lukadd 2 912 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ale zobaczcie. Dobrze kminiliśmy ze nie ma przecieków, bo wszytko się będzie opierać o fejk klatki praktycznie Gdyby to wypłynęło przed pokazem to by rage był ostry Nom Tak jak się spodziewałem dowalili extra fake klatki, aby wyglądało. Okolice realnego skoku wydajności są na słupkach z Szczurami 2 i Far Cry Edytowane 7 Stycznia przez lukadd
Doamdor 1 784 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): No i w sumie tym razem THE MORE YOU BUY THE MORE YOU GET (SAVE) chyba faktycznie pasuje. Najwięcej do nowych kart dopłacą przyszli właściciele RTX 5090 Reszta zapłaci mniej Nowa kurteczka zapewne tania nie była. Patrz w jakiej fajnej cenie jest RTX 5070Ti i ma 16GB. Czekam na recenzje, do tego czasu ochłonę i przemyślę swój nowy zakup.
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Proces na więcej nie pozwala. Następny wzrost czystej wydajności będzie jak przejda na nowy 3 czy tam 2 nm
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Jest gdzies info kiedy bedzie mozna zaczac zamiawiac nowe karty?
Paw79 134 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 9 minut temu, DżonyBi napisał(a): "Alan Wake 2 będzie pierwszą grą, w której wykorzystamy naszą nową technologię NVIDIA RTX Mega Geometry. Dostępna na wszystkich kartach graficznych GeForce RTX i laptopach, technologia RTX Mega Geometry inteligentnie grupuje i aktualizuje złożoną geometrię do obliczeń ray tracingu w czasie rzeczywistym, zmniejszając obciążenie procesora. Poprawia to liczbę klatek na sekundę i zmniejsza zużycie pamięci VRAM w scenach z intensywnym ray tracingiem." 8GB wiecznie żywe.
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Premiera 21 stycznia nadal tylko ze chyba od razu będzie dostępny tez 5090.
Radio Tirana 1 042 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 30 stycznia rusza sprzedaż @Joloxx9 BTW. Witam ponownie, udało mi się przespać 2 godziny
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Zmieniła się data ? Nawet tego nie zarejestrowałem
skunRace 797 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Nowe karty dostaja tylko MFG, reszte dosjaja wsyskie karty. No oczywisce Blackwell ma nowsz architekture itp. wiec na nim to wszytko bedzie dzialalo najlepiej. Ale jest podobnie jak bylo przy premierze 4 genracji tylko tym razem 4 zostaje ulepszony FG ale nie dostaja MFG. Czyli dobrze zrozumiałem i tak dobrze, bo byłem przekonany, że stary gen nic nie dostanie. Najlepsze są te filmiki nvidii, gdzie natywna, albo różnica między DLSS 2.0 a 3.5 to ten sam obraz, tylko się klatki zmieniają, a w rzeczywistości jest przepaść w jakości obrazu
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Radio Tirana napisał(a): 30 stycznia rusza sprzedaż @Joloxx9 BTW. Witam ponownie, udało mi się przespać 2 godziny A to nie dzien kiedy w sklepach beda dostepne? Zazwyczaj byla mozliwosc zamowienia okoo 2 tyg wczesniej.
Radio Tirana 1 042 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Zazwyczaj byla mozliwosc zamowienia okoo 2 tyg wczesniej. Nie przypominam sobie takiej możliwości przy okazji premiery RTX 3000 i 4000.
zozolek 312 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5090 ok 11-12k na nasze. 5080 niewart uwagi.
Doamdor 1 784 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Zmieniła się data ? Nawet tego nie zarejestrowałem No i nici z mojej obniżki ceny o 450zł. Kod rabatowy ważny jest do 29.01.2025 włącznie.
Paw79 134 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): Zmieniła się data ? Nawet tego nie zarejestrowałem 21.01 testy, od 30.01 sprzedaż (5090, 5080). 5070, 5070Ti w lutym. 1
lukadd 2 912 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Tak jak czułem, wygląda, że zostaję na 4090 6090 dopiero da kopa i skok wydajności. Fejkowe klatki niezbyt mnie jarają i tak z tego korzystam w ~2 grach na rok czyli od święta jak w coś z PT zagram 1
areczek1987 904 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia https://ithardware.pl/aktualnosci/dlss_4_to_przelom_nvidia_pokazuje_kto_jest_liderem_ale_nowa_technika_budzi_watpliwosci-37840.html
skunRace 797 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Jak ktoś z forum kupi na stronie nvidii FE to niech się pochwali, bo powinien w totolotka zacząć grać
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Gdyby kazda z tych kart byla 30% szybsza... Ja tez czekam, nie interesuja mnie te karty
Ogider 103 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Patrząc na gołe…Alan Wake, Black Myth, Cyber…to ten szary słupek tylko ze względu na wzrost poboru drygnął No nic testy czekam. Nie wiem co zrobię mając 3080 : ( Edytowane 7 Stycznia przez Ogider 1
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Moim zdaniem każdy, kto jest poniżej RTX'a 3xxx nawet nie ma co się zastanawiać. Ludki z 3xxx tez w sumie mogą zmieniać karty. 1
lysyn 96 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, zozolek napisał(a): 5090 ok 11-12k na nasze. Ciekawe jak to wyliczyłeś? Ja stawiam na 10 tys.
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Ogider napisał(a): Patrząc na gołe…Alan Wake, Black Myth, Cyber…to ten szary słupek tylko ze względu na wzrost poboru drygnął No nic testy czekam. Nie wiem co zrobię mając 3080 : ( tez mam 3080, ktora radzi sobie calkiem dobrze, zastanawiam sie czy przejscie na 5080 da wzrsot klatek 100%?
Rekomendowane odpowiedzi