Phoenix. 489 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godz temu to wrzucalem i masz wyzej
lukadd 485 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, GAZuOOT napisał(a): AI, AI, AI AI, ale dojdzie nowych artefaktów Ale tego się spodziewaliśmy, czystej wydajności wiele nie dojdzie. 1
Phoenix. 489 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 17 minut temu, Spl97 napisał(a): Wątpię, żeby podstawową 5080 zaserwowali za 1000$. To bedzie zalezec od tego czy ten gen ma co pokazac bo jesli pompuja waty to dobrze to nie wrozy ale moze oznaczac, ze beda kusic cena jakkolwiek to brzmi
wamak 51 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 52 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Te 500W jak już kiedyś pisałem jestem w stanie zaakceptować. I nie chodzi o rachunki, a fakt, że będzie gorąco albo głośno. Chyba, że 5090 będzie miała jeszcze większe, 3kg chłodzenie :D Jak dadzą 3 kg chłodzenie, to od strony karty może i nie będzie głośno, ale to ciepło trzeba jeszcze wywalić z obudowy i wentylatory obudowy będą miały co robić.
MrKetiw 36 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Gdyby 5070 Ti miała wydajność 4090 i kosztowała do 5k to chętnie wymieniłbym moja 4070 Ti 😁 2
Roman_PCMR 116 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wychodzi na to ze ci co kupili 4090 wygrali 'zycie' na loterii 1 1
JeRRyF3D 525 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu heh "What Inno3D mentions in the press release is that we will see both “Advanced DLSS Technology,” possibly referring to next-gen DLSS (4?), “Enhanced Ray Tracing”, and something that caught attention: “Neural Rendering Capabilities,” which is said to revolutionize how cards process and display graphics." 1
Phoenix. 489 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 16 minut temu, areczek1987 napisał(a): O prosze trzeci raz wrzucane, moze teraz niech ktos to jeszcze kilka razy wrzuci bo przeciez trzy to za malo 4 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Wychodzi na to ze ci co kupili 4090 wygrali 'zycie' na loterii Do czasu wyjscia 5090 A pozniej bedzie tylko tak z tym 4090 Edytowane 3 godziny temu przez Phoenix. 1
Totek 109 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak nie wypuszczą z czasem 5080 24GB to ja z chęcią 4090.
PiPoLiNiO 377 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czyli w sumie wychodzi na to, że 4090 zejdzie od ręki z pocałowaniem rączki
areczek1987 40 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu A co się takiego potwierdziło że nagle wszyscy stracili zainteresowanie 5xxx? 28 minut temu, MrKetiw napisał(a): Gdyby 5070 Ti miała wydajność 4090 i kosztowała do 5k to chętnie wymieniłbym moja 4070 Ti 😁 Za vram dalej się płaci. Ciekawe są te nowe technologie.
muszka 112 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Tak tak, wszyscy potracili, a będzie to samo co z 9800x3d. 15 minut w sklepach a potem okazjonalne sztuki ponad miesiąc po premierze i się na razie lepiej nie zapowiada Ja tam niezmiennie biorę 5070ti 1 dnia na premierę, 5080 w dobrej cenie może i by kusiło ale odpada przed te 400W, moja obudowa tego nie przeżyje Edytowane 3 godziny temu przez muszka 1
TheMr. 445 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czekam na 3nm od NV, 5xxx okazuje się nadal zapchaj dziurą
Keller 29 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czyli 5070 12GB, a 5060 8-10 GB? No to super, do wyrzucenia do kosza. Znowu nie ma co kupować.
Spl97 326 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 17 minut temu, muszka napisał(a): moja obudowa tego nie przeżyje Podobnie jak moja Define C. Z 5080 na pewno nie przeżyje, z kolei z 5070 Ti jeszcze trochę niewiadoma. Niemal na pewno w przyszłym roku będę zmuszony pożegnać się z dotychczasową Define C i brać coś z obudów, co będzie o 4-5 cm dłuższe. Edytowane 2 godziny temu przez Spl97
Spychcio 368 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5070Ti 16GB będzie dla mnie totalnym minimum bo teraz mam starszy monitor od LG 4K 60Hz VA a pod koniec przyszłego roku chcę go wymienić na 34" 5120x2160 OLED 240Hz, więc taki 5080 24GB byłby idealny.. ale nie będzie go na premierę, więc kiszka. Czyli u mnie przesiadka na 24GB nastąpi dopiero przy premierze 6080
Radio Tirana 119 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 40 minut temu, areczek1987 napisał(a): A co się takiego potwierdziło że nagle wszyscy stracili zainteresowanie 5xxx? Że DLSS 4 będzie teraz kompresował tekstury, przez co gry nie będą żarły tyle pamięci. Oczywiście kosztem błędów graficznych na samym początku tej technologii.
cichy45 212 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, GAZuOOT napisał(a): https://videocardz.com/newz/inno3d-teases-neural-rendering-and-advanced-dlss-for-geforce-rtx-50-gpus-at-ces-2025 AI, AI, AI Trzeba tylko jensena wkleić 1
Doamdor 215 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a): Wychodzi na to ze ci co kupili 4090 wygrali 'zycie' na loterii 2
lukadd 485 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Kurteczka już nie musi tego powtarzać. Wyprzedali Blackwell'a już na 12 miesięcy+ w przód w preorderach
Spl97 326 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 39 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Że DLSS 4 będzie teraz kompresował tekstury, przez co gry nie będą żarły tyle pamięci. Oczywiście kosztem błędów graficznych na samym początku tej technologii. Ofc exclusive dla nowych przyszłorocznych RTX-ów .
Phoenix. 489 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, Spl97 napisał(a): Ofc exclusive dla nowych przyszłorocznych RTX-ów . Ja to powtorze raz jeszcze bo pisalem o tym wielokrotnie, nowy gen zaora stary gen nowymi ficzerami AI
Kadajo 878 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale przecież RTX 4090 nie będzie miał nic z nowych ficzerow The more You buy the more you save, until next GPU, then you are dead 2
Spychcio 368 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nowy FrameGen+DLSS i znów na wykresach marketingowych... "5070Ti jest 3 razy wydajniejszy od 4080" 5
Rekomendowane odpowiedzi