łatwo nie odpuszczają ;) Tym bardziej, że na tym konkretnym tytule mi zależy, bo z Village i Biohazard miałem mega dużo funu.

Opublikowano
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Prawdopodobnie polski amazon nie bierze udziału w tej promce, albo jej jeszcze nie odpalił. W kandayjskim też ludzie pisali, że nie było. 

Polski Amazon nigdy nie brał udziału w tych promocjach. Jeżeli ktoś chce kupić grafikę u Bezosa i dostać klucz to niech kupuje na niemieckiej stronie Amazona. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Polski Amazon nigdy nie brał udziału w tych promocjach. Jeżeli ktoś chce kupić grafikę u Bezosa i dostać klucz to niech kupuje na niemieckiej stronie Amazona. 

No ale to na polskim amazonie była ta mega cena bo algorytm amazoński zdarł najniższą cenę od morelowych. Nawet nie patrzyłem co u szwaba się dzieje bo zapewne nic ciekawego.

Przy okazji jako dobra persona po zamówieniu zrobiłem 2 wrzutki na peppera (wersja OC i non-OC). Ludziska się rzucili, to i dzisiaj te karty w zakładce "bestseller" amazona mają odpowiednio 1 i 3 miejsce, więc trochę pewnie ich poszło ;) 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Kupisz foundersa 5080, znacznie wydajniejsza, a takie same temp. i obroty przy większym poborze mocy, ale to inne pieniądze :P

Skomentowales moja 5070 wiec do niej sie odnioslem, a nie 5080 ;) A ty porownujesz chlodzenie 5080 do 5070 jprd :boink:

5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

ale to inne pieniądze 

I co to ma do rzeczy ?? Skoro to dwie rozne polki wydajnosciowe wiec i cenowe ?? jakos ameryke odkryles? 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Ja wypowiadam się na temat chłodzenia przy konkretnym poborze mocy, obrotach wentylatorów i warunkach

Nie, ty robisz pajacerke porownujac chlodzenie 5080 do 5070  ;) 

9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

a takie same temp. i obroty przy większym poborze mocy,

Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Gratuluje, a co ma ten post znaczyć ? 

Tyle co twoje bezsensowne porownanie ;) 

2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Zamkną byś go w małej budzie i zrobiłoby się głośniej i cieplej 

WOW ameryke odkryles :hahaha:

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Tyle co twoje bezsensowne porownanie ;) 

WOW ameryke odkryles :hahaha:

Wycieczki osobiste sobie odpuść, widzę, że masz ból 4 liter, bo ta twoja karta ma słabe chłodzenie :cool: 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Czasem się zdarzają anomalie, że np. u danego producenta identyczne chłodzenie znalazło się na 5070ti i 5080, gdzie na tej drugiej karcie często dostaje zadyszki. 
No ale porównanie chłodzeń 5080 i 5070? Przecież to zupełna przepaść porównywać chłodzenia z karty z 360W TDP do karty z 250W TDP.
Przykład pierwszy z brzegu. Zotac Solid 5070 i 5080.

5070SOLID.thumb.jpg.1665f15ba48f8ded387b7124162e5f52.jpg
5070tisolid.thumb.jpg.846802e20a2e2bd63931d7e0780cdf3c.jpg

Chyba nawet emeryt z cholernie popsutym wzrokiem zauważy "subtelne" różnice ;) 

A co do 5070 kolegi @Phoenix. w wersji ASUS DUAL. Akurat nie miałem styczności z 5070 (250W TDP) w tej wersji, ale składałem kompa na 5060ti 16GB ASUS Dual (180W TDP).
Chłodzenie rewelka, ciche, chłodne. Mogę się tylko domyślać, że w 5070 równie dobrze się zachowuje, więc nie wiem skąd przekonanie aby je krytykować, bo opinie widziałem tylko pozytywne.
Co innego, że w przypadku 5070 cudów nie trzeba.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Czasem się zdarzają anomalie, że np. u danego producenta identyczne chłodzenie znalazło się na 5070ti i 5080, gdzie na tej drugiej karcie często dostaje zadyszki. 

Mialem 5070ti prime i 5080 prime i o dziwo 5080 ma dodatkowo komore parowa i pomimo moich obaw w kwesti temp to nylem pozytywnie zaskoczony jak na te gabaryty chlodzenia. 

Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Co innego, że w przypadku 5070 cudów nie trzeba.

Ja mam karte po OC i odkrecony PL, nie bawie sie w zadne UV przy tym modelu bo chlodzenie ogarnia z placem w nosie. 

Brakuje tego do porownania jeszcze :hihot: tez 2 wentylatorowa :hahaha:

obraz.thumb.png.8ca51de55f648a260db0c615e33231b0.png

Opublikowano
Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Ja wypowiadam się na temat chłodzenia przy konkretnym poborze mocy, obrotach wentylatorów i warunkach, w jakich karta pracuje, a to jak pisałem, na asusie dualu nie robi wrażenia. Zamkną byś go w małej budzie i zrobiłoby się głośniej i cieplej ;)

Nie no karty 2 wentylatorowe nie sa straszne nawet przy 2000rpm. jak sie komus trafią jeszcze ciche wentyle to juz w ogole. 

Fakt, że tutaj brakuje benchmarka takiego forumowego na ekonomie, bo zawsze to jest RAW power. A nie ma jakiegos porównania kto ile ma FPS przy jakim zużyciu energii. Też byłoby ciekawie. Ostatnio pogralem w pare starych gierek tak żeby zobaczyc sobie jak to chodzi z czystej ciekawosci to łomatko, 600-2000fps, pobor energii 30-100W. I to w 3440x1440. Kiedys  to bylo raczej 120W na GPu i monitory 1650x1080 czy cos takiego, albo 1280x1024. A FPS 30-40xD jeżeli ktos chce sobie zobaczyc jaka ma petarde w kompie, Polecam gierki typu Giants, Stalker 1, Doom3, Doom, Farcry 1-3, I cała masa innych gierek, wszedzie jest pierdyliard FPS przy jakims znikomym uzyciu energii tak szybkie sa obecnie karty.