AudRob 352 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Co Wy opowiadacie? Ja to robię raz na... kwartał? Może i nie. I w zasadzie jest kryształ w środku. Chodzi filtr przejechać odkurzaczem delikatną szczoteczką , żeby miał lepszy przepływ to chyba nie ciężko. Godzinę temu, bofff napisał(a): zły setup to nadmierne podciśnienie i nadciśnienie (niezbilansowana presja). zbilansowany flow pozwala uniknąć sytuacji, że gorące powietrze miesza się w środku zamiast opuścić obudowę planujemy kierunek airflow na podstawie dostępnych opcji (możliwości montażu) i dbamy aby setup nie zakłócał tego kierunku (vide bok i front zatrzymujący flow a wentyl nad nimi wyciągający to zanim wykona swoje zadanie) no i na koniec... nie da się wytworzyć sensownego ruchu powietrza na 500rmp jednym/dwoma wentylami, stąd 3 rzeczywiście mają więcej sensu żeby zachować ciszę A co mnie twoje filmiki obchodzą . Sam przetestuj i się dowiesz co jest najlepsze , zrób na swojej budzie testy , dopasuj co ci odpowiada i tyle , a filmiki to wiesz gdzie sobie możesz włożyć.
JeRRyF3D 1 884 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) No jasne! Lepiej kupić wiadro wentylatorów, przez tydzień zakładać i ściągać, badać i nagrywać. Po co skorzystać z tego, co już ktoś zrobił! Edytowane 11 godzin temu przez JeRRyF3D 1
Lameismyname 3 220 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): No jasne! Lepiej kupić wiadro wentylatorów, przez tydzień zakładać i ściągać, badać i nagrywać. Po co skorzystać z tego, co już ktoś zrobił! W trybie 0RPM wszystkie są tak samo ciche 1
bofff 214 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu może za trudne znalazłem rzeczywiście, następne postaram się ze strzałeczkami jeśli nie jesteś wyciągnąć wniosków ze zwizualizowanego dymem airflow to masz oczywiście rację, możesz sobie wkładać co tam zechcesz i gdzie zechcesz i cieszyć się swoim setupem a ja akurat we wszystkich swoich PC mam custom loops i airflow dopasowany pod build 1
maxmaster027 1 270 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 23 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Co Wy opowiadacie? Ja to robię raz na... kwartał? Może i nie. I w zasadzie jest kryształ w środku. Przynajmniej nie widze kurzu (pewnie gdybym coś dotknął paluchem w środku, to zmieniłbym zdanie ). Ważna jest "przepływowość" w budzie i - o czym zapomianmy - warunki i styl życia. Budę mam na biurku (wysoko), mieszkam sam, bez zwierząt, nikt się nie kręci, nie "podnosi" kurzu itd. No odkurzyc to se mozesz raz na kwartal albo raz na 2miechy, ale jak masz przewiew to siateczke bedziesz mial w kurzu po tyg lub 2 tyg. W sumie to mozna i rzadziej, zalezy od od wielu czynnikow. Jak masz klimatyzacje w domu to pewnie i raz na pol roku wystarczy, klima ma tez filtry.
AudRob 352 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 58 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): No jasne! Lepiej kupić wiadro wentylatorów, przez tydzień zakładać i ściągać, badać i nagrywać. Nie przesadzaj spokojnie bo guma pęknie . Masz dobre wentyle to wiadomo że będzie git , tyle że krzywe ustawić pod siebie więc spoko po uj nerwy? Wiadro wentyli tu nie jest potrzebne , chyba że wiadro wody do ostudzenia głowy. Po uj tyle wentyli wkładać Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): No jasne! Lepiej kupić wiadro wentylatorów, przez tydzień zakładać i ściągać, badać i nagrywać. Wcześniej było co i jak , a tu dalej masło maślane . Koniec tematu.🤣
RavenArsenal 47 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Tyle perd00lenia o wentylach a jak komuś zależy na ciszy to nie ma innej możliwości niż wywalic wszystko poza budę. Jak ktoś ma 5090 to trzeba się pozbyć 600+w z budy a jak się nie ma nie wiadomo jak przerośniętej budy to powodzenia.Custom WC albo zatyczki do uszu. Fizyki nie oszukasz. Edytowane 7 godzin temu przez RavenArsenal 1 1
AudRob 352 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, bofff napisał(a): build 7 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): No odkurzyc to se mozesz raz na kwartal albo raz na 2miechy, ale jak masz przewiew to siateczke bedziesz mial w kurzu po tyg lub 2 tyg. W sumie to mozna i rzadziej, zalezy od od wielu czynnikow. Jak masz klimatyzacje w domu to pewnie i raz na pol roku wystarczy, klima ma tez filtry. Kurz jest zawsze i wszędzie . Oczywiście jak się nie używa można raz na rok😊 Zresztą kurz i tak obsiądzie , ale na zewnątrz. 7 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Po co skorzystać z tego, co już ktoś zrobił! Bez jaj . Sam robisz i sprawdzasz jak jest nie korzystasz co jest u kogoś , to nie tak działa
znaFca 211 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 godzin temu, Lameismyname napisał(a): W trybie 0RPM wszystkie są tak samo ciche A co najlepsze, wtedy i 30 wentyli jest git 1
bofff 214 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu ustawiłem 700W, 70A i 13A na pojedynczej linii wyłączyło GPU
znaFca 211 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 55 minut temu, bofff napisał(a): ustawiłem 700W Co Ty masz za kartę?
znaFca 211 Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu @ket_rab Coś długo go nie ma, może było wielkie BOOOM i pół osiedla właśnie płonie...
Fenrir_14 1 168 Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu 1 godzinę temu, znaFca napisał(a): Co Ty masz za kartę? Pewnie taką która przyjmuję bios matrix'a czyli praktycznie każdy model poza Astralem z wyjątkiem White Edition. Przy WC i ampinelu jedyny słuszny pomysł zresztą 😀
znaFca 211 Opublikowano 10 minut temu Opublikowano 10 minut temu @Fenrir_14 Myślałem, że ma własnie Matrix albo tego MSI brzydkiego z LCD co to obniża low fps ;p
bofff 214 Opublikowano 3 minuty temu Opublikowano 3 minuty temu nie, na rowerze byłem inno3d 5090 z biosem od Matrixa, inny offset na krzywej mozna ustawiać - np 12200 w steelnomad można zrobić na 0,8V i 330W Ampinel ustawiony na razie tak jak na obrazku powyżej (alarmy) - warning powyżej 10A single rail - różnica pomiędzy liniami >5A - alarm - powyżej 13A na linii odcina zasilanie od GPU alarm miga błyska i piszczy - nie da się nie zauważyć no i tam jest nieprzekraczalny (chyba) limit 600W, a udało mi się jechac na 650-670W a odcięł zasilanie dopiero 13A na linii muszę jeszcze się zagłebić w możliwości konfiguracji 1
Fenrir_14 1 168 Opublikowano 2 minuty temu Opublikowano 2 minuty temu @znaFca Przy profesjonalnie ogarniętym WC szkoda pieniędzy na te przehajpowane modele. Matrix potrzebuje btf'a żeby wyjść poza limit 600w a Lightning ma swoje bolączki ciągle.
Rekomendowane odpowiedzi