RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Lameismyname · Opublikowano
@Qrdello Ja swoją MSI dobrze wspominam (zaraz przyleci @Krzysiak @MarcoSimone i inni wytrzeszczać oczy co napisałem ) ale cewki miała takie sobie. To już loteria wiadomo. -
Przez KiloKush · Opublikowano
Grunt to też dobre AC bez tych ich pierdół o amortyzacji, franszyz itd. Zobacz ofertę defend Gap tam chyba można od razu policzyć. Nie wiem ile wyjdzie ale ogólnie przez pierwsze 2 lata bardzo warto skorzystać. Później możesz patrzeć na ile w AC wyceniają auto bo np. Mi Forda i Saaba wyceniają dużo powyżej rynkowej wartości. -
Przez Qrdello · Opublikowano
Tak, ta. Nawet na 50%, tj. 1900rpm, słyszę tylko delikatny szum i to wkładając głowę w szybę obudowy Przy maks oc jakie wyciskam z tej karty - 3200Mhz@0,99v - karta w q2rtx dobija do 69-70C przy wentylatorach na auto. To wtedy właśnie na 50% leci mniej więcej. Jak jej ustawię na szytwno 55% to spada o 2-3C. Generalnie pod kątem głośności i temperatur to lepszej karciochy nie miałem ze śmigłami. -
Przez Phoenix. · Opublikowano
Ja pisze w odniesieniu do jego wykresu w cyberku bo u mnie takiego czegos nie ma i widac ze u niego jest cos nie tak A lockiem fps to linia jest plaska, ze bardziej byc plaska nie moze byc U niego widac ewidentnie duzo wieksze szarpanie. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Ego? Twoje się próbuje panoszyć ale trafiło pod bardzo zły adres. Realia są takie, że Inno3D X3 udało mi się ujarzmić dopiero wrzucając termopad na rdzeń, wygrzewając go i robiąc UV na 2800MHz @ 0,885V przez co zyskałem ok. 1720 RPM. Wszystko masz opisane jak byk w moim wątku o tej karcie, w którym także próbowałeś nieudolnie siać ferment. Tutaj na PNY przy 2800MHz @ 0,885V jest ok. 1000 RPM. Nie wiem czego Twój ciasny umysł nie może pojąć jak wykładam Ci fakty na tacy. Ani jedna ani druga karta nie jest wybitna, wręcz jest przeciętna ale zawsze wolałem brać coś z tej półki ale z wyższym chipem niż przepłacać za top chłodzenie w danym segmencie - to jest już kwestia uznaniowa. No ale Twój 4070S TUF jest na pewno lepszy, co tam Inno czy PNY karty dla plebsu Może idź uzupełnij poziom cholesterolu bo spadł, to chociaż zakończy się ten off, którego sam rozpocząłeś. MSI słynie z cichych wentylatorów, więc pewnie jest cichutko. Mam dobre wspomnienia z RX 6600XT Gaming X. To jest ta karta? https://pl-store.msi.com/collections/geforce-rtx-5070-series-gpu/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-gaming-trio-oc
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi